Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Aguśka wrote:Od którego dnia po owu testujecie?
Twinsowa
Jak wieczorny jest wyraźny to nie ma bata Beta wieczorem spada więc jak coś wychodzi to wow musi być dobrze !
Mam nadzieję, już tyle razy widziałam cienie, że aż sama nie wierzę w to co widzę.
Narazie będę lecieć na testach a jak dalej nie dostanę @ to betę zrobię w poniedziałek.
Ja nie wiem ile jestem po owu bo nie monitorowałam tego, na moje oko jakieś 10-12 dpo.futuremama lubi tę wiadomość
-
A no to podobnie do mnie. Też jak się nic nie zmieni to pewnie w poniedziałek zrobię betę. No ale to tyyyyle jeszcze dni, że wszystko się może zdarzyćHistoria starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 09.2019 HSG - niedrożność w jednym jajowodzie
- 11.2020 -> 1 IVF
~ 1 pęcherzyk dominujący, odroczono punkcję 😔
- 12.2020 -> 2 IVF:
~ 1 zarodek, brak dzielącej się komóreczki 😔
- 03.2021 -> 3 IVF
~ wszystkie komórki niedojrzałe 😔
- 04.2021 kwalifikacja do 4 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
~ cykl sztuczny, transfer blastocysty 2.09.2023
~ 10dpt 259 mIU/ml; 12 dpt 700 mIU/ml
~ 20 dpt pęcherzyk ciążowy z ciałkiem żółtym
~ 31 dpt 💓 i zarodek 6,7 mm (6Hbd4)
~ 4,7 cm maluszek (11Hbd)
- prenatalne i połowkowe OK; dziewczynka !
~ 24.05.24 -> 3390 g szczęścia
- w zapasie ❄️ 2
AMH: 0,8.
Wykryto: konflikt serologiczny, niski czynnik VII krzepliwości krwi (30%).
-
nick nieaktualny
-
Jeju ale dzisiaj dużo dobrych informacji!!! Gratuluję dziewczyny 💚
A za Ciebie futuremama trzymam mocno kciuki ✊💚
Chciałam Cię już zakreskowac na 1 str ale nie będę zapeszać 😁
Czekam na wyraźne foto 😍
-
futuremama wrote:Nie jestem dobrym przykładem w tej kwestii🙈 dziś teoretycznie 8dpo ale dlatego że implantacje obstawiam 6dpo. A w każdej ciąży w 2 dni później jakiś cień się pojawiał. I w tym nieszczęsnym grudniowym cyklu też ale wiadomo jak kolejne dni wyglądały. Także teraz zobaczymy.
Kochana ja też miałam cień cienia w 8/9dpo następnego dnia już był dużo wyraźniejszy i z każdym dniem ciemnieje także wierzę że u Ciebie będzie tak samo! Trzymam kciuki! -
Dobra, mała aktualizacja, bo może kogoś pominęłam, a jak nie to chociaż wywołam do tablicy 😄
Lili93 / MartiMarti / MeggiGirl / Lolipop / Bąblinka / Madżi88 / midzia /Julkaaa /Pomarańcza/ Junjul / Otter / Antonia / Karolina33
Ujawnijcie się, poprawmy styczniowe statystyki 💚
-
Futuremama, bardzo przepraszam ale umknęły mi twoje kreseczki Ogromnie gratuluje, to znaczy trzymam mocno kciuki!
Wiem jak to jest, ciąża po stracie to już nie to samo.
Niech pięknie ciemnieją❤️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Koszmarne 🐒.
Albo się opóźniają, albo przyłażą niepotrzebne o !
Przykro mi Junjul. Oby kolejny miesiąc był bardziej owocny!Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Aguśka wrote:Koszmarne 🐒.
Albo się opóźniają, albo przyłażą niepotrzebne o !
Przykro mi Junjul. Oby kolejny miesiąc był bardziej owocny!
Mam pytanie do dziewczyn, które się orientują bardziej: zanim pójdę do ginekologa bo już rok się staramy zamierzam poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie na podstawowe badania. Jakie badania powinnam zrobić pod kątem ewentualnych problemów na własną rękę? Jestem zielona w temacie, wiem że hormony tarczycy ale co więcej nie mam pojęcia 🤔 a widzę, że wiele z Was robi hormony itd, co jest najważniejsze w tej kwestii? -
nick nieaktualnyJunjul wrote:Dziękuję 🙂
Mam pytanie do dziewczyn, które się orientują bardziej: zanim pójdę do ginekologa bo już rok się staramy zamierzam poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie na podstawowe badania. Jakie badania powinnam zrobić pod kątem ewentualnych problemów na własną rękę? Jestem zielona w temacie, wiem że hormony tarczycy ale co więcej nie mam pojęcia 🤔 a widzę, że wiele z Was robi hormony itd, co jest najważniejsze w tej kwestii? -
Junjul wrote:Dziękuję 🙂
Mam pytanie do dziewczyn, które się orientują bardziej: zanim pójdę do ginekologa bo już rok się staramy zamierzam poprosić lekarza rodzinnego o skierowanie na podstawowe badania. Jakie badania powinnam zrobić pod kątem ewentualnych problemów na własną rękę? Jestem zielona w temacie, wiem że hormony tarczycy ale co więcej nie mam pojęcia 🤔 a widzę, że wiele z Was robi hormony itd, co jest najważniejsze w tej kwestii?
Ja robiłam tarczycę, cukier, taką ogólną morfologię...
Badanie nasienia u chłopa
Potem zgłosilam się do kliniki i tam zlecili mi jeszcze immunologie, pewne badania genetyczne. Mi się udało wszystko na NFZ także spoko. Zorientuj się czy u Ciebie w mieście jest jakiś program miejski dotyczący badań niepłodnych par
Niestety mi wszystkie badania wychodzą dobre... Także nawet nie wiem z czym walczę...
Generalnie jak będziesz robiła TSH to zwróć uwagę na wartość. Wartość powyżej 2,5 (co jeszcze jest w normie) uważany jest za poziom, który utrunia zajście. Ja długo to zbijałam bo ze 2 - 3 miesiące. Miałam koło 3,5.
Najlepsze badania jakie możesz zrobić to te immunologiczne pod kątem przeciwciał. Warto sprawdzić przeciwciała przeciwko CMV, wirusom wątroby, różyczce, kile, przeciwciała przeciwplemnikowe...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 20:45
Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
anka wrote:Rodzinny z tego co wiem na hormony ci nie da bo od tego jest ginekolog mi tak kiedyś pow. Ja robiłam na początku po pół roku starać krzywa glukozowa testosteron lh FSH prolaktyna
mam pakiet enelmed i tam wszystkie badania za friko, dlatego myślę żeby przez teleporade wystawił mi skierowanie 🤔 chyba, że teleporade ginekologiczna, tego jeszcze nie było 😀 -
nick nieaktualnyJunjul wrote:Dzięki🙂
mam pakiet enelmed i tam wszystkie badania za friko, dlatego myślę żeby przez teleporade wystawił mi skierowanie 🤔 chyba, że teleporade ginekologiczna, tego jeszcze nie było 😀 -
Oh i moje światełko w tunelu zapadło się domek z kart.
Właśnie zaczęłam plamnić na różowo.
Ach no szkoda wielka ! Dupka blada z tym wszystkim !Historia starań:
- start 2018 r.
- 03.2019 CP 💔
- 11.2020 -> 1 IVF
- 12.2020 -> 2 IVF:
- 03.2021 -> 3 IVF
- 08.2023 - 5 IVF z KD
- w zapasie ❄️ 2
-
Agata :) wrote:Dobra, mała aktualizacja, bo może kogoś pominęłam, a jak nie to chociaż wywołam do tablicy 😄
Lili93 / MartiMarti / MeggiGirl / Lolipop / Bąblinka / Madżi88 / midzia /Julkaaa /Pomarańcza/ Junjul / Otter / Antonia / Karolina33
Ujawnijcie się, poprawmy styczniowe statystyki 💚
U mnie 14.01 przyszedł małpiszon niestety 🤨 teraz liczę na luty 😁 -
anka wrote:Rodzinny z tego co wiem wystawi na tsh morfologia crp glukoza ogólnie takie podstawowe chyba że mój był taki skąpy 😄
Ooo Anka widzę ze robiłaś testy genetyczne pod katem trombofilii i tez masz pai heterozygotyczne nieprawidłowy . Konsultowałas to może już z lekarzem ? O co tu chodzi ? 🤔
W piątek mam konsultacje telefoniczna👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyNataliaGie wrote:Ooo Anka widzę ze robiłaś testy genetyczne pod katem trombofilii i tez masz pai heterozygotyczne nieprawidłowy . Konsultowałas to może już z lekarzem ? O co tu chodzi ? 🤔
W piątek mam konsultacje telefoniczna