Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra dziewczyny, będę rozkminiać po drodze. Noce podejrzewam, poprawią się za rok lub dwa (pomyśleć, że w grudniu Lidka spala po 7-8 h 🫢).
Właśnie jadę z Emilem do okulisty. Stary pierwszy dzień w nowej pracy a ja muszę zabrać Lidke. Mamy do ogarnięcia 160 km.
Od rana mam biegunkę ze stresu 🙈
Mam nadzieję, że nie będzie płakała całą drogę 😅 -
Sara ja wiem ze każde dziecko inne, a Ty przecież masz ich już 4 wiec doskonale to wiesz 😉 tyle ze ja jak próbuje pomóc Zbysiowi szybciej zasnąć to działa to w drugą stronę bo go rozprasza 🙈 taki mam egzemplarz 🤷♀️ wczoraj zasnął na rękach pierwszy raz chyba od świat czyli prawie 2 miesiące... I to tylko dlatego że ma katar.
Ogoorkowa nie wiem jakie elektrolity macie, ale jak nie chce pić smekty to zupełnie jej się nie dziwię bo to paskudstwo 🥴
Ja się trochę przeraziłam właśnie bo po jakoś 3h pielucha sucha... no ale wczoraj zjadł naprawdę mało jak na niego, także pediatra mówiła żeby dopajać wodą... tylko niby kiedy... jak ja mu w tych krótkich OA to mleko ze 2x daje 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity mój Emil taki był. Im bardziej go lulałam tym bardziej się wkurzał. Lidka od razu budzi się z wrzaskiem. Odpala się bez ostrzeżenia 😐 ona nie kwęka, nie wierci się tylko od razu ryk. Po karmieniu jak ją odłożę nie śpiąca to pokręci się 5 minut i wyje. I tak w kółko 🫢 ja wiem, że powinnam do upadłego ją brać, uspokajać i odkładać by usnęła sama ale to trwa w nieskończoność i o ile w dzień próbuje tak w nocy zwyczajnie boje się, że się rozbudzi całkiem i pospane 🙈
Właśnie dojechałam do Lublina. Lidka pół drogi się bawiła zabawką a potem usnęła 😁 -
My już w domu 🫢 w drodze powrotnej trochę płakała ale Emil odpalił jej na YT baby sensory aż usnęła 😁 wróciła do domu, opróżniła 2 cyce i właśnie nawija zadowolona.
U okulisty...
Od razu po wejściu doktorka zwróciła uwagę że oko Lidki łzawi. Zbadała ją i okazało się, że zaczyna się zapalenie spojówek. Gdzieś nacisnęła i wypłynęła ropa 😐 dostała krople z antybiotykiem.
Co do Emila to wieści nie są najlepsze. Tzn dobra wiadomość jest taka, że sytuacja jest na ten moment wyklarowana. Zez jest spory i jest takim przewalonym typem zeza. Z jakichś powodów mózg "odłącza" to oko i Emil patrząc na przedmiot kontroluje tylko jedno oko - lewe, a prawe mózg ignoruje i wtedy ono ucieka. Pojawiła się też w nim wada która będzie się pogłębiała. Dostaliśmy zestaw ćwiczeń, okulary i ... Informacje o operacji 😐 niestety czas oczekiwania na operacje jest długi więc póki co ma chodzić w okularach aby wada nie postępowała a tak czy inaczej operacja jest konieczna bo tego typu zeza nie wyleczy się w inny sposób 😐
-
Sara z owu można powiedzieć szczęście w nieszczeciu z tym okiem Lidki 😮💨
No i realia czekania na operacje na nfz😔
Ja czekam jeszcze na wyniki crp ale w morfologii tylko jeden wskaznik podniesiony lekko i Google mówi że to przy infekcjach wirusowych 🤷♀️ wydaje mi się że jest ciut lepiej dzisiaj 💪oczywiście z drzemkami to będzie dzisiaj ciężko ogarnąć bo aktualnie jest drzemka nr 3... choć obstawiam że będzie krótka bo już się wierci... wiec powinna wpaść jeszcze nr 4 🙈👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
No niestety, terminy są odległe. Ale najważniejsze, aby okularami zahamować rozwój wady, która na szczęście jest jeszcze niewielka
U nas też dzisiaj będą 4 drzemki, bo 2 były w aucie. Aczkolwiek jakoś Lidka nie wygląda na śpiącą i jeśli do 17 nie uspie jej to po prostu położę wcześniej na noc. Stary dziś pierwszy dzień w nowej pracy i wróci w nocy 😮💨
Na szczęście, na powrocie zajechalam do maca więc odpada mi dziś gotowanie 🙈
A jutro zaczynam wprowadzać kaszkę 🙈
Longanimity daj znać jak crp.
