Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity podziwiam, bo mam wrażenie, że bardzo skrupulatnie pilnujesz tych okien aktywności, drzemek etc. Ja mam jakaś tam rutynę poranną, ale czasowo to, jak wyjdzie. Tak jak ogólnie lubię planować to mam jakieś rodzicielskie YOLO 😬 Zapisałam sobie z cień wiatru te rozpiskę z OA i drzemkami, ale jakoś mnie to przeraziło i zrezygnowałam.

Natomiast co do snu nocnego miałam wyrzuty sumienia, ze tak późno ja kładziemy po czym zobaczyłam wczoraj wpis właśnie na cień wiatru, ze nie można oczekiwać od dziecka śpiącego od 19, aby dało nam się wyspać do 9 i stwierdziłam, że intuicyjnie chyba jednak dobrze wykalkulowałam, aby kłaść Igę później 😅

Współczuje dziewczyny z tymi bliznami 🙁 To niby niewielka interwencja, a jak mimo wszystko może się dawać we znaki.

W ogóle zainspirowałam się, aby coś uzupełnić w tej książeczce wspomnień i akurat było „Twoje przezwiska” 😁 Jak mówicie na swoje maluszki?
    U nas oprócz imienia jest Idżins, Myszka i Smerfurka😄
    Ja jeszcze mówię „córi”, jak przeprowadzam z nią „poważne rozmowy” 😜

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja Emme nosiłam tak żeby regularnie codziennie jak miała 3-4 miesiące :) wcześniej okazjonalnie :)
    Najczęściej powód niechęci dziecka to... Zbyt luźne wiązanie :)

Longanimity masz jakąś apke do notowania drzemek itd? Ja korzystam z baby tracker ale trochę mnie irytuje.

Agentka to właśnie to, że jak wy śpicie do 9 a Iga zasypia ok 21 to ma książkowej długości noc, ok 12 h. My wstajemy 6:30-7 i jak Lidka zasypiała o 22-23 to jej noc trwała 8-9 więc w efekcie miałam jęczącą pierdołe od rana 😅 dlatego tak zależało mi by chodziła spać wczesniej.

U nas jest Lidka, Liduszka, Bambik, Księżniczka Plujka, brzęczek 😅 a jak już jęczy za dużo to mówię per "gówniarzu" 😂

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka a podrzucisz te rozpiskę o której piszesz? W internecie są ich dziesiątki i różnice między nimi kolosalne 😑 Lidka ma OA 1h45m - 2 h i czasem wieczorem 2,5 h.
    Jak ma drzemki po 30 min to wychodzą idealnie 4 w czasie 12 h a jak ma pierwszą długą to potem jeszcze 2 półgodzinne.

Ja też u starszych dzieci praktykuje budzenie z ostatniej i/lub przedostatniej drzemki. Ale to u trochę starszych

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam apke dziecko +. To mi się zrobiło po ciąża+ po prostu i tak przy niej zostałam.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też używam dziecko+ ale akurat snu nie notuje, tu raczej na oko.
    Generalnie nasze niemowlaczki mogą mieć OA 1,5-2,5h. Ponoć te pierwsze są krótkie a następne się wydłużają... ja tego nie widzę ale każda drzemka narazie jest trudniejsza i on jest zmęczony 😑 także teraz położyłam go po jakiś 1h15min i narazie się wiercił... obserwuje na kamerce, jak robi się niespokojny to idę i siedzę na chwilę 🤷‍♀️ a jak jest mega zmęczony bo minęło już że 2,5h a czasem nawet więcej to nie mam jak wyjść bo odrazu jest marudzonko albo płacz bo za bardzo zmęczony już jest 🙈
    A jeszcze dzisiaj bratanek śpi u dziadków, a że dziadek miał kąpać Zbysia to on koniecznie chciał zobaczyć 🤷‍♀️ dobrze ze jeszcze babcia była 😁
    No także podsumowując ja staram się nie przekroczyć tych 2,5h, najczęściej jednak jest to 1,5h... wieczorem też tak jest zmęczony i widać że chce spać bo pociera oczy i jak się go położy to próbuje się tak jakby utulić do spania... ale co z tego jak zaraz sie rozprasza albo zaczyna płakać 😮‍💨

