Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara bardzo Ci dziękuje, trochę smiechlam pod nosem, bo osobiście uważam, że ciąża bardzo służyła mojej figurze 🤣 Nie musiałam się martwić brzuchem, bo logiczne było, że był 😁 A teraz nadal trochę jest i on i ramiona jakieś takie tez nabite.
    Ale babcia męża mi powiedziała, że jak Mała się zacznie bardziej ruszać to zrzucę 😅 Być może.

Longanimity, powinno się to na pewno skończyć, jak będzie siadał :) Jeśli dobrze przybiera to nie trzeba się tym martwić choć absolutnie rozumiem, że to irytujące.

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka ja też na grupie o KP czytałam, że są 2 grupy kobiet. Te, które chudną podczas KP i te, u których karmienie jakby blokuje spadek wagi i po zakończeniu KP nagle zaczynają chudnąć 😁
    Ja w ciąży bardzo dużo schudłam ale to tylko i wyłącznie przez ilość ruchu. W sumie cały czas powoli chudnę. Przez rowny rok zleciało mi prawie 17 kg 😅

Jutro po raz pierwszy idę sama na spacer z moją 4-ką 😂 aż normalnie zrobię nam zdjęcie. Będziemy wyglądać jak rasowe "osimsetplusy" 😂😂😂

Liduszka nadal śpi ale przeanalizowałam aplikacje i nawet podczas tego skoku zdarzało się, że ten pierwszy sen trwał 4-5 godzin np od 19:30 do 1. Więc teoretycznie sposób karmienia nie ma na to wpływu. Zwłaszcza, że przecież przed świętami praktycznie przesypiała noce a podczas ostatnich nocy, gdy budzi się co godzinę nie zawsze chce pierś. Czasem się wścieka i wyje jak daje cyca i pomaga samo wzięcie na ręce 🤷🏻‍♀️
    Dziś karmiłam ostatnio ok 19:30 i teraz czuję piersi. Tak zwane "cyce jak donice" 😅 z resztą jak ścianę to mleko sika na metr z kilku kanalików. To jest niemożliwe, że dziecko nie ma co jeść 😐
    Chce wierzyć w to, że to jakaś przejściowa trudność.

A co do samochodu. Pamiętacie jak się zaczęły cyrki? Ogólnie chodziło o to, że po odpaleniu silnika cholernie nierówno chodził. Od tego wszystko się zaczęło. Potem naprawy za grube tysiące złotych, potem to, potem tamto... A on dalej nierówno chodzi 😐 w Lublinie w serwisie już chcieli zapisywać na wymianę dwumasy i regeneracje pompy (kolejne 5-6 tys zł ). Ale wiecie, samochód kosztował prawie 30 tys a remont 15? Trochę bez sensu 😐 Natomiast ostatnio jak samochód był u elektromechanika Paweł powiedział mu o tym szarpaniu. Chłopak szybko odkrył przyczynę. Okazało się, że jakaś pierdołowata obudowa jest nieszczelna i dostaje się do wtrysków powietrze 😅😆 sama naprawa wyniesie jakieś 300 zł 😆😆😆

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity ekstra! To marzenie mojego męża, więc pewnie następny samochód :D Niech się dobrze jeździ :) i niech nie mija zjazdów :P hehehe
    Ważne, że ładnie przybiera, pomimo ulewania! Chociaż już by mogło powoli się statkować, niby mówią, że do 6 miesięcy i powinno przejść :/ Na pocieszenie moja wczoraj ulała serkiem w poczekalni do lekarza na ochraniacz fotelika i na gruby wełniany sweter. Tego nie miałam na zmianę, nie chciałam zdejmować, żeby nie zmarzła, więc musiała w takim chodzić pół dnia :P

