Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 marca 2014, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    no właśnie w pierwszym cyklu z CLO 1x1tabl. nic się nie działo :P dlatego zwiększona dawka i efekty są bo udało się zajść w ciążę :) i mimo, że ją straciliśmy to szczęście w nieszczęściu takie, że wiemy, że możemy zajść w ciążę :) teraz czekam na wt żeby zobaczyć czy ten dominujący pęcherzyk pękł. Dziś temp. spadła do 36,5C (owulacja powinna być dziś wg moich cykli) mam nadzieję, że serduszko wczorajsze poranne i dziś wieczorem coś zdziała <3 i cykl zakończy się owocnie :) ale wpierw cierpliwie czekać do jutra by się dowiedzieć czy wgl pęcherzyk pękł, chociaż skoro w poprzednich cyklach z CLO pękały samoistnie to liczę, że w tym cyklu też sam pękł :) i coś z tego będzie a raczej KTOŚ <3 <3 chyba, że tabletki anty, które brałam 3 cykle po poronieniu coś pokręciły...ale wolę wierzyć w tę pozytywną opcję i że jutro usłyszę same dobre wieści i że w okolicy 10 kwietnia będę mogła testować i zobacze II kreski i mam nadzieję, że każda z Nas w końcu zobaczy te upragnione kreseczki :)

    pewnie, że szczęście w nieszczęściu, jak się raz udało to i drugi się uda! ja mam 1 tabletkę dziennie i miesiąc temu miałam aż trzy duże pęcherzyki także myślę, że nie muszę zwiększać dawki :) oj oby małe Ktosie u nas szybko zamieszkały :) trzymam kciuki! ja mam monitorin 2 kwietnia i od razu pregnyl :)

  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 25 marca 2014, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dziś jestem troszkę zmartwiona bo w sb pęcherzyk miał 19mm i lekarz kazał działaś w sb,ndz,pn ale wspomniał też żeby jeszcze działaś we wt, teoretycznie owulację powinnam mieć wczoraj 15dc i temp. wczoraj spadła do 36,5C ale niestety dziś(16dc) temp. na tym samym poziomie a gdyby była wczoraj owulacja to (chyba) temp. powinna dziś troszkę odbić w górę prawda?? Się już pogubiłam a sprawa wyjaśni się dopiero dziś wieczorem...eh to wieczne czekanie. Ale musi być dobrze <3. Chociaż tak sobie myślę jak miałam cykle 30-31 dni to owulacja może być dziś albo jutro...oby była <3

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 25 marca 2014, 09:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyki rosną 3mm na dzień a pekaja jak osiagaja wielkość 21-22mm wiec chyba juz dawno powinien pęknac. Mój miał wczoraj 17mm, wczoraj temp 36,5 a dzis 36,7 nie wiem zy to oznacza ze to dziś mam owulacje???

    p19uskjohisr6juh.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 25 marca 2014, 10:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz mówił, że pęcherzyki rosną od 1 do 3mm na dobę zależy od kobiety :) ja idąc moim tokiem myślenia obstawiłabym że owulację miałaś wczoraj bo ona następuje wtedy kiedy jest spadek... no nic..chyba nigdy tego nie rozgryzę :D musze uzbroić się w cierpliwość i poczekać co mi lekarz dziś po usg powie :) Za Ciebie 3mam kciuki :) i każdej życzę miłego dnia <3

    Jackie Daniels lubi tę wiadomość

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 25 marca 2014, 10:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz głupia jestem, wczoraj o 20:00 byłam u lekarza i pecherzyk był cały wiec gin powiedział ze owulacja bedzie w ciagu 1-2 dni ehhhh nic juz z tego nie rozumiem. A faktycznie masz racje Ovu tez podpowiada ze pecherzyki rosna od 1,5mm do 3mm na dobę :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 25 marca 2014, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax co u Ciebie? Powtorzylas test? .... :)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 25 marca 2014, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrz na wykres Mamax, same zielone kropy wiec sie udało! :D

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby oby :-)

  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 25 marca 2014, 14:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dziewczynki udalo sie :-) Teraz czekam na wizyte u lekarza ale termin mam dopiero na 7- mego kwietnia . Strasznie sie martwie czy wszystko jest w porzadku i denerwuje mnie ta niewiadoma...

