Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • karola88 Autorytet
    Postów: 1298 687

    Wysłany: 25 marca 2014, 21:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    TO MOJ 2 CYKL STARAN Z CLO. W TYM CYKLU COS MNIE PIERSI BOLA. POPRZEDNI NIE BYL MONITOROWANY, A TEN BEDZIE. ZOBACZYMY CO SIE WYDARZY :) POZDRAWIAM <3
    jak biorac clo nie bylo monitu ???? nierozumiem

    Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 25 marca 2014, 22:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w dwóch pierwszych cyklach też nie miałam monitoringu i wszystko było oki bo miałam usg na kilka dni przed kolejną @ i nic złego nie było i tak nam się udało zajść w drugim cyklu bez monitoringu...a teraz co..monitoring, pęcherzyk rósł i co i dziad nie pękł :| i te "zalecone" starania po pierwszym usg żeby się "wstrzelić" w owulację też mało przyjemne :| mi chyba lepiej było jak nie miałam tego monitoringu mniej "stresu"....

    Welonisia lubi tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pregnylu nie zalecił ci brać? skoro pęcherzyk nie pękł?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 23:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola88 - pierwszy lekarz mi powiedzial, zebym brala 1 cykl i zobaczyla czy nam wyjdzie. Nic nie mowl o monitoringu. Teraz jestem u innego gina i on juz chcial monitoring. Widzisz jak to jest, chyba zalezy od lekarza... tez sporo dziewczyn pisze, ze nie zawsze przy clo maja monitoring, wiec roznie bywa ;/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 23:21

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 marca 2014, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    a pregnylu nie zalecił ci brać? skoro pęcherzyk nie pękł?
    no niestety a może stety nie zalecił... może dlatego, że w poprzednich cyklach mimo braku monitoringu to wiem, że pęcherzyki pękały bo było widać na usg przed miesiączką a poza tym musiały pękać skoro doszło do zapłodnienia w 2 cyklu z CLO ;) a teraz to chyba efekt odstawienia anty...bo po nich mogą być cykle bezowulacyjne :| no nic trzeba czekać...chociaż niby bezowulacyjny a temp. dziś poszła w górę...

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 marca 2014, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzis 11 dc sluz wodnisty szyjka skoczyla do gory ale jest twarda i zamknieta jutro monitoring zobaczymy czy cos wogole uroslo...

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Maka Autorytet
    Postów: 2316 3079

    Wysłany: 26 marca 2014, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może Wy mi pomożecie... Mam cykl stymulowany CLO do IUI... ale odkąd biorę to CLO to temp. w I fazie zwariowała...(!) Od 6 dc 36,6-36,77 st.C. a zwykle w granicach 36,3-36,5... Czy to możliwe że to sprawa CLO?? A może jestem już po owuli ?? (dzisiaj 10dc i 36,77) Jestem załamana...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:28

    ckaik0s3070dl07t.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 26 marca 2014, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem owulacji jeszcze nie bylo po prostu clo podnioslo Ci temperature.
    Maka wrote:
    Dziewczyny może Wy mi pomożecie... Mam cykl stymulowany CLO do IUI... ale odkąd biorę to CLO to temp. w I fazie zwariowała...(!) Od 6 dc 36,6-36,77 st.C. a zwykle w granicach 36,3-36,5... Czy to możliwe że to sprawa CLO?? A może jestem już po owuli ?? (dzisiaj 10dc i 36,77) Jestem załamana...

    Maka lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Maka Autorytet
    Postów: 2316 3079

    Wysłany: 26 marca 2014, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Moim zdaniem owulacji jeszcze nie bylo po prostu clo podnioslo Ci temperature.

