Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 19 marca 2014, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infolic - to suplement diety stosowany podczas przygotowań do ciąży.


    infolic

    Jego wpływ obejmuje zmiany gospodarki hormonami i powodując regulację cykli i powrót występowania owulacji, szczególnie u kobiet z PCOs.

    Preparat zawiera: myo-inozytol (2000 mg) i kwas foliowy (200 µg).

    Kwas foliowy bierze udział w procesie podziału komórek, przyczynia się do wzrostu tkanek matczynych w czasie ciąży, pomaga w prawidłowej produkcji krwi.
    Myo-inozytol z kolei stanowi budulec błon komórkowych, buduje prekursor neuroprzekaźników i niektórych hormonów, wchodzi w skład spermy.

    Preparat jest więc szczególnie polecany parom starającym się o dziecko i kobietom we wczesnym etapie ciąży, także kobietom z nieregularnymi miesiączkami, zaburzeniami hormonalnymi i PCO (zespołem policystycznych jajników).




    Znalazłam tez informacje, że jest zamiennikiem metforminy czyli leku na insulinooporność! wydaje mi sie ze nie jest on przeznaczony dla kazdej kobiety która ma zaburzenia owulacji.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2014, 14:06

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 19 marca 2014, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem wiem kochana ja nie eksperymentuje jak niektore dziewczyny z suplementami. Poza clo i kwasem filiowym nic nie zazywam;) zaciekawil mnie bo pojawila sie inf ze przynosi dobre efekty przy pco a ja wlasnie je mam i cykle bezowulacyjne:(

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 19 marca 2014, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciekawosci w poniedzialek zapytam mojej Gin co o nim mysli.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 19 marca 2014, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłabym to samo, lepiej zapytac lekarza :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 19 marca 2014, 17:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze cos mi nie sluzy clo dzus strasznie bolalo mnie podbrzusze:/

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 19 marca 2014, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm ja tez mialam takie bole ale u mnie one zaczely sie jak juz przestalam brac leki czyli jakos od 10 dc. A jak jest u ciebie?

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 19 marca 2014, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wzięłam 2 tabletkę rano i po południu zaczęły się bóle podbrzusza wpierw taki silny przeszywający a potem lżejszy i przestało.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 20 marca 2014, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 9dc, jutro kończe brac CLO, póki co nic mi nie dolega.
    Co dzien mierze temp i sprawdzam sluz, jest to pierwszy cykl w którym to robie wiec jestem ciekawa jak to bedzie u mnie wygladało.

    p19uskjohisr6juh.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 20 marca 2014, 09:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też 9dc, dziś wzięłam ostatnią tabletkę.
    Mam dziś wieczorem usg, więc zobaczymy czy cokolwiek się ruszyło.

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 20 marca 2014, 10:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzastina- Widac na kazda z nas te clo inaczej dziala ;-)

    Ash- powodzenia na monitoringu ;-) Daj znac jak duze sa jajeczka ;-)

    Welonisia- Ladny masz wykresik ;-) Kiedy masz monitoring?

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 20 marca 2014, 10:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie nie mam monitoringu :/
    Poprzednim razem tez nie miałam monitoringu, miałam tylko brac CLO przez dwa cykle 1x1 a jesli sie nie uda to w trzecim 2x1 i USG w 13-15dc.
    Udało sie od razu...
    Teraz jesli za pierwszym razem sie nie uda to w nast cyklu pójde prywatnie na monitoring.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 10:34

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2014, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia koniecznie musisz się monitorować....
    u mnie przy pierwszym podejściu z clo (1x1) jajniki nie "zaskoczyły",
    przy drugim podejściu (kilka dni temu) - tym razem brałam 2x1, po 3dniach przyjmowania miałam usg, która wykazała torbiel na prawym jajniku, wczoraj byłam znowu i niestety torbiel nadal rośnie, chociaż już nic nie biorę, w poniedziałek kolejne usg i będzie decyzja co dalej robić....
    nie wiem jaką "wyhodowałabym" torbiel gdyby nie monitoring....

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 20 marca 2014, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lekarz nie wspomniał mi nic o monitoringu :( kiedy nalezy go robic?????

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    welonisia u mnie za pierwszym podejściem kazał przyjść 5dni po wzięciu ostatniej tabletki clo........teraz przy drugiej mocniejszej dawce, kazał przyjść 2-3 dzień brania clo, więc poszłam i od razu dostałam zakaz kończenia kuracji....
    a teraz nic prawie robić nie mogę, bo prawy jajnik (ten z torbielą) napierdziela, że tak się wyrażę....zła jestem, bo nie umiem bezczynnie siedzieć...

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U ciebie torbiel pojawiła sie od razu w pierwszym cyklu z CLO czy dopiero po zwiekszeniu dawki?
    Taki monitoring moze zrobic chyba kazdy lekarz który ma w gab USG prawda? Zastanawiam sie czy iść prywatnie do lek którego znam czy lepiej np do luxmedu bo różnica w cenie jest ogromna ( u mojego wizyta z USG kosztuje 50zł, w Luxmedzie monitoring 140zł!):/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:15

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszym cyklu jak pisałam, jajniki nie "zaskoczyły" - clo nic nie pomogło...

    Dopiero teraz w 2 podejściu o większej dawce, pojawiła się torbiel

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak każdy lekarz, który ma aparat usg, wczoraj byłam u takiego lekarza - bo w mojej klinice jestem dopiero na poniedziałek umówiona....
    wczoraj u "zwykłego" ginekologa powiedziałam co i jak i co chcę, i zrobił mi usg...
    więc po co masz kasę wydawać...

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Musze w takim razie zadzwonic do lek i porozmawiac z nim. dzieki :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq, to miałysmy tak samo.
    W dwóch pierwszych cyklach 1x1, nic się nie ruszyło. Potem zwiększono mi dawkę do 2x1 i minitorowano, a i tak urosła torbiel. Brałam duphaston a ona rosła i rosła, masakra. Miała juz prawie 5cm..
    Ból, nie do opisania.
    Chodziłam z nia prawie 2 cykle, cykl rozwaliła mi strasznie. Ciągle krwawiłam, no łało się niesamowicie. Z przerwami parodniowymi oczywiście.

    Teraz pokusiłam się na cykl bez clo i jestem po monitoringu z rana i jest wspaniale. Miałam naturalną owulację :D
    Ja do Clo nie wróce, nie ma szans.. Stracony czas.

    No doktor twierdzi że mógł pobudzic jajniki, a owszem. Ale tylko tyle ;)

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 20 marca 2014, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jednorazowo możesz iść do swojego gina...

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