Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asiek96 wrote:
    W sumie stwierdziłam, że mało co przebywam na słoneczku którego i tak jest mało dlatego biorę jeszcze dodatkowo D3 - raczej nie powinno zaszkodzić :p
    Jeszcze mam do was dziewczyny takie pytanko, 22 DC miałam USG na którym wyszło że owulki nie było, natomiast 27-28 dc miałam potop śluzu płodnego i moje jajniki to salsę tańczyły. Czy jest jakaś minimalna szansa że owu się tyle czasu opóźniła i jeszcze za wcześnie na testy? Nie chcę się nakręcać ani nic, testy robiłam 25 mlU/ml.
    Jak ja bym chciała w końcu ujrzeć te dwie kreseczki :(

Ja myśle ze jak najbardziej jest szansa. Miałam raz owulacje w 29dc gdzie już czekałam na okres. A na tym usg w 22dc był jakiś pęcherzyk? Jakby był taki chociaż 12mm to jaknajbardziej owu mogła być 27-28 dc

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak chcecie żeby ktoś Wam. Nie zaburzal spokoju to miejcie sobie zamknięta grupę na fb i sobie tam ja prowadzcie. A na forum. Każdy może sobie przyjść w. Każdej chwili i nie ma. Czegoś takiego jak. Zaburzenie forum.

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:46

• Junjul Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to forum... Kilka osób pisze non stop, ignorują nowe osoby, rzucają się na kogoś 😕 sama nie mam czasu aktywnie się udzielać bo pracuje 7 dni w tygodniu i mam małe dziecko, ale w wolnych chwilach podczytuje i zadziwiają mnie takie zachowania. Cieszmy się wszystkimi sukcesami nawet jak ktoś "zaburza forum" i bądźmy wyrozumiałe dla siebie, dla każdej starania są stresujące, czy stara się miesiąc czy rok i każda z nas ma inną historię, wiedzę na temat ciąży, każda marzy o bobasku i liczy na wsparcie 😕

Kasia_Tre, abrakadabra, Gosia33, Syla87, Reikja, Lili93, Słoneczko123, Limonka26, tylko_czytam lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie niech sobie same siedzą na tym wątku w lutym bo ja już nie mam zamiaru tam się udzielać założę Nowy wątek Luty dla wszystkich dziewczyn które mogą się udzielać w każdej chwili.

Otter, Kasia_Tre, abrakadabra, Lili93, Junjul, tylko_czytam, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Kira Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam tylko, żeby napisać o mojej negatywnej becie. A tu takie awanti, że musiałam kilka kart nadrabiać😳

Laski nie kłóćcie się. Też mam swoje zdanie na temat wpadania na wątek tylko po gratulacje. Żeby nie psuć atmosfery nie odpisuję po prostu takim dziewczynom. Dzięki czemu nikt się nie denerwuje, ani nie robi się tutaj niepotrzebnego zamieszania. Może warto na przyszłość przyjąć taką (może nazwę to niefortunnie) "taktykę".

Pierwszy raz mam takie temp stąd nawet przez chwilkę uwierzyłam, że mogę być w ciąży. Dlatego ryczę cały dzień. Mam nadzieję, że się ogarnę, bo aż głowa mnie od tego wszystkiego boli 😒

Podsumowując - beta negatywna🥺 Czekam na 🙈

Gosia33, midzia, Domistr, Karo123 lubią tę wiadomość

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    daisy wrote:
    A co ona ci ku*** zaburzyla? Bo co, bo jej sie poszczescilo a tobie nie? Zaburzylo ci to humor? Co jeszcze ci zaburzylo? Bo mi nic osobiscie.
    Litosci... no pojde po popcorn zaraz 🤣

To samo mialam napisac, co ona zaburzyla...? Zaburzyla spokoj, bo kresek nie bylo i bylo dobrze, bo zadna lepiej nie miala...?
    Istna komedia normalnie 😅 Ile Wy dziewczyny macie lat, w gimnazjum jestescie? Jest to comiesieczny watek o testowaniu i wszystkie laski z ⏸️ w styczniu moga tu sie pochwalic. Nie jest to watek "wieloletnie staraczki"!
    PS Narobilas mi smaka na ten popcorn 😂

daisy, Lili93 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • Otter Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:46

Kira lubi tę wiadomość

• Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Same soe oplują nawzajem swoim jadem. Szkoda tez naszych nerwow. Wyzly sie ma dziewczynie Bo śmiała wejesc z testowaniem . Dajcie wiarę ona miala tylko 22 posty. No k...A jak on śmiała . Trzeba być ekspertka z dupy ,zeby móc pisać No forum. Najlepszy tekst laski " jestem od października i mam 200 postów" jestem taka cool🤣🤣
    Dziewczyny życzę wam ,zeby nikt was tak noe potraktował jak ,wy ta dzieczywne. Dla dziewczyn ,które są naprwde ludzkie i nie przeszkadza im szczescie innych . Ukłon. Bo tak mało życzliwości w tych trudnych czasach .

Kasia_Tre, Lili93 lubią tę wiadomość

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Weszłam tylko, żeby napisać o mojej negatywnej becie. A tu takie awanti, że musiałam kilka kart nadrabiać😳

Laski nie kłóćcie się. Też mam swoje zdanie na temat wpadania na wątek tylko po gratulacje. Żeby nie psuć atmosfery nie odpisuję po prostu takim dziewczynom. Dzięki czemu nikt się nie denerwuje, ani nie robi się tutaj niepotrzebnego zamieszania. Może warto na przyszłość przyjąć taką (może nazwę to niefortunnie) "taktykę".

Pierwszy raz mam takie temp stąd nawet przez chwilkę uwierzyłam, że mogę być w ciąży. Dlatego ryczę cały dzień. Mam nadzieję, że się ogarnę, bo aż głowa mnie od tego wszystkiego boli 😒

Bardzo mi przykro.. taki ładny wykres. Nie płacz! Napewno w końcu się uda. Trzeba zrobić plan i zbierać siły na następny cykl ❤️ Będzie dobrze.

Kira lubi tę wiadomość

• Gosia33 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

Chciałam zacytować i nacianelam lubie to. Kochana mocno cie przytalm . Wyplacz sie , wyżal. Nie czytaj tego ,bo szkoda nawwt teraz nerwów.

Kira lubi tę wiadomość

• Krokus85 Znajoma

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

Ściskam Cię, głowa do gory. W lutym musi być lepiej😘

Kira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

Przykro mi ! :( Trzymaj się ♥️

Kira lubi tę wiadomość

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę skończcie już TEN temat. Nie o to chodzi już teraz, kto ma rację, kto.. Było, minęło, każdy swoje wie. Jest jeszcze kilka osób styczniowych, którym zależy na miłym wątku.

anka, Otter, Kira, Agata :), Renia, Jo_an lubią tę wiadomość

• asiek96 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ja myśle ze jak najbardziej jest szansa. Miałam raz owulacje w 29dc gdzie już czekałam na okres. A na tym usg w 22dc był jakiś pęcherzyk? Jakby był taki chociaż 12mm to jaknajbardziej owu mogła być 27-28 dc
    Na USG miałam tylko że na dwóch jajnikach pojedyncze pęcherzyki więc sama nie wiem. Nie chcę się za bardzo nakręcać żeby się potem nie rozczarować, ale sama wiesz jak to jest...

7b0959fad6.png
  • Gosia33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ,które są chetne na nowy wątek zapraszam .dzieczywny ,które czekają na testowanie trzymam kciuki.

szczesciara30, Lili93 lubią tę wiadomość

• midzia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:

Lubię dla pierwszej części postu.
    Jesli potrzebujesz wyplacz sie, emocje muszą znaleźć ujście. A później padłaś, powstań, popraw koronę i szykuj siły na przytulanki w nowym cyklu. 😘

Edit. Dziewczyny, po co to skakanie sobie do gardeł. Tak, jak jedna wspomniała forum jest dla wszystkich, więc część dziewczyn mogła poczuć się niekomfortowo pojawieniem się nowej osoby od razu z dwoma kreskami, a z drugiej strony nowa kolezanka mogła poczuć się zaszczuta. Ale teraz pisanie per "one", "kryją sobie d*py" tez nie jest miłe i moze kogos urazić. Każda z nas jest w innym momencie cyklu, a i tak targają nami emocje i czasami to one biorą górę, więc wszystkim życzę spokoju, zrozumienia, a przede wszystkim szybkiego ujrzenia upragnionych kresek niezależnie od tego, który to cykl starań. A tym wszystkim, które już mają pozytywne testy gratuluję 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 21:07

Kira lubi tę wiadomość

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze, ja się cieszę z każdego pozytywu na forum, ale laski nie czaicie co tak naprawdę nas wkurzyło, laska sobie weszła i najpierw się zapisuje na testowanie na jutro, po czym za chwilę pisze że wysikala pozytyw, cieszę się bardzo że jej się udało, no mnie się w tym miesiącu też udało no niestety na tydzień tylko. Myślę że forum gdzie się człowiek zapisuje w sumie z miesięcznym wyprzedzeniem na testowanie jest po to abyśmy RAZEM się wspierały i tak dalej a nie tak z nienacka wpadać i robić takie rzeczy. Trzeba mieć odrobinę empatii i wyczucia trochę, tu są dziewczyny które z miesiąca na miesiąc przechodzą z zapisem na testowanie.... tu nie chodzi o zazdrość a o sam fakt że dziewczyna nie wyczuła za bardzo że tak nie wypada. Gdyby ona napisała coś w stylu "nie udzielam się na forum ale wyszedł mi pozytyw i co mam teraz zrobić" to jest zupelnie inna sprawa, ale ona bezczelnie dzisiaj zapisała się na jutro żeby dzisiaj siknac i się pochwalić pozytywem, to dla mnie było bardzo nietaktowne...
    W tym wątku to mój ostatni komentarz na temat tej całej sytuacji,
    A i jeszcze tutaj jest pisane że każdy ma prawo wejść na forum i napisać co chce, to więc skoro my się nie zgadzamy z takim zachowaniem i piszemy co nam nie odpowiada to czemu Wy się na nas rzucacie? Przecież każdy ma prawo wyrazic swoją opinię, prawda? Wydaje mi się że niektóre z Was są hipokrytkami.....
    🤷🤷🤷🤷

Otter, Martyna33, Kira, Renia, anka, MartiMarti lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś założyłam Nowy wątek Luty! :) zapraszam. Powodzenia dla dalszych testujacych

Gosia33 lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Po pierwsze, ja się cieszę z każdego pozytywu na forum, ale laski nie czaicie co tak naprawdę nas wkurzyło, laska sobie weszła i najpierw się zapisuje na testowanie na jutro, po czym za chwilę pisze że wysikala pozytyw, cieszę się bardzo że jej się udało, no mnie się w tym miesiącu też udało no niestety na tydzień tylko. Myślę że forum gdzie się człowiek zapisuje w sumie z miesięcznym wyprzedzeniem na testowanie jest po to abyśmy RAZEM się wspierały i tak dalej a nie tak z nienacka wpadać i robić takie rzeczy. Trzeba mieć odrobinę empatii i wyczucia trochę, tu są dziewczyny które z miesiąca na miesiąc przechodzą z zapisem na testowanie.... tu nie chodzi o zazdrość a o sam fakt że dziewczyna nie wyczuła za bardzo że tak nie wypada. Gdyby ona napisała coś w stylu "nie udzielam się na forum ale wyszedł mi pozytyw i co mam teraz zrobić" to jest zupelnie inna sprawa, ale ona bezczelnie dzisiaj zapisała się na jutro żeby dzisiaj siknac i się pochwalić pozytywem, to dla mnie było bardzo nietaktowne...
    W tym wątku to mój ostatni komentarz na temat tej całej sytuacji,
    A i jeszcze tutaj jest pisane że każdy ma prawo wejść na forum i napisać co chce, to więc skoro my się nie zgadzamy z takim zachowaniem i piszemy co nam nie odpowiada to czemu Wy się na nas rzucacie? Przecież każdy ma prawo wyrazic swoją opinię, prawda? Wydaje mi się że niektóre z Was są hipokrytkami.....
    🤷🤷🤷🤷

Bardzo się z tym zgadzam.
    Nie chodzi o żadną zazdrość, tylko o brak logiki w działaniach niektórych osób. I tyle.

Alutka128, Otter, anka lubią tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