Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
O Pucz- zachęcam spróbować My dziś byliśmy ze znajomymi na obiedzie z Igą Wyszło całkiem ok, było wcześnie, więc zero płaczków. Posiedziała nawet u jednej cioci bez cienia podkówki. Ale zdaje sobie sprawę, ze to kwestia przełamania sie i może też samego malucha, bo dużo znam osób, które męczy to, bo dziecko jest niespokojne.
Właśnie kojarzę początkowe foty Poldzia z tymi ciemnymi oczkami- już mu się zmieniły ? Szok!
Iga ma na razie jasne, takie szarawo-niebieskie, jeśli się utrzymają to po tatusiu. A mój mąż ma ładne duże oczy także oby:) Usta by tez mogła po nim mieć, a nos i włosy najlepiej po mnie 😆
Dla mnie chodzenie po Biedronce samej to też atrakcja 🤣 Lubię chodzić i patrzeć co nowego, co w promocji dlatego ostatnio wole chodzić sama niż z mężem, bo on zawsze „zrób listę” :p Co to za przyjemność?
Ogoorkowa super z Polą ☺️ Możliwe, że tak jak mówi Pucz- służy jej podział uwagi między dzieci:)
Ja sie muszę wybrać ponownie, ale coś nie mogę, bo prawie codziennie sie coś dzieje ostatnio.
Odnośnie pełzania- żałuje, że nie możemy tu filmików wysyłać 😂 Bo to co Iga robi to tez jest niezła komedia na macie.
Natomiast co do imion- Pucz, Pelagie sprawdzałam i nie ma jej w ogóle w rejestrze za 23:) A z ciekawości zerknęłam, bo moja prababcia miała tak na imię i o ile pełna forma wydaje mi się dość harda to zdrobnienie „Pela” jest przeurocze i to pewnie kwestia moich skojarzeń, ale no takie „cieplutkie”. Felicja piękne:)
Sara, Emme sprawdzałam za 22 pamietam, bo tez mi się podoba to imię i byłam zaskoczona, że nie jest az tak niszowa (ale Stary zastopował 97% moich typów 🥲), a z Tolą przyznam Ci, że zanim nie „poznałam” Ciebie to myślałam, że to zdrobnienie od jakiegos innego imienia (Anatola?), więc może inni ludzie też tego nie ogarniają i dlatego jest mniej popularne
Gdybym miała mieć drugą córkę to bym chciała Ninę, ale pewnie Stary by znów kręcił nosem 😬
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Pucz ny byliśmy raz w pizza Hut w galerii przy okazji zakupów spożywczych 🙈 ale za to znacznie częściej jemy coś zamówionego 😅
I tak też podziwiam jak ktoś prowadzi bogate życie towarzyskie 😉 ja już mentalnie szykuje się na wyjazd do rodziny mojego męża za 2 tygodnie a jedziemy w sb i wracamy w nd... tylko musimy zaliczyć jednych i drugich pradziadków z zaproszeniami na chrzciny 🙈
Ale pierwszą noc poza domem mamy za sobą bo spaliśmy w sylwestra u rodziców męża.
No i umówiłam się wstępnie z moimi znajomymi (2 pary) na 24.02.
My to nie bardzo gdzieś chodzimy bo ja pilnuje żebyśmy max koło 19 byli w domu żeby Zbysia położyć spać 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
O, to ja to co podziwiam to właśnie spanie poza domem z maluszkiem Na to nie mam totalnej ochoty no chyba że gdzieś polecimy to wiadomo, ale bardziej w kontekście spania gdzieś z innymi ludźmi, co prawda Iga na ten moment pięknie spi w nocy, ale byłabym zestresowana, że wtedy akurat nie będzie.
Z drugiej strony- ja już przed dzieckiem nie cierpiałam spać poza domem 😜 Także to dla mnie dodatkowy argument teraz.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Pucz, możesz mieć rację z tym, że nie była w centrum zainteresowania wszystkich i mogła sobie pooglądać. No i mama w pobliżu
Wiesz co, to było nasze pierwsze wyjście do kawiarni! A w takiej "dorosłej" też jeszcze nie byliśmy...
Ja odkąd odkryłam dobrodziejstwa rajstopek to zakładam na spacery (do kombinezonu), albo do fotelika pod wełniane spodenki przybijam piątkę!
Agentka, też już kiedyś żałowałam braku filmików! dzieciaki są takie śmieszne czasem a wyprawa z dzieckiem na spanie poza domem to jest katorga... tyle pakowania...
Już wiem co zrobiłam nie tak przy tynkowaniu tortu następnym razem będzie lepiej
Kania_czubajka lubi tę wiadomość
-
Agentka a wiesz, że jak urodziła się Tola, to stary miał niezły problem w urzędzie, bo urzędniczka właśnie tak jak piszesz, wmawiała mu, że Tola to zdrobnienie od Anatolij! Do 2016 r bodajże nie funkcjonowało imię Tola jako samodzielne. Stary wracał do urzędu z wydrukiem komunikatu rady języka polskiego 😆
Co do imion to ja od zawsze chciałam mieć córkę Sarę. Ale stary tak mnie załatwił nazwiskiem, że no.... 😆😆😆
Za to jak byłam w ciąży z Emilem, od początku wybierałam tylko imię dla dziewczynki - w rodzinie od 30 lat nie urodził się chłopiec więc nawet mi przez myśl nie przeszło, że będzie u mnie. No i miała byc Linda. Wtedy mieszkałam w Norwegii z planem, że w niej zostanę na amen. Za to każdy, komu mówiłam, że będzie Linda pytał - "Boguś?" 😂😂😂
Co do knajp z dzieckiem to ja lubiłam - do momentu 2-ego dziecka. Od 3 w górę wolę jedzenie z dowozem 😂😆 aczkolwiek moja rodzina ma taki apetyt, że rzadko korzystamy z tej formy bo poszlibyśmy z torbami 😂 wyobraźcie sobie, że ci ludzie potrafią wpierdzielic np kopytka z 2 kg ziemniaków na jeden obiad 🙈😆 ja wiem, rosną itd ale ja wymiekam 😂 dzieciaki jedzą porcje takie jak ja lub większe 🙈 starego trzeba liczyć X2. Tak jakbym bez przerwy gotowała dla 6 osób 😆 a najgorzej gdy jeszcze nie zdążę pozmywać po obiedzie a ktoś pyta co następne 🫠 kisne
Ale ogólnie to my bardzo dużo jeździliśmy z dziećmi. Emma miała chyba 3 tygodnie jak pierwszy raz była u dziadków - 500 km. Z Emilem podobnie. Z resztą jak Emil miał 4 miesiące to przeżył pierwszy lot samolotem i to z przesiadką w Oslo - 14 h w podróży z 4 miesięcznym Emilem i 1,5 roczną Emmą - sama 😆
Nie wiem czy się zrobiłam stara czy leniwa ale obecnie sobie tego nie wyobrażam 🙈🙈🙈
Ale też z 4-ką to jest totalnie inny poziom logistyczny. Choć wiecie co? Tak jak wraz z liczbą dzieci rośnie podobno level organizacji tak proporcjonalnie do liczby dzieci zmniejsza się liczba gratów zabieranych na wyjścia 😂
Ja pamiętam pierwsze wyjazdy z Emmą. Torba pakowana, pół chałupy zabierałam na weekend 😆 obecnie? Podejrzewam, że całą 4-ke bym w walizkę upchnela 😂
Ogórkowa piękny 🥰 nie wiem co jest nie tak? 🙈 Ja się nie znam totalnie ale mi się podoba i podziwiam. Ja o ile umiem gotować tak do pieczenia mam 2 lewe ręce i naprawdę dla mnie pieczenie to jakiś nieosiągalny level 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 20:32
-
Ogoorkowa super tort!
Mnie trochę korci żeby upiec torta na chrzciny... ale daruje sobie... może na urodzinki 🤔 ozdoby zamówię bo takich zdolności nie mam 🙈 ale piec bardziej lubię niż gotować 🎂
Bo nie pisałam ale dziewczyna która miała nam pięć tort sama jedzie na chrzciny na cały weekend więc nie da rady 😔 ale jeszcze czas także znajdę kogoś innego.
No my jedziemy aż na jedną noc i zastanawiam się czy brać dostawkę czy jak to ogarnąć 🙈 do tego muszę wziąć sporo ciuszków bo przez to ulewanie to czasem trzeba go parę razy przebrać 😑 ale mamy meeega bagażnik więc na spokojnie cały wózek bierzemy i nie muszę się zastanawiać nad tym nawet 😁
A właśnie dlatego też zgodziłam się żebyśmy zostali na noc w sylwestra bo blisko do teściów mamy więc jakby było bardzo źle to pojechalibyśmy do domu 🤷♀️ moja szwagierka tak zrobiła... mieli u nas zostać... nawet chłopaki już się napili % ale że ich córka płakała i za chiny nie dało się jej uspokoić to ja ich odwiozłam 😅
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Longanimity a nie prześpisz się jedną noc ze Zbysiem? ja bym nie brała dostawki
Ja dziś rano się obudziłam bo coś mnie tłukło po twarzy. Otwieram oko a tam noga Lidki 😅 zaczęło się 😅 -
Sara smiechlam 😂
Ogoorkowa mniam! Jaka ja jestem na słodkie to szok!
