Starania z nadwagą
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny,
Witam po weekendzie. U mnie niespodzianka, bo test owulacyjny wskazal w niedziele szczyt owulacji. Ja mam testy owulacyjne cyfrowe-tj. nie musze sama odczytywac kreski tylko na ekraniku pojawia sie albo symbol negatywny, albo migajaca buzka co oznacza kilka dni do szczytu owulacji i ostatcznie buzka niemigajaca ktora oznacza szczyt (peak) owulacji i to wlasnie zobaczyłam w niedziele.A sluz ogolnie byl kiepski, tylko w sobote raz zobaczylylam plodny. Oczywiscie bylo przytulanie .Ale takim sposobem bede jeszcze testowac w wrzesniu,za okolo 12 dni.
To sa te testy, nie wiem czy sa dostepne w Polsce, ale może gdzies na allegro, one sa bardzo dokladne, bo nie trzeba sie zastanawiac czy kreska jest wystarczajaco mocna:
Edit: sa dostepne, to sa takie testy:
http://www.clearblue.com/pl/cyfrowe-testy-owulacji-clearblue.php
U mnie weekend jak to weekeend,"zgrzeszylam" troche jedzeniowo, ale w niedziele nagotowalam zdrowego jedzonka na 2 dni,a dzis silownia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2016, 17:41
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Madziolenka to niech sie uda.:-*.
Ja dopiero w przyszlym tygodniu bede sie starac cos zmajstrowac hehehe
Jestem mega zmeczona dzis
Moje bidne.schorowane kosci daja.znacbo.sobie
Co do pasztetu heheh..moze i sa.przepisy ale.skoro.ci smakowal.moze. i nam by zasmakowal a.moze.razem.cos wymyslimy.co by nie.byl rzadki
Co dwie glowy to nie jedena
Nalatalam.sie.dzis po miescie.za.cwiczeniami do jezyka mniejszości narodowej.czyt.Niemieckiego..
I kurde nigdzie.nie ma....
W autobusie mialam dwie.sytuację jedna mila druga nie
Upal taki mielismy w opolu dzis a tepa matka ubrala dzidzie w dlugi rekaw i dresy malemu doslownie.pot z.czola.splywal...upomnialam ja...wiem ze.nie powinnam ale.szkoda bylo mi malucha.
A druga sytuacja
Taka slotka niunia miesięcy moze.gora.8 caly czas.do mnie ""gadala""i sie.cieszyla na glos normalnie miodzio hehehe
-
madzialenka84 wrote:Czesc dziewczyny,
Witam po weekendzie. U mnie niespodzianka, bo test owulacyjny wskazal w niedziele szczyt owulacji. Ja mam testy owulacyjne cyfrowe-tj. nie musze sama odczytywac kreski tylko na ekraniku pojawia sie albo symbol negatywny, albo migajaca buzka co oznacza kilka dni do szczytu owulacji i ostatcznie buzka niemigajaca ktora oznacza szczyt (peak) owulacji i to wlasnie zobaczyłam w niedziele.A sluz ogolnie byl kiepski, tylko w sobote raz zobaczylylam plodny. Oczywiscie bylo przytulanie .Ale takim sposobem bede jeszcze testowac w wrzesniu,za okolo 12 dni.
To sa te testy, nie wiem czy sa dostepne w Polsce, ale może gdzies na allegro, one sa bardzo dokladne, bo nie trzeba sie zastanawiac czy kreska jest wystarczajaco mocna:
Edit: sa dostepne, to sa takie testy:
http://www.clearblue.com/pl/cyfrowe-testy-owulacji-clearblue.php
U mnie weekend jak to weekeend,"zgrzeszylam" troche jedzeniowo, ale w niedziele nagotowalam zdrowego jedzonka na 2 dni,a dzis silownia.
Ja też używam tych samych testów, ale dzisiaj mnie zawiodły..wynik wyszedł negatywny, zrobiłam natomiast godzinę później wyniki z krwi i LH było ponad 53mI/Uml czyli peak. Nie wiem czy coś źle zrobiłam czy po prostu na mnie te testy nie działają... W każdym bądź razie, żeby mieć 100% pewności to tylko badanie krwi.. chociaż ciężka i droga metoda do wykonania, bo trzeba by było pobierać krew kilka dni z rzędu:/Jezu ufam Tobie!
2015 - ciąża pozamaciczna
2018 - Synek (cud Nowenny Pompejańskiej)
2018 - poronienie (8tc)
2020 - Bedzie drugi synek! (cud Nowenny Pompejańskiej) -
madzialenka84 wrote:.A sluz ogolnie byl kiepski, tylko w sobote raz zobaczylylam plodny. Oczywiscie bylo przytulanie .Ale takim sposobem bede jeszcze testowac w wrzesniu,za okolo 12 dni.
Madzialenka jeśli jeszcze nie bierzesz to polecam na śluz olej z wiesiołka, Ja zaczęłam brać i jest duża poprawa.
I jeszcze czytałam gdzieś na forum o żelu Conceive plus. Niby ma wspomagac płodność i stwarza środowisko dla plemników - chyba taki zastępczy śluz płodny
Trzymam kciuki żeby się udało!!Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!