Lidce to oko zaczęło mocniej ropieć i pojawił się katar 😮💨 oby to nie była kolejna choroba jakaś tylko zwykłe zapalenie spojówek 🤯
Chce już wiosny. Autentycznie. I zdrowych dzieci 🙏 -
Sara przybijam piątkę i czekamy na wiosnę!🌞🌻
Crp lekko podwyższone ale razem z tym drugim parametrem Google mówi że to infekcja wirusową.
No i chyba Zbyś wraca do formy bo kolacjową porcje mleczka zjadł największą od poniedziałku 💪 no i za nic w świecie nie dal się uśpić na 4tą drzemkę... a jednak wczoraj to mógł spać co 1-1,5h. Także jutro wracamy do 3drzemek 🤷♀️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
A i chciałam powiedzieć że wszystkie filmik pt. Jak należy prawidlowo trzymać niemowle do karmienia to autorzy mogą sobie wsadzić 🍑 powinno dodawać że nie każde dziecko można utrzymać w takiej pozycji 🙈 nie wiem czy to przez katar ale ostatnio jest taki ruchliwy że 2x to musiałam go łapać bo spadł by mi z kolan... tak się odpycha... a najlepsze że całkowicie przestałam się na to wkurzać tylko się śmieje a w głowie mam że jeszcze pewnie jakiś miesiąc bo niedługo ogarnie jak się trzyma butelkę, a potem sam usiądzie i będę mu coraz mniej potrzebna do tej czynności 🥺👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Longanimity a wiesz że by to pasowało? Moje dzieci tylko kilka razy miały typową infekcje bakteryjną i one się totalnie różniły przebiegiem.
I może to zabrzmi idiotycznie ale np wśród akwarystów jest takie przekonanie, że jeśli ryba zaczyna chorować nagle a po kilku godzinach jest dead to znaczy że zabiła ją bakteria. Bo infekcje wirusowe ciągną się jak nić z 🍑 (oczywiście w ich przebiegu może dojść do nadkażenia bakteryjnego) ale infekcje bakteryjne charakteryzują się nagłym początkiem i bardzo gwałtownie się rozwijają 🤔
A u Zbysia ten katar się wlecze i wlecze i ani w lewo ani w prawo.
Ja dziś po raz pierwszy od rana do nocy sama z 4-ka. I chyba po raz pierwszy sama wszystkich oharnialam wieczorem bo stary nadal w pracy.