Sara, możesz jeszcze próbować power pumping, no i słód jęczmienny tańszy niż femaltikery (ja podpijam jak widzę, że młoda ma dzień głodomora i na każde karmienie opróżnia obie piersi, żeby się nie stresować, zresztą wczoraj też piłam, może to na zmianę pogody? :D). Skoro się kręci, to na pewno uda Ci się podkręcić to nieco :* PS, nie eksplodowałaś po takiej ilości pobudzaczy? Hmm, a jeszcze pytanie, Wy się karmicie na leżąco jak dobrze pamiętam? Nie jest tak, że może Lidka sobie przysypia jak jest niedojedzona? Może w innej pozycji by więcej zjadała? To widzę po Poli, że w łóżku, na leżąco szybciej odpływa i co za tym idzie, krócej je. Bardzo dobrze rozumiem Twój stres, bo do mnie też wraca co jakiś czas (a jak zauważyłaś, wsparcia w mamie też nie mam w tym temacie :P). Jesteś super <3
    U nas też chudzinka, 6 tygodni temu miała 4700 (a przypominam, że nasza spadkowa to 3350!). Spadła o 1 kanał i troszkę, ale teraz ładnie się trzyma swojego toru, choć ja z duszą na ramieniu przy każdym ważeniu... Ja jestem normalnej budowy, ale to jest 1 do 1 kopia tatusia, który ma "drobną" budowę (też nienawidzi jak o tym się mówi :P)
    U Was z tym samochodem to już chyba śmiech przez łzy :D Matko kochana...

Agentka, jak czytałam gdzieś o możliwych redukcjach przy KP, to że niby można do max 300 kcal deficytu zrobić, ale to chyba pod okiem specjalisty jeśli takie rzeczy chcesz robić... Ja niby ważę mniej niż przed ciążą, ale jakoś tak hmm... No otłuszczone mam te mięśnie :P I to nie tylko brzuch, ale też nogi :/ Wszędzie jest taka jakby "warstwa ochronna" :P Już zaczęłam nawet pilates, bardzo szybko na brzuchu pojawiły się efekty, ale tylko dotykowe, pod tłuszczykiem :P

Wczoraj musiałam odespać dwa intensywne fizycznie dni, po obiedzie zasnęłam na kanapie, młoda na rękach taty i się śmiał, że dogląda swoich śpiących królewien :P A teraz już 8 a ja siedzę po ciemku, żeby nie hałasować roletami, bo młoda śpi i korzystam :D

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, z tym ulewaniem to serio jest uciążliwe. Wiem, bo mój gagatek też ciągle ulewa. Może nie mocno ale no czasem się zdarza, że mi ubrudzi całe plecy przy odbijaniu 😅 no a w leżeniu na
    Plecach to już w ogóle, całe rękawy ulane, zabawki, mata... Ciągle go tylko przebieram. Gratuluję zakupu nowego auta! 💪

Sara, ogólnie to jest tak, że mówi sie, że najważniejsze jest żeby dziecko było najedzone i nieważne, czy to kp, czy mm. No jednak to jest ważne dla mamy, która sobie coś wybrała. I ja rozumiem, że można się bać mega tego, że dziecko odrzuci pierś... Wspieram Cię kochana! Trzymam kciuki! A co do samochodu no to wiadomo :D tak jak dziewczyny pisały, śmiech przez łzy.

U mnie waga się zatrzymała po tym, jak zaraz po wyjściu ze szpitala spadła 11 kg. Ciągle zostało mi 4 kg do zrzucenia ale jakoś mi to nie ucieka 😅

Agentka, ja to czytałam całą ciążę i po ciąży też mi się udaje wieczorami i jak akurat mały śpi na rękach (chociaż to nie zawsze,bo czasem śpi tak "twardo", że go budzi przewracanie kartek 😅). Książki to coś co uwielbiam szczerze i wiem, że mój syn też pokocha książki. Jemu też czytam od urodzenia :D i on serio z zaciekawieniem słucha i ogląda obrazki. No i czasem liże też. Także pochłania lektury 🤣

Ogórkowa, wiesz co, mój Fifi u pediatry jak byliśmy ostatnio to się jakoś tak położył dziwnie, że ona od razu mówi : dziecko asymetrię ma. A byliśmy dzień wcześniej u fizjo i wszystko było ok. Więc jakoś dzieci pediatrę wyczuwają i stąd te dziwne zachowania 🤣 ufaj fizjoterapeucie, oni lepiej wiedzą niż lekarze. Powiem wam, że mnie do szału doprowadzają niektóre aktywności Filipa, np mostki, czy pływanie. Szczerze nie cierpię jak on to robi. Wolałabym, żeby sobie ładnie leżał na brzuszku i bawił. A nie, on musi ręce na boki ,nogi wyprostowane i leci.
    A w leżeniu na plecach to samo, głowę odgina, nogi zapiera i dupka do góry i się ogląda. Jakby jeszcze coś tam ciekawego było. Ech no.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania czytałam że pływanie i mostki to normalne na tym etapie 😉 u nas się zdarzają ale bardzo rzadko, narazie pracujemy żeby na brzuszku coraz więcej leżeć. I tak... u nas to samo wszystko w ślinie i zwykle też do tego mu się uleje 🙈
    Także myje to codziennie po parę razy 😅

