X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    futuremama wrote:
    Nynka jak tam, zapomniałaś o teście?😁

Mąż był jakbsie obudziłam, nie chciałam, żeby widział jak świruje🙈😁

futuremama lubi tę wiadomość

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu zostaje, żeby zobaczyć wszystkie wasze dwie kreseczki 😍 bo testuje dopiero 1 lutego 😊

Kira przykro mi 😔 oby następny cykl zakończył się ⏸️

Nynka też się chowam trochę przed mężem z tymi moimi zbyt częstymi testowaniami i innymi jazdami 🤪

anka, Nynka, futuremama, Agata :) lubią tę wiadomość

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

age.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Ja tu zostaje, żeby zobaczyć wszystkie wasze dwie kreseczki 😍 bo testuje dopiero 1 lutego 😊

Kira przykro mi 😔 oby następny cykl zakończył się ⏸️

Nynka też się chowam trochę przed mężem z tymi moimi zbyt częstymi testowaniami i innymi jazdami 🤪
    Miło że jesteś :) już teraz trzymam za ciebie kciuki 😊

Beza27 lubi tę wiadomość

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Zrobiłam dzisiaj powtórna betę. Zobaczymy... Fajnie że jesteście mimo wszystko :)

futuremama, midzia, Beza27, Agata :), asiek96 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Hejo. Zrobiłam dzisiaj powtórna betę. Zobaczymy... Fajnie że jesteście mimo wszystko :)
    Trzymam kciuki :)

• Renia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:

Daj znać potem jak wynik!

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dam znać. Oczywiście ja też chowam testy. Przed moim. Haha synek ttlko lat 4 pyta się mnie ostatni co się tak w patyk wpatruje haha czytaj test ciążowy. Hehe.. Oczywiście co chwilkę sprawdzam cycki przed lustrem która tak ma? :) czy wiecie coś też na temat progesteronu? Wyczytałam że jak jest powyżej 25 ng/ml a ja mam 42 to wyklucza ciaze ektopowa? Ehh wiadomo wszystko się może zdarzyć.... To ttlko liczby.. 3 mam kciukaski za was żeby wszystko było dobrze... W babeczkach sila

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole wczoraj przyszła mi mega paka herbaty zioła o sroki. Obym nie musiała jej pić i że się już nie przyda... Ale może komuś? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:
    Dam znać. Oczywiście ja też chowam testy. Przed moim. Haha synek ttlko lat 4 pyta się mnie ostatni co się tak w patyk wpatruje haha czytaj test ciążowy. Hehe.. Oczywiście co chwilkę sprawdzam cycki przed lustrem która tak ma? :) czy wiecie coś też na temat progesteronu? Wyczytałam że jak jest powyżej 25 ng/ml a ja mam 42 to wyklucza ciaze ektopowa? Ehh wiadomo wszystko się może zdarzyć.... To ttlko liczby.. 3 mam kciukaski za was żeby wszystko było dobrze... W babeczkach sila
    Masz dobry progesteron tego się trzymaj :) jestem pewna że dzisiejsza beta będzie piękna :) nie czytaj internetow! Masz zakaz hihi 🙈

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia9031 wrote:

Ja w tym cyklu pierwszy raz zaczelam analizowac, bo wypadaja mi ze stanika (👀 toz kazdy wie ze to jeden znak👶) ale juz mi emocje opadly, piersi flaczki obolale, idealnie przed okresem tydzien.
    Więc wyluzowalam test zpstawiam do poniedziałku (nie przysiegam, ale taki jest plan🤣)

• redka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie pierwszy miesiąc z regularnie przyjmowanym NAC i okladami borowinowymi. Przedwczoraj test owu. pozytywny, wczoraj jeszcze mocniejsze kreski. Widzę taką różnicę w stosunku do poprzednich miesięcy: aktywniejszy lewy jajnik , który zazwyczaj jest wyciszony ; bardzo dużo śluzu plodnego (wcześniej tylko zauważalnie się pojawiał). Owulacja co miesiąc u mnie ostatnio jest coraz później, ale ostatnio sporo przykrych wydarzeń = stres. A dziś test covid. No cóż, okłady i NAC będę kontynuować w kolejnym cyklu, jeśli ten się nie uda🤗
    Edit: pierwszy raz mam też 2 dni bardzo pozytywne testy owu. We wcześniejszych cyklach tylko jednego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2021, 11:13

