Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna255 wrote:Miśka, ja zanim zaczelam brac clo, myslalam ze po tym leku owulacja bedzie gwarantowana, a tu 2 cykl i niepowodzenie... zastanawiam sie nad dong quai w kolejnym cyklu... sama juz nie wiem co mam o tym wszystkim myslec... bo tak skoro poprzednie cykle byly co 2 miesiace, a tylko ostatni mial 29 dni, bo byl duphaston, to w takim razie nie wiem jak mam ten cykl potraktowac... czy w 18 dc wziazc znow duphaston i nastawiac sie na kolejny cykl, czy moze dlatego ze moj organizm wczesniej byl przyzwyczajony do 2 miesiecznej przerwy, moze jednak ta owulacja by wystapila pozniej... mam mieszane uczucia... w kolejnym planuje brac inofolic, wit B6 + magnez, niepokalanek, wiesiolek, cynk, dong quai - mam nadzieje, ze wszystko bedzie ze soba dobrze wspolgrac, i ze nie bedzie zadnych nieprzyjemnych skutkow ubocznych...
Aniu a jaką dawkę CLO brałaś w trakcie tych dwóch cykli? Być może za mała dawka i dlatego nie masz owulacji. Pęcherzyki nie rosną, bo dawka za mała, może tak być.
Inofolic na pewno Ci nie zaszkodzi, piję od trzech miesięcy. Do tego jeszcze biorę metforminę, magnez+B6, wapń i wiesiołka. Jeszcze myślę nad żelazem i witaminą E, ale nie chcę przesadzić z tymi suplementami. A powiem Ci, że to chyba zasługa wiesiołka, bo nigdy u siebie tyle śluzu nie widziałam co w tym cyklu Mam nadzieję, że wszystko razem zadziała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 15:29
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:Aniu a jaką dawkę CLO brałaś w trakcie tych dwóch cykli? Być może za mała dawka i dlatego nie masz owulacji. Pęcherzyki nie rosną, bo dawka za mała, może tak być.
Inofolic na pewno Ci nie zaszkodzi, piję od trzech miesięcy. Do tego jeszcze biorę metforminę, magnez+B6, wapń i wiesiołka. Jeszcze myślę nad żelazem i witaminą E, ale nie chcę przesadzić z tymi suplementami. A powiem Ci, że to chyba zasługa wiesiołka, bo nigdy u siebie tyle śluzu nie widziałam co w tym cyklu Mam nadzieję, że wszystko razem zadziała.
z tego co pamiętam to Ania brała teraz 2 tabletki dziennie
-
lemurek wrote:hejka
tak to z tym clo jest jednym rosną innym nic nie rusza...... ja teraz będę jadła jedną od 2-6 a poprzednio miałam pół tablety w tych samych dniach. czułam szarpania jajnika raz jednego raz drugiego śluz idealny jak nigdy a na usg NIC
no właśnie tego się obawiam. czuję jajniki, mam śluz jak nigdy wcześniej, a boję się, że na usg będzie dupa... biorę po 1 tabletce a monitoring mam na 12 dc dopiero, czyli pojutrze. Powiem Wam, że czytając te Wasze wpisy szlag mnie trafia i chciałabym już wiedzieć czy coś tam urosło czy nie!Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny, w pierwszym cyklu bralam po jednej przez 5 dni a w drugim 2 dni po 1 tabletce, a potem 3 dni po 2 tabletki (zwiekszylam dawke, bo zmienilam gina i kazal brac wiecej) moze faktycznie za malo wzielam, a przy okazji srednio mnie rusza to clo. Teraz zaczelam pic inofolic - moze on cos mi ruszy, popoludniu ide na monitoring, to zobacze, czy cos uroslo...
-
nick nieaktualnylemurek wrote:hejka
tak to z tym clo jest jednym rosną innym nic nie rusza...... ja teraz będę jadła jedną od 2-6 a poprzednio miałam pół tablety w tych samych dniach. czułam szarpania jajnika raz jednego raz drugiego śluz idealny jak nigdy a na usg NIC
no dokladnie, mnie tez cos tam zakul raz jednen, a raz drugi jajnik, a tu na usg zupelnie cos innego, niz sie czlowiek spodziewa... a niby jak sie obserwuje swoj organizm, mozna duzo wyczytac - ok zgodze sie z tym, ale duzo tez moze wydawac sie pozornie, a okazuje sie potem cos innego... -
Anna255 wrote:hej dziewczyny, w pierwszym cyklu bralam po jednej przez 5 dni a w drugim 2 dni po 1 tabletce, a potem 3 dni po 2 tabletki (zwiekszylam dawke, bo zmienilam gina i kazal brac wiecej) moze faktycznie za malo wzielam, a przy okazji srednio mnie rusza to clo. Teraz zaczelam pic inofolic - moze on cos mi ruszy, popoludniu ide na monitoring, to zobacze, czy cos uroslo...
