Forum Starając się - ogólne Staranka z Clostilbegyt
Odpowiedz

Staranka z Clostilbegyt

Oceń ten wątek:
  • livia30 Autorytet
    Postów: 7923 4597

    Wysłany: 29 marca 2014, 22:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi o estrogenach coś gin jeszcze wspominał na cienkie endo ale kazal mi nie panikować i spokojnie poczekać bo to dopiero 11dc a ono ciagle rośnie... Nie wiem jakie mam teraz bo nie byłam już sprawdzać. Ale dziwne, że tak mało Ci urosły, może faktycznie na Ciebie nie działa... Ale póki sprawa nie jest przegrana nie można się załamywać! Trzymam kciuki :-)

    Anna255 lubi tę wiadomość

    atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2014, 22:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    to moj 2 cykl z clo.. tez pije czerwone winko, pije tran z omega 3, czasem jem migdaly i kurcze nie sadzilam ze taka lipa bedzie dzis z tym endo ;/ nie dosc ze endo to i pecherzyk maly ;/ ps w poprzednim cyklu bralam clo po 1 tabletce od 5dc-9dc. w tym cyklu 2 dni po 1 tabletce a 3 dni po 2 tabletki od 3 do 7 dc.

    hmm to trochę za małe te pęcherzyki i endo niestety też... nad endo musisz popracować, dostosować troszkę diete też warto. mi zaczęły lepiej rosnąć pęcherzyki jak przeszłam na diete.

    Anna255 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2014, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka, ja zanim zaczelam brac clo, myslalam ze po tym leku owulacja bedzie gwarantowana, a tu 2 cykl i niepowodzenie... zastanawiam sie nad dong quai w kolejnym cyklu... sama juz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec... bo tak skoro poprzednie cykle byly co 2 miesiace, a tylko ostatni mial 29 dni, bo byl duphaston, to w takim razie nie wiem jak mam ten cykl potraktowac... czy w 18 dc wziazc znow duphaston i nastawiac sie na kolejny cykl, czy moze dlatego ze moj organizm wczesniej byl przyzwyczajony do 2 miesiecznej przerwy, moze jednak ta owulacja by wystapila pozniej... mam mieszane uczucia... w kolejnym planuje brac inofolic, wit B6 + magnez, niepokalanek, wiesiolek, cynk, dong quai - mam nadzieje, ze wszystko bedzie ze soba dobrze wspolgrac, i ze nie bedzie zadnych nieprzyjemnych skutkow ubocznych...

  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 30 marca 2014, 22:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    dziewczyny ja nie wiem czy ten clo na mnie dziala... dzis moj 12 dc, endo cienkie bo 3 mm, w lewym jajniku pusto, a w prawym pecherzyk jedynie 8 mm... myslicie ze jest szansa na owulacje w tym cyklu, bo sie troszke podlamalam ;/
    Na endo mój gin zalecił brac witamine E 2x1 :) spróbuj, nie zaszkodzi a moze Ci pomoze :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 30 marca 2014, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    hmm to trochę za małe te pęcherzyki i endo niestety też... nad endo musisz popracować, dostosować troszkę diete też warto. mi zaczęły lepiej rosnąć pęcherzyki jak przeszłam na diete.
    Na jaka diete przeszlaś????

    p19uskjohisr6juh.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2014, 22:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia o tym jeszcze nie slyszalam, ale dzieki za rade :) widocznie wino, migdaly, orzechy i kwas omega 3 daja u mnie slabe efekty... a ten clo... masakra zezarl mi cale endo - 3 mm to jakas istna porazka...

