Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina głowa do góry, dbaj o siebie, o swoją dietę a pęcherzyki na pewną urosną piekne :)
    Welonisia dajesz nadzieje! ja jestem właśnie pierwszy cykl na clo+pregnyl i mam nadzieje, że niebawem się uda! czego i Tobie życzę :*

    Welonisia, gosiunia lubią tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 17 marca 2014, 21:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa dziekuję ja za Ciebie też trzymam mocno kciuki ;*

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • Another Autorytet
    Postów: 2133 2292

    Wysłany: 17 marca 2014, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączę w następnym cyklu :D Do tej pory będę tylko czytać :)

    "Musisz uwierzyć w siebie, bo wiara czyni cuda.."
    bpz77ab.png
  • lemurek Ekspertka
    Postów: 244 113

    Wysłany: 17 marca 2014, 22:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ;) ja też jestem pierwszy cykl na clo pół tabletki od 2-6 dc. Trochę bolało mnie w klatce piersiowej, takie lekkie duszności tak 3 dni potem przeszło. Dziś mam 9dc i szarpanie jajnika bardzo mocne, śluz odpowiedni więc skusiłam się na test i pozytywny a na usg brak pęcherzyka no i załamka bo już się cieszyłam, że zobacze ładny pęcherzyk a tu dupa :(

  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 17 marca 2014, 22:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również jestem na pierwszym cyklu z CLO, w 11 dc byłam na monitoringu i dwa piękne dominujące pęcherzyki po 2 cm lecz endometrium 4,65 tylko :/ nadganiam migdałami i czerwony wytrawnym winem... Po samym CLO czułam sie dośc dobrze - nie mogłam spać w nocy i miałam uderzenia gorąca - poza tym nic więcej. Brałam po jednej tabletce od 3 do 7 dc. Teraz czekam na wyniki bo wg moich obserwacji owulacja była wczoraj ;-)

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 08:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dzis jade po pracy kupuc migdaly i bede podjadac na zapas:) i winko z m wieczorem

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • Kalaburka Nowa
    Postów: 2 0

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mialam doczynienie z tym lekiem i wcale mi nie pomogl czulam sie po nim po 7dniach fatalnie wszystko ,nie rwalo nawet wylodowalam w szpitalu bo bol nie byl do zniesienia ,w szpitalu wylodowalam pod kroplowka gdzie uslyszalam ze mam owulacje i ze teraz powinam wspolzyc gdzie bol nie byl do wytrzymania jak mialam czerpac przyjemnosc:(

    Kalaburka
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widac CLO nie na wszystkich działa tak samo :( Ja nie odczuwam zadnych przykrych dolegliwosci ale dzieki wam zjem dzis migdały i kupie wino, a co ;)

    chmurreczkaa, gosiunia lubią tę wiadomość

    p19uskjohisr6juh.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    A jak się nazywa? Zaraz jak zaczęłaś brać clo to lekarz Ci zalecił ten lek na endo czy juz pi dluzszym stosowaniu ci sie wyniszczylo?

    od razu dostałam Estrofem, bo moje endometrium i bez CLO jest takie nijakie :/

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek pierwszy monitoring, a ja już mam stresa.
    Dziś chyba otworze winko czerowne :)

    Welonisia lubi tę wiadomość

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalaburka przykro mi. Niestey ten lek ma wiele skutkow ubocznych i na kazda z nas dziala inaczej.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam puerwszy monitoring w poniedzialek to bedzie 9dc.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 09:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też monitoring w 9dc

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mowil wam cos lekarz na temat staranek w pierwszym cyklu brania clo? Bo moj endo-gin powiedzial ze lepiej nie starac sie w pierwszym cyklu.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne mi nic takiego lekarz nie mówił wręcz odwrotnie ;-)

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze dziwne;/ nie pomyslam zeby go zapytac z tego stresu.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje tylko tego stresowania czy da mi zastrzyk czy nie i o owulacja trzeba sie starac. Bo sie ze sie zablokuje i nawet te tabletki nie pomoga.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne :D Po to się bierze lek, żeby się nie starać? :D
    No chyba że chodziło mu o możliwość ciąży mnogiej, w razie jakby za wiele jaj urosło :)

    Ale to juz chyba każda która je ten lek, ma tego świadomość i na to się decyduje :)

    Mi też kazano od razu wkraczac do akcji.

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie to dziwne wydalo. Ale pewnie jest tak jak mowisz ze moze przed obawa ciazy mnogiej bo cos w sumie wspominal ze ostatnio mial pacjetke po clo i blizniakow sie spodziewa;)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1763 1092

    Wysłany: 18 marca 2014, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie po mimo tego ze mam 23 lata to blizniaki fajna wizja;D wcale bym sie nie zmartwila;)

    gosiunia lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️


    467a0965ac.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego