Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Agentka to u nas karmienia wypadają co godzinę - dwie, no max 2,5 h. W ciągu doby ma 2 dłuższe przerwy, właśnie rano jeśli drzemka jest długa i w czasie pierwszego snu nocnego bo wtedy jak karmię ok 19 30 to budzi się ok 22 30 - 23. Ale właśnie też mnie martwi że jest taka chuda i nie chciałabym sobie wkręcać herezji o "chudym mleku" no ale 🙈😏
Przy czym u nas nie każde karmienie jest takie porzadne. Czasem oprozni 2 piersi i naprawdę je jak smok i wtedy wytrzyma te 2,5 h a czasem je co godzinę ale to dosłownie po parę łyków 🙄
I fajnie, że masz chwilę dla siebie ❤️ takie momenty dobrze wpływają na naszą psychikę. Mi jest znacznie lepiej odkąd znajduje chwilę na chociażby szydełkowanie
Longanimity a jaką masz apke? Ja mam baby tracker ale może znasz ciekawszą
Ja jakoś nie trzymam się kurczowo godzin drzemek ale samo zachowanie schematu to już naprawdę duży krok -
My po wizycie. Ze szczepieniami - Lublin. W naszej przychodni boją się podać Lidce cokolwiek ze względu na NOP. Mamy jechać tam na konsultacje i prawdopodobnie szczepienie w trybie pobytu jednodniowego. Jak wszystko będzie ok to prawdopodobnie wrócimy do przychodni.
Pani dr ogólnie pod wrażeniem rozwoju Lidki. Małą do niej zacieszała, gadała, na koniec zaczęła się na materacyku obracać, podnosić tułów na rękach 😁
Była tak zwiercona, że pani doktor jej nie mogła pomierzyć 😅 mierzyła 3 razy - za każdym razem pomiar inny. Jedne wyszły nawet mniejsze niż w grudniu 😆
Ale mówiła że główka ładna, proporcjonalna i widać, że dziecko przebywa w różnych pozycjach bo nie ma w ogóle żadnych spłaszczen itd
Waga. No niestety - za mało 😏
5350g (7 tygodni temu było 4900). Mamy zalecenie przystawiania na żądanie z naciskiem na "często". Do 10 tyg przyrosty były świetne a od tamtej pory jest taka lipa. Ale przez ten okres był 2 x katar, pleśniawki, rota-kupy, 2 skoki. No i Lidka jest okrutnie ruchliwa co też może mieć wpływ. W każdym razie naszą pediatra jest bardzo pro KP, zleciła morfologię kontrolnie i póki co czekamy na rozwój wydarzeń ale póki co o dokarmianiu nie myślimy.
Z innych newsow oprócz Emmy z zapaleniem ucha - Tola wraca do domu z rumieniem zakaźnym 😆 -
Ja się staram przystawiać 6-8 razy dziennie, a biorąc pod uwagę, że Iga od 21 do 9 spi to i tak muszę to wciskać często :p
Tata dał mm, ale Iga wypiła 20 ml i olała temat. Muszę kupić łatwiejsze smoczki chyba. Miał niemożliwe szczęście, bo 2 razy mu zasnęła w ciągu tych 3 godzin.
Na cyca na szczęście była chętna po moim powrocie.
U Igi było tylko delikatnie więcej wagi w zeszłym tygodniu, ale tak patrzę, że Iga się urodziła mniejsza, więc może dlatego póki co lekarze jeszcze nie marudzą. Kontrola przy okazji kolejnego bilansu u Was czy inne zalecenia?
I moja tez przybierała ładnie do czasu 1 szczepienia na rota -.- Ruchliwość to swoją droga, o tym nie pomyślałam, ze może prze to więcej spalać. Te nasze dziewczyny maja sporo wspólnego, no poza tym, ze po Twoich opisach wnioskuje, że Iga przez większość czasu jest cichsza i bardziej chętna do spania 😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Moja przyspieszyła po 1 szczepieniu na rota, bo wtedy też znalazłyśmy się u neurologopedy i rozmasowywalam jej buźkę od tego czasu 😂 ale teraz mam wrażenie,że jest taka zainteresowana światem, że nie ma czasu jesc 😐
Sara, a spadliście na kanałach na siatce? Ps, rumien zqkazny brzmi... zakaźnie 😬 niewesoło z tym szczepieniem z pobytem jednodniowym... ale może ktoś coś wtedy zauwazy pożytecznego?
Agentka jak się książka podoba? Bo ta autobiografia wg mnie była świetna do czytania
Lomganimity, się dzieje z samochodem ! Ekstra! Ta toyota w końcu, czy gdzieś przeoczyłam zmianę planów?
My dzisiaj byłyśmy u hematologa z młoda po zaświadczenie, że moja trombofilia to jej na razie niewiele zmienia w życiu póki co, oczywiście na NFZ i wszystko się tak poprzesuwało, że biegłam z wózkiem do auta, żeby zdążyć do fizjo 🙄 bo umawianie na godziny niewiele ma wspólnego z wizyta na daną godzinę 🤡 a fizjo powiedziała, że mała się super rozwija, że jest poprawa w porównaniu do poprzednich wizyt, że jest mega aktywna i ładnie operuje rączkami jak na swój wiek. U pediatry rączki ma pozaciskane w piąstki oczywiście 🫣 ale pod koniec lutego będziemy mieć wizytę u innej fizjo, bo ona ma długi urlop i żeby nie było takiej długiej przerwy między wizytami, więc wtedy też jeszcze jedna się wypowie o stanie naszych napięć i potencjalnym skierowaniu na wwr 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 14:25
-
Ogoorkowa na razie 50 stron, ale już mi się podoba. Becoming mi się tez bardzo podobało, dlatego skusilam się na tę Ale ja w ogóle uwielbiam podejście Michelle do wielu spraw i też tok jej myślenia, czuje dużo wspólnych refleksji z nią i na tych pierwszych stronach mi się to ponownie uaktywniło.
My właśnie jutro do fizjo idziemy i zobaczymy co powie na temat neurologopedy, koleżanka mi poleciła kogoś, więc jak fizjo nam zarekomenduje to pójdziemy.
Aczkolwiek mi się wydaje, że Iga jak już pije to ładnie ciągnie tyle że właśnie rozprasza się na maxa.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Mi się czytanie Becoming zbiegło z oglądaniem serialu Designated survivor, także to było świetne porównanie jak to w tym.bialym domu jest 😅 też uważam, że ma zdroworozsądkowe podejście do wielu sprawach i czytałam to jak opowieść koleżanki, bez żadnych nadętych niepotrzebnych barier, jak opowieść normalnej dziewczyny/kobiety 👌 jak skończę alaantkowe blw (🤡), to zakupie 👌
Może tak być chyba w tym 3 miesiącu, za dużo spraw się nakłada i trudno ustalić jedna przyczynę mniejszych przyrostów. Planujecie do tego fizjo chodzić regularnie, na jakieś kontrolę postępów itp? Bo chyba Iga nie miała żadnych napięć czy coś? -
O, DS oglądaliśmy niedawno, super serial.
Tak, lubię w niej te bezpośredniość i że, mam wrażenie, pozostała normalną kobietą w tym wszystkim.
Idziemy drugi raz, bo pani zaproponowała, że pokaże nam różne rozwojowe ćwiczenia m.in. na piłce. Poza tym obniżonym w żuchwie to było w porządku, ale przyda mi się poszerzenie wiedzy, jak mogę wspierać Igę także chętnie się zgodziłam na takie dodatkowe spotkanie.
Moje dziecko ma 3 dziś drzemke oO Nie wiem co tu się wyprawia 😂Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
agentka93 wrote:Ja się staram przystawiać 6-8 razy dziennie, a biorąc pod uwagę, że Iga od 21 do 9 spi to i tak muszę to wciskać często :p
Tata dał mm, ale Iga wypiła 20 ml i olała temat. Muszę kupić łatwiejsze smoczki chyba. Miał niemożliwe szczęście, bo 2 razy mu zasnęła w ciągu tych 3 godzin.
Na cyca na szczęście była chętna po moim powrocie.
