Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne strające się z Lubuskiego
Odpowiedz

strające się z Lubuskiego

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    staramy się 2 lata, obecnie 25 cykl :) badania owszem były, ale najpierw to była zmiana lekarza. jezdzimy teraz do zg.
    mąż zdrowiutki :) moim jedynym problemem jest niedoczynność tarczycy, ale już z nią sobie poradziłam. każda owulacja jest potwierdzona przez lekarza i za każdym razem słyszę, że jest piknie, książkowo, wiec nie wiem w czym problem... miałam mieć robione hsg, ale w cyklu poprzedzającym termin badania byłam w ciąży biochemicznej, więc doktorek powiedział, że na razie się wstrzymamy, ponieważ widzi szanse jest to kwestia czasu....

wiesz... a może to właśnie chodzi o drożność jajowodów... wystarczy je "udrożnić" i będzie ok :) możesz polecić dobrego "normalnego" lekarza z Zg ??? na NFZ najlepiej :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 27 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anutka a ty skąd jesteś?? Nowa Sól?

svchrjjgts5qn5ev.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    Anutka a ty skąd jesteś?? Nowa Sól?

DOKŁADNIE :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 27 września 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ja chodzę prywatnie, nie wiem jak w ZG jest z lekarzami na NFZ

svchrjjgts5qn5ev.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    kurcze ja chodzę prywatnie, nie wiem jak w ZG jest z lekarzami na NFZ

ja chodzę na NFZ w NS, ale... kolejki kolejki kolejki, a ginek twierdzi, że po 12 mc starań będziemy szukać przyczyny, teraz jestem w połowie 4 :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • kasias Koleżanka

Wysłany: 27 września 2013, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po roku bezskutecznych starań wybrałam się do lekarza. pamiętam jak dziś, jak po 1 cyklu na mojej twarzy pojawiło się zdziwienie, że sie nie udało. wszystko było zaplanowane, że od teraz możemy się starać a tu prosze jestem w 25 cyklu i nadal nic. jednak to nie takie hop siup ;)

svchrjjgts5qn5ev.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 27 września 2013, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    ja po roku bezskutecznych starań wybrałam się do lekarza. pamiętam jak dziś, jak po 1 cyklu na mojej twarzy pojawiło się zdziwienie, że sie nie udało. wszystko było zaplanowane, że od teraz możemy się starać a tu prosze jestem w 25 cyklu i nadal nic. jednak to nie takie hop siup ;)

ja pierwsze 2 cykle przepłakałam, a później odkryłam OVUFriend i dziewczyny z forum dodały mi sił, było mi smutno, ale nie płakałam :) na ten cykl jestem przygotowana na porażkę, nie nastawiam się na cud... uda się będę szczęśliwa, nie uda się, zbiorę w sobie siły na kolejny cykl z testami owu tym razem... wolę się mile zaskoczyć niż niemile rozczarować... ja też byłam bardzo zdziwiona po pierwszej nieudanej próbie... "jak To ?!" a testy były negatywne, teraz nie robię testu szybciej niż 5 dni po terminie @, a że @ przychodzi w terminie to nie robi ich walce i uważam, ze dobrze mi to robi psychicznie... :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 30 września 2013, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski :) ja do ZG mam prawie 50km :) po ponad roku starań nadal nic... łudziłam się na ten cykl ale dziś czar prysł jak @ się pojawiła... brak słów!

pozdrawiam was serdecznie i życzę owocnych starań!

Ps. faktycznie mało nas z lubuskiego!

Anutka lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 1 października 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    hej laski :) ja do ZG mam prawie 50km :) po ponad roku starań nadal nic... łudziłam się na ten cykl ale dziś czar prysł jak @ się pojawiła... brak słów!

pozdrawiam was serdecznie i życzę owocnych starań!

Ps. faktycznie mało nas z lubuskiego!

co lekarz na to ??? pewnie jesteś po badaniach ???

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • martuskacz Koleżanka

Wysłany: 23 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a również mieszkam w okolicach ZG. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze staranka :)

Anutka lubi tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwych opcji. Daruj sobie myślenie o tym o będzie. Bo wiesz co??? Od życia dostaniesz i tak to, czego kompletnie się nie spodziewasz."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2013, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ja również mieszkam w okolicach ZG, konretnie bliżej ŻAR. Pozdrawiam i trzymam kciuki za NASZE staranka:P

Anutka lubi tę wiadomość

• Anutka Autorytet

Wysłany: 29 października 2013, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia0101 wrote:
    Witajcie, ja również mieszkam w okolicach ZG, konretnie bliżej ŻAR. Pozdrawiam i trzymam kciuki za NASZE staranka:P
    martuskacz wrote:
    Hej dziewczyny, a również mieszkam w okolicach ZG. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Wasze staranka :)

OPOWIEDZCIE COSŚ O SOBIE :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 31 października 2013, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem z Żar:)i od bardzo nie dawna tu jestem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to mój pierwszy cykl z OVU:D jakoś tak przez przypadek znalazłam ta stronke i się cieszę^^ fajnie tu jest:) nazywam się Kamila, mam 22lata,mieszkam w okolicach Żar, mam 16miesięczną córkę, staramy się o 2 bobasa:D Mam PCOS co uniemożliwia mi zajście, 1cs poszedł na marne, jak można zobaczyć na moim wykresie, natomiast drugi cykl zaczynam od 2.11 z CLO i PRegnylem, 30.11 liczę na zielone zakończenie:D a fajnie się składa bo 30.11.2011 dowiedziałam się o zajściu w ciąże z LEnka:D teraz czekam na 30.11.2013:D pozdrawiam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z lubuskiego!!!:)
    Pozdrawiam !

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    respondeca wrote:
    Ja jestem z lubuskiego!!!:)
    Pozdrawiam !
    a konkretnie to z jakich rejonów Lubuskiego:D

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    żary ;)
    Ją też z Żar jestem:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasias wrote:
    żary ;)
    Witam w okolicy:D a u kogo się leczysz w Żarach?

Strażaczka90 lubi tę wiadomość

• Strażaczka90 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamicia0101 wrote:
    Witam w okolicy:D a u kogo się leczysz w Żarach?
    Ją chodzę prywatnie do Eskulapiu do Piwowarskiej:--)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to witaj w klubie, ja chodzę do Piwowarskiej na Czereśniową:) i w 1 ciąży pomogła mi, że zaszłam w 1cs z PCOS

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