SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • daisy Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Po pierwsze, ja się cieszę z każdego pozytywu na forum, ale laski nie czaicie co tak naprawdę nas wkurzyło, laska sobie weszła i najpierw się zapisuje na testowanie na jutro, po czym za chwilę pisze że wysikala pozytyw, cieszę się bardzo że jej się udało, no mnie się w tym miesiącu też udało no niestety na tydzień tylko. Myślę że forum gdzie się człowiek zapisuje w sumie z miesięcznym wyprzedzeniem na testowanie jest po to abyśmy RAZEM się wspierały i tak dalej a nie tak z nienacka wpadać i robić takie rzeczy. Trzeba mieć odrobinę empatii i wyczucia trochę, tu są dziewczyny które z miesiąca na miesiąc przechodzą z zapisem na testowanie.... tu nie chodzi o zazdrość a o sam fakt że dziewczyna nie wyczuła za bardzo że tak nie wypada. Gdyby ona napisała coś w stylu "nie udzielam się na forum ale wyszedł mi pozytyw i co mam teraz zrobić" to jest zupelnie inna sprawa, ale ona bezczelnie dzisiaj zapisała się na jutro żeby dzisiaj siknac i się pochwalić pozytywem, to dla mnie było bardzo nietaktowne...
    W tym wątku to mój ostatni komentarz na temat tej całej sytuacji,
    A i jeszcze tutaj jest pisane że każdy ma prawo wejść na forum i napisać co chce, to więc skoro my się nie zgadzamy z takim zachowaniem i piszemy co nam nie odpowiada to czemu Wy się na nas rzucacie? Przecież każdy ma prawo wyrazic swoją opinię, prawda? Wydaje mi się że niektóre z Was są hipokrytkami.....
    🤷🤷🤷🤷
    Urzekła mnie twoja historia 🤣

Gosia33 lubi tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Po pierwsze, ja się cieszę z każdego pozytywu na forum, ale laski nie czaicie co tak naprawdę nas wkurzyło, laska sobie weszła i najpierw się zapisuje na testowanie na jutro, po czym za chwilę pisze że wysikala pozytyw, cieszę się bardzo że jej się udało, no mnie się w tym miesiącu też udało no niestety na tydzień tylko. Myślę że forum gdzie się człowiek zapisuje w sumie z miesięcznym wyprzedzeniem na testowanie jest po to abyśmy RAZEM się wspierały i tak dalej a nie tak z nienacka wpadać i robić takie rzeczy. Trzeba mieć odrobinę empatii i wyczucia trochę, tu są dziewczyny które z miesiąca na miesiąc przechodzą z zapisem na testowanie.... tu nie chodzi o zazdrość a o sam fakt że dziewczyna nie wyczuła za bardzo że tak nie wypada. Gdyby ona napisała coś w stylu "nie udzielam się na forum ale wyszedł mi pozytyw i co mam teraz zrobić" to jest zupelnie inna sprawa, ale ona bezczelnie dzisiaj zapisała się na jutro żeby dzisiaj siknac i się pochwalić pozytywem, to dla mnie było bardzo nietaktowne...
    A i jeszcze tutaj jest pisane że każdy ma prawo wejść na forum i napisać co chce, to więc skoro my się nie zgadzamy z takim zachowaniem i piszemy co nam nie odpowiada to czemu Wy się na nas rzucacie? Przecież każdy ma prawo wyrazic swoją opinię, prawda? Wydaje mi się że niektóre z Was są hipokrytkami.....
    🤷🤷🤷🤷
    Tak Cieszycie się jasne widać po Was było jak zjechalyscie dziewczyne tak. Się Cieszycie . A może chciała tak zrobić i zrobiła ma. Do tego pełne prawo bo forum jest dla. Każdego i mogla. Sobie postąpić jak. Jej się podoba. Wy na nią mówicie jak się zachowała. W stosunku do. WAS A Wy wszystkie nie jesteście lepsze? Wielkie brawa dla Was brawo brawo. !

Lili93 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Lili93 Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio dziewczyny ? Jak wy się zachowujecie ? Mało się tu udzielałam ale teraz już nie będę wcale. Oczy byście sobie wydrapaly 🤨 przykro... niby dorosle kobiety A jednak... życzę wszystkim dwóch kreseczek na teście i spokojnych 9 miesięcy. Pozdrawiam

Elaa lubi tę wiadomość

3i49y2v49c2b7dsr.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili93 wrote:
    Serio dziewczyny ? Jak wy się zachowujecie ? Mało się tu udzielałam ale teraz już nie będę wcale. Oczy byście sobie wydrapaly 🤨 przykro... niby dorosle kobiety A jednak... życzę wszystkim dwóch kreseczek na teście i spokojnych 9 miesięcy. Pozdrawiam
    Testujemy w Lutym to wątek który założyłam

w57vrjjgs1ia7rw6.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Otter pogratulować tylko Tobie złośliwości. Napisałam na forum luty że się wypisuje a Ty dałaś lubię to.. Naprawdę kipi z Ciebie złość a przykro na to patrzeć...

