Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 22 marca 2014, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hi Heloł :) :) :) :) :)
    no to jestem po USG <3 i jest póki co extra :D w prawym jajniku dominujący pęcherzyk 19mm 8) w lewym dwa po 14,5mm ale z tego raczej nic nie będzie ;) nastawić się na owulację z prawego :) tak więc owulacja powinna nastąpić tuż na dniach (dziś-jutro-pojutrze) a we wt. jeszcze raz USG żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł :D no i zalecenie lekarza współżyć-współżyć-i raz jeszcze wzmożone współżycie :D
    Więc teraz wszystko pozostaje w rękach Boga i czy uda się "żołnierzykowi" dotrzeć do celu na czas <3 dziś wieczorem trzeba pomęczyć mężulka <3 <3 <3 <3
    A tak poza tym to zakupiłam sobie ten żel conceive plus w aplikatorach :D:D:D (udało mi się dostać w promocji w super-pharmie):D wiem od lekarza, że żel ten nie zaszkodzi więc jak nie szkodzi to może warto spróbować z nim a może pomoże <3 ^_^
    aha a w tym cyklu CLO brałam w sumie jak w cyklu szczęśliwym 2x1 tab. od 5-9dc :) może ten cykl też okaże się owocny <3

    Malenq, lemurek lubią tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 marca 2014, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda lena mam nadzieje, że będzie owocny cykl :):) ja dopiero drugi cykl z clo, w pierwszym mimo pięknych pęcherzyków, owulacji i <3 nie udało się. ale wiem, ze niebawem się uda!

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 23 marca 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w pierwszą ciążę zaszliśmy w drugim cyklu z CLO gdzie brałam go 2x1 tabl w pierwszym brałam 1 tab. Niestety tamta ciąża skończyła się zbyt szybko :( teraz znowu 2x1tab CLO no i pęcherzyk ładny jest. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i działać, we wt. się okaże czy dominujący pękł i czy owulacja była a później ok 14dni "testowania" cierpliwości :) ale będzie dobrze <3

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj lekarz powiedzial, ze INOFOLIC jest nowym lekiem i ponoc lepszym od CLO :)

  • An Przyjaciółka
    Postów: 95 48

    Wysłany: 23 marca 2014, 12:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Inofolic to suplement diety (myo-inozytol i kwas foliowy) a Clostilbegyt (klomifen) to antyestrogen, który stymuluje owulacje. To są dwa różne preparaty.

    chmurreczkaa lubi tę wiadomość

    2014 - 2x biochem, laparoskopia- mięśniak, endo
    2015 - poronienie 10tc. ANA
    2016 - laparoskopia - c.pozamaciczna - usunięcie jajowodu
    Być człowiekiem znaczy: każdego dnia starać się być lepszym. F. Dessauer
    fdd2a35a67.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 23 marca 2014, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    An wrote:
    Ale Inofolic to suplement diety (myo-inozytol i kwas foliowy) a Clostilbegyt (klomifen) to antyestrogen, który stymuluje owulacje. To są dwa różne preparaty.
    Dokładnie tak.

    chmurreczkaa lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 23 marca 2014, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane przepraszam że nie zaglądalam ale praca i studia trochę mi osatni zabierają czasu więc cięzko znaleść chwilkę. Magda_lena trzymam kciuki bardzo mocno pecherzyki piękne :) Ja jutro mam 9dc i idę na pierwsze usg ciekawe czy coś już tam urosło... Przez pierwsze 2 dni brania clo ni czułam się najlepiej jenak kolejne 3 już bez żadnych skutków ubocznych:) Terz ttylko czekać na wieści czy pęcherzyki rosną czy nie...

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    My w pierwszą ciążę zaszliśmy w drugim cyklu z CLO gdzie brałam go 2x1 tabl w pierwszym brałam 1 tab. Niestety tamta ciąża skończyła się zbyt szybko :( teraz znowu 2x1tab CLO no i pęcherzyk ładny jest. Pozostaje uzbroić się w cierpliwość i działać, we wt. się okaże czy dominujący pękł i czy owulacja była a później ok 14dni "testowania" cierpliwości :) ale będzie dobrze <3

    Magda Lena a dlaczego zwiększył ci dawkę clo?

