Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania z infolic
Odpowiedz

Starania z infolic

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie tam to nie zraza, ze inozytol jest w energetykach :)

Qrczak, ilenka lubią tę wiadomość

• Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja powiedziałam o tym mojemu A. to stwierdził, że będzie pił jeszcze więcej energetyków :P Ja jestem przeciwna piciu napojów energetyzujących, no ale chłopu nie przegadasz :/
    A z Inofolicu póki co jestem mega zadowolona :)

ilenka lubi tę wiadomość

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • ilenka Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qrczak wrote:
    Jak ja powiedziałam o tym mojemu A. to stwierdził, że będzie pił jeszcze więcej energetyków :P Ja jestem przeciwna piciu napojów energetyzujących, no ale chłopu nie przegadasz :/
    A z Inofolicu póki co jestem mega zadowolona :)

Mam nadzieję,że mi również pomoże:)) Pokładam w nim duże nadzieje:) Już jutro ma dotrzeć paczuszka z kuracją na 4 miesiące:) Także dam znać czy pomogło czy nie;)

0fc3fc2ab00918b1e6c0fdac37a9dda7.png
  • Qrczak Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilenka wrote:
    Mam nadzieję,że mi również pomoże:)) Pokładam w nim duże nadzieje:) Już jutro ma dotrzeć paczuszka z kuracją na 4 miesiące:) Także dam znać czy pomogło czy nie;)
    Ilenka zapraszam do wątku: https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/inofolic,1678,1.html
    możesz nas trochę podczytać, a potem sama podzielisz się swoimi uwagami odnośnie Inofolicu :)

f2wle6ydofr9wcyp.png
  • Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda79 wrote:
    Pytanie do doradcy.
    czy Inofolic pokrywa dzienne zapotrzebowanie na kwas foliowy?
    czy można łykać dodatkowo do Inofolica kwas foliowy? pytam aby nie przedobrzyć?
    oraz
    Mam owuclację, co miesięczna regularną, jednak ciągle z jednego jajnika, przy niedrożnym jajowodzie, więc nie liczę na ciążę z tego jajnika. Czy w takim razie suplement ten wpłynie na pobudzenie drugiego "uśpionego" jajnika? Można bez obaw go stosować?
    Pozdrawiam
    Magda79 wrote:
    jeszcze jedno pytanie do doradcy od jakiego dnia cyklu i przez ile dni trzeba pić Inofolic?

Inofolic dostarcza nam 0,2 mg kwasu foliowego w jednej porcji, oznacza to że jeśli stosujesz tylko jedną saszetkę dziennie musisz dostarczyć swojemu organizmowi dodatkową podaż kwasu foliowego - minimum 0,2 mg. Nie musisz bać się, że dostarczysz go zbyt dużo ponieważ nadmiar kwasu jest wydalany wraz z moczem. Na pewno Ci nie zaszkodzi.
    Suplement wpłynie na regulację hormonów odpowiedzialnych za wzrost i uwalnianie pęcherzyków, może więc wpłynąć na pobudzenie uśpionego jajnika. Jest bezpieczny.
    Dzień cyklu w stosowaniu Inofolicu nie ma znaczenia. Zanim pokryjesz niedobory musi minąć trochę czasu. W przeprowadzonych badaniach wynosił on minimum 6 miesięcy.

Pozdrawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 07:26

Viki26 lubi tę wiadomość

• Znajoma

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamisia wrote:
    ania_inofolic

Czy jest Pani w stanie powiedzieć coś temat stosowania jednocześnie inofolic'u i metforminy? Czy inofolic może być zamiennikiem metforminy? Bo z tego co wyczytałam, to działanie jest bardzo podobne.
    pozdrawiam

Metformina to lek, dostępny na receptę. Inofolic - suplement, który można kupić na własną rękę. Poza tym metformina odpowiedzialna jest głównie za leczenie cukrzycy typu 2, zmniejsza wydzielanie glukozy w wątrobie i zwiększa wrażliwość tkanek na insulinę. Przeznaczona jest więc głównie dla kobiet, które mają problem z regulacją poziomu cukru we krwi. Natomiast Inofolic oprócz regulacji poziomu insuliny wpływa także na hormony GnRH, FSH czy TSH. Oczywiście z racji, że metformina jest lekiem jej działanie będzie silniejsze. Nie jest jednak przeznaczona dla wszystkich.
    aszka wrote:
    Mi lekarz nie zalecil tego pic bo to jest skladanik, ten inozytol stosowany w redbullach np takze ja calkowicie rezygnuje z tego pomyslu.
    Jak już pisałam wyżej nie wszystkie składniki napojów energetyzujących są szkodliwe. Mówiąc o negatywnych skutkach ich stosowania z reguły mamy na myśli działanie cukru czy zbyt dużych dawek kofeiny. Poza tym nie mamy do końca pewności jaki rodzaj izomeru inozytolu jest stosowany w tych napojach. Ten który jest w Inofolicu to myo-inozytol, czyli naturalny składnik występujący w naszym organizmie. Jest w 100% bezpieczny.

Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, czy to prawda, ze inofolic obniza rowniez poziom testosteronu?

• Znajoma

Wysłany: 10 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie są znane mi badania, które potwierdzałyby to stwierdzenie. Z pewnością jednak Inofolic zwiększa stężenie FSH, dzięki czemu pobudza pęcherzyki do wzrostu i uwalniania ich z komórek jajnika.

Pozdrawiam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, ostatnio robilam badania i testosteron spadl mi z 1,09 Na 1, wiec zawsze cos... :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 22:10

• Znajoma

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy stosujesz Inofolic? Suplement ten reguluje gospodarkę hormonalną, możliwe więc że pomógł w obniżeniu testosteronu. :)

Pozdrawiam.

• Aniśśś Nowa

Wysłany: 24 czerwca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem nowa i nie wiem w sumie od czego zacząć. Więc tak. Mam zdiagnozowane PCO od jakiś 3 lat. Cały czas jestem na METFORMAXIE 500 (cały czas brałam 2 tabletki dziennie, ale lekarz kazał brać 3 i do tego INOFOLIC 2 szaszetki dziennie). Cały czas staramy się o dzidziusia (już 6 lat) i oczywiście się nie udaje :-( Znowu mi się okres spóźnia dziś już jest 39 dc.
    Mam pytanie odnośnie INOFOLICU. Biorę go dopiero od 3 tygodni. Jakoś nie mogę go wypić z samą wodą. Czy mogę go mieszać w soku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, pije go juz od ok 2 miesiecy, wiec moze faktycznie cos w tym jest :-)

• Znajoma

Wysłany: 30 czerwca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z zaleceniami producenta powinnaś zostać przy wodzie. Soki (szczególnie cytrusowe) mogą wejść w przeróżne interakcje ze składnikami suplementu, tym samym hamując jego działanie. Woda jest neutralnym rozpuszczalnikiem, dlatego jest najbardziej odpowiednia.
    Skoro nie możesz wypić Inofolicu od razu, spróbuj rozłożyć sobie go na więcej porcji (np.4 razy po pół szklanki), nie zwiększając przy tym zalecanej dawki. Jeśli problem będzie się nasilał koniecznie porozmawiaj ze swoim lekarzem. Być może znajdzie dla Ciebie bardziej odpowiednią kurację.

Pozdrawiam.

• ila1987 Koleżanka

Wysłany: 15 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Piję Inofolic drugi cykl - 2 x dziennie. Po kliku dniach poczułam wyraźną pracę jajników, czyli jednak działa. Proszę mi napisać, czy rozpuszczając saszetkę w 1/3 szklanki wody zmniejszam działanie suplementu? Konieczne jest wypijanie całej szklanki?
    Pozdrawiam :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopisuje sie:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Staraczki :)
    czy którejś z Was pomógł inofolic? Za dwa dni zacznę trzecie opakowanie, a jakoś efektów brak.. ;/ po jak długim czasie (biorąc inofolic) udało się Wam zajść w ciążę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Staraczki :)
    czy którejś z Was pomógł inofolic? Za dwa dni zacznę trzecie opakowanie, a jakoś efektów brak.. ;/ po jak długim czasie (biorąc inofolic) udało się Wam zajść w ciążę???

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytajac rozne fora to jestem negatywnie nastawiona do tego inofolicu.ale moze faktycznie cos zadziala

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, myślę że mi inofolic pomógł , bo w tym cyklu prawdopodobnie była owulacja a mam jajniki policystyczne i jak dotąd owu pojawiała sie ( jesli wgl ) po 30 dniu cyklu lub wcale a teraz juz w 19 :) i czułam prace jajników, śluz tez się poprawił :) także jak najbardziej na plus :) stosuje go juz 3 miesiąc.

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    ja pije inofolic 2 saszetki dziennie od 23 lipca tego roku
    i powiem wam że czuje prace jajników już na 2 dzień po wypiciu pierwszej dawki

mam pytanie do doradcy inofolic
    Zastanawiam się, czy podczas miesiączki też można pić inofolic?

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