X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- masz rację, monitoring rozwieje wątpliwości.Jak w jednym cyklu porównasz sobie mierzenie tempki z monitoringiem to łatwiej będzie rozgryźć temat.

agatia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk to nie ja pisałam :) ja codziennie od kiedy zachorowałam piję herbatkę z miodem, cytryną i imbirem :)

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.
    Dziękuję za odpowiedzi. No załamałyście mnie. To jest zła dieta. Ja myślałam, że jest ok. Wędlinę dostała jednego dnia dwa razy, Raz jej ugotowałam pierś z kurczaka bez przypraw (wg. zaleceń wet. :-P ), Chleb czasem podkrada z siatki wysuszony który odkładam dla kaczek ( staram się teraz pilnować), jej jedzenie psie to żal mi patrzeć bo wsypuję kilkanaście kuleczek a i tak co drugi dzień wyrzucam bo nie jest zjedzone :-/, dwa razy lekko namoczyłam jej to jedzonko suche i zjadła wszystko co było w misce, Też się zastanawiam czy przez te zęby ruszające się i wypadające ciężej jej jeść, wczoraj wypadły jej dwa, a no i może ta karma jej za bardzo nie smakuje ( mamy Britt Premium Junior S z kurczakiem). Katiusza a dentasix jest też dla szczeniaków?

Agatia różnie wyznacza owu z tymi temperaturami, zauważyłam, że zazwyczaj w 3 dpo temperatura jest niższa niż dwie poprzednie. No i zależy też od testów owu, zazwyczaj w drugi dzień pozytywu wyznacza owulacje.

Ruby jak tam teścik był. Jak film? Ja siknęłam dla sportu a co tam. Temperatura powoli spada więc stwierdziłam, że muszę się pozbyć tych testów i jak się skończą to następny kupię dopiero jak @ nie przyjdzie :-P

Edycik, Cinnamon kurujcie się kochane.

EDIT: znalazłam z wit.D polecany jest Vigantol lub Devikap. Podobno dużo lepiej się wchłania ale jest na receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:58

cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem i żyję :) Kac malutki był wczoraj, ale po takiej imprezie to nawet mnie nie zdziwił. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, wybawiłam z koleżankami i do teraz bolą mnie nogi, nieprzyzwyczajone do obcasów :D A nie wchodziłam wczoraj bo się od książki oderwać nie mogłam.
    Katiuszka koniecznie podaj nazwy tych specyfików dla kotów na śmierdzenie z pyska, bo z moim też mam taki problem.
    Życzę udanej niedzieli i duuuużo zdrówka chorującym :) A testującym - powodzenia!

Agatia u mnie też owu była w dniu wzrostu tempki, dopiero po nim był wyraźny skok :)

cinnamon cookie, Edycik, majju, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli Wszystkim, wytrzymania w pracy tym pracującym, zdrówka przeziębionym, pozytywów testującym :)

Dziś wybieram się na monitoring pierwszy...ciekawe czy na długo ugrzęzne w kolejce oczekujących....i czy coś tam się u mnie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 12:09

Edycik, cinnamon cookie, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to trzymam kciuki i daj potem znać :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymam kciuki <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kobietki :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś kciuki :* daj znać po wizycie :) na którą masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:09

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniwa ta moja niedziela dziś :) zrobiłam babkę marmurkową i leżę pod kocem z kotami :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak zrobiłaś babkę to nie jest aż tak strasznie leniwie ;)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Aga :-)

A tak wgl to dzień dobry :-)

U mnie też leniwie dzisiaj. Pogoda nie namawia nawet na spacer. Lezymy sobie z nowym członkiem rodziny, z pieskiem :-)

Miłego popołudnia :-)

2da6343587.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. U mnie też na maksa leniwa niedziela. Byliśmy w kościele, potem w sklepach z agd bo przymierzamy się do wymiany kuchenki i lodówki. S teraz wstawiłam obiad i wskoczylam pod kocyk. Skończyłam wczoraj czytać książkę więc jutro wyślę do Agi :) Teraz będę czytała Hołowni "Święci codziennego użytku". Edycik chętnie bym zjadła taką babkę, mi jakoś babki nie wychodzą (to na pewno wina piekarnika :) ) Cynamonku a Ty dziś w pracy? Aga czekam na wieści, trzymaj się ;)

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju tak, niestety w pracy, jeszcze 3 godziny :(

Ewelina jakiego pieska macie? :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yorka :-)

2da6343587.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę :) ile ma? Malutki pewnie jeszcze?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 tygodni :-) wczoraj go odebralismy. Jest maleńki :-) tęskni za mamą bo bardzo mało zjada, ale damy rade :-) dzisiaj karmiłam go łyżeczką to troszkę zjadł

2da6343587.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dopiero mi się przypomniało, że pytałaś chyba Bratka o wszystko związane z pieskiem? :) jak go nazwaliście?

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    7 tygodni :-) wczoraj go odebralismy. Jest maleńki :-) tęskni za mamą bo bardzo mało zjada, ale damy rade :-) dzisiaj karmiłam go łyżeczką to troszkę zjadł

jak ja zabrałam od mamy mojego yorka, to biedak tak tęsknił, że przez tydzień nic nie jadł, wymiotował, miał zaparcia i cała huśtawka problemów z jedzeniem i trawieniem

skończyło się na lewatywach i zastrzykach na gorączkę z antybiotyku

Yorki (podobnie jak inne psy) są szalenie emocjonalne i uczuciowe
    potrzebują strasznie dużo miłości, a czasie nowego miejsca, szczególńie dużo

zresztą moja szczurzyca, też tydzień odchorowała nowe miejsce

mato, ile ja tych zwierząt adoptowałam...

EwelinaaKa, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    rewelacja!!!
    super

piszę się :)

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