  • Martuśka Autorytet
    Postów: 928 590

    Wysłany: 23 marca 2014, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja podobna mialam owulacje wczoraj ale niestety nie mam miarodajnej temp bo bylismy na wyjezdzie, mam nadzieje ze w tym cyklu sie uda bo jak nie to teraz 4 ostatni cykl z clo, a w piatek badania meza


    0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka tylko 4 z clo będziesz miała? mi lekarz powiedział, że daje nam 6 cykli ... co dalej robicie?

  • Martuśka Autorytet
    Postów: 928 590

    Wysłany: 23 marca 2014, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam potwierdzone policystyczne jajniki, powiedzial ze jesli nie pojdzie to klinika nieplodnosci bo jego mozliwosci sie juz koncza. ale na razie nie mysle co dalej bo mam wielka nadzieje ze sie uda. w piatek po badaniach meza pojdziemy na konsultacje do innego lekarza ktory zerknie na jego wyniki i na moje bo ogolnie zajmuje sie on inseminacjami...


    0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 marca 2014, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak reakcja po clo? miałaś owulacje normalnie?
    hmm ja też mam pcos, zatsanawiam się czy męża na badanie nie wysłać. ale i tak musimy poczekać bo brał w lutym solidną dawkę antybiotyków :(

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 24 marca 2014, 09:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój wykres chyba jakiś dziwny jest :/ robilam test owulacyjny wczoraj i był + ale temp wydaje mi sie dziwna no i rozciagliwego sluzu nei widac tylko taki wodnisty :( poza tym szyjka się podciagnęła ale jeszcze twarda jest ehhhh nie wiem czy to normalne, obserwuje dopiero pierwszy cykl. Mimo to działamy!

    p19uskjohisr6juh.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 24 marca 2014, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni po odstawieniu CLO i czuje jajniki jak nigdy wcześniej.

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 24 marca 2014, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze tez masz dzis 13dc :) ja nic nie czuje ale ide dzis mna monitoring wiec zobaczymy :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2195 1500

    Wysłany: 24 marca 2014, 10:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z usg. Gin powiedziała że widać dużo małych pęcherzyków jednak za wczśnie na dominujący. Miałam iść kolejny raz w środę jednak pójdę dopiero w czwartek.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 24 marca 2014, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Magda Lena a dlaczego zwiększył ci dawkę clo?
    no właśnie w pierwszym cyklu z CLO 1x1tabl. nic się nie działo :P dlatego zwiększona dawka i efekty są bo udało się zajść w ciążę :) i mimo, że ją straciliśmy to szczęście w nieszczęściu takie, że wiemy, że możemy zajść w ciążę :) teraz czekam na wt żeby zobaczyć czy ten dominujący pęcherzyk pękł. Dziś temp. spadła do 36,5C (owulacja powinna być dziś wg moich cykli) mam nadzieję, że serduszko wczorajsze poranne i dziś wieczorem coś zdziała <3 i cykl zakończy się owocnie :) ale wpierw cierpliwie czekać do jutra by się dowiedzieć czy wgl pęcherzyk pękł, chociaż skoro w poprzednich cyklach z CLO pękały samoistnie to liczę, że w tym cyklu też sam pękł :) i coś z tego będzie a raczej KTOŚ <3 <3 chyba, że tabletki anty, które brałam 3 cykle po poronieniu coś pokręciły...ale wolę wierzyć w tę pozytywną opcję i że jutro usłyszę same dobre wieści i że w okolicy 10 kwietnia będę mogła testować i zobacze II kreski i mam nadzieję, że każda z Nas w końcu zobaczy te upragnione kreseczki :)

    lemurek lubi tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2014, 12:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Magda Lena. Trzymam kciuki za Was wszystkie

    Welonisia lubi tę wiadomość

  • lemurek Ekspertka
    Postów: 244 113

    Wysłany: 24 marca 2014, 17:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 aż się lepiej czuję czytając Twoje pozytywne posty ;) To ja wierzę, że jak zwiększoną dawkę będę brała to w końcu coś mój organizm zaskoczy ;)

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 24 marca 2014, 20:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po monitoringu. pecherzyk dominujacy 17mm ma peknac lada dzien wiec owulacja powinna byc w terminie :-D endometrium jest 7mm, mam brac wit E a za trzy dni duphaston. OBY SIE UDALO!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 22:56

    p19uskjohisr6juh.png
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