    Troszkę mnie uspokoiłaś :) Mam nadzieję, że jutro lekarz potwierdzi Twoje słowa :) Bo jak rano zobaczyłam ten termometr to się poryczałam... Dziękuje :*

    ckaik0s3070dl07t.png
  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 26 marca 2014, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska- To byl moj pierwszy cykl z clo, wczesniej staralam sie kilkanascie cykli i nic. Na monitoringu nie bylo zadnych jajeczek ale moja lekarka mnie dlugo zbywala. Twierdziala ze to przez to ze mam juz swoje lata i ze potrzeba czasu. Chciala zebym probowala jeszcze przez rok naturalnie ale jej powiedzialam ze nie chce dluzej czekac. Skoro mam juz swoje lata to zalezy mi zeby zostac mama teraz a nie za rok czy dwa...No dostalam to clo :-)

    O pierwsza ciaze tez sie staralam z clo i udalo mi sie zajsc w drugim cyklu. Czyli od razu widac ze problemy sa u mnie z jajeczkami. Nie rozumiem po co takie zwlekanie :-(

    Maka- Zerknij na moj wykres, on byl z clo ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 10:46

    vioris lubi tę wiadomość

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Maka Autorytet
    Postów: 2316 3079

    Wysłany: 26 marca 2014, 10:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie te Twoje 37 st też daje do myślenia.. Mamax a od którego dnia brałaś CLO ?? Ja jestem panikara...

    ckaik0s3070dl07t.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 26 marca 2014, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie chyba dupa z owulacji, mam za niska temp i mysle ze pecherzyk mógł nie peknąć :(
    mam tylko nadzieje ze z tego nie urosnie zadna torbiel :/

    Powiem wam szczerze ze poprzednim razem brałam CLO bez monitoringu i byłam spokojniejsza, staralismy sie na luzie bez cisnienia i wszystko było ok a teraz... mierzenie temp, obserwacje, monitoring i.... dupa! :(

    ...mam dzis zły dzien.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 10:56

    p19uskjohisr6juh.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 marca 2014, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    a u mnie chyba dupa z owulacji, mam za niska temp i mysle ze pecherzyk mógł nie peknąć :(
    mam tylko nadzieje ze z tego nie urosnie zadna torbiel :/

    Powiem wam szczerze ze poprzednim razem brałam CLO bez monitoringu i byłam spokojniejsza, staralismy sie na luzie bez cisnienia i wszystko było ok a teraz... mierzenie temp, obserwacje, monitoring i.... dupa! :(

    ...mam dzis zły dzien.
    jak ja Cię rozumiem :) będzie dobrze <3 też tak miałam jak byłam bez monitoringu spokojna, bo nastawiłam się w drugim cyklu na to, że i tak się nie uda i się udało :P a teraz to stres, i takie jakieś "wymuszone" starania po usg jakby :| no nic trzeba się ogarnąć <3

    Welonisia lubi tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 26 marca 2014, 11:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie czy w nast cyklu w ogóle mierzc temp czy moze dac sobie ze wszystkim spokój i starac sie z przjemnoscia.

    arizona 87 lubi tę wiadomość

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    jak ja Cię rozumiem :) będzie dobrze <3 też tak miałam jak byłam bez monitoringu spokojna, bo nastawiłam się w drugim cyklu na to, że i tak się nie uda i się udało :P a teraz to stres, i takie jakieś "wymuszone" starania po usg jakby :| no nic trzeba się ogarnąć <3
    wiec masz juz malenstwo :-) ?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    zastanawiam sie czy w nast cyklu w ogóle mierzc temp czy moze dac sobie ze wszystkim spokój i starac sie z przjemnoscia.
    Popieram. Choc ja w nastepnym cyklu bede lazic do gina jak na sranie, ale nie mam wyjscia.

    Welonisia lubi tę wiadomość

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 marca 2014, 13:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    arizona 87 wrote:
    wiec masz juz malenstwo :-) ?
    niestety nie mam bo poroniłam .... :|

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 26 marca 2014, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka- I pomyslec ze moglabym juz byc mama od 1,5 roku... No ale najwazniejszeze juz sie udalo, chociaz nadal sie o fasolka boje..clo bralam od 5 do 9 dc.

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 26 marca 2014, 17:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde jakie to dziwne....człowiek nigdy nie pojmie kobiecego organizmu :| niby bezowulacyjny cykl a czuję się jakbym była po owulacji ... trzeba cierpliwie czekać do końca :|

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    niestety nie mam bo poroniłam .... :|
    Przepraszam nie wiedziałam

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