My też czytamy Zbysiowi od samego początku 😁 myślę że za jakiś czas do rutyny wieczornej dorzucimy czytanie książeczki 💙

Ja sporo czytałam zanim zaczęłam szydełkowaniu. Głównie Kinga i Cobena, ale jestem mega fanką Harrego Pottera przeczytałam każdą książę po kilka razy a filmy oglądałam na okrągło w ciąży i po porodzie ale zauważyłam że Zbysiowi odgłosy przeszkadzają i właściwie w dzień tv wyłączony. A no i w ciąży to Przyjaciele chyba ze 4x obejrzałam wszystkie sezony🙈
    Także można powiedzieć że dziecko oduczyło mnie oglądać tv 😁

A wczoraj dla odmóżdżenia kupiłam diamentową układankę w action... wkręciłam się i musiałam się zmusić żeby iść spać 😂😂😂

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa wybacz pytanie amatora ale gdzie/w jakiej formie ty kupujesz ten słód? To jest w proszku? Czy jak 🙈 serio nie wiem. Ja piję głównie karmi, czasem femaltiker ale faktycznie wychodzi drogo.
    A co do pozycji to w dzień karmię albo w krzyżowej na siedząco albo czasem na leżąco ale jeśli nie jest pora drzemki to nie ma szans by Lidka przysnęła. Ona w ogóle usypia PODCZAS karmienia tylko w nocy. Wieczorne usypianie wygląda tak, że leżę z nią, karmię długo ale jak już jest syta to nie chce już ssać piersi tylko po prostu głowę do niej przytula. Ale podczas karmienia ona wcale nie przysypia :)
    A mogłabyś mi napisać w wieku ilu tygodni jaką Pola miała wagę? U nas spadkowa 2980g i 4900 miała w wieku dokładnie 10 tygodni. I do tego czasu przybierała super a przez ostatnie 7 tygodni przybrała tylko 470g 😐

Kania ja dwójkę dzieci od początku karmiłam mm i nie uważam, abym kochała je mniej, były bardziej chorowite czy cokolwiek. Tylko Tole karmiłam piersią i to też jedynie 3 miesiące. Więc jakby nie patrzeć - Lidke karmię najdłuzej. Więc ja naprawdę nie mam problemu z mm i wiem, że to nie tragedia ale bardzo chce KP z dwóch powodów. Po odstawieniu Toli bardzo żałowałam tego, że się poddałam. A dwa - przyjdzie za chwilę wiosna, będę łaziła po placach zabaw, będziemy jeździć na ryby, rowery, do lasu itd. naprawdę nie mam najmniejszej ochoty ciągać się z butelkami. Naprawdę lubię karmić i chciałabym aby nam się udało

Longanimity ja też uwielbiam takie zajęcia 😅 polecam jeszcze kolorowanki dla dorosłych

Lidka wczoraj zasnęła po mm o 20:30 i pierwsza pobudka była o 00:30 czyli w granicach normy. Potem opróżniła 2 piersi i spala od 1 do 4. Więc to mm jakoś nie wpłynęło na jej sen 🤷🏻‍♀️
    Za to pospala dziś do 7:30. Na drzemkę usnęła dopiero o 10 i myślałam że pospi ale właśnie się obudziła kiedyś kończyłam pisać ten post 🤷🏻‍♀️

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Screenshot-20240124-110347-Baby.jpg

W tej apce dziecko+ taki fajny schemat się robi i nawet nie trzeba jakiś bardzo analizować... widać na pierwszy rzut oka czy coś się stabilizuje... jak widać u nas niekoniecznie 🙈

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png

Wysłany: 24 stycznia, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity,ja u nas też to analizuje 🤣 freestyle jakich mało. Screenshot-2024-01-24-11-25-16-65-dd5d6a80ff8e48569c77bc4370534db7.jpg

Wszytskie te dłuższe drzemki to drzemki raczkowe. W sobotę ta długa to jest drzemka samochodowa i dziecko wyjęte z fotelika tak spało :o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 11:29

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zobaczcie u nas.
    To jest tamten tydzień

received-1369862903889850.jpg

Vs ten. Pisałam wam parę dni temu, że Lidka przeszła na 3 drzemki i już to zaczyna jakoś wyglądać :D aczkolwiek jeszcze do ideału brakuje

IMG-20240124-121552.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 12:20

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od poniedziałku widać że coś tam zaczyna się stabilizować jak już nie próbuje wciskać 4 drzemek 💪

Sara30 lubi tę wiadomość

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już odpuściłam bo dosłownie tak jak piszesz, to było wciskanie. Teraz rozciągam OA aby miały te 2-2,5 h i idealnie wchodzą 3 drzemki a i usypianie trwa krótko :)

A mi chyba wracają bolesne miesiączki 😐 wczoraj wieczorem dostałam @ a dziś zdycham. No i znów to samo - kilka dni bolały mnie sutki przy karmieniu.

Swoją drogą. Czytałam, że podczas miesiączki zmniejsza się ilość mleka a i dzieci nie chcą ssać przez zmieniony smak. Ciekawe, czy to nie ma wpływu na nasze karmienie skoro to u mnie już 4-ty okres od porodu 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 13:23

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 24 stycznia, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam miesiączki jeszcze od porodu. Ale też nieszczególnie na nią czekam 😅 chociaż tak trochę dziko ciągle nie mieć. Myślałam trochę o tym, żeby robić testy owulacyjne, żeby sprawdzić, kiedy się można spodziewać owu i @.

Longanimity, u Was jak super widoczne jedzenie nocne! Wow!

U nas dziś drzemki łóżeczkowe tylko zaplanowane, pierwsza 38 min, druga 32. Trzecia teraz trwa. Wypadnie dziś 4 jak nic.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania moja siostra nie miała okresu dopóki karmiła :) to ja tak wyjątkowo wpadłam w grono "szczęśliwców" 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 24 stycznia, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pytałam moją mamę,to ona mówiła, że po każdej ciąży dostawała miesiączke po 8 tygodniach mimo karmienia. Myślałam, że może genetycznie wpadnę też tak, ale jednak nie ;)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania to chyba jest klątwa pediatry :D nie wiem jak u Ciebie, ale u nas kładzie ją na takim "skajowym" przewijaku i na tym papierowy podkład, to jeździ we wszystkie strony :P
    Ten samolot i mostki, to chyba tak jak Longanimity pisze teraz są jakieś pośrednie formy do dalszych pozycji, ale też mnie to przeraża, bo to jest to, czego trzeba było wcześniej pilnować, człowiek oszaleć może :P
    Zazdroszczę czytania Fifiemu, nasza się szybko zaczyna nudzić, jojczeć i po czytaniu :/
    Waga nie zając, zrobi się wiosna, dzieci mobilne to poleci :D ważne, że nei rośnie :D

Longanimity my jesteśmy w połowie oglądania HP podczas drzemek kontaktowych, indoktrynacja dzieci od pierwszych dni życia :D

Sara, ja z polecenia dziewczyn u mnie w pracy kupuję ten: Słód jęczmienny do wypieków Naturalnie Zdrowe 500 g na allegro, pół kg a 15 zł :D można do kawy, można do inki, można z mlekiem, ale to jest hmm.. nie że niesmaczne, ale nie jest wybitnie smaczne, szkoda psuć kawę :P 2 łyżeczki zalewam wodą (ew. mlekiem, ale to rzadko ;p), tak do połowy szklanki, mieszam i siup. Takie nijakie, 2x na dzień jak czuję potrzebę podprodukować ;) jest też z tej firmy w słoiczku, nadaje się do herbaty, ale podobno jest to faktycznie słodkie, a ja nie lubię słodkich napoi.
    Świetnie rozumiem powód wygodnictwa przy KP! Dziecko pod pachę i gotowi do wyjścia, nie trzeba butelek brać...
    Nasze wagi: Screenshot-20240124-143458-Child-Growth-Tracker.jpg