U nas prócz zdrobnień imienia typu Zbysiaczek jest Dziabążek (nawet nie wiem jak to napisać bo chyba nie ma takiego słowa 😂) albo Dziabązinko ewentualnie Mało Dziabążkowy (od mało miasteczkowy z piosenki Podsiadło) te oryginalne wymyślił tatuś ale nie wiem skąd mu sie to wzięło 🤷‍♀️

Edit: wygooglowałam że jest takie słowo 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia, 19:38

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa bo ja mam taką apke gdzie notuje drzemki, karmienia, kupy i sumuje mi czas np snu na dobę, ile z tego to sen dzienny, mogę sprawdzić na wykresach etc.

Longanimity właśnie z Lidią jest taka lipa, że jak jest przemęczona to jest mega problem ALE jeśli położę ją odrobinę za wcześnie to się wścieka nieziemsko. Wystarczy że położę ją obok siebie a ona nie chce spać to szału dostaje i tylko np wyjście z pokoju pomaga. Ale też u niej rzadko zdarza się usnąć po mniej niż 1,5 h. Zwykle to tak 1h 40- 2 h. 90% czasów aktywności tak wypada a wieczorami wszystko tak naprawdę zależy od ostatniej drzemki. Dziś wstała o 17:15 a na noc usnęła 19:35 więc wyszło 2 h 20m. Ale ona do 2,5 h wytrzymuje lajtowo. Jest już zmęczona ale to takie zmęczenie pt "padam w sekundę". Dopiero bliżej 3 h robi się drama.

Ustabilizowały nam się 4 drzemki i w ogóle godziny ich, że dzień za dniem jest praktycznie identyczny :D i o to mi chodziło! :D
    Jak zejdziemy do 3 drzemek to będzie jeszcze łatwiej :)
    Ale w końcu mogę odetchnąć bo sen nocny trwa ok 11-12 h + 2 h w dzień czyli ok 14 h na dobę (dzieci w wieku 3-4 miesięcy teoretycznie sypiają 14,5-15 h ale to niewielki odchył) a nie jak do tej pory sen nocny 8-9 h i w dzień 2,5. Bo 11 h to za mało nawet dla 2 latka 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, znalazłam tego screena:
    11593345-53-C6-40-DE-980-F-CD71-FAB608-D6.jpg

Iga zasnęła dziś bez większej dramy, spokojniejszy ten dzień dzisiaj🍀 klasycznie jak tatuś w domu wieczorem to dziecko łagodniejsze 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za screena :D

Lidka dzisiaj miała fatalny dzień ale śpi standardowo. Właśnie jest po 1 karmieniu już ze mną w łóżku i idziemy spać :) plus taki że jej kompletnie nie przeszkadza TV więc jeszcze ze starym oglądamy film a mała śpi oparta głową o cyca 😅

Naprawdę czuję się stokroć lepiej gdy zasypia mi o tej 19:40-20 😁 dziś zdążyłam poskładać 2 miski prania, wykąpać się, posprzątać w kuchni i poszydełkować ❤️
    Potrzebowałam tego właśnie :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka dzięki! Też ją oglądałam właśnie i się zastanawiałam, czy będzie fajna :D Ja teraz jak przychodzą jakieś dzieci to dopiero sobie zdaję zprawę jak dużo mamy niebezpiecznych mebli :D
    Ja mówię "Klopsik" chociaż jest chudzinką :P mamy jeszcze jedną formę, ładniejszą, ale to póki co nie będę mówić, bo jest to owoc i będziemy z mężem chyba robić sobie tatuaże :P ah, no i "jęczybuła" czasem :D