U Igi było tylko delikatnie więcej wagi w zeszłym tygodniu, ale tak patrzę, że Iga się urodziła mniejsza, więc może dlatego póki co lekarze jeszcze nie marudzą. Kontrola przy okazji kolejnego bilansu u Was czy inne zalecenia?
I moja tez przybierała ładnie do czasu 1 szczepienia na rota -.- Ruchliwość to swoją droga, o tym nie pomyślałam, ze może prze to więcej spalać. Te nasze dziewczyny maja sporo wspólnego, no poza tym, ze po Twoich opisach wnioskuje, że Iga przez większość czasu jest cichsza i bardziej chętna do spania 😂
A ile spadkowej miała Iga?
Urodziła się 2890 g 28 września. Lidka najniższą wagę miała 29 września - 2980g więc można powiedzieć, że startowały z tego samego pułapu.
Póki co mam zrobić morfo i przyjść za 2 tygodnie zważyć
Ogórkowala spadła już o jeden kanał i zbliżamy się do spadku o 2 😑 -
Sara, 2730 miała na wyjściu ze szpitala. No zobaczymy, może to tez taka uroda naszych dziewczynek, że są szczuplutkie.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara gilgotki są urocze... Zbysiu ma na szyi ale jego układ nerwowy jeszcze nie zawsze to wyłapuje 😅
Kupiliśmy skodę superb... ale z przebojami finansowymi... bo akazqlo się że automat z którym można porozmawiać mówi że tylko gotówka albo raty a okazuje się na miejscu że mają ograniczenie w gotówce i resztę przelewem więc kierowca niby zawiózł nas do banku ale była 17.10 a bank do 17... wiec zabawa z wpłatomatem, który co i rusz wypluwał zmiete banknoty... no i ma ograniczenia ilościowe więc zeszło nas z 30min 😑 jakby nie ja "niespotykanie spokojny człowiek" to W. stwierdził że by to popierniczyło i wrócił do domu bez samochodu 🙈
Także on został dopełnić formalności a ja przyjechałam na styk żeby ogarnąć Zbysia do spania, choć moi rodzice wiedzieli co i jak i byli gotowi żeby położyć go spać... choć moja mama była w szoku trochę że zostawiam go do samodzielnego zasypiania 😅 w takim chyba trochę pozytywnym 😉 musiałam jej tylko wytłumaczyć że on się nie boi ciemności bo wyobraznia dopiero ok. 3l się kształtuje.
No i oczywiście wyszło że jestem super kierowcą bo pięknie przejechałam całą trasę a teraz W. dzwonil że jeszcze z 30min bo 2x przestrzelił ten sam zjazd 🙈
Ale Zbysiu chyba to wszystko przeżył bo się budzi co chwilę teraz 😔👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity gratulacje 🥰🎉
Niech służy i zawsze dowiezie was bezpiecznie do celu 😁
Agentka ja jestem dość mocno zbudowana ale mój stary jest szczupły (jak przytyje to ma tendencję do brzuszka ale on wystarczy że kilka dni je mniej i waga mu leci). A dzisiaj w przychodni wszystkie pielęgniarki stwierdziły, że Lidka się robi strasznie do ojca podobna 😅
A ja wyobraźcie sobie... Zaczęłam właśnie 4.ty cykl po porodzie 🫠 ostatni trwał 21 dni. -
Longanimity gratulacje:) Niech służy!
My ze Starym oboje raczej drobni (Stary nie cierpi, jak tak mówię, jest oburzony 🤣). Tzn ja obecnie jestem nieco otłuszczona, ale jakbym schudła 5kg to byłoby to pewnie lepiej widać, a całe dzieciństwo byłam chudas.
W ogóle kusi mnie, aby te 5kg schudnąć, ale chyba przy kp się nie powinno redukcji robić?Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Wiecie co, potrzebuje ojojania...
