Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Katopira wrote:Mialam sobie dać spokój.... ale wpiszcie mnie na 31.01
Katopira, Krokus85 lubią tę wiadomość
♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Blanka1988 wrote:Ja podobnie jak Ty, też nadal nie mam okresu, a test dzisiaj po 6h sprawdziłam i był cień. Dopiero jutro rano zrobię nowy. U mnie 13dpo i 29dc.
Mam nadzieję, że rano test wyjdzie pozytywny i wtedy polece na bete. Jak będzie biały to nie pójdę.Krokus85 lubi tę wiadomość
-
Juliet wrote:W tym memie niestety jest wiele prawdy... 😔 to nie kwestia, że się kogoś lubi albo nie, ale kiedy my się staramy kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt miesięcy, a nagle wpada ktoś i mówi patrzcie jak fajnie 1 cykl i pyk 2 kreseczki, albo "wpadka", to nic dziwnego, że się wkurwiamy. Oczywiście ja się liczę z tym, że na różnych wątkach są różne osoby itd. ale raz już była taka sytuacja, że na jednym z wątków staraczkowych (wrzesień lub październik) wpadła laska ni z dupy ni z ch... i mówi "o cześć dziewczyny, ja testowałam tydzień temu i 2 kreski. To był nasz 1cs wpiszcie mnie na tydzień temu"
Oj zawrzało wtedy na wątku, laska wykazała się bardzo niskim poziomem empatii i szybko zniknęła. I to nie chodzi o zazdrość, ale o to, że jest to wątek staraczkowy, są tam laski, które walczą czasami nawet kilka lat, a nie wątek "o hej jestem juz w ciąży teraz mi gratulujcie".... Od tego są np. gorące mamuśki.
A tak zależało mi na wersji z Humorem bo sama bardzo życzę i gratuluję każde z was jak najszybszego zajścia w ciąże i się naprawdę cieszę widząc że zdaje to egzamin a jak już w 1cs to mama miaaaa
Trzeba być zimnym aby wpadać na forum staraczek widząc stopki staraczek z ilością cykli starań by wpisać się na 2 tyg wstecz wiedząc już że jest się w ciąży.. Nie mówiąc że to całkowicie bez sensu i co niby ma na celu? Myślę sobie.. Może czytała po kryjomu ale co to zmienia . jedynie co wnosi takie zachowanie to ból osób długo starających się. Takie Osoby to już tylko na.. Termin xxx. I tak. Też pamiętam ta osobę.
I Ja z całego serca ci Anetka gratuluję i każdej z was która zaszła w pierwszym cyklu starań. Naprawdę ❤️. Bo każda z nas staraczek tutaj będąca na liście ma prawo do podzielenia się ta wiadomością i jest to wspaniałe!!! Także głowa do Góry.
Nie zrobiłaś absolutnie nic złego.
Alutka ty również ❤️
Ja wam powiem ze było mi dane byc po stronie gdzie udało się dwukrotnie w 1cs i po stronie wyczekiwania... Ale prawda jest ze nie wiem jak to jest długo starać się o to swoje pierwsze maleństwo.. Napewno niepewnosc jest większa....Ja miałam swoją dwójkę i w nich wielka miłość że nawet jeśli to mam już to szczęście największe dlatego spokój większy . Wiem że nie każdy tak do tego podchodzi. Tak samo mam teraz i mimo iż odczuwam lekki ból niepowodzenia .. To trwa on chwilę i dalej zajmuje się tym co kocham najbardziej i co już mam.
Mam nadzieję że nie będziemy dzielić się na osoby krótko i dlugostarajace się bo to nie jest tak naprawdę zależne tylko i wyłącznie od Nas.
U mnie zaraz 8cykl się zacznie.. Dziś tak rozmawiałam z mężem ile jeszcze.. I myślę że w wakacje zabukuje sobie zabieg i jeśli do tego czasu nic nie wyjdzie to będziemy w piątkę
Samochód chcieliśmy zmienić przed wyjazdem więc jak ma się udać to mogłoby szybko bo musimy wiedzieć ilu osobowy brać 🤣🤣🤣Blanka1988, Renia, Krokus85, Natka1993, Monika7 lubią tę wiadomość
-
Blanka
Ta kreska jest bardzo obiecująca 🤗trzymam kciuki ✊
Dziewczyny u mnie zaczął się 1dc moja ciąża biochemiczna oficjalnie się zakończyła 🤷♀️.Z jednej strony cieszę się że to krwawienie w końcu się pojawiło a z drugiej jak sobie pomyśle że przecież tak mało brakowało i mogło być dobrze ehh i teraz od nowa zaczynać .
Myślałam że zapisze się na testowanie pod koniec stycznia ale raczej wyjdzie początek lutego .
Ja staram się od 2018 lipca i mam już 3 ciążę na koncie ,więc zachodzą w ciążę ale co z tego jak bobo ze mną nie zostaje 😔a potem trzeba zaczynać wszystko od nowa łącznie że stawianiem swojej psychiki do pionu.
1 ciąża 2cs
2 ciąża 9cs
3 ciąża 5sc
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Ewelina26 wrote:Blanka
Ta kreska jest bardzo obiecująca 🤗trzymam kciuki ✊
Dziewczyny u mnie zaczął się 1dc moja ciąża biochemiczna oficjalnie się zakończyła 🤷♀️.Z jednej strony cieszę się że to krwawienie w końcu się pojawiło a z drugiej jak sobie pomyśle że przecież tak mało brakowało i mogło być dobrze ehh i teraz od nowa zaczynać .
Myślałam że zapisze się na testowanie pod koniec stycznia ale raczej wyjdzie początek lutego .
Ja staram się od 2018 lipca i mam już 3 ciążę na koncie ,więc zachodzą w ciążę ale co z tego jak bobo ze mną nie zostaje 😔a potem trzeba zaczynać wszystko od nowa łącznie że stawianiem swojej psychiki do pionu.
1 ciąża 2cs
2 ciąża 9cs
3 ciąża 5sc
Przykro mi bardzo 😟
Wiesz mam koleżankę która siedem razy poroniła, nie było dla niej problem zajście w ciąże tylko utrzymanie. Jej organizm traktował ciąże jako chorobę i ją zwalczał. Leczyła się na to ale nic nie pomagało. W końcu adoptowali dziecko, po pół roku od adopcji zaszła znów w ciąże i trafiła na lekarza który zaczął jej podawać heparynę na rozrzedzenie krwi i to był strzał, malutki ma dziś dwa lata i maja cudowna dwójeczkę dzieci. Nie wiem jaki jest problem u Ciebie bo widze ze masz wpisana immunologie ale może będzie to jakaś podpowiedź dla Ciebie.
Ja niestety od 1,5 roku nigdy nie wiedziałam pozytywnego testu już nie wiem co gorsze 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 22:00
Starania od 08.2019
👩🏼
drożność 03.2021 - oba niedrożne, prawy udrożniony,
Laparoskopia jajowodów 07.2021 - usunięcie zrostów, oba jajowody drożne
👨🏻 20.11.2020 morfologia 2% reszta parametrów ok
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
IVF ❄️❄️❄️❄️❄️ na zimowisku
04.05.2022 transfer 5 dniowej blastki 5.1.1.
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
19 dpt (23.05.2022) pecherzyk ciążowy beta 7661 prog 231
29 dpt (02.06.2022) 6+4 jest echo zarodka ❤️ CRL 0,67
08.07.2022 I prenatalne wszystko ok
13.07.2022 drugie prenatalne u innego lekarza tez ok
30.08.2022 II połówkowe, będzie mała bejbisia 👨👩👧
02.11.2022 III prenatalne 🍀
10.01.2023 - urodziła się nasza córeczka 🥰🥰🥰 -
nick nieaktualnySyla87 wrote:Przykro mi bardzo 😟
Wiesz mam koleżankę która siedem razy poroniła, nie było dla niej problem zajście w ciąże tylko utrzymanie. Jej organizm traktował ciąże jako chorobę i ją zwalczał. Leczyła się na to ale nic nie pomagało. W końcu adoptowali dziecko, po pół roku od adopcji zaszła znów w ciąże i trafiła na lekarza który zaczął jej podawać heparynę na rozrzedzenie krwi i to był strzał, malutki ma dziś dwa lata i maja cudowna dwójeczkę dzieci. Nie wiem jaki jest problem u Ciebie bo widze ze masz wpisana immunologie ale może będzie to jakaś podpowiedź dla Ciebie.
Ja niestety od 1,5 roku nigdy nie wiedziałam pozytywnego testu już nie wiem co gorsze 😩 -
anka wrote:U mnie ponad dwa lata i też nigdy nie widziałam dwóch kresek, ale poronienia bym nie przeżyła chyba..
Tak ból po stracie jest na pewno straszny i nawet nie chce sobie tego wyobrażać.
Widze że u Ciebie a raczej u partnera super poprawiła się morfologia, co stosowalności albo jak tego dokonaliście?Starania od 08.2019
👩🏼
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
U nas 4cs, najgorzej psychicznie przeszlam chyba widok białego testu w 2cs. Nastawialam się od samego początku starań że nie będzie łatwo i od razu zajde w ciążę, ale mimo wszystko mialam wielkie nadzieje. mam za sobą starą historię, bo z 2010, ale jednak- laparotomia związana z endometriozą, wycięcie guza i połowy jajnika prawego, leczenie półroczne Visanne i dwa lata na antykoncepcji żeby unormować hormony. Ale mam cudownego lekarza (opiekuje się mną od czasu operacji), który ochrzanił mnie na wizycie w grudniu, kazał zmienić nastawienie, myślenie i faktycznie poprzestawialam swoje myślenie i jakoś spokojniej podchodzę do staran. Ale mimo wszystko okres i biel na testach bola. I mimo że żal tyłek ściska jak widzę fotki dwóch kresek, to zawsze bardzo się cieszę, że którejś z Was udało się spełnić to wielkie marzenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 22:54
Krokus85, Blanka1988 lubią tę wiadomość
-
Laski, mimo, ze ja nie zapisana to tu wpadam i podczytuje
Zakreskowanym gratuluje !
Blanka trzymam kciuki, żeby jutro pokazała się krecha od razu!
Pamietam ta dziewczynę, śmiała się ze mnie, ze planuje przytulaski z mężem bo jak tak można nie spontanicznie planować ❤️
Co do mojej aktualizacji to lecimy ze starym bez zabezpieczenia ale nie obserwuje nic, będzie do ma być korci mnie trochę ale plany zawodowe zepchnęły chęć posiadania bobaska na dalszy plan🤷♀️
Testuje metodę:
Jak nie chcesz to zajdziesz haha zobaczymy czy te „dobre” rady działają 😂😅😅😅😅😂🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia 2021, 23:11
Juliet, Krokus85, Lolipop, Niebieska Gwiazda, futuremama, Blanka1988, Otter, Agata :), Renia lubią tę wiadomość
8.2019 👦
10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
Niespodziewanie ⏸ 17.06
❤️7.07
11.08 będzie 👧 test panorama 👌
-
nick nieaktualnySyla87 wrote:Tak ból po stracie jest na pewno straszny i nawet nie chce sobie tego wyobrażać.
Widze że u Ciebie a raczej u partnera super poprawiła się morfologia, co stosowalności albo jak tego dokonaliście? -
anka wrote:Szczerze nic badanie robił najpierw w bocianie potem mój lekarz polecił żeby powtórzyć w szpitalnym laboratorium razem z fragmentacja. Badania dzieliły 3 tyg . Niestety spotkałam się z opinią że klinika bocian zaniża właśnie wyniki a swoją korzyść..
Jakie to okrutne z ich strony 😡Starania od 08.2019
👩🏼
Trzy nieudane IUI
29.04.2022 punkcja
7 dpt cień cienia
8 dpt beta 122
10 dpt beta 318
12 dpt beta 702
14 dpt beta 1543
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny! 😆
Jutro powinnam dostać 🐒 moje przeczucia wariuria razem z moim myśleniem. Czy jest możliwe, że test dwa dni temu nic nie pokazał?! Czy mdłości z jakimi się obudziłam to ze stresu? Dziś wieczorem też bylo mi lekko niedobrze, pobolewa mnie jajnik czasem i nie mam bladego pojęcia czy to na 🐒 czy na ⏸️... Świruje już 🙈 staram się nie nastawiać na bobaska, ale to silniejsze. Ohhh, musiałam to z siebie wyrzucić i jest mi lepiej 💚
Trzymam za nas mocno kciuki 💝Mka, Krokus85 lubią tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Ja muszę przyznać że byłam przekonana że w ciążę zachodzi się gdy tylko przestanie się człowiek zabezpieczać. Tym bardziej że wszystkie moje kuzynki zachodziły w ciążę od razu więc byłam przekonana że i że mną tak będzie. Wiem że 3 cykle to jeszcze nic ale jednak lekki zawód i zdziwienie byly.
Gdybym wiedziała że to nie takie proste to bym sie nie truła tabletkami antykoncepcyjnymi 🙈 -
Anciol wrote:Ja muszę przyznać że byłam przekonana że w ciążę zachodzi się gdy tylko przestanie się człowiek zabezpieczać. Tym bardziej że wszystkie moje kuzynki zachodziły w ciążę od razu więc byłam przekonana że i że mną tak będzie. Wiem że 3 cykle to jeszcze nic ale jednak lekki zawód i zdziwienie byly.
Gdybym wiedziała że to nie takie proste to bym sie nie truła tabletkami antykoncepcyjnymi 🙈
To prawda, mnie też się wydawało że "co to takiego?! Ciąża? Proszę bardzo!" No i tu powstał problem 🙈 tak dzięki koleżance znalazłam się tutaj na ovufriend i zaczęłam się wdrażać w misje " ciąża". Nawet nie byłam świadoma ile czynników wpływa na płodność... Czasem zastanawiam się czy nie wiem już przypadkiem za dużo, wg powiedzenia "czym mniej wiesz tym lepiej śpisz", a tak to człowiek żyje od miesiączki do miesiączki 🐒2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Syla87 wrote:Przykro mi bardzo 😟
Ja niestety od 1,5 roku nigdy nie wiedziałam pozytywnego testu już nie wiem co gorsze 😩
Ja podobnie... przez ten czas nawet cienia drugiej kreski... staramy się o pierwsze dziś znowu czuję po swoim ciele że się nie udało jeszcze jedyne co mogę sprawdzić 7 siebie to AMH i drożność jajowodów tylko gdy zobaczyłam wynik męża i te 2% ruchu do przodu to się zalamałam... teraz tak sobie myślę, że z takim skrajnie niskim parametrem nie mamy szans na dziecko[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
anka wrote:Szczerze nic badanie robił najpierw w bocianie potem mój lekarz polecił żeby powtórzyć w szpitalnym laboratorium razem z fragmentacja. Badania dzieliły 3 tyg . Niestety spotkałam się z opinią że klinika bocian zaniża właśnie wyniki a swoją korzyść..
Boję się tak też i było w przypadku kliniki gdzie ma z robił badania. To prywatna klinika słynnej Pani doktor, jej recepcjonistka gdy zadzwoniłam spytać czy są wyniki nasienia powiedziała że ruchliwość poza normą i spytała kiedy ma nas zapisać na konsultacje. Tak szybko. Nie spytała czy chcemy, tylko kiedy ma nas zapisać...
Ja czuję 🐒... choć dziś 8dpo... dziś znów szykuje się kiepski dzień[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok