Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja też do clo nie wrócę, z resztą mój gin powiedział, że jak przy drugim niepełnym podejściu pojawiła się torbiel to On już mi clo nie poda....a ja mu na to: "i sama też nie wezmę".... ból "że ho ho ho...."
    tak u mnie wczoraj był 4,4x3.. ja nie dostałam dupka, dopiero w poniedziałek zobaczymy co i jak, ale już się nastawiam na rozwalone cykle - przynajmniej do czerwca....
    też uważam, że moje ciało - źle przyjęło clo i straciłam teraz czas..ale cóż "nie myli się tylko ten co nic nie robi"..
    cieszę się, że monitoring pokazał że miałaś "swoją" owulację, daje to i mnie nadzieję na przyszłość...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy a możesz coś więcej na temat tej torbieli u siebie??? wchłonęła /pękła sama???co mówił Twój gin na jej temat???kurczę mi to się pierwszy raz w życiu przytrafiło (w rodzince nikt też nie miał)

• Mamax Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weloniusia- Ja na monitoringu bylam tylko raz w 11 dc. Ginka zobaczyla ze jest wszystko w porzadku, ze jest pecherzyk dominujacy i nie mam zadnych torbielow wiec wiecej do niej nie musialam isc. Za ten monitoring musialam jednak zaplacic z wlasnej kieszni pomimo ze jestem ubezpieczona ( mieszkam w de). Wiem ze niektore dziewczyny robia takie monitoringi kilka razy ale to chyba wtedy gdy pecherzyki nie pekaja. A u mnie tego problemu nie ma. Uwazam ze chociaz raz powinnas miec zrobiony ten monitoring zeby zbadac sytuacje ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:46

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisze sie z tym ze dopiero na poniedziałek i to bedzie 13dc, bo on przyjmuje w piatki (10dc) i poniedziałki. Jutro bedzi echyba za wczesnie, z reszta nie bede miała jak podjechac :/
    Dobrze ze mi powiedziałyscie o tym monitoringu bo sama bym na to nie wpadła.

p19uskjohisr6juh.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Weloniusia- Ja na monitoringu bylam tylko raz w 11 dc. Ginka zobaczyla ze jest wszystko w porzadku, ze jest pecherzyk dominujacy i nie mam zadnych torbielow wiec wiecej do niej nie musialam isc. Za ten monitoring musialam jednak zaplacic z wlasnej kieszni pomimo ze jestem ubezpieczona ( mieszkam w de). Wiem ze niektore dziewczyny robia takie monitoringi kilka razy ale to chyba wtedy gdy pecherzyki nie pekaja. A u mnie tego problemu nie ma. Uwazam ze chociaz raz powinnas miec zrobiony ten monitoring zeby zbadac sytuacje ;-)
    Też nie miałam problemu z niepękającym pęcherzykiem. To moja pierwsza torbiel w życiu. I to od razu były dwie.
    Nie zrobiły się wcale z pęcherzyka dominującego. Ten się wchłonał. Zrobiły się z tych malutkich niepozornych pęcherzyków o których nikt nie myślał..

Monitoring jest KONIECZNY.
    W 11 dc to za wcześnie na torbiel.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy ja miałam w 7dc monitoring i była już torbiel...usg również miałam w 28dc (na tydzień przed @ i nic nie było)...więc w ciągu tych paru dni urosła....
    Welonisia a nie doczytałam ty pierwszy raz clo bierzesz???

• Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Lucy a możesz coś więcej na temat tej torbieli u siebie??? wchłonęła /pękła sama???co mówił Twój gin na jej temat???kurczę mi to się pierwszy raz w życiu przytrafiło (w rodzince nikt też nie miał)
    Moja torbiel siedziała prawie 2 cykle. A w zasadzie torbiele, bo jedna miała 4.95cm, a druga 3cm.
    W ostatnim cyklu z nimi robiły cuda wianki, miałam plamienia, nawetr normalne krwawienia ot tak. A po kochaniu się to zalewała mnie krew. Raz tak mocno, że aż zbladłam. Ale to wiadomo, u każdego jest inaczej.
    Najpierw jadłam duphaston, bo zawsze go jadłam. A na ostatni cykl dostałam luteinę dopochwowo, która brałam niestety cały cykl. Czyli oznaczało to przerwę w staraniach, bo przy luteinie przez cały cykl nie miałam owulacji.
    Potem dostałam @, posżłam zaraz po nim na usg i torbieli juz nie było :) Zeszły razem z okresem, bł on dość obfity, miał pełno ciemej krwi i skrzepów (sorki za opis ale tak było).

