Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolipop wrote:Moja znajoma jest akurat w Polsce. Chyba ja zwerbuje aby poleciała do apteki 🤣
Futuremama te temp mnie zadziwiają ale co jest najgorsze to to że ta krew musi już jakby się wcześniej wydzielać ale. W. Środku zalega no i wiadomo jak to plamienie wygląda. Takze to na okres na bank.
Czy wasze plamienia jeśli je macie też Mają taki kolor? Jak smoła🙈
Grunt że zaszłam już w ciąże mając takie Plamienia więc to mnie pociesza
Mnie np. temperatura spada jak już okres się rozkręci. Podczas plamień trzyma wysoko, a jak już mam okres to dopiero spada w dół. Ja to mam tak na 1 dzień przed plamienia, ciemnobrunatne♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Blanka tak mi przykro 😢😢 mam nadzieję, że kolejny miesiąc bedzie tym szczęśliwym. Ja juz tez tracę nadzieję na ten miesiąc. W ogóle na te starania, tym bardziej że mam już swoje lata.. mąż młodszy i bardzo chce mieć dziecko, jego mama też. Ta presja jest nie do wytrzymania 🥺
Moja propozycja na tytuł w lutym:
Luty w dwie kreski podkutyKira, Otter, Blanka1988, Domistr, Renia lubią tę wiadomość
-
Natka1993 wrote:Mnie np. temperatura spada jak już okres się rozkręci. Podczas plamień trzyma wysoko, a jak już mam okres to dopiero spada w dół i wtedy liczę jako pierwszy dzień okresu. Ja to mam tak na 1 dzień przed plamienia, ciemnobrunatne
Miałam w 2017 zabieg na szyjce macicy i w sumie jakoś wtedy się tak zaczęło hmm.. Może jest jakiś utrudniony przepływ? 🤣
Eh co to mi do głowy już przychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 22:37
-
Cześć Dziewczyny, słuchajcie co mi się dziś przydarzyło.
Jestem 7 dni przed okresem wiec poszłam rano zrobić proga. Owulacje miałam opóźniona o 3-4 dni, temperatura jakaś taka do dupy, niska bardzo, wypróbowałam innych testów owulacyjnych niż zawsze i tydz temu miałam tak ze testowa kreska była ciemniejsza niż kontrolna. Potem po owulacji , już po bulach owulacyjnych bolał mnie lewy jajnik. Zdążyłam sobie wkręcić ze to pewnie znowu torbiel bo raz już miałam. Po zastrzyku na dojrzewanie pęcherzyka, wtedy mi nie pękł i zrobiła się torbiel. No to ja już wkrętka ze znowu to samo, do owulacji nie doszło , mam dość. Za dużo tego i za długo to trwa, muszę zrobić sobie przerwę w staraniach. Ale nie taka przerwę ze ze wmowie ze się nie staram bo w to nigdy nie wierze, zawsze mam nadzieje . Postanowiłam ze jak okaże się ze torbieli jednak nie ma to chce brać tabletki antykoncepcyjne. Żeby mi głowa trochę odpoczęła bo wszystko u mnie kręci się w okol tego ze nie zachodzimy w ciąże. A wiec progesteron mi wyszedł 19.7 co potwierdziło mi owulacje, wchodzę do ginekolozki i opowiadam ze już ponad 3 lat się nie zabezpieczamy , raz zaszłam w ciąże i poroniłam, wyniki mamy b.dobre , mam dość, chce tabletki.
No i Dr powiedziała ze mi nie przepisze. Kilka razy powtórzyła ze nie, nie ma opcji. Nie wiedziałam już jakich argumentów użyć. Mówię ze muszę odpocząć. Odpocząć od testowania, mierzenia temperatury, wyliczania. A ona : no to nie mierz, nie licz, wszystko spontanicznie. A bo to takie łatwe jak znasz już swój organizm i wiesz kiedy co się dzieje.
Usg nie zrobiłam bo nie mieli urządzenia, co mnie bardzo zdziwiło bo to prywatna wizyta i firma sieciówka. No to Dr zagłada do środka. No i tu było najlepsze. „O Boże jak czysto! Jak ładnie! Miałam dziś 18 pacjentek i żadna nie była taka czysta” . Jak wyszłam z gabinetu i wsiadłam do auta do męża to jeblam śmiechem. Mówię : a nie mówiłam ze mi nie da tabletek ? A na dodatek usłyszałam najlepszy komplement ever : ale tu czysto! Jak ładnie 🤣😂🤣🤣
No, to się pośmialiśmy... a teraz co dalej ? Chyba w następnym cyklu odstawię niepokalanek i spróbuje inofolic+ miovella nac. Już pomysłu mi brak. Muszę przemyśleć czy dam rade odstawić teromentr bo w sumie to mnie ta temperatura czasem trochę stresuje. Widzę ze niska i już mam zrywany dzień, a potem okazuje się ze progesteron jest wysoki jednak.
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Blanka bardzo mi przykro, oby kolejny cykl Ci to wynagrodzil
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 22:46
Blanka1988 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
4.21 cb, 4.21 IUI, 6.21-2 IUI
7.21 IVF:11pęcherzyków❄️❄️❄️❄️❄️8.21 i 9.21-2 transfery
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Pytałaś o zastrzyk? Czy sam lekarz zaproponował? Ile mm miał pęcherzyk? Umawiasz się na kolejny monitoring żeby potwierdzić pęknięcie? Ten zastrzyk podaje się samemu? Ja panicznie boję się igieł 😂😀 w sensie, że nie mogę jej widzieć - jak jutro dostanę też zastrzyk to ja nie wiem kto mi go zapoda 😂😂😅
Blanka, tak mi przykro nie mam doświadczenia z cb, więc nie doradzę, może dziewczyny które przechodziły przez to samo się wypowiedzą. -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny
Gratuluję wszystkich dwóch kreseczek! Nudnych ciąż
Blanka przykro mi Tulę mocno
Nie zapiszę się na testowanie, bo tak naprawdę nie wiem kiedy @ mnie odwiedzi.. W kwietniu, po długich staraniach urodziłam synka. Zaczynamy powoli starać się o drugie. Dziś 30 dc, pierwszy cykl po porodzie. Karmię piersią, więc różnie może być. Jest tu może jakaś mamusia kp starająca się o kolejnego maluszka?
NataliaGie, robiłaś badania z testdna.pl? -
Lolipop wrote:Mam tak samo. Temp w dół i dopiero mocne krwawienie tylko plamienie dziwne.wczoraj ciemnobrunatne więc myślałam że dziś się rozkręci okres a tu plamienie czarne 🙄 wybaczcie za takie zobrazowanie i zastanawiam się jakie jeszcze mogą być przyczyny oprócz polipów. Mięśniaków.itp.(miałam Usg w grudniu) i niedomogi mm lutealnej ( brałam progesteron i też były)
Miałam w 2017 zabieg na szyjce macicy i w sumie jakoś wtedy się tak zaczęło hmm.. Może jest jakiś utrudniony przepływ? 🤣
Eh co to mi do głowy już przychodzi
Też nie wiem skąd plamienia. Wcześniej miałam tylko dzień przed@, ale za to faza lutealna 10dni. Luteina wydłużyła do 12,ale za to zdarzały się dłuższe plamienia-lekarz mówił, że widać za mała dawka. Ten cykl biorę 2x dziennie duphaston i progesteron-zobaczymy co lekarz powie tym razem.86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
ANA1 ujemne, NK ok, biopsja endo, MTHFR A1298C homo, PAI-1 hetero. KIR AA, C1C1. AlloMLR 0%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Blanka 😖 współczuję, trzymaj się kochana 😘
-
Natka1993 wrote:Pytałaś o zastrzyk? Czy sam lekarz zaproponował? Ile mm miał pęcherzyk? Umawiasz się na kolejny monitoring żeby potwierdzić pęknięcie? Ten zastrzyk podaje się samemu? Ja panicznie boję się igieł 😂😀 w sensie, że nie mogę jej widzieć - jak jutro dostanę też zastrzyk to ja nie wiem kto mi go zapoda 😂😂😅
Blanka, tak mi przykro nie mam doświadczenia z cb, więc nie doradzę, może dziewczyny które przechodziły przez to samo się wypowiedzą.
Nie martw się, to bardzo prosty zastrzyk, na pewno kogoś chętnego znajdzieszNatka1993 lubi tę wiadomość
86' starania od 8.19, od 11.20 w Klinice. M:obniżona ilość i ruchliwość, DFI 28%
Naturalny cud:
27.11 beta 36
18.06 33+0🐣Adaś
-
Słoneczko123 wrote:Cześć dziewczyny
Nie zapiszę się na testowanie, bo tak naprawdę nie wiem kiedy @ mnie odwiedzi.. W kwietniu, po długich staraniach urodziłam synka. Zaczynamy powoli starać się o drugie. Dziś 30 dc, pierwszy cykl po porodzie. Karmię piersią, więc różnie może być. Jest tu może jakaś mamusia kp starająca się o kolejnego maluszka?
NataliaGie, robiłaś badania z testdna.pl?Słoneczko123, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
Julkaaa wrote:Ja mam rocznego synka i teraz pierwszy cykl starań po powrocie miesiączki 😊 i też karmię jeszcze
Jak miło, że nie jestem sama Trzymam kciuki za szybkie pozytywne starania Kiedy planujesz test? -
Ja też kp i staramy się od 4 cykli. Urodziłam w sierpniu 2019
Słoneczko123 lubi tę wiadomość
-
Jo_an wrote:Ja mialam ostatnie 2cykle z ovitrelle. Monitoring w 12dniu. Za pierwszym razem pecherzyk ponad 21mm, więc podali na miejscu, a za drugim 16mm,więc dostałam do zrobienia w domu kolejnego dnia wieczorem. Ja akurat nie mam problemów z igłami 😉 a po 3dniach miałam wizytę kontrolna czy pęcherzyk pękł.
Nie martw się, to bardzo prosty zastrzyk, na pewno kogoś chętnego znajdziesz
To mnie trochę uspokoiło, jestem ciekawa czy będzie chciał też podać jutro czy później, o 15.30 mam monitoring, więc odezwę się zaraz po♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
NataliaGie, robiłaś badania z testdna.pl?
Ja jestem mamusią starającą się. Synek ma prawie rok. Ogólnie tp mój 6 cykl po porodzie. A starania od 4 cykli. Karmię piersią w nocy i mam prolaktyne trochę podwyższoną. -
Blanka, Natalia miło do Was dołączyć Obecnie jeszcze karmię bardzo dużo, więc na razie starania na luzie, co ma być to będzie. Niby na wizycie moja ginekolog powiedziała mi, że powinnam odstawić kp i dopiero ruszyć ze staraniami, ale na razie nie chcę rezygnować i bawimy się
Blanka1988 lubi tę wiadomość
-
NataliaGie, robiłaś badania z testdna.pl?
Urodziłam w lipcu 2019 i nadalkarmie.Planuje odstawić na wiosnę,ale różnie może być.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2021, 23:43