Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
P.s Lidka nienawidzi jak pisze na forum i ją obgaduje 😂
Już drugi raz dzisiaj obudziła się w momencie gdy konczylam pisać.
Czyli trzecia drzemka 15:20- 16:20
Powinna na noc zasnąć ok 19-19:30 bez problemu 🎉 -
Ogoorkowa no ja od kiedy mam świadomość bitch face’a to w miarę wiem, jak postępować, aby było lepiej 😂
Mysle, że fizjo nie zrobiła tego celowo z hałasem. Być może na większość dzieci to działa ok, a Pola po prostu ich nie lubi. Iga nie cierpi hałasu ze zgniatanych plastików na przykład.
Ja się złamałam i zwazylam Igę i pokazuje tak 5800/5900, ostatnio troche oszukiwała, więc raczej bliżej 5700. Jak wpisałam 5,7 w apke to niby lekko odbiła od tego centyla co na szczepieniu, ale nie wiem na ile ufać tej naszej wadze.
Za 2 tygodnie kolejna dawka rota, a Iga nadal smrodzi po tej drugiej ☹️
Też zrobiłyśmy fajny słoneczny spacer ☀️Już się nie mogę doczekać wiosny, bo wtedy będzie można nawet i dwa spacery robić
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka a może po prostu Iga ma taki rytm wypróżnień? Lidka od 5 grudnia tak sadzi czyli od ostatniej dawki rota i w przychodni powiedzieli, że prawdopodobnie tak ma bo to niemożliwe aby tak długo po szczepieniu się utrzymywał taki efekt 🙈
Lidka waży wg wczorajszego pomiaru 5 460g więc chyba jest najdrobniejsza z forumowych dzieci 🙈 -
Agentka ale jak sie skupiam, to zapominam kontrolować mimikę 😂 no pewnie tak jest, ale skoro widzi, że takie spokojne i wspolpracujące dziecko 😓 u nas tez nadal idą 💩 ogromniaste i śmierdzące... ale pomyśl, że ta trzecia to już ostatnia ❤️
Ja się nie mogę doczekać wiosny i spacerówki zamiast gondoli 😬
Czy tylko moje dziecko wyje jak ją przewracam z brzucha na plecy jak już widzę, że ledwo zipie? 😂 normalnie wielka awantura...
-
Sara, kup to ja wiem, że ona sama z siebie robi dużo, ale te po rota moim zdaniem po prostu śmierdzą 😬
No pocieszam się, że już ostatnia 😅
Ogoorkowa tak, Iga często zaczyna płakać, jak jej tak robię i dopiero po chwili się uspokaja, jak ogarnie, że żadna krzywda się nie wydarzyła 😅Ogoorkowa lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Zbysiu też tak robi, tak jakby jeszcze chciał być na brzuszku 🙈 i tak ja też czekam na wiosnę i jak Zbyś usiadzie i będzie bardziej świadomie podróżował 😉
Po mm śmierdzą 💩 ale do tego szczepienie na rota I jest jeszcze gorzej potwierdzam 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Lidka też wali śmierdzące kupy ale wiecie, ja mam zahartowany nos 😂
Możecie sobie wyobrazić tylko zawartość pampersa 5 latka 🤪 -
Dla mnie najgorszy zapach to jest rotakupa w pampers premium care. One mają swój zapach, on mi nie przeszkadza, ale w połączeniu z rotakupą wysiadam 😂
Qgl nie chwaliłam się, ale dzisiaj była pierwsza noc od dawna, gdzie nie przesikala pampersa i nie trzeba było w nocy/nad ranem zmieniać piżamki! Byłoby jeszcze lepiej, gdyby tatuś nie wziął rano na łóżkowe wygłupy i nie ulałaby serkiem na siebie i na niego (3 minuty przed callem z kamerką w pracy) 😂 -
Opublikowałam coś przed chwila i się nie dodało oO
Iga od godziny robiła akcje na cycu- wyła i się rzucała, a cycki flaki, sądziłam, że głodna. Zrobiłam mm, daje butle to pociumkala z dwa razy i zaczęła pluć, wsadziła sobie paluszki i przytulona ciamkała, zaproponowałam piers po kilku minutach i już jej pasuje i zasypia 😳
Nie nadążam za tym dzieckiem.Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Agentka to u nas właśnie w dzień tak wyglądają karmienia 🫠 ale wtedy właśnie daje smoczek na dosłownie pół minuty, potem podmieniam na cyca i jest git. Za to nocne karmienia są takie że się przysysa i kończy dopiero jak się naje.