Longanimity ja też właśnie sobie liczyłam, bo od 40 się łatwo odliczało :P a teraz już nie wiem ile ma tygodni :P
    Ja muszę moją najpierw w chuście pobujać, bo sie trochę denerwuje przy motaniu, czasem nawet ze smokiem. A potem już jest idealnie :D

Kania luzik :D :*

Sara, Agentka ważne, że przy cimcrimcim nie robi problemów ta blizna :P hehee, humor weselnego wujasa mi się załączył od wczorajszego wieczora :P

My nie notujemy nic :P ale śpi sporo, bo długie noce mamy. Długie, ale poskładane z krótkich odcinków między karmieniami :( od wczorajszego wieczora strasznie się prężyła przy jedzeniu, zasnęła z termoforkiem na brzuszku. Nie lubie szczepienia na rota ;(
    Zapomniałam też, że po rota może być też wzmożone ulewanie, przeturlała się na brzuszek i zwymiotowała takim "serkiem" ;( ona wgl nie kuma, że można zostać na boku jak się obraca, od razu ciśnie na brzuszek :P

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja jeszcze polecam konto sleeplikeababy.pl jest na ig 😉

A tu pozdro od 16tygodniowego Zbysia:
    20240113-100121.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 12:09

Kania_czubajka, agentka93, Ogoorkowa lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten jegomość ze zdjęcia powyżej właśnie usnął po prawie 40min w dostawce... co prawda pierwszy bla dlrory popełniliśmy było położenie najpierw w kokonie i być może to sprawiło że się rozbudził 🤷‍♀️ zobaczymy ile pośpi, ale niestety obstawiam że nie ma szans na dłuższy sen bo pewnie obudzi go głód jak zwykle 😂
    Plan był taki że go nakarmie o 12 i położę spać... ale że już o 11.30 zamykał oczy to jakoś to nie wyszło 🙈 powoli muszę próbować dawać mu większe porcje bo ostatnio nie ulewa jakoś bardzo a ponoć dla jelit lepiej jak są większe odstępy jedzeniowe (KP raczej to nie dotyczy bo mleko mamy jest lekkostrawne)
    Gdzieś czytałam że regres snu jest do 16 tyg więc byłoby cudnie jakby powoli wracał na lepsze tory drzemkowe i nocne, choć dzisiaj obudził się o 1... myślałam że już po spaniu ale potem miał takie tylko lekkie przebudzenia gdzie usypiał sam bez mojej pomocy i ja ledwo to pamiętam dopiero o 3.30 musiałam troszkę pomóc i przed 5 karmienie.

Ogoorkowa 3ci miesiąc to 13 tygodni u nas było tyle w święta także aktualnie liczę ile tygodni minęło od świąt 😂

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrówka bo napewno pomogły 😉❤️ wydaje się że wychodzę na prostą💪

Fizjo zaleciła mi co godzinę robić 4wdechy przeponowe żeby właśnie przeponę rozluźniać... jak się domyślacie zrobiłam je od wczoraj może 4x 🙈 no staram się je robić jak tylko sobie przypomnę 😂
    Korzystając że Zbyś śpi spróbuję pomasowac trochę bliznę po peknieciu 🙈

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja mam wrażenie, że z tym regresem snu, kiedy może wystapic to tez gdzie się nie czyta to co innego piszą :P Wczoraj czytałam, gdzieś, że i w 5 miesiącu się może rozpocząć. Także jak już sobie pomyślałam, że nas ominie tak zaczęłam mieć „hm, może jednak jeszcze wleci”. No chyba że te marne drzemki w dzień można pod to podpiąć.
    My dziś idziemy na urodzinki dziecięce, a jutro do teścia na urodziny także wyczuwam ciężki czas. Jakimś cudem ją przed chwila uśpiliśmy, aby chociaz trochę była wypoczęta.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko co to był za dzień 😃

Wyobraźcie sobie, że Lidka wczoraj zasnęła o 19:40. Po 23 była pierwsza pobudka i spała już w łóżku. Kolejne karmienie dopiero po 4 😍 i spalysmy do 9:20 🤯🤯🤯
    Czyli "noc" od 19:40 do 9:20 🤯

Dalej... Po 11 zaliczyła standardową drzemke półgodzinną a potem położyłam ją przed 14 i spała do.... 17 🤯🤯🤯 właśnie przed chwilą usnęła już po kąpieli na noc 🤯

Nie wiem, może to wgrywanie oprogramowania? Wczoraj miała ekstremalnie straszny dzień.