Tak jakoś zdołowała mnie ta wizyta dzisiejsza, że chyba morale mi podupadły. Wieczorem po kąpieli Lidka nie bardzo miała ochotę na pierś, myślałam że nie jest głodna ale nie mogła usnąć. Zrobiłam jej mm. Wypiła 100 ml i padła 🥺
Szczerze? Mam nadzieję, że obudzi się ok 22-23 i to będzie znaczyło, że nasze ostatnie noce nie są wynikiem niedojadania. Jeśli będzie dziś spala to znaczy wiadomo co... 😐
Piję właśnie karmi, wypiłam 2 femaltikery, karmiłam dziś 14 razy... Mam nadzieję, że jakoś uda nam się jeszcze kilka miesięcy wytrwać w KP 🥺 -
Agentka ale ja pamiętam twoją sylwetkę ze zdjęć z brzuszkiem i ja tam bym nie myślała o redukcji bo wyglądasz super 😁😁😁
Ja bym chciała jeszcze kilka kg zrzucić aczkolwiek... Mi całą sylwetkę psuje brzuch. No ale ciężko aby po 4 dzieci wyglądał jak u nastolatki 🫠 -
Sara ojojuje- nie wyciągaj wniosków po jednej nocy, to pierwsza sprawa 🍀 Może z cyca musi się bardziej napracować i nie zawsze jej się chce?
Druga- nawet gdybys miała dokarmiać butlą z mm to nie jest koniec świata, wiele dzieci jest dokarmianych, a zobacz Ty 4 miesiące dałaś radę karmić tylko piersią a Lidka super się rozwija ❤️
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara nie poddawaj się z kp! Może to tylko jakiś kryzys🤞 będzie dobrze napewno!
Z resztą jeden raz nic nie znaczy! Pamiętasz że wcześniej też próbowałaś i nie chciała?
Ja jestem trochę zdziwiona bo u mnie w rodzinie większość dzieci chudaski i u mojego męża też... co prawda ponoć on był bardzo pulchnym niemowlakiem więc też się może okazać że Zbyś w pewnym momencie się zatrzyma wagowo 🤷♀️
Zbyś za to cały czas mega ulewa... tzn ma lepsze momenty i jak mi się już wydaje ze jest lepiej to zaraz ze 3x uleje pod rząd 🙈
Dzięki dziewczyny! Mam nadzieję że długo i dobrze nam posłuży bo zainwestowaliśmy sporo kasy 🤞 no i oby bezpiecznie.
Mąż podjarany spał 3h po nocce i już teraz nie uśnie przed kolejną, wytrzymał tyle w domu żebym się wykąpała i poszedł się zachwycać 😅
Samochód na numerach z okolic gdzie mieszkają dziadkowie męża więc napewno nie będziemy zmieniać tablic i z nich też się cieszy bo jest bardzo związany z tamtym miejscem 😁 no normalnie jak dziecko 😂👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Dzięki dziewczyny. Podejrzewam, że gdyby nie ten problem z przybieraniem to nawet bym nie miała rozkmin 😐
Agentka ja wiem, że dokarmianie mm to nic złego ale kurcze cały czas mam w głowie doświadczenie z Tola. Zaczęłam ją dokarmiać wieczorami i dosłownie po tygodniu odrzuciła już pierś całkowicie. Po prostu boję się, że mogłoby tak się stać teraz.
I niby wiem, że przecież 4 miesiące to i tak niezły wynik ale zakładałam, że nasza mleczna droga potrwa duzo dłużej 🥺
Ale no nic nie przesądzam. Może faktycznie Lidka dziś była zmęczona i nie miała już siły na ssanie.
Pocieszam się tym, że przecież do grudnia przybierała ponad normę więc ze ssaniem i przystawianiem wszystko jest ok. A nałożyło się w grudniu i styczniu dużo czynników. Mam nadzieję, że uda nam się odbić z wagą.
Longanimity wiesz co, ja patrząc po swoich dzieciach stwierdzam z pełnym przekonaniem, że waga z okresu niemowlęcego niewiele ma wspólnego z późniejszą posturą 😁 Tolka była okrutnie drobnym niemowlakiem - teraz jest naprawdę pulchna. Za to Emil 😁 Chryste! On wyglądał jak mały sumo 😅 w tej chwili jest drobniutki i chudziutki