Ale powiem wam, że ten femaltiker robi robotę 👌
Mleka mam odczuwalnie więcej i jak mała je to słyszę, że dużo dłużej i częściej przełyka 👌 -
U nas tak wyglądały karmienia zanim zaczęliśmy robić coś z jej napięciami... masz pewność, że z tej strony wszystko jest na pewno ok? 🤔 teraz mieliśmy takie wygibasy tylko 3 dni po szczepieniu i to wieczorami tylko, i znowu normalnie jest. Choć nie ukrywam, myślałam, że tylko ja mam ten problem, potem się dowiedziałam, że okresowo inne dzieci też tak miewają
Uuu zaraz idziemy na spacer a w paczkomacie czeka na nas wielkie zamówienie z akcesoriami do RD 🤩 -
Mnie też korci żeby już coś zamówić ale być może coś dostaniemy na chrzciny wiec poczekam jeszcze 🤭
Kiedy ten katar się skończy!? 😔 na początku Zbys był nie świadomy odciągania odkurzaczem to było spoko a teraz to już walka 🙈 ale dajemy radę i to chyba sama lepiej sobie radzę niż z mężem bo on to miętki jest i "nie chce robić krzywdy dziecku"... no jak w nocy przez te gluty spać nie może to naprawdę... z resztą samemu wiecie.
Właśnie przed chwilą leciałam do Zbysia bo odgłos jakby się dławił a on sobie grzyba ciumka 😅
Wczoraj miał jakiś lepszy dzień co do ulewania... dzisiaj już mata zalana konkretnie ze 4x... no i przewroty są... muszę z osteopatką pogadać a może wcześniej z pediatrą... bo właśnie wydaje mi się że Zbyś ma jakieś napięcia... bo po tym co mi osteopatka ostatnio radziła ja go zawsze przewracałam przez lewy boczek aby ciągnął prawym... bardziej napina lewy... no i Zbyś sam obraca się właśnie przez prawy bok 😅👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
Lidka niby ma napięcia w porządku. Ale to jest okropny nerwus i czasem i karmienia i ogólnie dzień mijają w naprawdę cudnej atmosferze a czasem to taki mały gnom 🫠
Ja już umówiłam dzisiaj wizyty u ortoptysty, okulisty i stomatologa 😄 jeszcze USG jamy brzusznej i tyle na dziś bo mi ucho odpadnie 😂
Jutro audiolog, laryngolog i neurolog 🫢
U nas piękna pogoda więc zaliczyliśmy dziś długi spacer -
Lomganimity, katary się chyba nigdy nie kończą... 🥲 nienawidzę tego odciągania glutów... u u nas tez tata nie chce tego robić, ja jestem zawsze ta zła 🤡
Sara a w buzi jej ktoś sprawdzał? Bo nasza pediatra tam np. Nie zagląda
Zaraz będę Wam się znowu żalić, że coś nam z zębami idzie, bo właśnie nie chce leżeć na brzuchu, tylko na plecach i memla gryzaki, nic innego nie może być 😐 a obślinione ma już nawet uszy 😂 -
Ogoorkowa chciałam znaleźć nasza mate, aby Ci podesłać, ale za Chiny nie mogę 🙈 moja mama ją kupowała, zakładałam, że na Allegro, ale nigdzie takiej nie ma. Podpytam ją i wtedy podeśle.
W ogóle miałam pytać jak u Was sprawa ząbka, a tu patrzę piszesz
Kania tak samo, bo kojarzę, że podejrzewałaś?