    Welonisia, arizona 87 lubią tę wiadomość

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2197 1501

    Wysłany: 25 marca 2014, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ale sie ciesze twoim szczesciem:) napewno bedzie wszystko dobrze :) trzymaj za nas kciuki;)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
    02.11.2021 2800g
    08.11.2021 3400g
    16.11.2021 przyjęcie na odział CC.

    17.11.2021 Anielka ♥️
    3100g, 55cm szczęścia 😍
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 25 marca 2014, 17:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety na 90% cykl bezowulacyjny, w prawym jajniku coś jest ale ma 26mm i jest za duże i zbyt kuliste na ciałko żółte choć jakoś dziwnie spłaszczone od góry..więc lekarz nie chciał robić nadziei...:( teraz wizyta przed @ w celu sprawdzenia czy się z tego torbiel nie zrobiła.... do kitu to wszystko... tyle badań, tyle leków, a i tak "guzik z pętelką" .... ja już przestaję wierzyć, że kiedyś spotka Nas ten CUD...:(

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie nam tylko wydaje. Znajdziesz na wszystko nowe siły. Nadzieja umiera ostatnia, a umrze po menopauzie.

    chmurreczkaa lubi tę wiadomość

  • ash Autorytet
    Postów: 1326 1092

    Wysłany: 25 marca 2014, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po monicie wieści przekazuję :)
    na lewym jajniku pęcherzyk dominujący 17 mm, endometrium 7mm.
    Jutro czerwone winko i działamy <3 w czwartek ostatni monitoring.
    Nadal proszę o kciuki!!!!

    Welonisia, chmurreczkaa lubią tę wiadomość

    ug3715nmrb0zdbvc.png

  • karola88 Autorytet
    Postów: 1298 687

    Wysłany: 25 marca 2014, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah te nasze pecherzyki. ja w 1miesiacu bralam 1x1 i nic i w 2 miesiacu 2x2 udalo sie wychodowac w jednym jajku jeden pecherzyk a w lewym jajku byly 2 pecherzyki ktore pekly ( dostalam tez pregnyl na pekniecie) wiec nie pozostaje nam nic innego jak czekac

    Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 20:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    TO MOJ 2 CYKL STARAN Z CLO. W TYM CYKLU COS MNIE PIERSI BOLA. POPRZEDNI NIE BYL MONITOROWANY, A TEN BEDZIE. ZOBACZYMY CO SIE WYDARZY :) POZDRAWIAM <3

  • Mamax Autorytet
    Postów: 1066 218

    Wysłany: 25 marca 2014, 20:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was wszystkie kciuki i czekam na dobre wiesci ;-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 20:51

    (**) Nasze kochane aniolki-bliźnieta- 30.03.2011- 11tc
    82do3e5er89phwkq.png[/url]

    zrz6anlirvrf5z1r.png[/url]

    f2wl6iyemrinq9lg.png[/url]
  • lemurek Ekspertka
    Postów: 244 113

    Wysłany: 25 marca 2014, 20:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena głowa do góry ;)pozostaje 10 % szans ;)

    ja czekam na nowy cykl ze zwiększoną dawką clo ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2014, 20:57

  • lemurek Ekspertka
    Postów: 244 113

    Wysłany: 25 marca 2014, 20:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash trzymam mocno ;)

    ash lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 21:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax kochana ile się starałać z clo?
    ja dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę clo, ogólnie drugi cykl starań z clo. a ogólnie trzeci :) miesiąc temu wyhodowałam trzy pięknę pęcherzyki dzięki clo i diecie chyba też po troszku :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 25 marca 2014, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    niestety na 90% cykl bezowulacyjny, w prawym jajniku coś jest ale ma 26mm i jest za duże i zbyt kuliste na ciałko żółte choć jakoś dziwnie spłaszczone od góry..więc lekarz nie chciał robić nadziei...:( teraz wizyta przed @ w celu sprawdzenia czy się z tego torbiel nie zrobiła.... do kitu to wszystko... tyle badań, tyle leków, a i tak "guzik z pętelką" .... ja już przestaję wierzyć, że kiedyś spotka Nas ten CUD...:([/QUOT

    a masz tylko clo czy dają ci też pregnyl?

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