A ja dziś chciałam skorzystać, że stary jest w domu i posprzątać porządnie a tu dziecko zrobiło mi psikusa a staremu przysługę 😂 ale posprzątałam u dzieci na tip top, zrobiłam przemeblowania, popralam wszystkie zasłonki, pościele, miśki, pomyłam okna.

Mam nadzieję że Lidusia już będzie spała bo mam na wieczór karmi i bardzo chce skończyć swoją robótkę. Jak skończę to wrzucę wam fotki bo po raz pierwszy wydziergałam sobie sama sweter i jestem szalenie dumna z siebie 😁

Longanimity Lidka kończy 16 tyg we wtorek i po dzisiejszej nocy i dniu chciałabym wierzyć, że regres i skok powoli odpuszcza. Ten tydzień z jednej strony był super bo wykształcił się taki już regularny rytm a z drugiej był straszny bo płakała okropnie dużo. I dzisiaj po raz pierwszy zauważyłam, że Lidka się wystraszyła. Wystraszył ją dźwięk przesuwanego łóżka, potem coś upadło i też się wystraszyła. Wcześniej tego nie było 🤔

Agentka jak tam po imprezce?

Ogórkowa Lidka uwielbia leżeć na boku i się bawić :D

W ogóle co do zabawek to zdecydowanie ulubioną zabawką Lidki jest motyl Lamaze. Szarpie go jak Reksio szynke 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara oby tak było 🤞
    U nas nic się nie zgrywa... dzisiaj były 3drzemki po 30min a na 4 nie było opcji żeby usnął ale nie było tragedii po tych 3h... jedyne co to przysypiał mocno na ostatnim karmieniu... zobaczymy jaka będzie noc 🙈

Ja właśnie zaszalałam na wyprzedaży w smyku 😂 kupiłam nawet w rozmiarze 80 🙈 ale to takie pojedyncze rzeczy... zobaczymy czy trafiłam 😉 bo zamowilam już bodziaki z krótkim rękawem I nawet parę rampersów 🌞 czekam na lato 😁

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, bo to był roczek i uwaga skupiła się na jubilatce. Także Iga miała spokój i nawet jej się udało zdrzemnąć za naszymi plecami na kanapie 😊
    Jutro będzie gorzej, urodziny dziadka, więc wiadomo, że rodzina podekscytowana będzie po nią wyciągać ręce. Natomiast biorę oczywiście chuste i jak zauważę, że dla niej za dużo to ją wezmę od tych uścisków 🤫 Tym bardziej, że impreza na sali, więc nie bedzie nawet gdzie uciec. Ale plan jest taki, że max kilka godzin i lecimy do domu.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity właśnie nasze dzieciaki są na etapie przechodzenia z 4 drzemek na 3 i teraz będzie tak ciężko to zgrać. Jeśli nie ma 4-ej to niestety ostatnie OA trzeba wydłużyć.

Agentka no to powodzenia jutro 💪🏻 dużo ludzi będzie?