Tak więc przez to badziewie jestem o kolejny cykl do tyłu.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    Lucy ja miałam w 7dc monitoring i była już torbiel...usg również miałam w 28dc (na tydzień przed @ i nic nie było)...więc w ciągu tych paru dni urosła....
    Oj to szybko miałaś. Bardzo szybko.
    U mnie po clo jaja rosły powoli ale konsekwentnie. dopiero ok 18 dc miałam je w miare duże.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie to się nazywa hiperstymulacja....podejrzewam, ze te 2x1 było za dużą dawką...
    a za opis nie przepraszaj, bo nie usłyszałam od swojego gina, czego mam się spodziewać...dlatego tutaj Was męczę....;)

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:

Brałam CLO 1x1 przez dwa cykle w tamtym roku, w pierwszym cyklu nie staralismy się, w drugim zaszłam w ciążę bez monitoringu. w styczniu poroniłam w 15tc.
    Teraz znowy biore 1x1, jest to pierwszy cykl.

p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żałuję, że nie pojechałam w 2dc na usg, ale "żeby człowiek wiedział, że upadnie to by usiadł"....
    teraz 3mam kciuki za resztę aby reagowały na clo "normalnie", a nie tak jak ja..

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia to spokojnie w poniedziałek zobaczysz czy jajeczka rosną:) czego Ci życzę...

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby tak było :)

Malenq lubi tę wiadomość

p19uskjohisr6juh.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malenq wrote:
    no właśnie to się nazywa hiperstymulacja....podejrzewam, ze te 2x1 było za dużą dawką...
    a za opis nie przepraszaj, bo nie usłyszałam od swojego gina, czego mam się spodziewać...dlatego tutaj Was męczę....;)
    No tak :) No ale to ja tak miałam, u ciebie może będzie inaczej :) W każdym razie pisz co i jak tam ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będę zdawać relację ;)
    a propos usg, byłam na usg 17stego i wtedy gin potwierdził torbiel na prawym jajniku, a na lewym pcos, w środę na kolejnym usg - potwierdził, że torbiel urosła, a lewy jajnik "wyzdrowiał" tzn. przestał być obrazowym jajnikiem pcos....
    nie bardzo to zrozumiałam, ale jak tak sobie siedzę i myślę....to czy to możliwe, zeby clo wystymulowało torbiel na prawym jajniku, a lewy "naprawiło"...
    pogmatwane to coś.....zobaczę 24.03 w poniedziałek jak się sprawy mają...

• Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, rózne dziwadła się dziac mogą :)
    Ja np dzis miałam potwierdzona owulkę na lewym, bo tam był pęcherzyk ostatnio.
    A na prawym już mi zaczęły rosnąć jajka na nowy cykl :D A 4 dni temu nie bło tam nic. Doktor nawet wskazał mi kóry pęcherzyk może byc dominującym w nowym cyklu. Bo już mu się zrobiła charakterystyczna budowa z jakimś tam wzgórkiem jajowym. to dobrze wróży.

Więc, po clo to mogą być przerózności :D Ciesze, się tylko z ztego że mi obudził jajniory.

Malenq, Donek lubią tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Mamax Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm wiece na mnie clo dobrze dziala, wczesniej tez go bralam i nigdy zadnych torbieli nie mialam. Ale ja nie mam pcos tylko niedoczynnosc jajnikow wiec moze to dlatego. ..Kazda z nas jest inna i na kazda ten lek inaczej dziala. Jedna sie przez niego przestymuluje czy ma torbiele a jeszcze innej lek pobudzi jajniki...Wiec chyba nie powinnismy tak bardzo sie porownywac ale jedno jest pewne- kazda z nas powinna miec robiony monitoring ;-)

(**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamax tak masz rację i o tym pisałyśmy...;)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam PCOS. Tak mi dnao bo miałam jajniki śnięte po tabletkach anty. Nie chciały pracować.

Na szczeście ruszyły.

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale dziś naskrobałyście :) Widzę że faktycznie zdania sa podzielone... jednym szkodzi drugim pomaga... Ja dziś wziełam 3 tabletkę i znów ból brzucha nudności i ból głowy do tego... Ale czego się nie robi dla wymazonwego dzieciaczka :D

Malenq lubi tę wiadomość

2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