Ekstra macie te apki! U nas idzie schematem, ale zależnie od godziny o której wstanie :P więc od momentu pobudki później już jest regularnie (w miare, pewnie wykres by się rozjeżdżał :P)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogórkowa to zobacz. Pola 12 grudnia ważyła 4700 a Lidka 4920g. Za to Pola 2 tyg temu ważyła 5,46 a Lidka nadal tyle nie waży. Przybiera zdecydowanie wolniej.
    Wiesz co, ja mam w szafce taki norweski malt extrakt. To jest ekstrakt słodowy (konsystencja miodu, taki ulep). Ciekawe czy to nie to samo 🤔 bo ten malt domyślnie to też do wypieków

Kania moja mama mówiła, że też nie miesiaczkowala podczas kp, siostra też nie a ja owszem. Po każdym porodzie dostawałam okresu od razu po połogu 🤷🏻‍♀️
    Ale wcale mnie to nie cieszy 🙈

U nas dziś elegancko 3 drzemki. 10-10:40, druga była dłuższa bo 13:00-14:40 i ostatnia 17:00-17:40. Właśnie się usypiamy a koleżanka zamiast spać to gada 🙈 myślę że po 20 chwilę padnie. Obstawiam 20:10 😁

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

Wysłany: 24 stycznia, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a jeszcze miałam napisać odnośnie tego usypiania przy piersi, to Fifi też,tak jak Lidka zasypia przy piersi zawsze na nocnych karmieniach i mniej więcej w połowie usypiań na noc. Nigdy nie usypia na drzemkę w dzień na cycu, w dzień na drzemkę zawsze lulanki, pomimo, że je sobie je i już widzę, że oczy prawie zamknięte, głaszcze się łapka, ale no nie zaśnie, będzie się odrywał taki zły. Trzeba lulać.

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Lidka tak samo. Jak już jest najedzona i chce usnąć a ja dam jej cycka do buzi to się wścieknie.
    Ona w dzień 90% drzemek ma w kołysce. Odkładam ją (czasem to będzie nawet godzinę po karmieniu) i bujam kołyską, stoję obok i usypia. Czasem jak ma problem zasnąć to na rękach chwilę ją polulam i jak widzę że już pół -śpiąca to odkładam do kołyski, pobujam 3 razy i śpi.
    Wieczorem kładę ją w kokonie, sama się kładę obok i karmię na leżąco. Jak już chce spać to wypluwa pierś, kładzie głowę na niej i usypia. Dziś np po karmieniu gadała, gadała i w pewnym momencie zaczęła marudzić. Dałam jej smoczek, położyłam rękę na policzku i siedziałam obok - usnęła o 20:05 😁

Przy karmieniu usypia tylko w nocy podczas pobudek. Razem usypiamy w sumie 😅

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga akurat spi przy piersi tez w ciągu dnia :) Ale tylko jak jest zmęczona, jak daje jej cyca zaraz po drzemce to wręcz przeciwnie, często chwile zje i zaczyna gadać (i jak to dziecko ma super przybierać skoro nie ma czasu jeść 🥸).

Byłyśmy dziś u fizjo, ponoć żuchwa ładniej niż ostatnio, trochę ćwiczeń na brzuszek dostałyśmy, aby wzmocnić. I niby nie jest zle, ale pani mówi, aby przyjść za 2 tygodnie na kontrole 🙃 Z całą sympatią, ale skoro nie ma napięć itp to nie będę tam tak często chodzić, raz w miesiącu się mogę skusić jako dodatkowe wsparcie dla dziecka, ale bez przesady. Tym bardziej, że na bank za te 2 tygodnie znajdzie się coś następnego 😅

Ja tak chwale Igę, że taka towarzyska, a tu przyszła do mnie koleżanka (już się widziałyśmy po porodzie, ale Iga była maleńka wtedy), a Mała buzia w podkówkę na jej widok- 2 próby były i za każdym razem musiałam brać ją na rączki i pocieszać. Po ponad godzinie niby się do niej przekonała, zaczęła gadać do niej z moich kolan, ale jak chciała ja wziąć na ręce to znowu podkówka 😅
    Zabrzmie jak wyrodna matka, ale chciałabym kiedyś na zdjęciu te minkę uwiecznić, bo mimo tego smutku na twarzy strasznie słodko to wyglada 🫢 w stylu „mame weź mnie te obcą babe” 😂

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentka, podkówka to chyba jedna ze slodszych minek pod słońcem, mimo wszystko 😆

Lidka uwielbia jak Emil śpiewa za to podkówka leci gdy śpiewa Emma 😂

agentka93 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