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 marca 2014, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia nawet nie wiem czy nazywac to dieta, raczej rozsadnym i zdrowym odzywianiem. Postawa to ograniczyc a najlepiej odrzucic calkowicie produkty ktore blokuja wzrost pecherzykow i tu przede wszystkim przetworzone jedzenie, gotowe torebkowane sosy itp, slodycze, czipsy, piwo, ziemniaki, makarony. Przerzucic sie na makaron pelnoziarnisty, kasze, chleb ciemny itp do tego zajadac orzechy,migdaly,popijac czerwone winko. U mnie posktowalo, na diecie jestem od poczatku lutego, nie powiem ze nie zdarzylo mi sie zjesc ciastko, nie o to chodzi, chodzi o ogranoczanie i zdrowe zywienie. Endo z 6 skoczylo do 10! Takze warto dziewczyny, troche wyzeczen ale sampoczucie lepsze i wyniki rowniez. Ja np sama robie maslo orzechowe na sniadanie plus chlebek razowy -pycha a jakie zdrowe:)

  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 31 marca 2014, 10:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam od gin powiedziala ze ona nie widzi pecherzyka dominujacego i ze w tym cyklu nie ma sensu juz robic monit i ze mam znow brac clo w tej samej dawce od przyszlego cyklu. pomimo ze bylo kilka mniejszych pecherzykow nie dostrzeglam tych 2 ktore ostatnio powiedziala ze sa male i zauwazylam w macicy niewielka ilosc plynu ktorego ostatnim razem nie bylo. Do tego w sobote zalewal mnie sluz wpuerw wodnisty a nastepnie rozciagliwy. Myslicie ze to migla byc owu i ona to przedemna ukryla? Czy ja sie myle i moj organizm znow mnie oszukal?

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 31 marca 2014, 10:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak mówiła, że nie widzi pęcherzyka to nie widzi.

    Ja sobie nie wyobrażam lekarza co by mi kłamał. Z miejsca bym mu kazała spadać.

    An lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Magda_lena88 Autorytet
    Postów: 1837 3255

    Wysłany: 31 marca 2014, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam od gin powiedziala ze ona nie widzi pecherzyka dominujacego i ze w tym cyklu nie ma sensu juz robic monit i ze mam znow brac clo w tej samej dawce od przyszlego cyklu. pomimo ze bylo kilka mniejszych pecherzykow nie dostrzeglam tych 2 ktore ostatnio powiedziala ze sa male i zauwazylam w macicy niewielka ilosc plynu ktorego ostatnim razem nie bylo. Do tego w sobote zalewal mnie sluz wpuerw wodnisty a nastepnie rozciagliwy. Myslicie ze to migla byc owu i ona to przedemna ukryla? Czy ja sie myle i moj organizm znow mnie oszukal?
    ja myślę, że lekarz raczej by nie ukrywał, że owulacja była bo po co ?? Mój mi np powiedział, że cykl raczej bezowulacyjny choć nie na 100% ale nie chce mi niepotrzebnie robić nadziei, choć ja i tak jakąś tam malutką iskierkę w sobie mam :) więc pozostaje cierpliwie czekać a za jakieś 8-9 dni się okaże czy zakończenie będzie zielone czy czerwone :) powodzenia zyczę <3

    relghdgecegtmzr9.png

    P6dtp2.png
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 2143 1409

    Wysłany: 31 marca 2014, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ze te 2 pecherzyki co wyparowaly i zmalaly bo byly wyraznie dosc duze wieksze w 12dc niz te ktore dzis zobaczylam w 16dc

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 12:31

    2015 córcia
    Obecnie 3 lata starań

    Wyniki nasienia w normie.
    01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)

    Progesteron:
    7 dpo 5,91
    9 dpo 8,49
    13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1

    Beta HCG
    22.03.2021 - 53,6 🥰
    24.03.2021 - 97,0
    26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
    06.04.2021 - 17920 😍
    13.04.2021 mamy ♥️
    20.05.2021 🎂 prenatalne
    15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
    18.08.2021 960g
    30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g

    Anielka ♥️

    202111267252.png
  • Welonisia Autorytet
    Postów: 593 504

    Wysłany: 31 marca 2014, 12:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Welonisia o tym jeszcze nie slyszalam, ale dzieki za rade :) widocznie wino, migdaly, orzechy i kwas omega 3 daja u mnie slabe efekty... a ten clo... masakra zezarl mi cale endo - 3 mm to jakas istna porazka...
    Kup sobie ta witamine bo Wit E to witamina płodnosci :D poprawia krew i dobrze wpływa na endo!

    Miśkaa myślałam ze jest jakas specjalna dieta :)

    p19uskjohisr6juh.png
  • Lucy Autorytet
    Postów: 1514 455

    Wysłany: 31 marca 2014, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Tylko ze te 2 pecherzyki co wyparowaly i zmalaly bo byly wyraznie dosc duze wieksze w 12dc niz te ktore dzis zobaczylam w 16dc
    Ale pęcherzyki rosną i wchłaniają się w ciągu całego twrania cyklu. To nic nadzwyczajnego :)

    dzastina2005 lubi tę wiadomość

    zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 31 marca 2014, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzastina2005 wrote:
    Czesc dziewczyny wlasnie wrocilam od gin powiedziala ze ona nie widzi pecherzyka dominujacego i ze w tym cyklu nie ma sensu juz robic monit i ze mam znow brac clo w tej samej dawce od przyszlego cyklu. pomimo ze bylo kilka mniejszych pecherzykow nie dostrzeglam tych 2 ktore ostatnio powiedziala ze sa male i zauwazylam w macicy niewielka ilosc plynu ktorego ostatnim razem nie bylo. Do tego w sobote zalewal mnie sluz wpuerw wodnisty a nastepnie rozciagliwy. Myslicie ze to migla byc owu i ona to przedemna ukryla? Czy ja sie myle i moj organizm znow mnie oszukal?

    organizmy płatają nam takie figle, że nic mnie już nie zdziwi. Ale znane są mi przypadki, że po usg gin twierdził, że cykl bezowulacyjny, a kończył się ciążą. Także wszystko jest dla mnie możliwe, czekaj na @, a nóż się nie pojawi :) trzymam kciuki.

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2014, 14:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Kup sobie ta witamine bo Wit E to witamina płodnosci :D poprawia krew i dobrze wpływa na endo!

    Miśkaa myślałam ze jest jakas specjalna dieta :)

    no właśnie nie specjalna, wymaga trochę wyrzeczeń i wzbogacenia diety a przynosi rezultaty! ja po jutrze ide na monitorin mam nadzieje, że coś urosło! jak miesiąc temu urosły trzy to chyba w tym też jakiś musi no nie? :)

  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 31 marca 2014, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa ja też mam pojutrze monitoring, chyba coś rośnie bo jajnik prawy pracuje, czuję go już 3 dzień.

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2014, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmureczka ja czuje od kilku dni kłucie także mam nadzieje! który jesteś cykl na clo?

  • chmurreczkaa Autorytet
    Postów: 1431 1083

    Wysłany: 31 marca 2014, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero pierwszy cykl... monitoring mam zaplanowany na 12dc, ale chyba trochę za późno. Jeśli w tym cyklu się nie uda następnym razem poproszę już wcześniej o pierwszy monitoring

    Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
    Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
    Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
    1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2014, 15:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój lekarz zaleca włąsnie monitoring 12-14 dc wtedy najlepiej widać dominujące pęcherzyki. ja staram się nawet chodzić bliżej 14 dc :) ja drugi cykl na clo, a ogólnie trzeci się staramy także w sumie od razu na wspomagaczach ;p trzymam kciuki za Ciebie i twój pierwszy cykl z clo, ja byłam ogólnie przerażona i miałam nadzieje że chociaż jeden urośnie a uwołsy trzy, endo miałam piękne bo 10 mm. zobaczymy jak będzie w tym cyklu :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 marca 2014, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna255 wrote:
    Welonisia o tym jeszcze nie slyszalam, ale dzieki za rade :) widocznie wino, migdaly, orzechy i kwas omega 3 daja u mnie slabe efekty... a ten clo... masakra zezarl mi cale endo - 3 mm to jakas istna porazka...

    Ania może być tak, że clo na ciebie nie działa. mój lekarz powiedział, że jak clo nie zadziała to poda mi gonatropiny a wtedy owulka gwarantowana. niestety po clo jest odsetek dziewczyn, które owulacji nie miały. a endo masz też cienkie, bo nie ma owulki. jak miałam cykle bezowulacyjne w styczniu i chyba grudniu to endo miała 4 mm w marcu owulacja i od razu skoczył0 do 10mm

‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego