Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Start 29.01 i okolice---> Łaczy jeden cel
Odpowiedz

Start 29.01 i okolice---> Łaczy jeden cel

Oceń ten wątek:
  • isabel Znajoma

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę tylko kwas foliowy i macę. Jak byłam u mojej gin to stwierdziła, że jestem młoda i mam przyjść po roku starań. Obecnie umówiłam się z nią na piątek i mam nadzieję, że jakoś pomoże. Przynajmniej skieruje mnie na jakieś badania lub pomoże jakimiś lekami, bo na mój nos coś nie tak mam z progesteronem. Jeśli nie pomoże to zmienię lekarza.

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel wrote:
    Biorę tylko kwas foliowy i macę. Jak byłam u mojej gin to stwierdziła, że jestem młoda i mam przyjść po roku starań. Obecnie umówiłam się z nią na piątek i mam nadzieję, że jakoś pomoże. Przynajmniej skieruje mnie na jakieś badania lub pomoże jakimiś lekami, bo na mój nos coś nie tak mam z progesteronem. Jeśli nie pomoże to zmienię lekarza.
    a ile masz latek jezeli mozna zapytać?no po roku staran do juz obowiazkowo powinna Cie skierowac na jakies podstawowe badanka a miałaś może monitoring cyklu??

katy1986
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 wrote:
    a co do ziółek chyba się skuszę zaszkodzić nie zaszkodzą a moze pomogą aniu a ty je kupowałaś w sklepie zielarskim czy zamawiałaś w necie??
    ja kupiłam w sklepie zielarskim składniki tylko niepokalanka na allegro i to zmieszałam wszystko razem wyszla mi prawie cala zrywka

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jaki jest mniej wiecej koszt tych wszystkich ziółek??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2014, 21:47

katy1986
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 wrote:
    a jaki jest mniej wiecej koszt tych wszystkich ziółek??
    ok 30 zł a wychodzi Ci cała zrywka ziolek,aaa i najlepiej pic z mezem :)

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jak go przekonać:)jak uda mi sie zakupic wszystko to zaczne w tym cyklu a pije się je przez cały cykl czy tylko do owu??

katy1986
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy skoro masz dlugie cykle to lepiej chyba w 13 dc. Ja mam isc wlasnie miedzy 11 a 13 dc. A mam miedzy 28 a 30 dni.

Isabel mysle ze powinna dac ci juz jakies leki wspomagajace, a juz napewno wziac na monitoring czy ta ovulka w ogole wystepuje.

Ja w tamtym cyklu zaczelam pic dziurawca, i jego sie pije tyllo do ovu, ale coz. Ztego jak musialam zrobic pauze w staraniach :/ do tego lykam wiesiolka i czywiscie kwas foliowy;) zobaczymy co w tym cyklu sie stanie :)
    Okropnie bola mnie piersi i do tego mnie mdli, parodia normalnie:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 wrote:
    tylko jak go przekonać:)jak uda mi sie zakupic wszystko to zaczne w tym cyklu a pije się je przez cały cykl czy tylko do owu??
    ziolka pije sie 3 cykle bez przerwy pozniej (jesli sie nie udaz zajsc ) miesiac przerwy i znow 3 cykle:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Katy skoro masz dlugie cykle to lepiej chyba w 13 dc. Ja mam isc wlasnie miedzy 11 a 13 dc. A mam miedzy 28 a 30 dni.

Isabel mysle ze powinna dac ci juz jakies leki wspomagajace, a juz napewno wziac na monitoring czy ta ovulka w ogole wystepuje.

Ja w tamtym cyklu zaczelam pic dziurawca, i jego sie pije tyllo do ovu, ale coz. Ztego jak musialam zrobic pauze w staraniach :/ do tego lykam wiesiolka i czywiscie kwas foliowy;) zobaczymy co w tym cyklu sie stanie :)
    Okropnie bola mnie piersi i do tego mnie mdli, parodia normalnie:/
    Kochana ja w poprzednim cyklu miałam takie realne objawy ciazowe ze szok,jeszcze nigdy takich nie miałam, i co nic z tego nie wyszło..

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lece kochane spac ,dobranoc <3

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja zaczynam od wczoraj nowy cykl. Mam kochanego synka prawie 2,5 rocznego. Staramy się o drugą dzidzie już 3 cykl (dla nie wtajemniczonych) tylko, że staramy się o córeczkę :) Fajnie i nie fajnie, że nas tu tyle :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Jakucja Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    nikt ze mna nie zaczyna?
    Hej, ja z Tobą zaczynam, wczoraj pierwszy dzień cyklu. :-)

wrogi śluz
    2016 - synuś
    010i9n73j0e5nmga.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki! witam nowe kolezanki!:*

• BATTINKA Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moge sie dołaczyc?
    Ja sie staram tez o fasolke... i tez tak jak Karmelek mam 6 latkę w domu :)
    w pierwsza ciaze oraz w druga zaszlam za pierwszym razem :)
    teraz jestem po poronieniu w sierpniu i jest juz cykl jak sie staram i nic z tego ;(
    wyniki mam ok lekarze mowia ze tez jest wszystko dobrze...owulacja niby tez jest...

wiecie co wydaje mi sie ze to blokada psychiczna :(((
    teraz czekam na ta france @ oby nie przyszla!bo nikt tu na nia nie czeka :P

3i49tgf6plfmlliy.png
  • isabel Znajoma

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 wrote:
    a ile masz latek jezeli mozna zapytać?no po roku staran do juz obowiazkowo powinna Cie skierowac na jakies podstawowe badanka a miałaś może monitoring cyklu??
    Mam 26 lat. Monitoringu nie miałam. Jutro się wszystkiego dowiem, co gin chce w mojej sprawie zrobić. I tak jak pisałaś na jakieś podstawowe badania będzie mnie musiała wysłać.

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety żadna z nas na nią nie czeka, a ona i tak uparcie do nas przyłazi co miesiąc. Ale nie gościnne jesteśmy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy Battinka:)

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabel wrote:
    Mam 26 lat. Monitoringu nie miałam. Jutro się wszystkiego dowiem, co gin chce w mojej sprawie zrobić. I tak jak pisałaś na jakieś podstawowe badania będzie mnie musiała wysłać.

i jak tam isabel juz po wizycie??co powiedziała gin??skierowała na jakies badanka??

katy1986
  • isabel Znajoma

Wysłany: 31 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katy1986 wrote:
    i jak tam isabel juz po wizycie??co powiedziała gin??skierowała na jakies badanka??
    Szkoda gadać była dzisiaj i nawet mnie nie przyjęła, bo zapisała mnie na 30.01, a telefonicznie mówiła, że mam przyjść 31.01 i znowu muszę czakać miesiąc, bo oczywiście poszłam na NFZ. spróbuje zapisać się prywatnie, ale do mojej gin bardzo ciężko jest się dostać.
    Dzisiaj się tylko zdenerwowałam, bo specjalnie brałam wolne w pracy a tu nici z wizyty.

• katy1986 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to faktycznie kiepsko no niestety czasami te terminy sa masakryczne ja mam o tyle fajnie,że jeżdżę do mojego lekarza do szpitala w którym on przyjmuje na nfz i nie czekam na wizyte dłużej niż dwa dni a,że monitoring mam 2-3 razy w miesiącu no to troszkę można zaoszczędzić

katy1986
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