Longanimity na jedna noc to właśnie może bym uznała, że pospimy razem. Z drugiej strony kojarzę, że mówiłaś, że Zbys woli sam…🧐
Iga 15 minut temu zasnęła sama i nie wiem czy na noc. Miała dość późno drzemke, bo koło 19, poszła po niej na mate, nakarmiłam ją, wykąpalismy, położyłam do łóżeczka i mówię „zaraz mama przyjdzie, tylko zje”, a patrzę ona spi 😅 I teraz nie wiem co jest grane😂Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka to chyba jej pora więc po prostu nie czekała na ciebie tylko zawinęła się spać 😅
Lidka śpi od 19:50. Ale ona ok 22:30-23 budzi się na pierwsze karmienie po którym już śpimy razem więc czuję juz jej oddech na karku 😅 -
No niby rozpatruje taką opcję że będziemy spali razem tzn śpiworek mu wezmę i jakoś tak się ułożymy na narożniku żeby było bezpiecznie... wiecie ja nadal mam jakiegoś schiza trochę na temat śmierci łóżeczkowej 🙈 ale czasem rano go biorę obok siebie więc jest to jakieś wyjście, a może w obcym miejscu tak będzie lepiej spał 🤷♀️ no zobaczymy.👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Obudziła się po pol godziny także chyba jej się przypomniało, że należy się cycy do snu:D
Longanimity, ja to rozumiem, bo też się tego obawiam mimo że dzieciaczki już większe. Nadal mamy sensor w łóżeczku włączony. Między 1 a 2 miesiącem sporo razem spałyśmy, zazwyczaj właśnie aby rano dospać, ale zawsze miałam stres 😬Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Ja na początku spałam z Lidką jak mumia 🙈 z resztą, niejednokrotnie pisałam, że nie znoszę spać z dzieckiem bo się zwyczajnie nie wysypiam, brakuje mi swobody ruchu. Ale już się naprawdę przyzwyczaiłam bo od 4 miesięcy nie było nocy aby przespała w łóżeczku. 4-te dziecko a pierwsze, które nie śpi w swoim łóżeczku 😂🤷🏻♀️
-
Sara no nie jest taki gładziutki i równy :p ale ostatecznie ten tynk okazał się być mocno słodki i następnym razem idę w coś typu semi-naked 😜 za to malinowe wnętrze i nasączenie biszkoptów sokiem z cytryny na plus! Jeszcze gdyby robienie malinowego tortu w białej kuchni było mniej brudzące 😬 goście poszli a ja nadal znajduje gdzieniegdzie czerwone kropki 😂
A nazwanie córki Sara byłoby teraz faktycznie ciekawe, choć raczej trudne dla niej 😅
Longanimity, ja bym sobie przed taka impreza nie dokładała obowiązków 😬 im mniej roboty tym lepiej i spokojniej👌
Nie zapomnijcie zapakować jakiegoś aspiratorka... ostatnio mój jechał w niedziele do apteki 30km, bo jak w domu miała czysty nosek, tak nagle na wyjeździe pojawił się glut. Jeden. 🤡
My też nadal używamy sensora. Chyba, że wyjątkowo zasnę przy karmieniu zanim ją do dostawki eksmituje zdarza się jakieś 2x w tygodniu pomiędzy karmieniami... ale pamiętam jaki spokój głowy mi to dawało po powrocie że szpitala... a i tak czasem wkładam głowę do dostawki jak nie słyszę oddechu, bo jest za cicho 😅 -
U nas pobudki co 1-2 h więc Lidka gloooosno daje znać, że żyje 😂
Ja naprawdę mam nadzieję, że te noce się poprawią bo powoli mam dość 🫠
Dzisiaj zaczęła o 22:50, 00:40, 1:40, 2:30 i tak do rana 🫠 nie na każdej pobudce chce cyca nawet. Wyje piorun wie dlaczego 🙈
Dziś wstała o 7:30 i do 9 leżała w łóżku z nami, uśmiechała się i gadała. Sporo na macie, w Leżaczku... O 15 wstała z drzemki, nakarmiłam ją i od tamtej pory leży na kanapie i nam śpiewa 😅
Czemu w nocy wychodzi z niej taki gremlin? -
Emma wygrała w tym konkursie na kostium karnawałowy puzzle przedstawiające kosmos - 1000 elementów. No więc dziś zaczęłam z nimi układać. Trochę ja, trochę Paweł. Ale dzieciaki siedziały bite 3 godziny. Ułożyliśmy całą ramkę i może 1/4 obrazka. Kazałam im zostawić w kuchni że jutro będziemy kończyć....