Ja się zastanawiam, bo Iga non stop coś gryzie, łącznie z moimi palcami 😅
Longanimity no Iga tez często się miota jak się jej odciąga kozy mimo ze kataru nie miała póki co to i tak nie przepada.
Tak mnie obsrandolila przed chwila, że ona do przebrania, ja w całości i kanapa do umycia 🙈 Rota wykończycie mnie!
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
Sara my też korzystamy z pogody i Zbyś zaliczyl 2h drzemkę w wózku 💪 no już dawno nie mial takiej długiej drzemki 🙈 ale ze obudził się wcześniej przez katar a rano pospał "tylko" 1h to akurat pasowało żeby pospał do tej 14 😊
Teraz kombinuje w dostawce żeby się obrócić... ciekawe czy będzie spał na boku 🤭
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ogórkowa neurologopeda patrzył buźkę ale to jak była malusieńka. Teraz nie.
Ale ogólnie pediatra rutynowo buźkę sprawdza zawsze.
Agentka Lidka dziś leżała jednocześnie z palcami i smoczkiem w buzi i nie wiedziała co gryźć 😅 chyba ostatnio pisałaś, jak Iga tak robiła. Przekomicznie! 😂
Longanimity to Lidka na spacerze spala godzinę od 9:10-10:10 i potem usnęła po równo 3 h - 13:10. Myślałam że pospi ale już 13:45 została obudzona przez dzieci 😐 teraz zasnęła o 16 na ostatnią drzemkę i mam nadzieję, obudzi się sama o max 17
Dzisiaj Lidson kończy 18 tygodni więc mamy wieczorem oficjalne ważenie. Ale pamiętacie jak ostatnio ważyłam ją przed i po karmieniu? Wychodziło mi +70 g na karmienie. Dziś to zrobiłam po karmieniu, które trwało max 10 minut i.... +110g. Wydaje mi się, że zjada więcej odkąd piję femaltiker codziennie -
Agentka dzięki za starania namierzrnia maty ❤️ z tymi ząbkami to jojczyła znowu dzisiaj strasznie i posmarowałam jej maścią dziąsła i od razu wesoły dzidziuś 🤡 także myślę, że to znowu coś jej tam rusza trochę 🙄
Pamiętaj, że z każdą rotakupą jesteś bliżej tej ostatniej 🤞
Longanimity pięknie się patrzy na nowe umiejętności dzieci
Sara skoro sprawdzą Wam, to pewnie ma jakieś pojęcie to by powiedziała kciuki za ważenie!
U nas ostatnio łapie sobie sama za smoczek i memla go pionowo 😂
Jeśli ktoś instagramowy to dzisiaj przypadkiem odkryłam jakąś rolkę lilmasti z zabawami dla dzieci i bardzo fajna jest, polecam jak brakuje pomysłów moje jajko dzisiaj obrabiało folie aluminiową 😂 -
Hej hej,
Odnośnie ząbków,to u naszego malucha faktycznie perełka, w miejscu gdzie trójka. Podobno sama się wytrze i dzieci naprawde często to mają 🤷
Byliśmy dziś na bioderkach. Po bioderkach ok, ortopeda nie kazał przychodzić 3 raz. Powiedział że jest już wszystko dobrze wykształcone. I pyta się czy dziecko widział fizjoterapeuta, bo ciągnie do prawej. A przecież my chodziliśmy to fizjo mówiła że asymetria do lewej 🤡 także wydaje mi się że on do prawej pociągnął, bo myślał że się będzie na brzuch przekręcał xd albo nagle się asymetria zmieniła 🤷
Czytam Was cały czas, ale jakoś nie miałam weny na odpisywanie. Malucha mam markotnego strasznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia, 17:43
-
Dziewczyny 🥺 mamy najlepszy przyrost od 2 miesięcy 🥺 w końcu minimalny ruch w górę na siatce zamiast ciągłych spadków 🥺
Napawa mnie to optymizmem ❤️