Dostał "dziwną" pracę i będzie sam sterem, żeglarzem i okrętem i dziś przyjechał ze świętokrzyskiego facet, który ma go wdrożyć. A że jest 2 dni to wykorzystują czas na maksa (właśnie robią jakiś transport 100 km od domu) 🙈 -
No właśnie ja mam cichą nadzieję że to nadal ta sama infekcja i Zbysiu w końcu zaczął ją zwalczać 😅
I niebawem zakończymy ten katar który chyba ma ponad miesiąc już 😑
I wgl dzisiaj była taka mega smierdzaca 💩 zakładam że to przez katar 🙈 ale no masakra 😅
Ogoorkowa daj znać jak tam Pola i czy już jej przeszło ❤️👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
A u mnie dziwna niespodzianka 😁
Rano wam pisałam że dramat i załamka bo Lidka od zeszłego wtorku przybrała 10 g. No a dziś zwazylam ją ponownie żeby sprawdzić czy nie spada z wagi i co? Wczoraj było 5790 a dziś 5900. Przecież to niemożliwe. I zaczęłam rozkminiać, że może wczoraj gdzieś w momencie pomiaru oparła się ręką lub noga? To już nie takie proste zważyć na wadze tak długiego człowieka 🙈
A żeby było lepiej, usnęła o 19:30 i obudziła się dopiero po 22. Opróżniła 2 cyce i śpi jak kamień 🫢
Stary wrócił do domu przed 22. Ciężki miał dzień na "dzień dobry". Marudzi, że na dłuższą metę sobie nie wyobraża wracać do domu o tej porze a wychodzić przed 7 ale niby tak będzie tylko czasem 🙈 no i z deka przerażony ilością rzeczy, za które będzie odpowiedzialny. Ale finansowo powinno być Bajlando 🫢 -
Longanimity ostatnia 💩 była o 14.20 i póki co spokój 🤩 tylko strasznie absorbująca jest, ma dobry humor, ale wymaga zabawiania stale, ja wczoraj po południu padłam jak mucha 🥴 co ciekawe mocz w porządku, wirusów w kale brak.
Pytanie skad się wzięły 32 kupy w ciągu 72h? 🤯 dzisiaj idziemy na kontrolę do lekarza, zobaczymy co powie.
Ps, ja lubię smecte 😂 Młodej chyba aż tak też nie przeszkadza, lepsza niż elektrolity 😂
Też mam nadzieję, że Zbyś na prostej drodze do końca kataru ❤️🤞 zachowanie obiecujące 👌
Sara, może po prostu 💩 w 🍑 aktualnie tyle waży? Ostatnio była oprozniona a teraz już bombę szykuje? 😅 -
Ogórkowa ale właśnie wczorajszy pomiar był na głodno, po kupie 🫢 dlatego mnie tak zszokował 🙈
Lidce też smecta smakowała 🙈 dziwne te dzieci. Dla mnie to zwykła kreda 🙈
Ja właśnie ogarnęłam dom, zbieram dzieciaki i jedziemy z Emilem do optyka.
A Lidas dziś miał tylko 4 pobudki 🎉 rewelacja -
Sara a kiedy ostatni raz piłaś smekte? Bo ja jakoś w ciąży piłam chyba i to zupełnie coś innego niż w dzieciństwie ale nadal bez rewelacji 🙈
Daj znać czy próbowałaś dawać kaszkę 😁
Ja już planuje w poniedziałek zakupy większe i m.in. zobaczę co mają fajnego do RD i może coś zakupie 😊
Zbyś zrobił dzisiaj awanturkę o jedzonko także wraca do normy 💪😊
Jestem po teleporadzie, generalnie raczej wirus, jeśli będzie ok to na kontrolę w przyszłym tygodniu , szczepienie odroczone przynajmniej o tydzień.
