Starania z infolic
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Qrczak wrote:Jak ja powiedziałam o tym mojemu A. to stwierdził, że będzie pił jeszcze więcej energetyków Ja jestem przeciwna piciu napojów energetyzujących, no ale chłopu nie przegadasz
A z Inofolicu póki co jestem mega zadowolona
Mam nadzieję,że mi również pomoże:)) Pokładam w nim duże nadzieje:) Już jutro ma dotrzeć paczuszka z kuracją na 4 miesiące:) Także dam znać czy pomogło czy nie;) -
ilenka wrote:Mam nadzieję,że mi również pomoże:)) Pokładam w nim duże nadzieje:) Już jutro ma dotrzeć paczuszka z kuracją na 4 miesiące:) Także dam znać czy pomogło czy nie;)
możesz nas trochę podczytać, a potem sama podzielisz się swoimi uwagami odnośnie Inofolicu -
Magda79 wrote:Pytanie do doradcy.
czy Inofolic pokrywa dzienne zapotrzebowanie na kwas foliowy?
czy można łykać dodatkowo do Inofolica kwas foliowy? pytam aby nie przedobrzyć?
oraz
Mam owuclację, co miesięczna regularną, jednak ciągle z jednego jajnika, przy niedrożnym jajowodzie, więc nie liczę na ciążę z tego jajnika. Czy w takim razie suplement ten wpłynie na pobudzenie drugiego "uśpionego" jajnika? Można bez obaw go stosować?
PozdrawiamMagda79 wrote:jeszcze jedno pytanie do doradcy od jakiego dnia cyklu i przez ile dni trzeba pić Inofolic?
Inofolic dostarcza nam 0,2 mg kwasu foliowego w jednej porcji, oznacza to że jeśli stosujesz tylko jedną saszetkę dziennie musisz dostarczyć swojemu organizmowi dodatkową podaż kwasu foliowego - minimum 0,2 mg. Nie musisz bać się, że dostarczysz go zbyt dużo ponieważ nadmiar kwasu jest wydalany wraz z moczem. Na pewno Ci nie zaszkodzi.
Suplement wpłynie na regulację hormonów odpowiedzialnych za wzrost i uwalnianie pęcherzyków, może więc wpłynąć na pobudzenie uśpionego jajnika. Jest bezpieczny.
Dzień cyklu w stosowaniu Inofolicu nie ma znaczenia. Zanim pokryjesz niedobory musi minąć trochę czasu. W przeprowadzonych badaniach wynosił on minimum 6 miesięcy.
Pozdrawiam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 07:26
Viki26 lubi tę wiadomość
-
kamisia wrote:ania_inofolic
Czy jest Pani w stanie powiedzieć coś temat stosowania jednocześnie inofolic'u i metforminy? Czy inofolic może być zamiennikiem metforminy? Bo z tego co wyczytałam, to działanie jest bardzo podobne.
pozdrawiam
Metformina to lek, dostępny na receptę. Inofolic - suplement, który można kupić na własną rękę. Poza tym metformina odpowiedzialna jest głównie za leczenie cukrzycy typu 2, zmniejsza wydzielanie glukozy w wątrobie i zwiększa wrażliwość tkanek na insulinę. Przeznaczona jest więc głównie dla kobiet, które mają problem z regulacją poziomu cukru we krwi. Natomiast Inofolic oprócz regulacji poziomu insuliny wpływa także na hormony GnRH, FSH czy TSH. Oczywiście z racji, że metformina jest lekiem jej działanie będzie silniejsze. Nie jest jednak przeznaczona dla wszystkich.
aszka wrote:Mi lekarz nie zalecil tego pic bo to jest skladanik, ten inozytol stosowany w redbullach np takze ja calkowicie rezygnuje z tego pomyslu.
Pozdrawiam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam. Jestem nowa i nie wiem w sumie od czego zacząć. Więc tak. Mam zdiagnozowane PCO od jakiś 3 lat. Cały czas jestem na METFORMAXIE 500 (cały czas brałam 2 tabletki dziennie, ale lekarz kazał brać 3 i do tego INOFOLIC 2 szaszetki dziennie). Cały czas staramy się o dzidziusia (już 6 lat) i oczywiście się nie udaje Znowu mi się okres spóźnia dziś już jest 39 dc.
Mam pytanie odnośnie INOFOLICU. Biorę go dopiero od 3 tygodni. Jakoś nie mogę go wypić z samą wodą. Czy mogę go mieszać w soku? -
nick nieaktualny
-
Zgodnie z zaleceniami producenta powinnaś zostać przy wodzie. Soki (szczególnie cytrusowe) mogą wejść w przeróżne interakcje ze składnikami suplementu, tym samym hamując jego działanie. Woda jest neutralnym rozpuszczalnikiem, dlatego jest najbardziej odpowiednia.
Skoro nie możesz wypić Inofolicu od razu, spróbuj rozłożyć sobie go na więcej porcji (np.4 razy po pół szklanki), nie zwiększając przy tym zalecanej dawki. Jeśli problem będzie się nasilał koniecznie porozmawiaj ze swoim lekarzem. Być może znajdzie dla Ciebie bardziej odpowiednią kurację.
Pozdrawiam. -
Witam! Piję Inofolic drugi cykl - 2 x dziennie. Po kliku dniach poczułam wyraźną pracę jajników, czyli jednak działa. Proszę mi napisać, czy rozpuszczając saszetkę w 1/3 szklanki wody zmniejszam działanie suplementu? Konieczne jest wypijanie całej szklanki?
Pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam, myślę że mi inofolic pomógł , bo w tym cyklu prawdopodobnie była owulacja a mam jajniki policystyczne i jak dotąd owu pojawiała sie ( jesli wgl ) po 30 dniu cyklu lub wcale a teraz juz w 19 i czułam prace jajników, śluz tez się poprawił także jak najbardziej na plus stosuje go juz 3 miesiąc.
-
hej dziewczyny
ja pije inofolic 2 saszetki dziennie od 23 lipca tego roku
i powiem wam że czuje prace jajników już na 2 dzień po wypiciu pierwszej dawki
mam pytanie do doradcy inofolic
Zastanawiam się, czy podczas miesiączki też można pić inofolic?"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
za którego spełnienie oddał by wszystko"