Starania z nadwagą i niedoczynnością tarczycy
z pomocą medyczną - 4 cykl -
Ja nie używam tych testów owulacyjnych, bo i tak nigdy nie pokazały ciemnej kreski. Bardziej polegam na śluzie i otwarciu szyjki. A poza tym z moim mężem są średnio co 2-3 dni, więc ciężko przegapić owulkę no ale wiem, że nie wszystkie dziewczyny mają męża na co dzień przy boku i chcą mieć bardziej klarowna sytuację
A no i mam też żel conceive plus na poślizg, ale od kiedy biorę wiesiołka to w zasadzie nie jest już potrzebny. nie potrafię powiedzieć czy faktycznie poprawia płodność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2016, 09:21
-
Skrzydlata,
ja testy robię tak dla sprawdzenia, bo mam monitoring cyklu i mi też nigdy nie wyszła ciemna kreska, zawsze blada i wg instrukcji jest negatywny test a w moim przypadku ta blada kreska właśnie oznacza że będzie owulacja bo ginekolog potwierdziła przez usg:)
A szyjki nie umiem badać i nigdy nie badałam:) za to temperaturę tak:)
Miłego dnia życzęCo mnie nie zabije, to mnie wzmocni!
No z szyjką to wystarczy sprawdzić czy opuszek palca w nią wchodzi. A jak sie wyczuje taką jakby kreseczkę to zamknięta. Bo ja sobie to na logike biorę, że jak ona jest zamknięta to i tak plemniki nie wyruszą w drogę do jajeczka w ogóle strasznie się przez to forum wkręciłam i zaczęłam słuchac swojego ciała. Kiedyś na nic nie zwracałam uwagi, nawet nie czułam pracy jajników podczas owulacji. A teraz wszystko czuję i wiem na jakim etapie cyklu jestem
Jadu lubi tę wiadomość
-
Ja też zaczęłam słuchać swojego ciała, kto by pomyślał Ale przez to bardziej się nakręcam, dawniej był spontan a teraz dokładnie wiem w jakim dniu cyklu jestem:)Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!
Ja jakaś zmęczona wczoraj byłam, mimo,że wcześniej trochę wyszłam z pracy. Przespałąm się w ciągu dnia i zmobilizowałam się do pójścia na siłke, jednak czułam, że siły mniej.No i persi zaczely juz trochę boleć,ale tylko przy dotyku. Dziś 17 dc i zaczynam obserwowac co się dalej dzieje, ale nie chcę sobie nic wkręcac bo to 1cs[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Co tam u Was??
Ja jutro idę na monitoring cyklu, zobaczymy czy coś urosło ?! i czy w ogóle jakieś szanse są na ten cykl z moim nieszczęsnym TSH:(Co mnie nie zabije, to mnie wzmocni!
A ja siedzę w pracy i tak zaglądam na wrześniowy wątek i tam chyba dziś 3 dziewczyny zobaczyły po dwie kreski!!!
Też bym tak chciała...
Ale w tym cyklu chyba też nici z ciąży bo już od kilku dni brzuch boli na @, plecy od wczoraj strasznie dają o sobie znać. A termin @ mam na sobotę.
Moje TSH pięknie się unormowało ale czy to pomoże to też sama nie wiem. Ostatnio mam chyba gorsze dni i brak mi trochę już wiary w to wszystko.
Z jednej strony staram się nie przywoływać tych wszystkich złych myśli a z drugiej...
Ehhh...
Szkoda gadać...
Kochać Cię było łatwo, zapomnieć niemożliwe...
Mateuszek 26tc [*]
Maleństwo 6/9tc [*]
Michaś moja miłość -
Dorola nie zgadzam się w moje urodziny żadnej @ nie będzie co najwyżej II kreseczki Powodzenia
JA od 3 dni pożeram wszystko co na mojej drodze znajdę -
Hej,
U mnie dzis na wadze 85,1 kg. Tak bardzo chciałabym zobaczyć poniżej 85 juz bo bujam się z tą 85tką juz kilka tygodni.Wczoraj znowu nagotowałam sobie jedzenia na 2 dni a dziś znowu siłownia.
Mam na razie taki system: siłownia 3 razy w tyg: poniedziałek, środa, piątek. A w dni odpoczynku mam czas na gotowanie na kolejne 2 dni. na siłowni ćwiczę tak: około 15 min rozgrzewka, najczęściej wiosła, potem ćwiczenia siłowe na maszynach na wybrane partie ciała i około 30 min orbitreka.
Czy jeśli wy ćwiczycie, zwalniacie na intensywności w 2-giej części cyklu?
U mnie dziś 18 dc i aplikacja w telefonie pokazuje mi 10 dni do testowania.
Wy dziewczyny używacie wykresu ovufriend czy macie jakies aplikacje w telefonach na przykład?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016
-
Ja mam w telefonie jedną ale to tylko po to żeby zaznaczyć rano temp. bo lubię zapomnieć I jedną na tablecie bo ładnie wyznacza owulacje przynajmniej mi
-
też taką miewam najniższą jaką miałam było 35,78 ale w tym cyklu dość nawet ładniejsze są.
-
Ja mam w telefonie ovuview i też tylko po to żeby rano temperaturę wpisać.
W ogóle mam zły humor bo już 6 dzień jestem na diecie i nic się waga nie rusza i tylko patrzę jak mój mąż kupuje same smaczne rzeczy... niby nie kupuje słodkiego ale kupuje jakieś słodkie mleczne desery, jogurty, a mnie do tego też przecież ciągnie... -
A ja mam od wczoraj smaki na mięsko, ale z kurczaka, a dziś na kabanosy dobrze chociaż,że nie na słodkie.
To mój pierwszy cykl z obserwacjami i testami owu, ale jestem zagubiona, w niedzielę pokazał test szczyt owulacji, a dopiero dziś (środa) płodny śluz.A praktycznie od poniedziałku już czuję bolesne piersi przy dotyku i bóle w plecach, a tu dzis ten śluz.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
[*] 5/6 tc listopad 2016