X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochaniutkie postanowilam założyć nowy temat dla wszystkich starajacych sie przy stymulacji owulacji za pomocą Clostilbegytu :). Ja sama zaczym wlaśnie pierwszy cykl z tym lekiem jutro mam wziąść pierwszą tabletkę. Jakie są Wasze doświadczenia z tym lekiem? A może zaglądają do nasamy którym już pimogł:) Pidzielcie sie znami swoja wiedza i spostrzeżeniami :)

    cedr697 lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje doświadczenia są średnie. Miał powodować rośnięcie pęcherzyków, to powodował. Jednak wywoływał u mnie torbiele,dopiero co ich się pozbyłam i zaczęłam cykl już bez Clo.
    Dodatkowo zeżał mi dosłownie całe endometrium, no przy endo 5.3 czy 5.8 to raczej mierne szanse na zagnieżdżenie.

    Ale lek ma dobre notowania jeśli chodzi o starania ;) Wielu dziewczynom pomógł.

    Pamiętaj tylko dbać o endometrium podczas jego brania, jedz orzechy, wiesiołka, pij czerwone wino, zjadaj dużo ryb. A będzie dobrze :)

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam I cykl z CLO. DOstałam też lek na poprawę endometrium.

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Ci bardzo za inf nigdzie nie słyszałam że to co jem może wpływać na moje endometrium:)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    Ja mam I cykl z CLO. DOstałam też lek na poprawę endometrium.
    A jak się nazywa? Zaraz jak zaczęłaś brać clo to lekarz Ci zalecił ten lek na endo czy juz pi dluzszym stosowaniu ci sie wyniszczylo?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 17 marca 2014, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na endometrium przy Clo daje się Estrofem np.
    Tak, dieta ma duzy wpływ. Poczytaj sobie, jest masę informacji na ten temat :)

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 17 marca 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jadłam Clo 4 cykle. Nie od razu pożarło mi endometrium. To się działo stopniowo.
    Jednym pożera drugim nie. Wielka zagadka jak nasze organizmy zareagują na leki :)

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek ide na monitoring to pogadam z moim gin na ten temat. Bo ja jestem nowa w tym temacie.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam pierwszy cykl z clo i mam bardzo dobre doświadczenia, urosły mi trzy piękne pęcherzyki, endometrium ponad 9 mm a nawet chyba około 10mm :) dostałam pregnyl na pęknięcie i miałam wyraźną owulacje :) aha a co do jedzenia jest to bradzo ważne. przede wszystkim ograniczyć, a nawet wykluczyć produkty które źle wpływają na rośnięcie pęcherzyków m.in. ziemniaki, słodycze, przetworzone produkty, mąkę zwykłą. ja jestem od początku lutego na "diecie" + clo + pregnyl i naprawde widzę efekty! głowa do góry :)

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 17 marca 2014, 12:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przed poronieniem byłam 2 cykle na CLO w 1 cyklu brałam 1x1 tab, a w drugim w którym się udało brałam 2x1tab. niestety ciążę straciłam w 6tc...ale szczęście w nieszczęściu takie, że po prawie 3 latach starań wiemy, że możemy zajść w ciążę :) teraz jestem w 1cs po pp i po 3 miesięcznej kuracji anty, no i oczywiście cykl z CLO które biorę od 5-9dc 2x1tab, w sb mam monitoring zobaczymy co będzie :) mam tylko nadzieję, że owulacja mi się zbytnio nie przyspieszy (cykle przed stratą miałam 30-31dni) ponieważ teraz nie mamy możliwości "serduszkowania" ;) ale musi być dobrze :) aha co do torbieli to mi się nigdy nie porobiły a to może oznaczać, że CLO pomogło rosnąć pęcherzykom a one same sobie pękają :) no i endometrium też zawsze miałam dobre jesli chodzi o te dwa cykle z CLO bo w granicy 10mm :)
    Mam nadzieję, że dla każdej z nas ten "przed świąteczny" cykl będzie owocował CUDEM Wielkiejnocy <3

    chmurreczkaa, kookana1987 lubią tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 13:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz bralam kilka razy spelnia swoja role, czyli pecherzyki pieknie szybko rosna ale jeszcze nie zaciazylam. Za miesiac bede go brala w dawce 100mg przez 5dni do tego pregnyl lub ovitrelle i duphaston. Ale duzej nadziei sobie nie robie