Lidka wstała o 20:15 i tak, to była drzemka 😅 usnęła o 22

Ja właśnie skończyłam robić sweter. Nie dlatego, że skończyłam tylko włóczka się skończyła 🥴🥴🥴 dosłownie na samej końcówce rękawa 👿 nienawidzę tego.
    Ale mimo wszystko pokażę wam bo mi się bardzo podoba 😀

IMG-20240113-231324.jpg

IMG-20240113-231154.jpg

IMG-20240113-231117.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 23:20

Kania_czubajka, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara super sweterek... ja mam 2 niedokończone 🙈 a nawet 3🤔 bo 2 wyszły za małe... jeden jest do powiększenia bo z kwadratów... drugi podobny wzór jak Twój chyba tylko do sprucia 🙈 a trzeci jest robiony od pleców i może mam z 2/3... ale najpierw muszę skończyć większy kocyk bawełniany dla Zbysia bo ten mniejszy to jest juz taki akurat (idealny na położenie na fotelik) np i planuje oddać go bratankowi 🤰
    Wczoraj zrobiłam trochę porządków i dołożyłam do pudeł kolejne ciuszki 😅
    Mam nadzieję że jutro mąż złoży moje stare jednoosobowe łóżko które ma 2 duże szuflady do których chce przełożyć ciuszki bo mam tego trochę i już wstępnie jest posegregowane na 74, 80 i większe... jeszcze jedno padło jest do przyniesienia 🤭
    A jakoś może w marcu planuje pojechać do jakiegoś bobolandu czy innego dużego sklepu i pooglądać krzesełka bo z kinderkrafta mają podobne do tripp trappa tylko nie wiem jak to jakościowo wygląda a może będą mieć na miejscu.
    No i nie wiem czy pisałam ale aktualnie zastanawiamy się nad wózkiem baby Jogger city elit... co prawda dość drogi no ale jednak spacerówkę dość długo się używa... ewentualnie w wersji bardziej ekonomicznej spodobał mi się też wózek z tej firmy z której Sara planuje mieć krzesełko, ale właśnie fajnie byłoby obejrzeć na żywo.
    Baby jogger tylko trochę inna wersję ma mój brat i są bardzo zadowoleni i właśnie myślą nad dokupieniem jeszcze gondoli i wtedy jeden wózek wywiozą do drugiej babci i nie będą musieli wozić.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ja miałam kiedyś babyjoggera, co prawda city select ale ogolnie babyjoggery są super jeśli chodzi o jakość. Ja też napewno będę z czasem wymieniała spacerówkę i albo postawie na babyjoggera właśnie albo jest jeszcze taki wózek : Britax B-motion. Miałam go dla Emila i to był jeden z lepszych wozkow dla mnie. Bardzo lekki, składany do małych rozmiarów a jednocześnie wygodny dla dziecka i przede wszystkim świetny jeśli chodzi o jazde w terenie :)

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity no to faktycznie się zaopatrzyłaś w rozmiary :D ja poszalałam na vinted, bo mi brakowało pajacyków w nadchodzącym rozmiarze, więc do nich doszły różne śmieszne spodenki na szelkach i w gratisie dostałam kilka par legginsów z Kappahla, deal życia :D a poza tym na lato mam 2 torby piękności, sukienki, bloomersy, pełno kompletów, no cuda :D ale muszę kupić trochę rzeczy po 5 zł z vinted, bo szkoda tych piękności na RD :P

Sara zdolniacha z Ciebie :D zawsze podziwiam Wasze włóczkowe prace <3

Mam pytanie techniczne, bo chyba mamy wszystkie tu wózki 2w1, ze spacerówkami, dlaczego podmieniacie spacerówki na inne spore? Ja myślałam, że dokupimy tylko Joolz Aer + jako coś malusiego na wycieczki itp, a tu widzę u Was wózki z dużymi kółkami. Czego jeszcze nie wiem o wózkach? :D

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa te spacerówki z zestawów 2w1 zwykle służą komfortowo tylko przez pierwsze miesiące. Nie tyle ze względu na koła a środek ciężkości i punkt zawieszenia + oczywiście wielkość siedziska.
    W pewnym momencie po prostu komfort kuleje. Wszystko też zależy od tego jaki wózek wybrałyśmy bo są takie wózki, w których spacerówka jest właśnie taka "na lata" a gondola na doczepkę. W większości przypadków jednak jest odwrotnie 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