Staranie z inofem badz innym suplementem
-
WIADOMOŚĆ
-
Zapytałam dziś lekarza ginekologa o bóle przy braniu inofemu, powiedział że one zaczynają pracować, powiedziałam również o nieregularnych cyklach odkąd biorę inofem(28-32dni) i dostałam luteine od 16 dnia -25 dnia cyklu, mam nadzieję że mnie to ruszy i b edzie owulacja, a jeśli chodzi o teraz to czekam na okres albo jego brak ale lekarz nic nie mówił o ciąży przy badaniu więc myśle że będzie okres, może on jakoś to widział hehe
11 cykl starań -
LZuzia wrote:Pęcherzyk 2cm też pęka, owulka napewno byłą gdyż po pęknięciu uwalnia się komórka a ciałko żółte zalewa się krwią Jeśli nie dochodzi do zapłodnienia wówczas wchłania się i następuje kolejny cykl....
Zgadzam sie z tym powyższym oczywiście. Czyli miałaś na myśli że gin widział pozostałości po pecherzyku i na tej podstawie orzekł wczoraj owulacje (a nie sam pecherzyk ) tak ? Przepraszam Cie zr tak draze temat ale bardzo interesuje mnie to od strony biologicznej, no bo tak po prawdzie jeśli w czasie rzeczywistym ginekolog widzi pecherzyk no to jak może powiedzieć że to co widzi teraz pękło wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 07:31
-
Chciałam nadmienić że tez czuję kłucie w jajnikach delikatnie tak jak przed owu a mam 7dni do @ , inofem piję ok 10 dni 1 saszetke
Czytając opinie chyba zwieksze za parę dni dawkę do 2 saszetek bo naprawdę mi zależy żeby w listopadzie była owu i żeby naprawdę udało się w tym rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 07:59
-
AiCha4811 wrote:Zgadzam sie z tym powyższym oczywiście. Czyli miałaś na myśli że gin widział pozostałości po pecherzyku i na tej podstawie orzekł wczoraj owulacje (a nie sam pecherzyk ) tak ? Przepraszam Cie zr tak draze temat ale bardzo interesuje mnie to od strony biologicznej, no bo tak po prawdzie jeśli w czasie rzeczywistym ginekolog widzi pecherzyk no to jak może powiedzieć że to co widzi teraz pękło wczoraj
Po wyjściu z gabinetu sama zadałam sobie to pytanie...
Nie wiem po czym stwierdził, przed dzień badania mówiłam mu że miałam śluz różowy.
Następnym razem zapytam:)AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:Chciałam nadmienić że tez czuję kłucie w jajnikach delikatnie tak jak przed owu a mam 7dni do @ , inofem piję ok 10 dni 1 saszetke
Czytając opinie chyba zwieksze za parę dni dawkę do 2 saszetek bo naprawdę mi zależy żeby w listopadzie była owu i żeby naprawdę udało się w tym roku
Sama też marzę o tym żeby się udało w tym roku, ale czasem brak mi sił na to wszystko:(
Życzę powodzenia i dalej walczymy:)AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
LZuzia wrote:U mnie 36dc i nadal brak miesiączki, nie robiłam testu ale i tak wiem że nie jestem w ciąży. Zaczynają mnie boleć piersi więc @ nadchodzi. OVARIN wydłuża mi cykl, do końca biorę tabletki i rezygnuje z tego suplementu.
LZuzia lubi tę wiadomość
11 cykl starań -
LZuzia wrote:Sama też marzę o tym żeby się udało w tym roku, ale czasem brak mi sił na to wszystko:(
Życzę powodzenia i dalej walczymy:)
Kochana uda nam się, jest jeszcze magiczny grudzień, nie traćmy wiary mnie mąż ostatnio pytał o listę dla św Mikołaja jakby ktoś pytał co dla mnie i zapisałam na małej karteczce dzidziusia może święty Mikołaj który był biskupem od obdarowywania poblogoslawi nam:-DUparciuszek, LZuzia lubią tę wiadomość
-
AiCha4811 wrote:Kochana uda nam się, jest jeszcze magiczny grudzień, nie traćmy wiary mnie mąż ostatnio pytał o listę dla św Mikołaja jakby ktoś pytał co dla mnie i zapisałam na małej karteczce dzidziusia może święty Mikołaj który był biskupem od obdarowywania poblogoslawi nam:-D
AiCha4811 lubi tę wiadomość
11 cykl starań -
Jednak zrobiłam test wyszedł negatywny, ale nie jestem rozczarowana bo czułam że nie jestem w ciąży Teraz czekam na @ i kolejne starania, mam nadzieje że owulka też będzie... Mój mąż bardziej wierzy niż ja:)
Dobrej nocki:)Uparciuszek, AiCha4811 lubią tę wiadomość
-
LZuzia wrote:Jednak zrobiłam test wyszedł negatywny, ale nie jestem rozczarowana bo czułam że nie jestem w ciąży Teraz czekam na @ i kolejne starania, mam nadzieje że owulka też będzie... Mój mąż bardziej wierzy niż ja:)
Dobrej nocki:)AiCha4811, LZuzia lubią tę wiadomość
11 cykl starań -
dziewczyny mam zamiar kupic drugie opakowanie czegos z mioinozytolem, czytalam sklady i w tej samej cenie co inofem moge kupic miovarian ALE miovarian ma kwas foliowy w innej niz dotad widzialam formie, formie soli ktora jest nowa substancja dopuszczona tam chyba w 2013 roku, internety milcza o tej substancji, nie wiem czy jest lepsza niz kwas preroilomonoglutaminowy (czyli ten najczesciejspotykany w suplach) czy gorsza.
