Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 20:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    no niestety a może stety nie zalecił... może dlatego, że w poprzednich cyklach mimo braku monitoringu to wiem, że pęcherzyki pękały bo było widać na usg przed miesiączką a poza tym musiały pękać skoro doszło do zapłodnienia w 2 cyklu z CLO ;) a teraz to chyba efekt odstawienia anty...bo po nich mogą być cykle bezowulacyjne :| no nic trzeba czekać...chociaż niby bezowulacyjny a temp. dziś poszła w górę...

    to zależy od lekarza mi od razu dał pakiet clo+pregnyl żeby mieć pewność czy pękły pęcherzyki i kiedy :) oj te nasze dzieciaczki przyszłe już nas uczą cierpliwości ;p

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamax wrote:
    Miska- To byl moj pierwszy cykl z clo, wczesniej staralam sie kilkanascie cykli i nic. Na monitoringu nie bylo zadnych jajeczek ale moja lekarka mnie dlugo zbywala. Twierdziala ze to przez to ze mam juz swoje lata i ze potrzeba czasu. Chciala zebym probowala jeszcze przez rok naturalnie ale jej powiedzialam ze nie chce dluzej czekac. Skoro mam juz swoje lata to zalezy mi zeby zostac mama teraz a nie za rok czy dwa...No dostalam to clo :-)

    O pierwsza ciaze tez sie staralam z clo i udalo mi sie zajsc w drugim cyklu. Czyli od razu widac ze problemy sa u mnie z jajeczkami. Nie rozumiem po co takie zwlekanie :-(

    Maka- Zerknij na moj wykres, on byl z clo ;-)

    jeszcze raz gratuluje i powiem ci, że dajesz mi nadzieje! ja wlasnie zaczelam drugi cykl clo+pregnyl :) mi niby pęcherzyki rosły ale miałam późno owulacje, np 12 dc nic nie było widać a około 20 dc dopiero około 15 mm pęcherzyk. lekarz dał mi clo bo powiedział, że lepiej się wspomagać jak można i żeby mieć pewność że była owulacja. a starałam się bez clo tylko 1 cykl

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 20:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez zawsze dostawalam pregnyl lub ovitrelle, a teraz mam wziac jescze duphaston.
    Miska sama robilas zastrzyk? Ovitrelle dawalam sobie sama, bo to gotowa ampułko-strzykawka, w nast.cyklu mam wziac pregnyl ale sie troche boje sama sobie podac(osobno proszek i rozpuszczalnik) niby subst.jest b.łatwo rozpuszczalna. Ale mysle ze sobie poradze

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ja chodze na monitoring i gin decyduje czy mam już mieć podany prengnyl. miałam podany tylko raz i on mi zrobił od razu. a teraz nie wiem jak będzie mam nadzieje ze tak samo :)

  • karola88 Autorytet
    Postów: 1298 687

    Wysłany: 26 marca 2014, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pamietam o Manie staralam sie rok a pol roku z clo lecz bez pregnylu. tez mnie to denerwowalo ze musimy sie przutulac na zawolanie no i nic i pamietam ten wspanialy czerwiec 2009 :) chodzilam na podgladanko i powiedzialam ze to ostatni cykl gdzie sie staramy z podgladaniem i lekami, poszlam na wizyte i ginka mi powiedziala ze cykl bezowulacyjny, zalamalam sie, pojechalismy do gniezna na zlot trabantow gdzie rok temu sie zareczylismy i tam wlasnie powstala Mania. Okazalo sie pozniej ze ginka to specjalnie zrobila zeby odpuscic

    Miśkaa lubi tę wiadomość

    Maria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm <3
    Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Karola!
    ja mam o tyle dobrze że clo mam od razu także jeszcze nie czuje presji, pewnie przy którymś cyklu z clo będę miała większą :(
    ja mam monitor przed sobą i sama widze czy są pęcherzyki także chyba nie powiodło się jakby lekarz chciał mnie "oszukac" ;p :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale fakt kochanie się pod zegarek jest niezbyt przyjemne...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oczywiscie lekarz decyduje o zastrzyku po monitoringu, ale musze go sobie sama kupic, a do przychodni nie bede lazic na zastrzyk- g... ich to obchodzi. I ten seks na zawołanie, zastrzyk w dupe i bierz mnie. Masakra, pare razy juz tak mialam i nic z tego nie wyszlo niestety. Za miesiac ostatnia proba i fajrant. chyba..

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 marca 2014, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arizona ja mam w tym miesiącu plan taki, że nie mówię mężowi o zastrzyku! może jak on! będzie naturalny a nie kochał się pod zegarek to i ja przestane o tym myśleć! bo pierwszy cykl z clo był niezbyt naturalny i romantyczny...

  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 26 marca 2014, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) Ja postanowiłam, że w następnym cyklu nic nie powiem swojemu... Pokłociliśmy się dzisiaj i kazął mi nawet wszystkie leki odstawic bo wytrzymac ze mną nie idzie :/ Także powiem mu, że odstawiam wszystko i co ma być to będzie a brać bedę dalej po kryjomu, na usg tez pojadę sama i nie pisne ani słowem ;-) w tym cyklu serduszkowanie w dni plodne to byla jakas masakra, dla mnie zero przyjemności i ogromny stres dla faceta, dalej go odchorowujemy :/ a takie ładne pęcherzyki miałam :(

    Miśkaa lubi tę wiadomość

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 27 marca 2014, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu m nic nie mowie czy pecherzyki rosna czy nie staramy sie byc naturalni. Choc nie zawsze to wychodzi szczegolnie jak sie stresuje tak jak dzis czy pecherzyk urosnal i czy bedzie owulacja wizyte mam dopiero wieczorem. Mam nadzieje ze clo zadzialalo.

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 27 marca 2014, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze ;-) ja też na usg poszłam spanikowana, aż lekarz się ze mnie troszkę śmiał :D

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2014, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co sie dziewczyny bedziemy przejmowac. Robim wszystko c o mozemy zrobic, a reszte trzeba zostawic swojemu biegowi, co ma byc to bedzie. Po tylu probach juz mge tak gadac.

    Welonisia lubi tę wiadomość

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 27 marca 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dalam ostatnia szanse jak to nie pimoze to skladamy paiery adopcyjne:)

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 marca 2014, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    livia30 wrote:
    Hej :-) Ja postanowiłam, że w następnym cyklu nic nie powiem swojemu... Pokłociliśmy się dzisiaj i kazął mi nawet wszystkie leki odstawic bo wytrzymac ze mną nie idzie :/ Także powiem mu, że odstawiam wszystko i co ma być to będzie a brać bedę dalej po kryjomu, na usg tez pojadę sama i nie pisne ani słowem ;-) w tym cyklu serduszkowanie w dni plodne to byla jakas masakra, dla mnie zero przyjemności i ogromny stres dla faceta, dalej go odchorowujemy :/ a takie ładne pęcherzyki miałam :(

    ja też mam zamiar nie mówić o usg i pregnylu, ale mąż chyba głupi nie jest co :P od razu będzie widział po mnie :(

  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 27 marca 2014, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja się tri=ochę martwię, bo mam brać od 3 do 10 dc ... troche długo...

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 27 marca 2014, 13:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Ja sobie dalam ostatnia szanse jak to nie pimoze to skladamy paiery adopcyjne:)

    a jak długo sie staracie???

    p19uskjohisr6juh.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 27 marca 2014, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 lata ale dopiero miesiac temu stwierdzili u mnie zespol policystycznych jajnikow. I dostalam clo na 4 cylkle bo u mnie wogole nie bylo owulacji. W pn byl 9dc i nic nie bylo widac jedynie jakies male pecherzyki wiec obawiam sie ze clo nic nie dalo. Po 16 mam wizyte ale jestem sceptycznie nastawiona

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
  • Anutka Autorytet
    Postów: 7531 3723

    Wysłany: 27 marca 2014, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    3 lata ale dopiero miesiac temu stwierdzili u mnie zespol policystycznych jajnikow. I dostalam clo na 4 cylkle bo u mnie wogole nie bylo owulacji. W pn byl 9dc i nic nie bylo widac jedynie jakies male pecherzyki wiec obawiam sie ze clo nic nie dalo. Po 16 mam wizyte ale jestem sceptycznie nastawiona
    a wykresy pokazywały owu ??? wyraźny skok temp ???

    1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1824 1139

    Wysłany: 27 marca 2014, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys jak je robilam to niby byl skok i spafek ale pidczas takiego cyklu mialam tez monitoring ktory nie wykazal owulacji a moj gin stwierdzil ze roznica jest zbyt mala i ze to napewno nie byly owulacje

    Anutka lubi tę wiadomość

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne 12t3d


    467a0965ac.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego