Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no I właśnie miałam pisać... wyprałam śpiworek który też dostaliśmy po którymś dziecku rozmiar 6-12miesiecy... no nie powiem żeby był jakiś wybitnie za duży na Zbysia... raczej powiedziałabym że jest w sam razy tylko ma jeszcze zapas na długość 🙈
    No szczerze nie spodziewalam się że Zbyś będzie tak szybko rósł i przybierał... raczej zakładałam że będę po drugiej stronie jak choćby Sara... weźmy heszcze do tego ulewanie i chyba bym na zawał schodziła 🙈
    Ciuszki 68 na długość też są ok tylko rękawy w części ma za długie no ale umówmy się że to żaden problem... szykuje się mentalnie do prania 74 🙉 już niektóre 68 odkładam bo ciężko przez głowę przełożyć także nie mam zamiaru się męczyć 😅

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakładam pepcowe 74 małemu. Ono wypada mniejsze niż inne firmy. No ale mój mały waży tyle co Zbyś, a jest tyle krótszy 🤣mała kulka, my zmieniamy rozmiary,bo cisną na brzuchu

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam mega problem z rozmiarami ciuchów bo Lidka przy swoich zawrotnych 5,35 kg mierzy... 67 cm 🙈 taki długi i chudy ten frędzel. I np spodenki 62 są w pasie ok ale za krótkie a 68 są ok ale właśnie w brzuszku nawet jej nie opasają 🙈
    No ale nosimy 68 (niektóre bodziaki na długość robią się na styk) z tym, że już staram się kupować z takich firm, które szyją na chudzielce 😅

Agentka powtórzyłam eksperyment - zjadła niby 70g. Ale za Chiny nie chciała więcej a teraz leży spokojna. Ale ona je bardzo często bo wychodzi nam minimum 12-13 karmien na dobę (w tym 3-5 nocnych). Więc nie wykluczone, że je mniej jednorazowo ale częściej. Moja Emma była na mm od początku i jadła po 90-100 ml mając pół roku 🤷🏻‍♀️ ale co 2 h

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    👩🏻🩷8 E 👦🏻🩵7 E 👧🏻🩷5 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidasek kończy dziś 4 miesiące 🥺🥺🥺

Kiedy? Gdzie jest mój Noworodzio?

IMG-20240126-091420.jpg

IMG-20240126-091238.jpg

15 minut później.... 😁🥰

IMG20240126094717.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 09:50

Longanimity, Kania_czubajka, agentka93, Pucz, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidusia 🎂🥳🥳

Sara możesz jeszcze spróbować takie przedłużki do bodziaków 😉 o ile przez głowę przeciśniesz to będzie chyba dobra opcja dla Lidki🤔 ams na spodnie nie mam metody 😅
    Zbyś 2 dni z rzędu jakd 9-10x z długą przerwą nocną... wychodziło średnio co 1,5h... ale widzę mega postępy na brzuszku więc to chyba skok🙈 będę próbować dawać mu większe porcje bo on zje wszystko tylko to ulewanie 😑

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej faktycznie! Zapomniałam o istnieniu tych przedłużek 🙈 a spodnie po prostu staram się kupować węższe. Hm, lindex, Reserved ma ciuchy na chudsze dzieci. A np mamy legginsy 62 z Lidla z lupilu. Dwie Lidki by w nie weszły 😆

Pokażę Wam jeszcze Emme w swetrze mojej produkcji jak wróci ze szkoły. Zrobiłam jej prawie taki sam jak mój - wedle zamówienia :D
    Poszła dziś do szkoły bo to ostatni dzień przed feriami i chciała napisać zaległy sprawdzian. Oczywiście go założyła i powiedziała, że wszystkim będzie mówiła dumna że to mama jej zrobiła 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 11:00

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity a co do skoku jeszcze. Nie masz wrażenia, że ten czwarty skok to taka... Sinusoida?
    W moim odczuciu, on trwa bardzo długo ale są lepsze dni, potem znowu makabra i potem znów lepsze. Gdy już myślę, że już po nim to na drugi dzień mam wyjca.
    Lidka zaczęła ślicznie łączyć rączki, podnosi tułów na rękach a wczoraj zaobserwowałam pierwsze próby pełzania 🥰
    Podnosi do góry dupkę i próbuje się odepchnąć aby dotrzeć do zabawki przed nią. Jak się przesunie 1 cm to próbuje złapać zabawkę i się wścieka jeśli nadal jest za daleko 😆

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam Wam Emme i obiecany sweter.
    Chyba zrobię teściowej teraz :D

IMG20240126140401.jpg
    IMG20240126140411.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 14:20

Longanimity, Kania_czubajka, agentka93, Pucz, Ogoorkowa, Kasio lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Longanimity Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny sweter 💙

Sara dokładnie tak z tym skokiem🙈 Zbysiu już miał dzień głodomorek a dzisiaj to jakaś masakra że spaniem... ostatnie 4 dni fajnie po e drzemki bezproblemu... a dzisiaj już jesteśmy po 3 i musi 4ta wskoczyć 🙈
    Zbysiu przyjął taktykę na macie taką że prubuje się przyciągnąć żeby się przesunąć 😅 i generalnie mega się wkurza jak nie może złapać zabawki.
    No i tylko przez chwilę dokładał lewą rękę że to byl taki typowy ładny podpór a dzisiaj już widzę że ręce do przodu obie.

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne masz dziewczyny, Sara! :)

Mój maluch dziś spał w wózku na spacerze! 1.5h ale jak wróciliśmy do domu i chciałam śpiącego zostawić na korytarzu,to się obudził 🤷 ale wysłuchał moich próśb i zrobił długa drzemkę 😉

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przepraszam że tak znowu wskakuje z nikąd. Diagnozujemy małą w kierunku cmv wrodzonego. Jest pogodnym, ładnie rozwijającym się dzieckiem, super śpiącym, ale niestety wyniki z krwi ma mało obiecujące. Zastanawiam się kiedy minie ta cholerna zła passa. Naprawdę, wolałabym tak jak Wy narzekać na za krótkie drzemki. Super Wam dzieciaki rosną i super że już pokazują charaktery. Chciałabym odzywać się częściej, bo naprawdę przez te miesiące zbudowałyśmy super społeczność, ale jestem tak przytłoczona tymi śmieciami i chorobami że nie jestem w stanie napisać nic konstruktywnego.
    Chociaż my rytm dnia już mamy, chyba całkiem imponujący- o 7 pobudka, o 9 45 minut drzemki w chuście na spacerze z psem, o 12 godzina drzemki w wózku/kokonie a potem od 15 do 17 drzemka w łóżeczku. O 19 już śpi, na jedzenie budzi się raz, koło 1. Ale jak czytam Wasze przygody to obawiam się że to wpływ choroby, a nie wyjątkowo ugodowego charakteru.

Także trzymajcie się, zaglądam do Was czasem, jak będę wiedziała co dalej z nami to może uda mi się być z Wami, choć piekielnie się boję. Sara, mega Cię podziwiam.

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS wiem, że w tej chwili absolutnie nic co Ci napiszę nie będzie miało wpływu ale. Po pierwsze, piszesz, że Tosia dobrze się rozwija - to jest ogromnie ważna i dobrze rokująca wiadomość ❤️ po drugie - naprawdę są dzieci, które z natury są pogodne i ślicznie śpią i nie jest to drugie dno a ich temperament :) serio :)
    Wiem, że musi być Ci ciężko, naprawdę rozumiem bo też tam byłam. Gdybyś chciała pogadać bez świadków to zaproś mnie do przyjaciółek. Gdybyś potrzebowała jakiejkolwiek pomocy czy wsparcia - wal jak w dym. Co mogę Ci poradzić? Nie czytaj za dużo w internecie na temat rokowań bo życie i tak Cię zaskoczy a szkoda zdrowia psychicznego na snucie najgorszych scenariuszy. Jeśli nawet diagnoza się potwierdzi, choc z całego serca trzymam kciuki aby tak nie było, to pamiętaj, że to nie definiuje Tosi. Będzie Ci ciężko, cholernie ciężko, ale wierzę, że dźwigniecie to choć takie wiadomości potrzebują ogrom czasu aby nauczyć się z tym żyć. Ja mimo, że już kilka lat żyje z tą raną w sercu to nadal czasem krwawi. Przytulam Cię mocno i pamiętaj, że jestem i jeśli będziesz potrzebowała czegokolwiek to pisz.

