Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
dzastina2005 wrote:Kiedys jak je robilam to niby byl skok i spafek ale pidczas takiego cyklu mialam tez monitoring ktory nie wykazal owulacji a moj gin stwierdzil ze roznica jest zbyt mala i ze to napewno nie byly owulacje
-
Przec pco przytylam okolo 10kg ale puki co po clo nic na razie nie przytylam a nawet stracilam 2kg:)2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
livia30 wrote:Ja nic nie przytyłam na CLO, pytałam nawet lekarza swojego o to a on powiedział mi, że prędzej na Duphastonie (czego jestem przykładem niestety)... Ale czego się nie robi?
-
Malenq wrote:Anutka jak clo bierze się max 5dni, to o jakim tyciu mowa???
ja jak brałam, to mnie wręcz odrzucało od jedzenia.....
mam podobnie. dziś biorę 3 taletkę CLO, nic tylko śpię a głodu nie czuję w ogóle, więc nie sądzę, że możliwe jest w moim przypadku przytycie choć o gramRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
dzastina2005 wrote:A co myslicie o infolic? Czytalam na innym forum ze ten suplement dobrze wplywa na dziewczyny z pco i te co maja problemy z jajeczkowaniem owulacja.
inofolic to suplement diety. bierze się jako suplement po 1 saszetce dziennie, a przy PCOS lekarze zalecają dawkę leczniczą- większą, 2 saszetki. Nie jest niestety tani, ale reguluje gospodarkę hormonalną i wspomaga owulki. Biorę od stycznia, czy działa? Na pewno pomaga w zbijaniu wagi, ale owulacji to u mnie jeszcze nie wywołał. Lekarz jednak powiedział, że stosowałam zbyt małe dawki, bo brałam po 1 saszetce jak napisane na opakowaniu. Kazał brać dwie i zobaczymy. Próbujcie dziewczyny, na forum jest wątek o inofolicu i dziewczyny bardzo zachwalają.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
An wrote:Ale Inofolic to suplement diety (myo-inozytol i kwas foliowy) a Clostilbegyt (klomifen) to antyestrogen, który stymuluje owulacje. To są dwa różne preparaty.
nic dodać nic ująć. Inofolic bierze się jako suplement i wspomagacz terapii, nie zastąpi leku dziewczyny. Ja biorę inofolic od stycznia a teraz włączyłam w to CLO. iNOFOLIC nie zaszkodzi, a może pomóc, więc polecam Wam go włączyć do codziennej dawki lekówRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Miśkaa wrote:pewnie, że szczęście w nieszczęściu, jak się raz udało to i drugi się uda! ja mam 1 tabletkę dziennie i miesiąc temu miałam aż trzy duże pęcherzyki także myślę, że nie muszę zwiększać dawki oj oby małe Ktosie u nas szybko zamieszkały trzymam kciuki! ja mam monitorin 2 kwietnia i od razu pregnyl
mamy monitoring tego samego dnia. Który to dc? W pierwszym cyklu z clo też miałaś podawany pregnyl?
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
ja tez mialam 3 pecherzyki z czego pekly 2 z jednego jajka i od pekniecia jajcor daje mi popalic bo tak mnie boli ze szok, wczoraj wieczorkiem w lozku musialam zasypiac skulonaMaria ur. 06.03.2010 2950 gr i 55cm
Aleksandra ur 17.12.2014 3100gr i 51 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:nic dodać nic ująć. Inofolic bierze się jako suplement i wspomagacz terapii, nie zastąpi leku dziewczyny. Ja biorę inofolic od stycznia a teraz włączyłam w to CLO. iNOFOLIC nie zaszkodzi, a może pomóc, więc polecam Wam go włączyć do codziennej dawki leków
a te inofolic to wspomaga owulację tak? jak clo dobrze działa to jest sens go brac? -
Miśkaa wrote:a te inofolic to wspomaga owulację tak? jak clo dobrze działa to jest sens go brac?
wiesz co inofolic zawiera min. kwas foliowy, więc przyda się tak czy siak. Clo działa doraźnie, a inofolic reguluje organizm całościowo, tak to rozumiem. Jeśli jeszcze masz np. PCOS lub problemy z wagą na pewno pomoże w jej zbiciu. Poczytaj wątek o tym suplemencie na forum dla starających się z pomocą medyczną.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Miśkaa wrote:w pierwszym cyklu miałam monitoring i pregnyl w 14dc, a teraz będę miała w 13 dc. a ty?
mi moja gin nic nie wspominała o pregnylu póki co, może ma nadzieję, że jeśli pęcherzyk w ogóle się wytworzy to sam pęknie... to mój pierwszy cykl z CLO.
Monitoring mam 2.04 w środę, to będzie mój 12dc.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:mi moja gin nic nie wspominała o pregnylu póki co, może ma nadzieję, że jeśli pęcherzyk w ogóle się wytworzy to sam pęknie... to mój pierwszy cykl z CLO.
Monitoring mam 2.04 w środę, to będzie mój 12dc.
ja mam teraz drugi cykl z clo, mi lekarz od razu dał pregnyl, powiedział, że chce mieć pewność , że pęcherzyk pęknie, bo jak nie to szkoda leczenia -
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:wiesz co inofolic zawiera min. kwas foliowy, więc przyda się tak czy siak. Clo działa doraźnie, a inofolic reguluje organizm całościowo, tak to rozumiem. Jeśli jeszcze masz np. PCOS lub problemy z wagą na pewno pomoże w jej zbiciu. Poczytaj wątek o tym suplemencie na forum dla starających się z pomocą medyczną.
nie słyszałam o nim, na pewno poczytam!chmurreczkaa lubi tę wiadomość