Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Otter Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:41

Monika7, Agata :), Niebieska Gwiazda, Natka1993, Blanka1988 lubią tę wiadomość

• Kira Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Help😁
    To mój dzisiejszy owulak. Myślicie, że pozytywny będzie wieczorem czy raczej jutro?
    W ogóle zazwyczaj na owu kłuje mnie któryś jajnik, a teraz cisza. Oprócz tego, że mam dużo śluzu płodnego i szyjka się zmienia nie czuję się jak na owu 🤔
    https://zapodaj.net/60b3efaf28257.jpg.html

💙2022
    28.12.23 ⏸️🍀
    30.03.24 chłopiec 💙
    preg.png
  • Cini_Mini Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem Wam ze tez mam coraz częściej ochotę odpuścić ale mam wrażenie, że nie potrafię. Tak bardzo marze o drugim dziecku, ze każdy cykl dla mnie jest na wagę złota :( drogę medyczną tez juz chyba wykorzystałam bo jestem zdrowa, parnter tez i sam gin powiedział że nie będzie nam ładował leków jeśli wszystko odbywa się bez przeszkod. Jeśli się nie uda w tym miesiącu to przechodzę na dietę... tylko to mi pozostaje

• Nunakala Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Cześć Dziewczyny,

My z mężem odpuszczamy starania.

Wczoraj miałam owu wg apki, ale niestety nie było przytulasków. Mąż dostał ataku alergii. Czuję się winna sytuacji, bo bardzo chciałam kota. Mimo, że mąż jest alergikiem to zgodził się na kota mniej uczulającego. Na razie kotka nie oddamy. Będę częściej sprzątała sierść, wietrzyła dom. Mamy tez oczyszczacz powietrza. Zobaczymy co będzie.

Porozmawialismy i mimo, że nie staramy się długo, bo od maja, a poważne starania z liczeniem owu od października to zauważyliśmy, że źle to na nas wpływa. Chcemy cieszyć się sobą i tym co mamy. Będziemy się starać dalej, ale na spontanie i mamy nadzieję, że kiedyś się uda.

Oczywiście nadal będę zaglądała do Was i uczestniczyła w listach Staraczek 😉
    Dobra strategia :) trzeba trochę odpuścić, zająć się sobą, życiem, małżeństwem, zdrowiem. Ja posłuchałam trochę filmów Akademii płodności, podkastsow i historii kobiet i wrzuciłam na luz. To głowa wszystko blokuje ! Nie mogę powiedzieć, ze wyzbyłam się manii na 100% ale żyje mi się w tym miesiącu dużo lepiej. Nis podporządkowuje życia pod ewentualną ciąże tylko żyje jakbym nie miała w niej być. Wszystkie plany w jednym momencie można zmienić wiec nie ma co się dręczyć :) powodzenia. Kiedyś się z twgo śmiałam, ze to nie możliwe ale teraz to w głęboko wierze, stres to zabójca i to nie tylko płodności :)

Ja jem zgodnie z dieta AP i czuje super, buduje swoje zdrowie na przyszłe starania :) buziaki

8.2019 👦
    10 cs o rodzeństwo🛑 i 3 mc-ch
    Niespodziewanie ⏸ 17.06
    ❤️7.07

11.08 będzie 👧 test panorama 👌

34bw43r8hka2lxc7.png
  • Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane staraczki

Czy wam też ovufriend poprzestawiał wszystkie dane?
    Dzisiaj weszłam i całkowicie inne informacje mi podaję 🤦

oar843r8e9ikr3dd.png
  • Pomarańcza Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina95 wrote:
    Kochane staraczki

Czy wam też ovufriend poprzestawiał wszystkie dane?
    Dzisiaj weszłam i całkowicie inne informacje mi podaję 🤦
    Hej, ja miałam tak wczoraj. Wymazało mi owulację i wyglądało jakby mimo upływu czasu cały czas był pierwszy dzień cyklu (nawet porada dnia ). Dzisiaj już jest u mnie ok, pewnie z czasem naprawią i Tobie 🙂

Luźne starania od 12.2019
    Metformina ,Letrox, pueria uno, i 🐧
    Grudzień '21 10+5tc/8tc Gosia 💔

25.05.22 ⏸️ 271mlU/ml 13dpo, 666mlU/ml 15dpo
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Help😁
    To mój dzisiejszy owulak. Myślicie, że pozytywny będzie wieczorem czy raczej jutro?
    W ogóle zazwyczaj na owu kłuje mnie któryś jajnik, a teraz cisza. Oprócz tego, że mam dużo śluzu płodnego i szyjka się zmienia nie czuję się jak na owu 🤔
    Ja bym zatestoeala wieczorem i jak jeszcze nie będzie to jutro żeby nie przegapic

Kira lubi tę wiadomość

• Paulina95 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomarańcza wrote:
    Hej, ja miałam tak wczoraj. Wymazało mi owulację i wyglądało jakby mimo upływu czasu cały czas był pierwszy dzień cyklu (nawet porada dnia ). Dzisiaj już jest u mnie ok, pewnie z czasem naprawią i Tobie 🙂

No mi właśnie pokazuje że owulacja wystąpiła jakiś tydzień temu. Gdzie po testach, śluzie, objawach wypadła wcześniej. No nic poczekam może naprawia
    Dziękuję za odpowiedź 🙂

oar843r8e9ikr3dd.png
  • daisy Koleżanka

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie w momencie napisania posta przyszla 🐵 miesiac jak kazdy inny.

• midzia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jaką jest zależność temperatury od godziny mierzenia? Np.mierzac godzinę później dodajemy czy odejmujemy 0.1?

7cs - 2cs z kubeczkiem udany
    f2wlwn158b3j9560.png
    iv09k6nlk2fo43vg.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira wrote:
    Help😁
    Płodny śluz może dość długo występować. A ból owulacyjny np u mniej zaczyna występować i 3 dni przed owulacja zwiększając swoje natężenie😆. Patrząc po teście to jeszcze nie pik także możliwe że wystąpi jutro ale wieczorem zrobiłabym napewno. Ja blisko owu zawsze robie min 2. Rano i wieczór.

Otter jak dla mnie super podejście. Głowa odpocznie a w międzyczasie jak ma wyjść to samo wyjdzie 👌😁

U mnie dziś czerwone plamienie także koniec tego cyklu. Może się jutro rozkręci

Kira lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    midzia wrote:
    Kochane, jaką jest zależność temperatury od godziny mierzenia? Np.mierzac godzinę później dodajemy czy odejmujemy 0.1?
    Odejmuję się, jeśli mierzysz wcześniej to wtedy dodajesz

midzia lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza, lekarz jeszcze nic nie widział, mówi że to za wcześnie to jest normalne że nie widzi. Zrobił mi USG ale nie pochwowe bo tutaj takiego nie ma .. może dlatego nie widział, poza tym nawet mnie nie zbadał tylko USG, lekarz mnie uspokoił że jeśli testy wyszły pozytywne to jestem we wczesnej ciąży. na szczęście znalazłam laboratorium gdzie robią betę więc zrobiłam, przy okazji TSH 😁 wyniki będą wieczorem :) dzisiaj teoretycznie termin @, nic się na to nie zapowiada. Już jestem spokojna :)

midzia lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja może z głupim pytaniem ale cóż kto nie pyta ten... 😉 Czy przy zagnieżdżaniu zawsze jest spadek temp? Czy po tym spadku nagłym jednodniowym jest wzrost do temp przed spadku? U mnie taka sytuacja.. W pierwszej fazie cyklu temp 36.3, Po owulacji temp 36.6-36.7 i nagle w 8dpo 36.4 a w 9dpo 36.7 i dziś t
    Jest 10dpo i nadal 36.7 mam termometr z jednym miejscem po przecinku niestety.. I stąd moje pytanie czy po takim jednodniowym spadku musi być wyższa temp czy może wrócić do temp przed spadkiem? Głupie pytanie wiem ale pierwszy raz mam takie spadek temp w 8dpo i tak się zastanawiam..

• Beza27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata😊 wrote:
    Odejmuję się, jeśli mierzysz wcześniej to wtedy dodajesz
    A u mnie działa to odwrotnie bo sprawdziłam kiedyś i miałam o 5.00 36.14
    6.00 36.20
    7.00 36.31
    ale to wiadomo niby się budziłam ale tylko na mierzenie, nic więcej, więc nie wiem też czy miarodajne

a w tym cyklu jak np mierzyłam o mojej stałej porze 6.00 to miałam 36.6 a o 8 miałam już 36.9 i spałam między tymi pomiarami. Natomiast w ciągu dnia miałam 36.5 więc nie wiem czy to odejmowanie i dodawanie jest miarodajne 🤷🏻‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2021, 10:54

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Beza27 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    A ja może z głupim pytaniem ale cóż kto nie pyta ten... 😉 Czy przy zagnieżdżaniu zawsze jest spadek temp? Czy po tym spadku nagłym jednodniowym jest wzrost do temp przed spadku? U mnie taka sytuacja.. W pierwszej fazie cyklu temp 36.3, Po owulacji temp 36.6-36.7 i nagle w 8dpo 36.4 a w 9dpo 36.7 i dziś t
    Jest 10dpo i nadal 36.7 mam termometr z jednym miejscem po przecinku niestety.. I stąd moje pytanie czy po takim jednodniowym spadku musi być wyższa temp czy może wrócić do temp przed spadkiem? Głupie pytanie wiem ale pierwszy raz mam takie spadek temp w 8dpo i tak się zastanawiam..
    Widziałam różne wykresy ciążowe, i nie zawsze był spadek, nie zawsze był powrót do wysokiej temperatury, a czesem była wyższa niż przed spadkiem więc myślę że zależy od organizmu. Niektórzy mają też duże spadki bez ciąży 🤷🏻‍♀️

8cs o drugiego maluszka ❤️
    14dpo beta-HCG 478,81 mIU/ml 🥹
    16dpo beta-HCG 994,05 mIU/ml 💚
    6+4 - zarodek 8,9mm i 💗
    12+6 - 6,68cm i 💗 158 ud/min
    25+2 - 810g 💙
    29+3 - 1370g 💙
    32+6 - 1940g 💙

preg.png

👩🏼30l 👱🏼‍♂️32l

Mały cud 2021 ❤️ (13cs)
  • Agata :) Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja w poprzednim cyklu miałam też spadek w 8dpo i niestety @
    Natomiast w ciążowym nie miałam spaku w ogóle.

Dla mnie to już nie jest wyznacznik zagnieżdżenia. Przeglądając wykresy ciążowe jest dużo taki spadkow ale dużo tez nie ma.

11.2020 cb 💔 06.2022 - 7tc 💔😔
    22cs - ⏸️💚
    9.12 -> 6+4, serduszko, 5mm
    23.12 -> 8+4, serduszko, 17mm
    16.01 - > 12+0 prenatalne
    preg.png
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:

Ja nie miałam wyraźnego spadku :) wiec nie każda ma

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    A u mnie działa to odwrotnie bo sprawdziłam kiedyś i miałam o 5.00 36.14
    6.00 36.20
    7.00 36.31
    ale to wiadomo niby się budziłam ale tylko na mierzenie, nic więcej, więc nie wiem też czy miarodajne

a w tym cyklu jak np mierzyłam o mojej stałej porze 6.00 to miałam 36.6 a o 8 miałam już 36.9 i spałam między tymi pomiarami. Natomiast w ciągu dnia miałam 36.5 więc nie wiem czy to odejmowanie i dodawanie jest miarodajne 🤷🏻‍♀️
    Bardziej chodzi mi o zasadę jaką podają nawet lekarze i jak jest napisane w książce. Ja sama ze wszystkim się zapoznałam dopiero gdy musiałam. Nigdy nie przypuszczałam że będę mierzyć cokolwiek i oglądać 😃

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cini_Mini wrote:
    powiem Wam ze tez mam coraz częściej ochotę odpuścić ale mam wrażenie, że nie potrafię. Tak bardzo marze o drugim dziecku, ze każdy cykl dla mnie jest na wagę złota :( drogę medyczną tez juz chyba wykorzystałam bo jestem zdrowa, parnter tez i sam gin powiedział że nie będzie nam ładował leków jeśli wszystko odbywa się bez przeszkod. Jeśli się nie uda w tym miesiącu to przechodzę na dietę... tylko to mi pozostaje
    Ja mam to samo...

Cini_Mini lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