Kania widocznie Fifi z tych, dla których wózek jest do jechania a nie stania 😆

Longanimity ten skok to jakaś abstrakcja. Ja dziś ZNOWU, podkreślam ZNOWU, mam wrażenie, że już po nim 😆 czy kilka dni temu tego nie pisałam? Dziś znowu było fajnie. Zabawa na macie, w Leżaczku, nawet zrobiłyśmy 30 km autem bez wycia :D
    Tylko dlaczego odnoszę wrażenie, że jutro napiszę coś odwrotnego? 😅
    Póki co cieszę się dniem i mam nadzieję, na ciut lepszą noc.

Powiem Wam też, od 2 dni żłopie karmi i femaltiker na zmianę i nie wiem czy dzisiejszy spokój Lidki to wynik tego ale mam wyraźnie więcej pokarmu bo znów czuję pełne piersi a nie flaki. No zobaczymy co wieczorem powie waga 😆 mam nadzieję że choć 20 g ją podpasłam dzisiaj bo karmiłam duuuzo.

Teraz byle przetrwać weekend i od poniedziałku mam plan wprowadzać naprawdę taki już konkretniejszy plan dnia. Z tą samą godziną spacerów, drzemek, kąpieli itd.
    Zobaczymy co mi z tego wyjdzie 🤷🏻‍♀️

I od poniedziałku startuje z umawianiem Tolce wiosennego przeglądu. A że dodzwonienie się do niektórych przychodni wygląda naprawdę ciekawie, to daje sobie na to tydzień. Tylko nie wiem jak to zrobić bo nie wyobrażam sobie jeździć do Lublina co kilka dni z Tolką i Lidka sama i chyba po prostu stary będzie brał wolne w te dni.
    A mamy kilkanaście wizyt 😐 Nie mam pomysłu jak to zrobić najlepiej 🙈
    Na wiosnę miałam umawiać 2 pobyty w szpitalu, w tym 1 w Łodzi. Ale nie wyobrażam sobie na tą chwilę zostawić Lidki na kilka dni skoro kp 😐

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia, 17:30

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS nie wiem co napisac- mam nadzieję, że ta diagnoza się nie potwierdzi 🍀 Wydaje mi się, że to może być bezobjawowe również mimo przejścia zakażenia w okresie płodowym, leżałam na oddziale z dziewczyna, która przeszła cmv w ciąży i tak jej mówili lekarze, że dopiero po porodzie będzie możliwe do oceny. Także mam nadzieje, że nawet jeśli u Tosi są w krwi ślady infekcji to tak właśnie będzie w Waszym przypadku.

Zgadzam się odnośnie skoku- u nas niby wyglada jakby było po, a za chwile Iga wali podkówkę i w ryk nie wiadomo skąd 😬 Coś tam niby wczoraj się przewróciła z boczku na brzuszek, ale w połowie straciła zainteresowanie tematem, bo memlała rączki 😅
    Stópsy ją też zaczęły interesować co jest przeurocze☺️ nie mogę się nacałować tych jej stópinek małych 😂

Jest ranking imion 23’ swoją droga: https://www.gov.pl/web/cyfryzacja/dawne-czy-nowoczesne--jakie-imiona-wybieralismy-dla-dzieci-w-2023-r

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do przystawiania, też zaczęłam pić femaltiker, bo nadal z tą prawą piersią jest taka historia, że zaczyna pić, ale np za 10 minut się odrywa i przestawia się na lewą tj. z pozycji pod górkę czołga się do drugiej piersi i mnie klepie, że mam dać 😳 I jak nie dam drugiej to jest drama. A mleko jest, bo jak się odrywa to jest cała od mleczka. I ja nie wiem czy tam jej się kończy i leci na lewą czy o co chodzi 😅
    Może Karmi też sobie kupie- lubię smak, będę miała wymówkę 😁

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie to jakaś masakra od kilku tygodni. Ssie 15 sekund i się odrywa, płacze i piszczy jakby ją cycek ugryzł 🙄 uspokoję, biorę do drugiej piersi i znowu... A mleko jest i słyszę jak przełyka... I tak w kółko. Naprawdę może co 3 karmienie uda się normalnie przystawic. W nocy za to nie ma wcale problemu - przystawia się i elegancko opróżnia pierś bez szarpania.
    Może to też kwestia dlaczego tak słabo przybiera.
    Mogłabym walczyć i w nocy redukować ilość karmień bo karmię 3-5 x co noc. Ale dopóki przybiera tak ciulowo to nie zamierzam rezygnować z tego nocnego jedzenia.

Dzisiaj za to dzień fajny ale wieczorem znowu słabo, usypianie trwało godzinę. Oby jutro nie spała do 9 bo znowu cały rytm dnia nam dupnie

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Pucz Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, śliczne masz Dziewczyny ☺ Emma taka do Ciebie podobna 😄

Rivers, trzymam kciuki, aby wszystko się dobrze skończyło i oby ogólnie już nastał u Ciebie trochę spokojniejszy i pogodniejszy okres 🙂
    Napewno wiele nerwów Cię to kosztuje, ale będzie dobrze...musi 🍀

Agentka, aż z ciekawości się wkręciłam w te imiona 😅 nie byłam nawet na bieżąco, że Nikodem taki popularny 😮 no i wyszperałam ile Leopoldów się pojawiło - całe 51 bobasow 😅 przejrzałam też damskie i sprawdzalam pozycję moich damskich alternatyw imienia dla dziecka 😅

Z tym karmieniem to chyba jednak butla rozleniwia 🙈 Poldziu zazwyczaj na piersi trochę poje i odlot, a miałby jeszcze czym się tam zająć to nie, wlatuje spanko 🙈 zrobię mu mm to wtedy jednak zje, co prawda na śpiocha często, ale do przodu 😋 jedynie co to na tym pierwszym karmieniu to przysypia, ale wtedy po kilku minutach zaczyna się rozglądać, gadać do upatrzonego obiektu albo strzelac do mnie uśmieszki 😅

U nas dzisiaj też kolejna miesięcznica - 5 na liczniku...kiedy to zleciało, że zaraz Poldziu będzie miał pół roku 😳
    IMG-20240126-102921.jpg
    tinypic foto

Ogoorkowa, agentka93 lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RiverS dużo zdrówka dla Tosi🌞 I jak najwięcej spokoju wam życzę 🤞

Poldziu 🥳🥳🎂
    Też sprawdzałam imiona i o ile dobrze pamiętam w 2022 było tyle samo Leopoldów i Zbigniewów, a tym razem Zbysiowi 53 o ile dobrze pamiętam 😅
    Musze sprawdzić taj jak Ty ile potencjalnych dziewczęcych imion, u nas niectajemnica bo chcieliśmy od prawie samego początku Basie 😊 patrząc jak się moje życie układa to nie przekreślam bo uważam że wszystko jest możliwe 🙈
    A jak wam sprawdzają się te rajstopki na szelkach? W tym roku już nie ale myślę nad zakupem takich na kolejny sezon 🤔

Zbysiu rozgadany od samego rana ale za to katar zaczął po tygodniu robić się gęsty, co niby jest dobre bo oznacza że się leczy... no ale czekają nas jeszcze jakieś przynajmniej 2 gorsze dni 🙈 ale przerzuciłam się na odkurzacz i szybciutko ściąga, a w aspiratorze musze wymienić baterie bo w nocy nie chve mi się bawić z odkurzaczem (no chyba że będzie trzeba to wiadomo)
    Nie wiem jak u was ale u mnie od poniedziałku zapowiadają słoneczko w końcu! 🌞 także napewno zaczynamy konkretne spacery! Dzisiaj pewnie nic z tego bo śnieg z deszczem i ogólnie beznadziejnie ma być 😑

👩34l 👦32l
    mutacja heterozygota:

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja bym nie pogardziła lepszą pogodą:) zwłaszcza, że Tolka w ferie jeździ do przedszkola a starsi są długodystansowi 😁

Poldziu 🎉❤️ jaki on słodki 🥰

Ja patrzyłam na ranking dziewczynek i z całej mojej 3-ki najrzadsze imię ma Tola 🙈 a byłam pewna, że Emma.

U nas jakieś wariatkowo. Tolka zaczęła od wczoraj wydawać taki dziwny gardłowy dźwięk gdy jej się coś podoba... Ale... Lidka się go boi 🥴
    Więc jedna się co chwilę cieszy a druga siedzi z podkówką 😆

Ja właśnie skończyłam sprzątać w domu tak na tip top, jeszcze tylko 3 pralki na dzisiaj i fajrant :)
    No i na zakupy skoczę. Stary się wyrywał ale nie ma opcji, nie dam się wygryźć 😂 samotny wyjazd do marketu jest dla mnie relaksujący niczym spa

💁🏻‍♀️31
    🙋🏻‍♂️37
    age.png

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara, no proszę, wybawiona to do spanka :D
    Piękny sweter!

Kania, nie ma zostawiania na korytarzu :P haha :D ja odpinam gondolę i ją z całą budą do domu wnoszę i tylko rozpinam kombinezon, nie rozbieram, to dośpi czasem :P

RiverS trzymamy kciuki! Oby to nie było to <3 skoro ładnie się rozwija, a to jest najważniejsze, to trzeba być dobrej myśli :) <3

Agentka, tylko z tym karmi to uważaj wieczorem, bo Iga ładnie sypia! :D żebyś nie wybuchła :D Iga z tym wybrzydzaniem która pierś mnie rozwaliła :D to musi śmiesznie wyglądać :D

Pucz! Kopę lat :D Poldziowi się czasem włoski nie wytarły trochę? On chyba miał bujną czuprynę? :D

Longanimity u nas też będzie słoneczko (hehe, wiem, mamy tą samą pogodę zawsze :P) więc się umówiłam do parku z chrześnicami męża :D oby tylko nie wiało jak ostatnio :D

U nas dzisiaj w nocy pobudki na jedzenie co 2h :P Więc wypiłam już podwójną mocną kawę :P ale na brzuszku co się dzieje to jest kosmos, płacz jak ją na plecy daję :P wyciąga ręce do zabawek i robi od paru dni to co Sara opisywała, podnosi dupkę jak dżdżownica :P najlepiej jej idzie pełzanie po tacie, bo na macie nieco za mocno się ślizga :P a przez ostatanie 3 dni to miałam wrażenie, że znowu coś nie łapie prawą rączką, więc może to faktycznie sinusoida tego skoku :) Aaa i podnosi nóżki w górę, to mnie mega cieszy, bo przy napięciach na tylnej taśmie często to jest opóźnione. Teraz intensywnie obrabia paszczę żyrafy Sofii, aż skrzypi :P

A wczoraj byłyśmy w bawialni, coś jak Agentka ostatnio opowiadała. No i proszę państwa, Pola była wesoła, nawet coś pod nosem śpiewała jak rozmawiałam z koleżanką z pracy. Chociaż na górze było "muzykowanie" i dość głośno, sporo dzieci, to zniosła to super, nie to co wizyty u moich rodziców :P

age.png
  • Pucz Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, Basia piekne imię ☺ sama bym rozważała gdyby nie to, że moja mama ma tak na imię i nie wiem czy zaraz druga babcia nie czułaby się niepocieszona, że nie ma swojej imienniczki 😅 u nas była Felicja, Leokadia i Pelagia, z głównym naciskiem na Felicię 😄 mogłabym mieć taką malutka Felcie 🙈 ale jakoś wątpie, że udałoby się mieć akurat córeczkę 🤷‍♀️
    Odnośnie rajstopek to są bardzo spoczko 😄 i o tyle o ile jestem miłosniczka skarpetek u bobasow i uwielbiam uwalniać syrki co chwile to takie rajstopki mi pasują 😄 nienawidzę za to polspiochów, zawsze mam wrażenie, że jakoś kijowo leżą i spadają ze stopek 🙂

Sara, haha no czasami też tak traktuje wyjście do sklepu, jak siedzę cały dzień w domu to potem wymyślam, że coś potrzebne i idę do Biedry pokrazyc miedzy alejkami, żeby chociaż trochę się do ludzi wyrwać 🙈

Ogoorkowa, na początku miał czuprynę ciemna, potem się wytarla, teraz ma blond włosy i niebieskie oczy zupełnie niewiadomo po kim 😆 (oboje z mężem mamy bardzo ciemne włosy i oczy) jak byliśmy ostatnio na masażach to się terapeutka pyta do nikogo jest podobny i tak patrzy...to mówię, że póki co jedynie sam do siebie 🤣
    Super, że Pola tak dobrze czuła się w bawialni, może swoje zrobiło to, że wiele się działo, ale nie było takiego obstrzału typowo na nią, jak to jest przy wizytach u rodziny co każdy temu biednemu dziecku ciumka nad głowa i dotyka to za rączkę, nóżkę albo smyra po glowce 😄

My wlasnie po zaległej wizycie u drugich dziadkow i koniec wyjsciowego na ten weekend...chociaz powoli coraz lepiej znoszę takie wyprawy z Poldziem to są dla mnie poprostu męczące 🙈 i podziwiam jak ktoś prowadzi fajne życie towarzyskie z takim Bobasem 😁 póki co nie widzieliśmy się z żadnymi znajomymi, nie byliśmy w restauracji/kawiarni...nic 😱

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