Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
Odpowiedz

Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️

Oceń ten wątek:
  • Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Moja znajoma jest akurat w Polsce. Chyba ja zwerbuje aby poleciała do apteki 🤣

Futuremama te temp mnie zadziwiają ale co jest najgorsze to to że ta krew musi już jakby się wcześniej wydzielać ale. W. Środku zalega no i wiadomo jak to plamienie wygląda. Takze to na okres na bank.

Czy wasze plamienia jeśli je macie też Mają taki kolor? Jak smoła🙈

Grunt że zaszłam już w ciąże mając takie Plamienia więc to mnie pociesza

Mnie np. temperatura spada jak już okres się rozkręci. Podczas plamień trzyma wysoko, a jak już mam okres to dopiero spada w dół. Ja to mam tak na 1 dzień przed plamienia, ciemnobrunatne :)

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • Lalinka Koleżanka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka tak mi przykro 😢😢 mam nadzieję, że kolejny miesiąc bedzie tym szczęśliwym. Ja juz tez tracę nadzieję na ten miesiąc. W ogóle na te starania, tym bardziej że mam już swoje lata.. mąż młodszy i bardzo chce mieć dziecko, jego mama też. Ta presja jest nie do wytrzymania 🥺

Moja propozycja na tytuł w lutym:
    Luty w dwie kreski podkuty

Kira, Otter, Blanka1988, Domistr, Renia lubią tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Mnie np. temperatura spada jak już okres się rozkręci. Podczas plamień trzyma wysoko, a jak już mam okres to dopiero spada w dół i wtedy liczę jako pierwszy dzień okresu. Ja to mam tak na 1 dzień przed plamienia, ciemnobrunatne :)
    Mam tak samo. Temp w dół i dopiero mocne krwawienie tylko plamienie dziwne.wczoraj ciemnobrunatne więc myślałam że dziś się rozkręci okres a tu plamienie czarne 🙄 wybaczcie za takie zobrazowanie i zastanawiam się jakie jeszcze mogą być przyczyny oprócz polipów. Mięśniaków.itp.(miałam Usg w grudniu) i niedomogi mm lutealnej ( brałam progesteron i też były)

Miałam w 2017 zabieg na szyjce macicy i w sumie jakoś wtedy się tak zaczęło hmm.. Może jest jakiś utrudniony przepływ? 🤣
    Eh co to mi do głowy już przychodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 22:37

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, słuchajcie co mi się dziś przydarzyło.
    Jestem 7 dni przed okresem wiec poszłam rano zrobić proga. Owulacje miałam opóźniona o 3-4 dni, temperatura jakaś taka do dupy, niska bardzo, wypróbowałam innych testów owulacyjnych niż zawsze i tydz temu miałam tak ze testowa kreska była ciemniejsza niż kontrolna. Potem po owulacji , już po bulach owulacyjnych bolał mnie lewy jajnik. Zdążyłam sobie wkręcić ze to pewnie znowu torbiel bo raz już miałam. Po zastrzyku na dojrzewanie pęcherzyka, wtedy mi nie pękł i zrobiła się torbiel. No to ja już wkrętka ze znowu to samo, do owulacji nie doszło , mam dość. Za dużo tego i za długo to trwa, muszę zrobić sobie przerwę w staraniach. Ale nie taka przerwę ze ze wmowie ze się nie staram bo w to nigdy nie wierze, zawsze mam nadzieje . Postanowiłam ze jak okaże się ze torbieli jednak nie ma to chce brać tabletki antykoncepcyjne. Żeby mi głowa trochę odpoczęła bo wszystko u mnie kręci się w okol tego ze nie zachodzimy w ciąże. A wiec progesteron mi wyszedł 19.7 co potwierdziło mi owulacje, wchodzę do ginekolozki i opowiadam ze już ponad 3 lat się nie zabezpieczamy , raz zaszłam w ciąże i poroniłam, wyniki mamy b.dobre , mam dość, chce tabletki.
    No i Dr powiedziała ze mi nie przepisze. Kilka razy powtórzyła ze nie, nie ma opcji. Nie wiedziałam już jakich argumentów użyć. Mówię ze muszę odpocząć. Odpocząć od testowania, mierzenia temperatury, wyliczania. A ona : no to nie mierz, nie licz, wszystko spontanicznie. A bo to takie łatwe jak znasz już swój organizm i wiesz kiedy co się dzieje.
    Usg nie zrobiłam bo nie mieli urządzenia, co mnie bardzo zdziwiło bo to prywatna wizyta i firma sieciówka. No to Dr zagłada do środka. No i tu było najlepsze. „O Boże jak czysto! Jak ładnie! Miałam dziś 18 pacjentek i żadna nie była taka czysta” . Jak wyszłam z gabinetu i wsiadłam do auta do męża to jeblam śmiechem. Mówię : a nie mówiłam ze mi nie da tabletek ? A na dodatek usłyszałam najlepszy komplement ever : ale tu czysto! Jak ładnie 🤣😂🤣🤣

