Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Twinsowa wrote:Dziewczyny, ostatni raz jak pisałam to moja ciąża okazała się być pozamaciczna. Dokładnie w styczniu rok temu🥺
Staramy się 5 lat o dziecko..
A przez ostatnie kilka miesięcy to już nawet się zastanawiałam czy na pewno dalej tego chce..
Jestem 3 dni przed okresem i jakoś objawy podkusily mnie do zrobienia testu. Czy może zdarzyło się Wam, że nordtest pokazywał fałszywie dodatni wynik?
https://naforum.zapodaj.net/6f17ecc8b8a4.jpg.html
Czy też widzicie ten cień? -
Ja w tym cyklu zastosowałam Żel pro fertil. Ale. Wiadomo to może być przypadek. Ale jeśli może. Komuś pomoc taka informacja to proszę bardzo. Od 2 miesięcy pilam ziola. Taka mieszankę przywrotnik pokrzywa krwawnik. Kwas foliowy. O. Oczywiście bralam wiesiolka do owu. Owu wychodziła z testów i z bólów brzucha.
Lukrecja1208, mgielka lubią tę wiadomość
-
Asia9031 wrote:Czy to może wykluczyć ciążę pozamaciczna chociaż trochę? Ryzyko zawsze jest. Dziękuję dziewczyny. Czytam. I 3 mam. Kciuki za was. Czy ja też mogę zostać na tym forum? Jak to jest?
Ja póki co też tu jestem:) dziś mi się udało wyznaczyć do lekarza na pierwszą wizytę, dopiero na drugi tydzień lutego, także lekcja cierpliwości przede mną...Agata :) lubi tę wiadomość
-
Twinsowa wrote:Dziewczyny, ostatni raz jak pisałam to moja ciąża okazała się być pozamaciczna. Dokładnie w styczniu rok temu🥺
Staramy się 5 lat o dziecko..
A przez ostatnie kilka miesięcy to już nawet się zastanawiałam czy na pewno dalej tego chce..
Jestem 3 dni przed okresem i jakoś objawy podkusily mnie do zrobienia testu. Czy może zdarzyło się Wam, że nordtest pokazywał fałszywie dodatni wynik?
https://naforum.zapodaj.net/6f17ecc8b8a4.jpg.html
Czy też widzicie ten cień?
Twinsowa, Agata :) lubią tę wiadomość
-
Asia9031 wrote:Beta 230.40 mlu ml. Z dzisiaj a w pon była 67. Więc super przyrost tak mi się wydaje? Dzień do terminu okresu.
Za 2 tyg lekarz ma zobaczyć czy ciąża jest w macicy a nie w jajowodzie albo bliźnie po cc.... i oczywiście mam to z tylu głowy....
progesteron 31.9.... -
Martka89 wrote:Miałam podobna, 3 dni przed spodziewana miesiaczka! Wczoraj beta 208 😊
Ja teraz mam 26 dc , a Tobie bhcg 208 wyszła w którym dniu cyklu?
Ja już zapodałam sobie luteinę po telefonie do lekarki, tak profilaktycznie. -
Twinsowa wrote:Ja teraz mam 26 dc , a Tobie bhcg 208 wyszła w którym dniu cyklu?
Ja już zapodałam sobie luteinę po telefonie do lekarki, tak profilaktycznie. -
nick nieaktualnyfuturemama wrote:Dziewczyny zastanawiałam się czy pisać cokolwiek. Bo miałam czekać ale stwierdziłam że i tak się będę zastanawiać a potem znów dwa dni czekać. Po ostatnim chyba nie chcę sobie niepotrzebnie nadzieji robić. Także dziś pierwszy ledwo widoczny cień i zobaczymy co się wydarzy za dwa dni bo to dzisiejsze tak naprawdę nic nie znaczy.
-
Martka89 wrote:Albo dzień przed albo dzień spodziewanej miesiączki. Mi powiedział lekarz ze przy becie powyżej 1000wlaczy mi luteinę, bo zawsze jest ryzyko ze to np ciąża biochemiczna. Ma przyrastać i potem to wesprzemy
Rozsądnie Ci powiedział. Ja niedawno miałam badanie drożności więc liczę, że w jajowodach się nie zagnieździ 🥺 -
futuremama wrote:Dziewczyny zastanawiałam się czy pisać cokolwiek. Bo miałam czekać ale stwierdziłam że i tak się będę zastanawiać a potem znów dwa dni czekać. Po ostatnim chyba nie chcę sobie niepotrzebnie nadzieji robić. Także dziś pierwszy ledwo widoczny cień i zobaczymy co się wydarzy za dwa dni bo to dzisiejsze tak naprawdę nic nie znaczy.
Trzymam kciuki z całej siły! -
nick nieaktualny
-
Martka89 wrote:Mi jeszcze powiedział ze druga zła lokalizacja to blizna po cc.... postępowanie jak w ciąży pozamacicznej
-
Asia9031 wrote:Ale czemu od razu tak zakłada? Tak jak mój czarne wizję. A po co nam takie wizję? Każdy to wie w sumie. Na każdym etapie może być coś nie tak. Ale. Po co takie wizje. Okropne.. Np. Na wizycie której byłam. Ok walą prosto ww. Pysk. Czyli człowiek nie może się cieszyć...
Dlatego ja nastawiam się pozytywnie, nie ma co myśleć o najgorszych rzeczach. Tylko spokój nas uratuje.
Po tylu latach starań nauczyłam się panować nad wyobraźnia 😊 -
Asia9031 wrote:Ale czemu od razu tak zakłada? Tak jak mój czarne wizję. A po co nam takie wizję? Każdy to wie w sumie. Na każdym etapie może być coś nie tak. Ale. Po co takie wizje. Okropne.. Np. Na wizycie której byłam. Ok walą prosto ww. Pysk. Czyli człowiek nie może się cieszyć...
-
Próbowalam nadrobić ale...utknęłam na jakiejś aferce
Wróciłam po kilku(chyba) dniach ciszy. Próbowaliśmy uregulować stan zdrowia M.... Na ten moment czekamy na wyniki a ja się staram nie nakręcać na nic.
Z rzeczy ciążowych to w końcu po raz pierwszy wyszedł mi pozytywny test owulacyjny w 13dc. Dziś 20. To jeszcze musze troche poczekać do testowania. Z objawów to nawet nie bolą mnie cycki, tylko brzuch na dole mam jakby wzdęty, napięty i tyle.
Głupio tak mówić...ale jakby okazało się że jestem w ciąż, to liczę że mój M będzie miał jeszcze wiekszs motywację do walki o zdrowie.