X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać
Odpowiedz

Starania, wykresy i inne bolączki od nowa, NOWA grupa żeby się poznać od początku i wspierać

Oceń ten wątek:
  • Jasminowa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia- masz rację, monitoring rozwieje wątpliwości.Jak w jednym cyklu porównasz sobie mierzenie tempki z monitoringiem to łatwiej będzie rozgryźć temat.

agatia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/ci-72052.png
  • cinnamon cookie Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzikk to nie ja pisałam :) ja codziennie od kiedy zachorowałam piję herbatkę z miodem, cytryną i imbirem :)

madzikk lubi tę wiadomość

11 cykl - <3 :)
    f2wl20mmrxkgechr.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny.
    Dziękuję za odpowiedzi. No załamałyście mnie. To jest zła dieta. Ja myślałam, że jest ok. Wędlinę dostała jednego dnia dwa razy, Raz jej ugotowałam pierś z kurczaka bez przypraw (wg. zaleceń wet. :-P ), Chleb czasem podkrada z siatki wysuszony który odkładam dla kaczek ( staram się teraz pilnować), jej jedzenie psie to żal mi patrzeć bo wsypuję kilkanaście kuleczek a i tak co drugi dzień wyrzucam bo nie jest zjedzone :-/, dwa razy lekko namoczyłam jej to jedzonko suche i zjadła wszystko co było w misce, Też się zastanawiam czy przez te zęby ruszające się i wypadające ciężej jej jeść, wczoraj wypadły jej dwa, a no i może ta karma jej za bardzo nie smakuje ( mamy Britt Premium Junior S z kurczakiem). Katiusza a dentasix jest też dla szczeniaków?

Agatia różnie wyznacza owu z tymi temperaturami, zauważyłam, że zazwyczaj w 3 dpo temperatura jest niższa niż dwie poprzednie. No i zależy też od testów owu, zazwyczaj w drugi dzień pozytywu wyznacza owulacje.

Ruby jak tam teścik był. Jak film? Ja siknęłam dla sportu a co tam. Temperatura powoli spada więc stwierdziłam, że muszę się pozbyć tych testów i jak się skończą to następny kupię dopiero jak @ nie przyjdzie :-P

Edycik, Cinnamon kurujcie się kochane.

EDIT: znalazłam z wit.D polecany jest Vigantol lub Devikap. Podobno dużo lepiej się wchłania ale jest na receptę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 11:58

cinnamon cookie, Edycik, Jasminowa lubią tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Paryzetka83 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem i żyję :) Kac malutki był wczoraj, ale po takiej imprezie to nawet mnie nie zdziwił. Wytańczyłam się za wszystkie czasy, wybawiłam z koleżankami i do teraz bolą mnie nogi, nieprzyzwyczajone do obcasów :D A nie wchodziłam wczoraj bo się od książki oderwać nie mogłam.
    Katiuszka koniecznie podaj nazwy tych specyfików dla kotów na śmierdzenie z pyska, bo z moim też mam taki problem.
    Życzę udanej niedzieli i duuuużo zdrówka chorującym :) A testującym - powodzenia!

Agatia u mnie też owu była w dniu wzrostu tempki, dopiero po nim był wyraźny skok :)

cinnamon cookie, Edycik, majju, madzikk, Jasminowa lubią tę wiadomość

8 cs - [*] 6/7 tydzień
    37 cykl starań
    Termin @: może lepiej nie wiedzieć?
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli Wszystkim, wytrzymania w pracy tym pracującym, zdrówka przeziębionym, pozytywów testującym :)

Dziś wybieram się na monitoring pierwszy...ciekawe czy na długo ugrzęzne w kolejce oczekujących....i czy coś tam się u mnie dzieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 12:09

Edycik, cinnamon cookie, majju, Jasminowa lubią tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś to trzymam kciuki i daj potem znać :)

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymam kciuki <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • AgaL Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kobietki :)

Edycik lubi tę wiadomość

<3 Kiedy nie wszystko idzie po Twojej myśli, po prostu czekaj...i miej wiarę <3

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś kciuki :* daj znać po wizycie :) na którą masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2015, 13:09

f2wl20mmrxkgechr.png
  • Edycik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leniwa ta moja niedziela dziś :) zrobiłam babkę marmurkową i leżę pod kocem z kotami :D

ac328aa0b4365d167f634a4672b15680.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edycik jak zrobiłaś babkę to nie jest aż tak strasznie leniwie ;)

Edycik lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki Aga :-)

A tak wgl to dzień dobry :-)

U mnie też leniwie dzisiaj. Pogoda nie namawia nawet na spacer. Lezymy sobie z nowym członkiem rodziny, z pieskiem :-)

Miłego popołudnia :-)

2da6343587.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. U mnie też na maksa leniwa niedziela. Byliśmy w kościele, potem w sklepach z agd bo przymierzamy się do wymiany kuchenki i lodówki. S teraz wstawiłam obiad i wskoczylam pod kocyk. Skończyłam wczoraj czytać książkę więc jutro wyślę do Agi :) Teraz będę czytała Hołowni "Święci codziennego użytku". Edycik chętnie bym zjadła taką babkę, mi jakoś babki nie wychodzą (to na pewno wina piekarnika :) ) Cynamonku a Ty dziś w pracy? Aga czekam na wieści, trzymaj się ;)

qdkkqps67blqh0e0.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majju tak, niestety w pracy, jeszcze 3 godziny :(

Ewelina jakiego pieska macie? :)

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yorka :-)

2da6343587.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę :) ile ma? Malutki pewnie jeszcze?

f2wl20mmrxkgechr.png
  • EwelinaaKa Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 tygodni :-) wczoraj go odebralismy. Jest maleńki :-) tęskni za mamą bo bardzo mało zjada, ale damy rade :-) dzisiaj karmiłam go łyżeczką to troszkę zjadł

2da6343587.png

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa dopiero mi się przypomniało, że pytałaś chyba Bratka o wszystko związane z pieskiem? :) jak go nazwaliście?

EwelinaaKa lubi tę wiadomość

f2wl20mmrxkgechr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaaKa wrote:
    7 tygodni :-) wczoraj go odebralismy. Jest maleńki :-) tęskni za mamą bo bardzo mało zjada, ale damy rade :-) dzisiaj karmiłam go łyżeczką to troszkę zjadł

jak ja zabrałam od mamy mojego yorka, to biedak tak tęsknił, że przez tydzień nic nie jadł, wymiotował, miał zaparcia i cała huśtawka problemów z jedzeniem i trawieniem

skończyło się na lewatywach i zastrzykach na gorączkę z antybiotyku

Yorki (podobnie jak inne psy) są szalenie emocjonalne i uczuciowe
    potrzebują strasznie dużo miłości, a czasie nowego miejsca, szczególńie dużo

zresztą moja szczurzyca, też tydzień odchorowała nowe miejsce

mato, ile ja tych zwierząt adoptowałam...

EwelinaaKa, Jasminowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruby wrote:
    rewelacja!!!
    super

piszę się :)

‹‹ 866 867 868 869 870 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