U nas 1 poważna pobudka. A teraz konkretna drzemka od ponad 1h mimo że tata obok chrapie 😅👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ale kreda nie jest niesmaczna, tylko nie ma specjalnego smaku 😅 gorszy wg mnie jest pedicetamol w smaku 😂 albo syrop lokomotiv 🤢
Longanimity to Zbys odzyskuje formę! 🥰 nie wiem jak Ty, ale ja w weekend muszę jakoś odespac i odreagować to chorowanie dziecka... mam zamiar w sobotę wstac o jedno OA później niż mąż i dziecko 😅 nakarmie i niech się nią zajmuje 🤪
Ja wczoraj zrobiłam przeróbki w kuchni i jedna szufladę zajmują rzeczy Młodej do rd. Dzisiaj zamówiłam też u mojej mamy fartuszek na zajączka na alaantkowym blw są promki jakieś
Wgl mignęła mi jakąś aferka, że kaszki z helpy niektóre są sprowadzane z Ukrainy 😐 no samych rzeczy do jedzenia nie kompletuje jeszcze, ale nie brzmi to dobrze 🙄 -
Ja się zastanawiam nad kaszkami z holle bo już kiedyś pisałam że mamy bony do cerfa a tam są właśnie z tej firmy, no i generalnie przyjże się co jeszcze mają z jedzonka. A z helpy myślałam o różdżkach smaku🤔
Ja teraz tak rzadko przeglądam wiadomości, że wgl mało ci wiem🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Kurczaki, ale Wy już gotowe i oczytane z tym rd 😁 Mi się nie spieszy i chyba dlatego nic nie kupuje.
Tzn mam bidon i miseczkę, ale ostatnio widziałam, że niby dziecko ma pić z kubeczka. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.
Za to dorwałam śpiworek z Colorstories nowy za polowe ceny na 6-18 miesięcy 😁 Ten sam wzór co mamy obecnie, kombinezon na 68 też kupiłam identyczny, jak na 62 😂 Ja się jakoś przywiązuje, jak coś jest fajne.
Mała nadal biedna z ząbkami troszkę popłakuje. Miejscami ma gorszy apetyt niestety, poje 5-6 minut i placzki. Ale teraz pięknie zasnęła na spacerku, a ja mam imieniny także idę zrobić sobie przyjemność w postaci II śniadania na mieście 😂Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Ok, chwila żeby się bardziej poodnosic
Sara, daj znać jak tam kaszkowanie z Lidką
Z tą Smecta ja się nie zgadzam, że nie ma smaku 😂 Dla mnie to był zawsze najgorszy lek, unikam, jak ognia. Bleee… pedicetamolu nie próbowałam, ale Iga nim pluje także pewnie nie jest dobry, bo Camille pije bardzo chętnie. Zostają czopsy, ale je się nauczyła wypychać także też wyzsza szkoła jazdy 😅
Ogoorkowa dobrze, że przeszło! Jak dawno temu były rota? Może jakiś opóźniony zapłon po szczepieniu?
Longanimity ja słyszałam o tej aferze. W kontekście tych protestów aktualnych itd pewnie się odbiła jeszcze mocniej.
Pucz odezwij się do nas 🍀🍀🍀
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Longanimity nie próbowałam bo dziś chciałam te okulary załatwić z rana i w ogóle stwierdziłam, że poczekam do poniedziałku.
W poniedziałek będę już z Lidką sama a ona wkroczy magicznie w "6 miesiąc życia" więc brzmi to lepiej w perspektywie RD 🫢
A kaszki holle kojarzę. Mają proste składy, bez śmieci 👌
A smecte tak, piłam w dzieciństwie chyba 😅
Ogórkowa lokomotivu nie kojarzę ale pamiętam z dzieciństwa taki syrop "panadol". Jezu. To śmierdziało jak rzygi 🙈🙈🙈
Agentka, ja zawsze jak daje czopek to chwilę trzymam dziecko i zaciskam jego pośladki. Po chwili znika to uczucie parcia i nie wypycha już 😁 może spróbuj?
My już w domu, okulary wybrane i zamówione 😁 matka zbankrutowała 🙈
Okazało się, ze szkła będą strasznie drogie a na domiar złego młody sobie wybrał oprawki... Z Guessa za 500 zł 😐 fakt, wyglądał w nich świetnie ale niestety musiałam kierować się rozumem i znaleźliśmy inne. Również mu się podobają i wygląda w nich super a jednak kosztowały 3 x mniej. Nie wiem, nie lubię odmawiać dzieciom zakupu czegoś i czuję się z tym źle ale z drugiej strony, najważniejsze są szkła przecież i efekt korekcyjny. A same szkła wyniosły 800 zł 🤯Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 11:56