Tolka nas ubiegła. Nawet nie wiem kiedy. Wszystkie ułożone puzzle zostały zmiksowane w pudełku 🥴
I w takich momentach naprawdę szkoda mi dzieci bo to nie ich wina ale naprawdę aby uniknąć takich cudów trzebaby chodzić za Tolka krok w krok i patrzeć na ręce 😐 -
OŁ NOŁ ☹️ Sara, aż sama poczułam ten zawód w swoim sercu…to będzie głupie porównanie, ale mój pies za szczeniaka tak robił 😬 Ja sobie poukladalam mega dużo danego dnia, odwróciłam się na kilka minut a puzzle na podłodze i w jej paszczy. Aż mi się płakać chciało.
My dziś zrobiliśmy dłuuuugi spacer, a teraz wystawiam ubranka na vinted, bo już się frustruje ile ich jest. Ale mam takie, które mi na maxa żal sprzedać mimo że wiem, że ich trzymanie jest bez sensu 🫢Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Ogoorkowa, WonderWoman, Longanimity, Kasio lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka no niestety z Tolką tak to wygląda 🥴 naprawdę tyle rzeczy ile ona w życiu zniszczyła to jest aż niemożliwe. Dzisiaj prócz puzzli ma na koncie pociętą książkę 😐
Jutro zamówię antyramę i zaczniemy układać od nowa i po skończonej pracy będę zamykała i odkładała na szafę.
Najgorsze to, że Tolka fizycznie jest co raz sprawniejsza i większa i kiedyś wystarczyło zamknąć drzwi albo coś schować w szafce. W tej chwili nie stanowi dla niej problemu podsunięcie krzesła kuchennego i zdjęcie sobie czegoś. Więc wszelkiego rodzaju zamykania, blokady dla dzieci itd mogę sobie w 4 litery wsadzić 😅
Z pozytywów to... Żłopie ten femaltiker i dziś w nocy po raz pierwszy od dawna piżama była mokra 😁 piersi mam pełne jak na początku laktacji. Dziś zwazylam Lidke i od wtorku mamy... +110g 🥺🥺❤️ -
Agentka super zdjęcie ❤️
Zbyś na swoim 4miesiecznym za chiny nie chciał się uśmiechnąć 🙈 także jest z pełną powagą.
U nas dzisiaj dziwny dzień bo chyba wszystko rozwala katar 🤷♀️ znowu 4 drzemki ale ze byliśmy u siostry męża i była jego siostrzenica Zbysiu miał problem z usnieciem bo ona jest bardzo glosna i nie przetłumaczysz ... a jak już się obudził to nagle cisza 😑 no cóż... także pozbieraliśmy się trochę wcześniej i nawet zaproponowałam żebyśmy zrobili sobie dłuższą trasę nowym samochodem a Zbysiu już na pierwszym zakręcie spał 🙈
No i mamy pierwszy samodzielny obrót 💪 także liczę na zakończenie skoku niebawem 💪
Sara super że jesteś zadowolona z przyrostów 😊 A sytuacja z Tolą przykra dla dzieciaków ale mówiłaś że są wyrozumiali ale to też uczy właśnie wymyślanie na przyszłość jak zapobiedz takim sytuacją i pomysł z antyramą super!👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka Iga śliczna 🥰 ale wcale nie wygląda na chudzinke! 😄
Longanimity ekstra 🎉 gratulujemy obrotu. Ja też mam nadzieję, że skok już zbliża się ku końcowi.
A dzieci? Tak, są bardzo wyrozumiali co jednak nie zmienia faktu, że było im zwyczajnie żal. Emma się popłakała... Nie złościli się na Tolkę wcale ale było im mega szkoda i ja się kompletnie nie dziwię 🤷🏻♀️
Dziś puzzle, jutro coś innego 🤷🏻♀️