Staranka z Clostilbegyt
-
WIADOMOŚĆ
-
Lekarz nic nie wspomniał o podejrzeniu policystycznych jajników?Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
1 IUI- 10.01.17 - ????? (@ 25.01)
-
Aniołku u góry są takie zakładki i jedna z nich nazywa się MOJE OVU. Tam prowadzisz swoje obserwacje, tzn. mierzysz temperaturę i zapisujesz wszystkie objawy jakie masz w danym dniu. Program sam na podstawie wprowadzonych przez siebie danych będzie tworzył wykres temperatur. Pomoże Ci zaznaczając termin owulacji, pomoże też w interpretacji cyklu. Poza tym dużo dowiesz się o sobie, o Twoim ciele i jego reakcjach.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
Laparoskopia 31.08.16 - usunięta przegroda macicy 2cm i ogniska endometriozy I stopnia.
Histeroskopia 6.12.16. - reszta przegrody docięta, macica jest gotowa na przyjęcie lokatora.
-
nick nieaktualny
-
pytam bo skoro piszesz, że wcześniej pęcherzyki nie rosły to powinnaś mieć cykle bezowulacyjne, czyli raczej dłuuuugie... Dziwny przypadek dla mnie jesteś, ale nie znam historii ze szczegółami. Mi jak pęcherzyki nie rosły to w ogóle nie miałam owulki i miesiączka bez brania luteiny nie pojawiała się nawet kilka miesięcy.Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnyAniolek87 wrote:chmurka wszystko fajnie z tym ze z tego co wiem temp powinno sie mierzyc o stalej porze a ja nie mam takiej mozliwosci
powinno się o stałej porze, ale mimo pracy zmianowej możesz prowadzić wykres
https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/pomiar-temperatury/jak-mierzyc-temperature-pracujac-na-nocna-zmiane,30.htmlchmurreczkaa lubi tę wiadomość
-
Aniołku ja też mam ciężko z pomiarami, bo pracuję różnie, ale jakoś się chociaż staram by trzymało się to kupyRozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
chmurreczkaa wrote:pytam bo skoro piszesz, że wcześniej pęcherzyki nie rosły to powinnaś mieć cykle bezowulacyjne, czyli raczej dłuuuugie... Dziwny przypadek dla mnie jesteś, ale nie znam historii ze szczegółami. Mi jak pęcherzyki nie rosły to w ogóle nie miałam owulki i miesiączka bez brania luteiny nie pojawiała się nawet kilka miesięcy.
Ja miałam tak samo, cykle bez wspomagaczy srednio 90dniowe a czasem to i z pół roku @ nie było -
Aniołek ja właśnie dostałam @ i wszystkie nadzieję uciekły, ale niedaleko, bo na maj Tym razem musi się udać
Poza tym zgadzam się z Welonisią. Myślę, że Twoim pierwszym poważnym krokiem powinna być zmiana lekarza. Nie brałabym na Twoim miejscu w tym cyklu ani CLO(co to za dawkowanie w ogóle? poza tym po co Ci większa dawka, skoro owulka była już przy mniejszej?!), ani pregnylu.
Spróbuj w tym cyklu prowadzić wykres bez wspomagaczy i poszukaj dobrego specjalisty. Umów się nawet u kilku lekarzy i zobacz co mają do zaoferowania.Welonisia lubi tę wiadomość
Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
Aniołku Clo bierze się przez 5 dni, a zaczyna się w trakcie miesiączki. Nie słyszałm jeszcze by brać CLO przez 7 dni, i to jeszcze tak dużą dawkę, skoro pęcherzyki rosły już na mniejszej dawce. Przy braniu tego leku istnieje duże ryzyko przestymulowania, więc na Twoim miejscu zastanowiłabym się dwa razy, bo zamiast ciąży możesz się dorobić wielkich torbieli na jajnikach!Rozpoczęliśmy już 4 rok starań... Nadal czekamy na nasz mały Cud!
-
nick nieaktualnyAniołek podstawowe badania to około 3-5 dc LH, FSH, póżniej ok 15 dc estradiol, 20-22 dc prolaktyna, androstendion, progesteron. podaje jak ja miałam jak mi lekarz zalecił, do tego warto zrobić usg bez stymulacji około 10 dc, badanie krwi, tsh, tpo, morfologia.
ja też nie sądziłam, że będę miała problemy