  • M4DZI4 Autorytet
    Postów: 556 828

    Wysłany: 17 marca 2014, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wogóle swoje leczenie i stymulację owu zaczełam od CLO, pierwsze 2 cykle super pęcherzyki rosły,po trzy sztuki i ładnie pękały a w trzecim cyklu CLO nie zadziałał wogóle i lekarz mi zmienił na Letrozol.Moja siostra np przez 2 lata nie mogła zajśc w ciążę a przy CLO zaskoczyła w trzecim cyklu i ma pięknego synka.Także to sprawa indywidualna u każdej z nas, jednej pomoże drugiej nie :)

    relgh371ssmqv4f3.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpiznali PCO wiec clo to moja nadzieja na owulacje bo raczej wogole nie wystepuje. Na razie mam brac od 3dc do 7dc i jesli bedzie potrzeba to wspomoc pekniecie pregnylem. Zobaczymy co sie bedzie dziac. Jestem pozytywnie nastawiona musi sie wkoncu udac :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpiznali PCO wiec clo to moja nadzieja na owulacje bo raczej wogole nie wystepuje. Na razie mam brac od 3dc do 7dc i jesli bedzie potrzeba to wspomoc pekniecie pregnylem. Zobaczymy co sie bedzie dziac. Jestem pozytywnie nastawiona musi sie wkoncu udac :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 14:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie rozpiznali PCO wiec clo to moja nadzieja na owulacje bo raczej wogole nie wystepuje. Na razie mam brac od 3dc do 7dc i jesli bedzie potrzeba to wspomoc pekniecie pregnylem. Zobaczymy co sie bedzie dziac. Jestem pozytywnie nastawiona musi sie wkoncu udac :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 15:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy pco tym bardziej powinnaś uważać na to co jesz :)

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 17 marca 2014, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez podejrzewali PCO ale nigdy nie zostało rozpoznane, w kazdym badź razie owulacji u mnie nie było! Dostałam CLO w pierwszym cyklu nie staralismy się poniewaz mój narzeczony wyjechał w drugim cyklu zaszłam w ciążę. Niestety w ciąży co troche pojawiały sie krwiaki wiec lezałam, w efekcie poroniłam w 15tc (zakażenie wewnątrzmaciczne) CLO chyba nie miało na to wpływu - nie wiem!
    Teraz zaczynamy kolejny cykl starań, dzis zaczęłam brać CLO 6-10dc a potem Duphaston :)

    Miśkaa, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie ale wiecie jak jest;)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 17 marca 2014, 16:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pco jest potwierdzne i w 100% niepodwazalne niestety;/ jesli tobie sie udalo to nadzieja jest:) a jak mowia kto nie ryzykuje nie pije szampana:D
    QUOTE=Welonisia]U mnie tez podejrzewali PCO ale nigdy nie zostało rozpoznane, w kazdym badź razie owulacji u mnie nie było! Dostałam CLO w pierwszym cyklu nie staralismy się poniewaz mój narzeczony wyjechał w drugim cyklu zaszłam w ciążę. Niestety w ciąży co troche pojawiały sie krwiaki wiec lezałam, w efekcie poroniłam w 15tc (zakażenie wewnątrzmaciczne) CLO chyba nie miało na to wpływu - nie wiem!
    Teraz zaczynamy kolejny cykl starań, dzis zaczęłam brać CLO 6-10dc a potem Duphaston :)[/QUOTE]

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 17 marca 2014, 17:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej..u mnie drugie podejście do clo (było do dziś), usg z rana wykazało torbiel..chyba za duża dawka clo...samopoczucie przy dawce 1x1 bardzo dobre było, natomiast 2x1 to bóle brzucha, brak apetytu, ból głowy.....

    dzastina2005 lubi tę wiadomość

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