futuremama, anka, Renia, Nynka, wariancja lubią tę wiadomość

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    redka wrote:
    Hej, u mnie pierwszy miesiąc z regularnie przyjmowanym NAC i okladami borowinowymi. Przedwczoraj test owu. pozytywny, wczoraj jeszcze mocniejsze kreski. Widzę taką różnicę w stosunku do poprzednich miesięcy: aktywniejszy lewy jajnik , który zazwyczaj jest wyciszony ; bardzo dużo śluzu plodnego (wcześniej tylko zauważalnie się pojawiał). Owulacja co miesiąc u mnie ostatnio jest coraz później, ale ostatnio sporo przykrych wydarzeń = stres. A dziś test covid. No cóż, okłady i NAC będę kontynuować w kolejnym cyklu, jeśli ten się nie uda🤗
    Powodzenia, trzymam kciuki :)

redka lubi tę wiadomość

• Twinsowa Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ostatni raz jak pisałam to moja ciąża okazała się być pozamaciczna. Dokładnie w styczniu rok temu🥺
    Staramy się 5 lat o dziecko..
    A przez ostatnie kilka miesięcy to już nawet się zastanawiałam czy na pewno dalej tego chce..

Jestem 3 dni przed okresem i jakoś objawy podkusily mnie do zrobienia testu. Czy może zdarzyło się Wam, że nordtest pokazywał fałszywie dodatni wynik?

https://naforum.zapodaj.net/6f17ecc8b8a4.jpg.html

Czy też widzicie ten cień?

futuremama, redka, Nynka, Lolipop, anka, wariancja, Alisek93, midzia, Domistr, Karo123, Annamaria, Pomarańcza, Otter, Agata :), Niebieska Gwiazda, Jo_an lubią tę wiadomość

01.2012 - 37tc bliźniaki ❤️
    17.12.2017-6tc* Aniołek 30.12.19 - cp, zabieg
    25.01.21 - beta 457

8599s65gngbw4qe1.png
  • Domistr Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Księgowa u mnie niestety od wczoraj 🐒 pisałam, ale musiało umknąć z wiadomego powodu... zaczynam 3 cykl z kubeczkiem 🍀

Agata :) lubi tę wiadomość

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • MeiMei Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:
    Dziewczyny, ostatni raz jak pisałam to moja ciąża okazała się być pozamaciczna. Dokładnie w styczniu rok temu🥺
    A przez ostatnie kilka miesięcy to już nawet się zastanawiałam czy na pewno dalej tego chce..

Jestem 3 dni przed okresem i jakoś objawy podkusily mnie do zrobienia testu. Czy może zdarzyło się Wam, że nordtest pokazywał fałszywie dodatni wynik?

Dla mnie to jest ewidentnie pozytywny test :) Nie ma nawet cienia wątpliwości, że jest tu druga kreska :)

• Renia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:

To kreska, gratulacje:)

• redka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa, tak widzę i gratuluję 😊😊😊

Równo 2 lata starań.
    12.03 Laparoskopia - niedrożne jajowody
    01.04 ⏸️ beta 272, prog 45💚 ➡️ 06.04 beta 2135 prog 43.9💛 ➡️ 12.04 beta 16254 🧡 ➡️ 16.04 3mm człowieka z bijącym serduszkiem ❤️➡️ 07.05 2cm 3mm 💜 ➡️ 28.05 5cm 7mm ➡️22.07 350g chłopca 👣 04.09 1000g 15.10 2000g🐰 19.11 3000g 10.12.2021 👨‍👩‍👦 3240g 8:40
    gg64qtkfpvxcwhqx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa wrote:

Tak widzę bardzo ładna kreskę :) trzymam kciuki żeby ciemniała! 🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Twinsowa to kreska a nie cień......a ja nie lubie szukac cieni😊

Trzymam kciuki za szczesliwe zakonczenie👶😚

• Asia9031 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 230.40 mlu ml. Z dzisiaj a w pon była 67. Więc super przyrost tak mi się wydaje? Dzień do terminu okresu.

Nynka, futuremama, wariancja, Renia, Twinsowa, midzia, Martka89, Księgowa, Pomarańcza, mgielka, asiek96, Krokus85, Otter, Agata :), Niebieska Gwiazda, Jo_an lubią tę wiadomość

‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