Cena jest ta sama, chciałabym kupic to co lepsze ale nie wiem kogo spytac, lekarze czesto gesto, przykro mowic, ale nie maja o tym pojecia może jakies forum farmaceutyczne znajdeWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 09:27
-
Uparciuszek wrote:Zapytałam dziś lekarza ginekologa o bóle przy braniu inofemu, powiedział że one zaczynają pracować, powiedziałam również o nieregularnych cyklach odkąd biorę inofem(28-32dni) i dostałam luteine od 16 dnia -25 dnia cyklu, mam nadzieję że mnie to ruszy i b edzie owulacja, a jeśli chodzi o teraz to czekam na okres albo jego brak ale lekarz nic nie mówił o ciąży przy badaniu więc myśle że będzie okres, może on jakoś to widział hehe
A co by było gdybyś przed braniem luteiny zaszła w ciąże i wzieła od 16 do 25dnia.
Luteina jest na wywołanie @? Chociaż chyba niektórzy i w ciąży biorą...
Ja teraz jak pójdę muszę pogadać z ginem, jest mało innowacyjny. Chyba sama zacznę domagać się czegoś innego.
-
luteina to progesteron on jest i na wywołanie i na podtrzymanie ciąży, w zależności w jakim stanie się jest. Ach ja mam plamienie więc @ się zbliża, a gin dał mi 100mg luteina 2 razy dziennie podochwowo w 16-25 dnia cyklu, czyli jeśłi bym zaszła to poprawi też implantację, a jeśłi nie to ureguluje. Moim zdaniem mój gin nie mówi wiele ale kombinuje hehe mam nadzieje ze na dobrze bo luteine duża dawke przepisał
11 cykl starań -
Uparciuszek wrote:ale mi smutno , plamienie i test negatyw... 8 cykl lipa
twoja nazwa uzytkownika podpowiada mi ze tak łatwo sie nie poddajesz? głowka do góry ! zapraszam do watku grudzien 2016 :*
dziewczyny powiedzcie mi po inofemie mialyscie owu wczesniej/pozniej niz zwykle? w tym samym czasie?
ja mam 5dc i planuje wizyte u gin na monitoring czy jest owu, nie wiem na jaki dzien najlepiej zaplanowac , cykle mam 28-29 dni, jak chodzilam 12 dc to nialam pecherzyk 15 mm a potem brak skoku wiec nie wiem isc 15dc ? bo 14dc to niedziela -
AiCha4811 wrote:dziewczyny mam zamiar kupic drugie opakowanie czegos z mioinozytolem, czytalam sklady i w tej samej cenie co inofem moge kupic miovarian ALE miovarian ma kwas foliowy w innej niz dotad widzialam formie, formie soli ktora jest nowa substancja dopuszczona tam chyba w 2013 roku, internety milcza o tej substancji, nie wiem czy jest lepsza niz kwas preroilomonoglutaminowy (czyli ten najczesciejspotykany w suplach) czy gorsza.
Cena jest ta sama, chciałabym kupic to co lepsze ale nie wiem kogo spytac, lekarze czesto gesto, przykro mowic, ale nie maja o tym pojecia może jakies forum farmaceutyczne znajdeWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 00:15
Ryjek lubi tę wiadomość
11 cykl starań -
AiCha4811 wrote:twoja nazwa uzytkownika podpowiada mi ze tak łatwo sie nie poddajesz? głowka do góry ! zapraszam do watku grudzien 2016 :*
dziewczyny powiedzcie mi po inofemie mialyscie owu wczesniej/pozniej niz zwykle? w tym samym czasie?
ja mam 5dc i planuje wizyte u gin na monitoring czy jest owu, nie wiem na jaki dzien najlepiej zaplanowac , cykle mam 28-29 dni, jak chodzilam 12 dc to nialam pecherzyk 15 mm a potem brak skoku wiec nie wiem isc 15dc ? bo 14dc to niedzielaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2016, 00:31
11 cykl starań