Otter lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:46

• Junjul Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Jak coś założyłam Nowy wątek Luty! :) zapraszam. Powodzenia dla dalszych testujacych
    Jak tylko dostanę @ to się wpiszę 🙂 okres spóźnia się 2 dni, wczoraj test negatywny, ale nadzieja umiera ostatnia więc czekam na rozwój sytuacji 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:25

age.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Junjul wrote:
    Jak tylko dostanę @ to się wpiszę 🙂 okres spóźnia się 3 dni, wczoraj test negatywny, ale nadzieja umiera ostatnia więc czekam na rozwój sytuacji 😉
    Jak coś to zapraszam już do nas bo Lili też testuje w styczniu więc robimy wątek styczen/lutu

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midzia wrote:
    Lubię dla pierwszej części postu.
    Jesli potrzebujesz wyplacz sie, emocje muszą znaleźć ujście. A później padłaś, powstań, popraw koronę i szykuj siły na przytulanki w nowym cyklu. 😘

Edit. Dziewczyny, po co to skakanie sobie do gardeł. Tak, jak jedna wspomniała forum jest dla wszystkich, więc część dziewczyn mogła poczuć się niekomfortowo pojawieniem się nowej osoby od razu z dwoma kreskami, a z drugiej strony nowa kolezanka mogła poczuć się zaszczuta. Ale teraz pisanie per "one", "kryją sobie d*py" tez nie jest miłe i moze kogos urazić. Każda z nas jest w innym momencie cyklu, a i tak targają nami emocje i czasami to one biorą górę, więc wszystkim życzę spokoju, zrozumienia, a przede wszystkim szybkiego ujrzenia upragnionych kresek niezależnie od tego, który to cykl starań. A tym wszystkim, które już mają pozytywne testy gratuluję 🍀

Masz racje z tymi dupami przegięłam. Przepraszam dziewczyny. Ale co do reszty uważam,że nie fajnie kogos szczuc.

midzia lubi tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:46

• Renia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira przykro mi, trzymaj się kochana 😘

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    🤷🤷🤷🤷
    Bardzo w punkt! Podpisuję się wszystkimi kończynami 😊

• midzia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Dziękuję Wszystkim Wam za każde dobre słowo, za wiele cennych rad, wskazówek, wsparcie. Życzę Wam wszystkiego dobrego i oczywiście jak najszybciej dwóch kreseczek, a później spokojnej ciąży.

Żegnam się powoli z forum, ale zawsze będę o Was ciepło myślała. Jesteście wspaniałe i zasługujecie na szczęście ❤️

Otter, dlaczego się żegnasz?

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Dziękuję Wszystkim Wam za każde dobre słowo, za wiele cennych rad, wskazówek, wsparcie. Życzę Wam wszystkiego dobrego i oczywiście jak najszybciej dwóch kreseczek, a później spokojnej ciąży.

Żegnam się powoli z forum, ale zawsze będę o Was ciepło myślała. Jesteście wspaniałe i zasługujecie na szczęście ❤️
    No właśnie ? Czemu tak to?

Ja testuje w czwartek czy jest tu ktoś jeszcze ze mną czy zostaje sama? :(

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No właśnie ? Czemu tak to?

Ja testuje w czwartek czy jest tu ktoś jeszcze ze mną czy zostaje sama? :(
    Czekaj za mną... Ja w niedzielę.... No może w sobotę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus85 wrote:
    Czekaj za mną... Ja w niedzielę.... No może w sobotę...
    O jak miło że nie jestem sama :) u mnie @ w sobotę ale pierwszy test robię w czwartek 😊 trzymam kciuki za ciebie ✊✊

Krokus85 lubi tę wiadomość

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka jedziemy na tym samym wózku... Myślisz, że w czwartek już możemy zrobić test?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokus85 wrote:
    anka jedziemy na tym samym wózku... Myślisz, że w czwartek już możemy zrobić test?
    Ja spróbuję w sobotę też będę robiła 🙈 mam akurat dwa testy i dlatego tak bym pewnie dopiero robiła w sobotę🤭

• Syla87 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bo się teraz zastanawiam, jak się nie zapisałam na testowanie (nie testuje już póki okres się nie spóźni 7 dni, w 16cs nie mam siły już na to i szkoda mi kasy) a czytam Was i kibicuje od dawna to jakbym przypadkiem miała ⏸ to mogę się z Wami podzielić czy nie? 🤔😉

Tak pół żartem pół serio, laski nie spinamy się o takie rzeczy, wszystkie jesteśmy tu w jednym celu, jak wpada dziewczyna tylko z „nowiną” i Cię wkurza to kliknij lubię to albo przejdź dalej i po sprawie 🤷‍♀️

Mam pytanko do dziewczyn które brały Duphaston, jak się po nim czulyscie? Miałyście jakieś dolegliwości?

Starania od 08.2019
    👩🏼
    drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
    Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
    👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok

Trzy nieudane IUI
    29.04.2022 punkcja
    IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
    04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
    7 dpt cień cienia
    8 dpt beta 122
    10 dpt beta 318
    12 dpt beta 702
    14 dpt beta 1543
    19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
    29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
    08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
    13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
    30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨‍👩‍👧
    02.11.2022 III prenatalne 🍀
    10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰
  • Krokus85 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potrzebuję kopa, żeby zrobić wcześniej test. Jak Ty zrobisz, to japewnie też 🤔. Chociaż jakoś się nie nastawiam... Wszystko wskazuje na 🐒 oprócz kota na kolanach.

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