Styczeń - w oczekiwaniu na II kreski ❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
anka wrote:I jak?
Mocniejsza od kontrolnej, to wygląda jakby owulacja dopiero miała nadejść 😬🙈 oszaleje!
Wkleiło mi się stare zdjęcie 😳 zaraz dodam nowe
To nowe zdjęcie:
https://naforum.zapodaj.net/f4ca43cbc2f6.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 14:23
♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
nick nieaktualnyPaulina2993 wrote:Hej, ja dziś otrzymalam wynik wczorajszego progesteronu: 7dp : 12,5 ng/ml. Co myślicie jest jakaś szansa ? Dodam ze od 3-4dp mam mocno obrzmiałe piersi i taki ból ze nie mogę spać na brzuchu... nigdy tak nie miałam. 14 dc test owulacyjny pozytywny.
Paulina2993 lubi tę wiadomość
-
Domistr wrote:Zaskoczyło Ci przy takim wyniku? Z tego co widzę niestety ciąża się nie utrzymała, przykro mi 😔 ja jednak wierzę, że TSH musi być poniżej 2,0 zeby ciąża byla zdrowa i prawidłowo się rozwijała. Zaufałam w tej kwestii lekarzowi i zobaczymy jaki będzie efekt
A bierzesz leki jakieś? Bo lekarze dają na to hormony tarczycowe...skoro hormony masz w normie to czasem nie rozumiem lekarzy czemu namiętnie na podwyższone tsh (przy prawidłowym ft3 i ft4) daja hormon który uzupełni ft4... A samo TSH pobudza do pracy tarczycę, oczywiście może być sygnałem że coś zaczyna się dziać, ale nie zawsze. Obecnie co 2-3 kobieta ma problemy z tarczycą. Kortyzol również osłabia pracę tarczycy, podnosi TSH.
Tak tylko z czystej ciekawości pytam Kochana. Znam troszkę środowisko lekarskie z racji pracy i jakoś dziwią mnie ich protokoły lekarskie i im nie ufam... nie patrzą na nic wiele co mogę ogarniam sobie sama i sama podpowiadam lekarzom, bo często oni nie są wstanie ogarnąć czegoś sami... echhWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 14:28
Domistr lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Skoczyła mi dzisiaj (11dpo) tempka do 36.9 (skok 0.3), a na tym etapie cyklu raczej spada i od rana już mnie piersi bolą, są ciężkie, obydwa jajniki pykają ah ta psychoza starających się
Antonia, Kira, Agata :) lubią tę wiadomość
-
Niebieska Gwiazda wrote:U mnie 16,a właściwie 17 dzień cyklu i ovu brak.Jeszcze do niej daleko bo śluz biały,o ile będzie Trochę się tym martwie,z drugiej strony wciąż karmie więc zawirowania są możliwe.
Ja próbowałam zajść w ciążę karmiąc i nie wyszło. Po odstawieniu się wyregulowałam. I myślę, że teraz mam szansę na ciążę. Minęły 4 miesiące, zobaczymy....
A co do śluzu, to nie zawsze musi się pojawiać w dużych ilościach i na zewnątrz... Myślę, że nie trzeba się stresować! A mierzysz temperaturę?? -
Cini_Mini wrote:u mnie 11dpo i biel oczywiście, w tym cyklu mam wszystkie nietypowe dla mnie objawy ciążowe i człowiek sobie cuda na kiju wyobrażał 🤷♀️
jak komuś się chce to może zerknac na mój wykres, wydaje mi się, że już nadzieja stracona..
A gdzie tam!! Wszystko wygląda super! Zrób za 3 dni! Oby temperatura się trzymała!!!
Cini_Mini lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Mocniejsza od kontrolnej, to wygląda jakby owulacja dopiero miała nadejść 😬🙈 oszaleje!
Wkleiło mi się stare zdjęcie 😳 zaraz dodam nowe
To nowe zdjęcie:
https://naforum.zapodaj.net/f4ca43cbc2f6.jpg.htmlNatka1993 lubi tę wiadomość
-
Renia wrote:Jak pisałam już od wczoraj mnie korciło żeby testować.
9dpo- wiem że sporo za wcześnie, jest cień cienia, na zdjęciach go nawet nie widać ale na żywo nie trzeba się bardzo przyglądać, zobaczymy za 2 dni
Super, to oby się potwierdziło za 2 dni! Ja jestem też 9 dpo, ale nie odważę się zatestować, bo biel mnie dobije, a w zasadzie nie wiele powie. Ale może za 2 dni
Niech żyją cienie i mocniejsze odcienie!!! -
anka wrote:Ja jestem 4dpo i czuję się jakbym miała okres dostać już nwm czy sobie to wmawiam czy co 🤦
Ja mam tak od kilku cykli, 5 dnia po zaczynam czuć się okresowo, bóle podbrzusza i krzyża. Może to wynik intensywnych starań? Wcześniej takie objawy miałam góra 3 dni przed @. A dzis było lekkie plamienie, nitki krwi w śluzie, a teraz szyjka poszybowała wysoko i tam tylko mleczny śluz 🤔Zastanawiam się, czy dziś zatestować czy poczekać do jutra na morze czerwone... -
nick nieaktualnymidzia wrote:Ja mam tak od kilku cykli, 5 dnia po zaczynam czuć się okresowo, bóle podbrzusza i krzyża. Może to wynik intensywnych starań? Wcześniej takie objawy miałam góra 3 dni przed @. A dzis było lekkie plamienie, nitki krwi w śluzie, a teraz szyjka poszybowała wysoko i tam tylko mleczny śluz 🤔Zastanawiam się, czy dziś zatestować czy poczekać do jutra na morze czerwone...
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny, podczytuje Was od jakiegoś czasu i chętnie dołączę do wątku, lat 32, 3 cykl starań wpiszcie mnie proszę na test na 27 stycznia. Nie mam wielkich nadziei, ale zobaczymy.
Przy okazji mam do Was pytanie - z monitoringu mam potwierdzoną owulację, ale w piątek (21dc) robię badania krwii i zastanawiam się czy warto zrobić przy okazji progesteron, czy jeżeli owulacja była potwierdzona to nie ma to sensu?Agata :) lubi tę wiadomość
Ona: 34, podejrzenie enodmetriozy, trombofilia
On: 36, morfo 2%, zbyt wysoka fragmentacja
Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
CestLaVie wrote:A bierzesz leki jakieś? Bo lekarze dają na to hormony tarczycowe...skoro hormony masz w normie to czasem nie rozumiem lekarzy czemu namiętnie na podwyższone tsh (przy prawidłowym ft3 i ft4) daja hormon który uzupełni ft4... A samo TSH pobudza do pracy tarczycę, oczywiście może być sygnałem że coś zaczyna się dziać, ale nie zawsze. Obecnie co 2-3 kobieta ma problemy z tarczycą. Kortyzol również osłabia pracę tarczycy, podnosi TSH.
Tak tylko z czystej ciekawości pytam Kochana. Znam troszkę środowisko lekarskie z racji pracy i jakoś dziwią mnie ich protokoły lekarskie i im nie ufam... nie patrzą na nic wiele co mogę ogarniam sobie sama i sama podpowiadam lekarzom, bo często oni nie są wstanie ogarnąć czegoś sami... echh13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
anka wrote:no ten według mnie pozytywny
Co do tego nie mam wątpliwości 😂 zobaczymy co pokaze USG, mam nadzieję że nie będzie przerośnięty 🙏🙏🙏🙏♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
anka wrote:Daj znać jak po wizycie będziesz! Aż jestem ciekawa co ci wyjdzie 🤔
Jeżeli jeszcze nie pękł to będzie fun, bo oboje wtedy weźmiemy urlopy na żądanie żeby wieczorem nie wychodzić z łóżka 😂😂😂😂😂😂🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2021, 15:08
Renia, anka, futuremama lubią tę wiadomość
♀ - 27l.
Suplementacja:
👨 - 26l.
Suplementacja:
nick nieaktualnyNatka1993 wrote:Jeżeli jeszcze nie pękł to będzie fun, bo oboje wtedy weźmiemy urlopy na żądanie żeby wieczorem nie wychodzić z łóżka 😂😂😂😂😂😂🙈
Natka1993 lubi tę wiadomość