daj znać później jak tam u Ciebie, czy coś rośnie. Trzymam kciukiRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
szlag mnie trafia z tym czekaniem, poważnie. Czekam na ovu jak na zbawienie i naprawdę mam nadzieję, że coś jednak rośnie w tym jajniku bo kłuje dość mocno ten prawy...Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
lemurek wrote:a i testów owulacyjnych nie mam robić, szkoda kasy a i tak błędnie pokazują a człowiek się tylko nakręca .......
zgadzam się. ja w poprzednim cyklu robiłam test ovu i wyszedł pozytywny, a ovu nie było wcale i na @ czekałam do 41dc, myśląc, że może jednak się udało. tak do 35dc miałam jeszcze nadzieję, a potem byłam już tylko zła!!!Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualny
-
Miśkaa wrote:Chmurka a teraz masz pregnyl w pakiecie z clo?
nic nie mówiła o Pregnylu jak zapisywała CLO. Będę w środę to się dowiem, może chciała zobaczyć na razie czy będzie działać, a w sprawie pregnylu podejmie decyzję na monitoringu. zapytam jak będę u niej.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
ja CLO brałam od 5 do 9dc 2x1tab i w 13dc miałam dominujący 19mm ale w 16dc w prawym tam gdzie był dominujący było coś o wielkości 26mm czyli prawdopodobnie pęcherzyk nie pękł choć był od gory dziwnie spłaszczony i lekarz nie chciał robić nadziei, to wszystko zależy od organizmu jak szybko rosną pęcherzyki i też od dawki leku, ogólnie pęcherzyki rosna od 1 do 3mm na dobę..w końcu każdej z Nas się uda:)
-
laski co do suplementów dostałam właśnie maila od mojej gin bo zadałam jej pytanie czy nie przesadzę.
"Stosowanie suplementów poza kwasem foliowym (inofolik) nie ma żadnego
uzasadnienia medycznego, a ich nadużywanie jest szkodliwe. Należy
zwrócić uwagę na prawidłowe żywienie, bowiem wszystkie witaminy i
minerały, które Pani wymienia, znajdują się w wystarczającej ilości w
prawidłowej diecie."
tak więc pasuję, wiesiołek i magnez z B6 zostawiam, a resztę mam w nosie
-
nick nieaktualnydziewczyny troche podroslo endo z 3 na 5 mm, a pecherzyk w prawym jajniku z 8 mm na 15 mm... dzis jest 14dc, kazala przyjsc za 2 dni (czyli to bedzie sroda) jak nie bedzie owulki, bede znow monitorowac kolejny cykl, ale moze od 13 lub 14 dnia, bo widocznie u mnie pozniej to sie wszystko odbywa... ale, bynajmniej ciesze, sie ze nic nie stanelo w miejscu tylko rosnie...! Ciekawa jestem, czy gdyby moj nowy gin nie zalecil zwiekszenia dawki clo, to czy w ogole wylonil by sie tu jakis pecherzyk dominujacy, o to jest pytanie? No nic, czekamy...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:29
chmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
no widzisz, dobrze, że coś Ci tam rośnie niech sobie endo też ładnie przyrośnie i zobaczymy pewnie miała na to wpływ większa dawka CLO, jeśli w tym cyklu nic się nie wykluje, to w następnym od początku po 2 tabletki i powinno być dobrze
Anna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnychmurreczkaa wrote:no widzisz, dobrze, że coś Ci tam rośnie niech sobie endo też ładnie przyrośnie i zobaczymy pewnie miała na to wpływ większa dawka CLO, jeśli w tym cyklu nic się nie wykluje, to w następnym od początku po 2 tabletki i powinno być dobrze
ale wiesz, gin powiedzial, ze sam inofolic wystarczy, to teraz juz sama nie wiem czy stosowac clo - jak sadzisz?