No, to się pośmialiśmy... a teraz co dalej ? Chyba w następnym cyklu odstawię niepokalanek i spróbuje inofolic+ miovella nac. Już pomysłu mi brak. Muszę przemyśleć czy dam rade odstawić teromentr bo w sumie to mnie ta temperatura czasem trochę stresuje. Widzę ze niska i już mam zrywany dzień, a potem okazuje się ze progesteron jest wysoki jednak.

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, bardzo mi przykro :( trzymaj się :*

Blanka1988 lubi tę wiadomość

• Jo_an Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka bardzo mi przykro, oby kolejny cykl Ci to wynagrodzil :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 22:46

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI :(
    7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery :(
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Pytałaś o zastrzyk? Czy sam lekarz zaproponował? Ile mm miał pęcherzyk? Umawiasz się na kolejny monitoring żeby potwierdzić pęknięcie? Ten zastrzyk podaje się samemu? Ja panicznie boję się igieł 😂😀 w sensie, że nie mogę jej widzieć - jak jutro dostanę też zastrzyk to ja nie wiem kto mi go zapoda 😂😂😅

Blanka, tak mi przykro :( nie mam doświadczenia z cb, więc nie doradzę, może dziewczyny które przechodziły przez to samo się wypowiedzą.
    Sama mi pow że da gdyby nie pow sama bym poprosiła 🙈 ja się bardzo bałam i nwm czego wgl nie bolało aż w szoku byłam mogę się tak kłuć codziennie 😂😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Sama mi pow że da gdyby nie pow sama bym poprosiła 🙈 ja się bardzo bałam i nwm czego wgl nie bolało aż w szoku byłam mogę się tak kłuć codziennie 😂😂
    Na kolejny jestem umówiona za tydz w piątek.

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Gratuluję wszystkich dwóch kreseczek! Nudnych ciąż :)
    Blanka przykro mi :( Tulę mocno <3
    Nie zapiszę się na testowanie, bo tak naprawdę nie wiem kiedy @ mnie odwiedzi.. W kwietniu, po długich staraniach urodziłam synka. Zaczynamy powoli starać się o drugie. Dziś 30 dc, pierwszy cykl po porodzie. Karmię piersią, więc różnie może być. Jest tu może jakaś mamusia kp starająca się o kolejnego maluszka? :)

NataliaGie, robiłaś badania z testdna.pl?

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Mam tak samo. Temp w dół i dopiero mocne krwawienie tylko plamienie dziwne.wczoraj ciemnobrunatne więc myślałam że dziś się rozkręci okres a tu plamienie czarne 🙄 wybaczcie za takie zobrazowanie i zastanawiam się jakie jeszcze mogą być przyczyny oprócz polipów. Mięśniaków.itp.(miałam Usg w grudniu) i niedomogi mm lutealnej ( brałam progesteron i też były)

Miałam w 2017 zabieg na szyjce macicy i w sumie jakoś wtedy się tak zaczęło hmm.. Może jest jakiś utrudniony przepływ? 🤣
    Eh co to mi do głowy już przychodzi
    Ja też wczoraj plamienie takie brunatne i już sie szykowalam dziś na @,a tu plamienie, ale mniejsze-jakby takie strzępki brunatne.
    Też nie wiem skąd plamienia. Wcześniej miałam tylko dzień przed@, ale za to faza lutealna 10dni. Luteina wydłużyła do 12,ale za to zdarzały się dłuższe plamienia-lekarz mówił, że widać za mała dawka. Ten cykl biorę 2x dziennie duphaston i progesteron-zobaczymy co lekarz powie tym razem.

86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
    ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka 😖 współczuję, trzymaj się kochana 😘

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Moje marzenie 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 30lat
    Endometrioza 3st, laparotomia 2011r
    Sono Hsg 07/2021 💪
    Niedoczynność tarczycy 💪

👨 33lata
    Nasienie bardzo OK!

Płodna dieta 😋
  • Jo_an Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka1993 wrote:
    Pytałaś o zastrzyk? Czy sam lekarz zaproponował? Ile mm miał pęcherzyk? Umawiasz się na kolejny monitoring żeby potwierdzić pęknięcie? Ten zastrzyk podaje się samemu? Ja panicznie boję się igieł 😂😀 w sensie, że nie mogę jej widzieć - jak jutro dostanę też zastrzyk to ja nie wiem kto mi go zapoda 😂😂😅

Blanka, tak mi przykro :( nie mam doświadczenia z cb, więc nie doradzę, może dziewczyny które przechodziły przez to samo się wypowiedzą.
    Ja mialam ostatnie 2cykle z ovitrelle. Monitoring w 12dniu. Za pierwszym razem pecherzyk ponad 21mm, więc podali na miejscu, a za drugim 16mm,więc dostałam do zrobienia w domu kolejnego dnia wieczorem. Ja akurat nie mam problemów z igłami 😉 a po 3dniach miałam wizytę kontrolna czy pęcherzyk pękł.
    Nie martw się, to bardzo prosty zastrzyk, na pewno kogoś chętnego znajdziesz ;)

Natka1993 lubi tę wiadomość

Naturalny cud:
    27.11 beta 36
    18.06 33+0🐣Adaś
    age.png
  • Julkaaa Przyjaciółka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:
    Nie zapiszę się na testowanie, bo tak naprawdę nie wiem kiedy @ mnie odwiedzi.. W kwietniu, po długich staraniach urodziłam synka. Zaczynamy powoli starać się o drugie. Dziś 30 dc, pierwszy cykl po porodzie. Karmię piersią, więc różnie może być. Jest tu może jakaś mamusia kp starająca się o kolejnego maluszka? :)

Ja mam rocznego synka i teraz pierwszy cykl starań po powrocie miesiączki 😊 i też karmię jeszcze

Słoneczko123, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość

26.03 11dpo II🍀
    27.03 12dpo Beta 85
    29.03 14dpo Beta 195, przyrost 130% 😄
    15.04 ❤

12.2019 synek
    2 cykl starań o rodzeństwo
    Pierwszy cykl z NAC

m3sx43r8h0r2r2hl.png
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julkaaa wrote:
    Ja mam rocznego synka i teraz pierwszy cykl starań po powrocie miesiączki 😊 i też karmię jeszcze

Jak miło, że nie jestem sama :) Trzymam kciuki za szybkie pozytywne starania :) Kiedy planujesz test? :D

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Natalia1992 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:

Ja też kp i staramy się od 4 cykli. Urodziłam w sierpniu 2019 :)

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• Natka1993 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jo_an wrote:
    Ja mialam ostatnie 2cykle z ovitrelle. Monitoring w 12dniu. Za pierwszym razem pecherzyk ponad 21mm, więc podali na miejscu, a za drugim 16mm,więc dostałam do zrobienia w domu kolejnego dnia wieczorem. Ja akurat nie mam problemów z igłami 😉 a po 3dniach miałam wizytę kontrolna czy pęcherzyk pękł.
    Nie martw się, to bardzo prosty zastrzyk, na pewno kogoś chętnego znajdziesz ;)

To mnie trochę uspokoiło, jestem ciekawa czy będzie chciał też podać jutro czy później, o 15.30 mam monitoring, więc odezwę się zaraz po :)

♀ - 27l.
    Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
    Suplementacja:
    ➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
    👨 - 26l.
    Suplementacja:
    ➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D.
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:

Ja jestem mamusią starającą się. Synek ma prawie rok. Ogólnie tp mój 6 cykl po porodzie. A starania od 4 cykli. Karmię piersią w nocy i mam prolaktyne trochę podwyższoną.

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • kamila0530 Ekspertka

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka przykro mi :( trzymaj się cieplo

• Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka, Natalia miło do Was dołączyć :) Obecnie jeszcze karmię bardzo dużo, więc na razie starania na luzie, co ma być to będzie. Niby na wizycie moja ginekolog powiedziała mi, że powinnam odstawić kp i dopiero ruszyć ze staraniami, ale na razie nie chcę rezygnować i bawimy się :D

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • Niebieska Gwiazda Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2021, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko123 wrote:

Urodziłam w lipcu 2019 i nadalkarmie.Planuje odstawić na wiosnę,ale różnie może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 23:43

‹‹ 54 55 56 57 58 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