Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Zbys co prawda czasem się zaczyna interesować stopami ale jak anrqzie ciężko mu je złapać 😅
A od 2 lub 3 dni spodobało mu się piszczenie i tak się bawi i sobie popiskuje 😁
Sara okularki super😊 no niestety taka rola rodzica czasem trzeba pomyśleć zdroworozsądkowo. Przypomniałaś mi moją koleżankę z technikum u której się właśnie w szkole średniej okazało że musi nosić okulary i powiedziała rodzicom że albo takie bezbarwne za 600zl jej kupią oprawki albo nie będzie chodzić... jak to było ponad 15 lat temu to to było dużo kasy 🙈 po czym po roku chyba jej się spodobało i już kupiła sobie jakieś kolorowe 🤷♀️
Ja też właśnie myślę co tam u Pucz i Poldzia 💙👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Longanimity moi rodzice podobne przeboje mieli z siostrą 🫢 aż mnie zalewa jak o tym myślę 😄
Najważniejsze, że Emil zadowolony i ze szkła będą pomagały
Lidas od około 2 tygodni bawi się stopami, podnosi je i łapie a dziś po raz pierwszy włożyła syre do buzi -
Sara zastanawiam się mocno czy nie dołączymy do was od przyszłego tygodnia z kaszkami 😅 bo może mniej się będzie Zbysiowi ulewać 🤔 a ponoć teraz już nie ma żadnego schematu co kiedy podać i można robić to dowolnie... także może coś trochę pomoże 🙈
Sara30 lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
O, to tutaj chociaż Karo nie odstaje z umiejętnościami. Stopy ma w buzi prawie non stop. Co najlepsze to ciamka je z takim smakiem, że aż człowiek się zastanawia czy aby od nich diety nie zaczęła rozszerzać 😁.
Oto moja śmieszka, w sumie dawno jej nie wrzucałam:
[img]https://i.ibb. Przyduże ubranko bo zabrudziła dwa kombinezony w ciągu jednego dnia 🤭🙈. Sara, okulary to duży wydatek. Ja za swoje w ub.roku dałam blisko 1600! Astygmatyzm, ale przede wszystkim spora wada wzroku powodują konieczność piłowania szkieł aby asowaly nawet do grubych oprawek. Brrr... Na szczęście mogłam liczyć na dofinansowanie z pracy i sama musiałam ponieść koszty 'tylko' połowy. A Emil wygląda kozacko w nowych patrzałkach! W bloku w mojej części klatki mam 6 mieszkań. I wiecie, że w czterech z nich są maluchy poniżej roku? Przedział od 1 miesiąca do 9! Będzie z kim się bawić w przyszłości, bo póki co podczas spacerów nie widzę sąsiadek. A moja blokada społeczna nie pozwala mi zapukać i zaproponować wspólnego spaceru. Żałuję bardzo, bo wiecznie jestem sama z małoletnimi. Przydałby się ktoś dorosły do pogadania.[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 01:39
Ogoorkowa, agentka93 lubią tę wiadomość
-
Longanimity, ja już pisałam, ze starszą chlustala, wymiotowała tak, że byłam z nią na rozszerzonej diagnostyce. U niej wyszedł niedojrzały, poszerzony rozwór zwieracza przełyku. Przypomnij mi, Zbysiu miał USG i badali go pod tym kątem? Minęło jak zaczęła samodzielnie siadać, ok 9 mca. Zagęszczacze do mleka i kaszki niestety nam nie pomagały.
Choć warto oczywiście sprawdzić, a może u Zbysia się sprawdzi 🍀.
-
Agentka, oesu, wypychaniu czopsów co za gwiazda
U nas super wyszło, że już zaczęłam kompletować wyprawkę do RD, bo bym z tą smectą nie wyrobiła ale ogólnie, to przecież klikasz i pojutrze najpóźniej wszystko masz w domu
Longanimity jak ja nie cierpię jak dzieci piszczą u nas z reguły jest to albo głośne modulowanie głosem, albo krzyk, rzadko się zdarza typowy pisk jeszcze. Może nas oszczędzi i tak mam wrażenie, że sąsiedzi się muszą czasem zastanawiać, czy nie wezwać opieki Zbysiu już jutro ma 5 miesięcy, więc jeśli czujesz, że to już Wasz moment, to pewnie, że próbuj, może mu ulży ulewanie!
Sara śliczne te okulary ja nigdy nie miałam problemu z wyborem oprawek, jakoś mam twarz, która dobrze wyglądała w tanich oprawkach hahah
Za to szkła... To drożeje z każdą wymianą -_- coraz więcej filtrów, pocienianie szkieł... Teraz mam szkła za 1800 w oprawkach za 200 swoją drogą, mój pracodawca albo jest bardzo hojny, albo nie doczytał, bo zwrócił mi 50%. Wiadomo, może i 100%, ale spodziewałam się 200 zł
U nas nie ma szans póki co tak wysoko nóg dźwignąć kolanka to jej poziom nóżki tylko jak przytrzymam
Aaa jeszcze wyprawkowo do RD: o ile sztućce eZpZ są genialne kształtem i wgl, tak miseczka... no daremna ta mata, ślizga się mocno (przynajmniej po blacie kuchennym). Za to talerzyki z Mushie - miodzio! Wiadomo, nie jest to, że się nie da odkleić, ale bardzo fajnie to siedzi -
Ogórkowa ej! A u mnie mata ezpz się klei solidnie! 🤔 A może Lidka tak łatwo bierze te syry do buzi bo jest chuda i jej brzuch nie przeszkadza? 😂
Ancalime ale Karo śliczna 🥰
Zdecydowanie ktoś do pogadania podczas spaceru to super opcja. Wiosna sprzyja spacerom więc może ktoś się ujawni
Longanimity to co, startujemy w przyszłym tygodniu z kaszkami? 🫢
Mnie jeszcze czeka w tym miesiącu kolejny wydatek niespodziewany 😐 zmywarka padła na amen a jest już po gwarancji 😮💨
A co do okularów to moje są zawsze tanie 🫢 mam ledwo -2 i minimalny astygmatyzm więc moje szkła kosztują 200 zł 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 18:19
-
Miałam długi piękny post i Iga mi go skasowała 🤦🏻♀️ Serio… to dziecko próbuje mi wyrwać telefon przy karmieniu 😅
Czekam na stópki w buzi, bo to przesłodkie ❤️
Przewroty za to dziś wróciły do łask.
Zastanawiałam się właśnie czy oprócz ząbkowania nie wchodzi w skok. Bo potrafi płakać i przestać, jak ją poprzytulam, a to raczej nie świadczy o dolegliwościach bólowych A się zrobił płaczek i tulin.
Robię tak z pupą, ale to jest walka o życie tak się szarpie:p
Swoją droga zaczęła mi jakoś dziwnie dziś pokasływać, ale tylko leżąc na plecach, brzmi to trochę jakby się krztusiła ślina i już sama nie wiem czy to jakaś infekcja czy zwiekszona produkcja śliny przez zabki 😕
Emil wyglada super w oksach! I podtrzymuje Sara, że wszystkie Twoje dzieci są do siebie podobne w jakiś nieokreślony sposób, coś maja w spojrzeniu 😁
Longanimity tak jak Ancalime pisze, mój chrześniak ulewal nawet po wprowadzeniu pokarmów stałych dopóki nie usiadł 😕 Ale spróbuj, może pomoze akurat:)
Ancalime a może macie jakąś grupę osiedlowa? Albo jakis klub/kawiarnie dla mam z dziećmi? Karo jest prześliczna 💕
Pewnie jeszcze o kims zapomniałam, ale tak to jest, jak 2 godziny tworze nowy wpis 🙈
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Karo jaka uśmiechnięta 😊
Pewnie mamy tych najmłodszych jeszcze nie wychodzą przez pogodę ale jw. słoneczko wyjdzie to i mamy z dzieciaczkami wyjdą 😁
Ja też pewnie zacznę więcej spacerować z bratową jak pogoda będzie dopisywać, a pewnie po porodzie też będzie szybciej wychodzić niż z pierwszym bo raz że kolejne dziecko to już mniejszy strach o takie rzeczy a dwa ja to odrazu wychodziłam i chyba ją przekonałam że można 😅
Byliśmy na usg ale jak to mój mąż określił u doktora mruka który stwierdził że on takiego nie robi i żeby w nawet dziecku syropu nie dawać bo uleje co ma ulać i tyle 🙈 a pediatra stwierdziła że jak nie ma innych symptomów i przybiera prawidłowo to jeszcze się wstrzymamy. No i jak dostaje syrop to jest lepiej.
Ja wiem ze kaszka to nie magiczny sposób i nie mam zamiaru robić mu butli z kaszką na noc ale może delikatnie zaczniemy już 🤷♀️
Aktualnie plan jest taki że w poniedziałek robie zakupy i jak dostane coś sensownego do we wtorek pierwsza kaszka 😁 oczywiście chodzi o sensowną kaszkę bo akurat łyżeczkę mam z lovi 😉
I tak też pomyślałam że Zbysiowi ciężko stopy złapać bo mu brzuszek przeszkadza 😂🙈
No a szczepienia mamy odroczyć przynajmniej o tydzień także zważą go dopiero za 2 tygodnie.
Zastanawiam się też czy pytać pediatry o zdanie o RD 🤔 Sara wiem że nie pyta... a pamiętam też że już usłyszałyście głupoty od swoich lekarzy 🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Agentka, no to w bardzo nieokreślony sposób. Bo każde wygląda jak z innej matki 😂
A wiesz co, mi się wydaje że to właśnie 5-ty skok wchodzi na pełnej bo Lidka od wczoraj ma taką dwubiegunówke. Raz się bawi na macie, fika, piszczy a za moment się drze i nie daje nawet usiąść z nią 🫢
Ale obroty wyćwiczyłyśmy konkretnie. Obraca się już na brzuch, na plecy przez obydwa boki i robi to co chwilę - na macie, na przewijaku, na łóżku, w kołysce 🙈🙈🙈 a jeszcze kilka dni temu się martwiłam, że się nie obraca i jest w tyle
Longanimity mój Emil nigdy nie osiągnął etapu stopek w buzi - był takim pulpetem 😂
Wiesz co, ja nie pytam bo jak byłam ostatnio to pediatra mówiła żeby nie rezygnować z KP ale jeśli nie zacznie przybierać to trzeba będzie dokarmiać (a w wieku 5 miesięcy jednak bardziej prawdopodobne że chodziło o posiłek stały a nie mm) no i sama pediatra powiedziała, że już nie ma takiego ciśnienia bo lada moment będzie RD. Ale w szczegóły się nie wdawała 🤷🏻♀️
Emma zaczęła RD mając 4 miesiące 🤯 kiedyś były takie zalecenia u dzieci karmionych MM ale i ona rozwijała się błyskawicznie. Jednak teraz wiem, że to było za wcześnie. Emil miał ok 5,5 miesiąca jak zaczęliśmy a Tolka grubo po roczku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 19:33
-
Ancalime, widzę mocno podobne historie okularowe ale szybki dresik ma Karo! super wygląda
Dziwne w sumie, że żadna nie spaceruje... ciekawe czemu, większość osób, które znam, jednak wychodzi z dziećmi Ale jak podrosną to na pewno będzie wesoło u Was
Sara, a do blatu, czy do podstawki krzesełka? Ja krzesełka jeszcze nie wyjęłam z pudełek, na razie tylko na blat kuchenny zerknęłam teoretycznie eZpZ to jakaś marka powiązana ze stokke, to powinno działać dobrze... Ale no nie chce mi się wyciągać
Czy Ty właśnie próbujesz mi powiedzieć, że Pola jest gruba? szczególnie teraz, jak jej cała zawartość brzuszka wyleciała ;( a tak na serio, to przypuszczam, że wina napięć, i że ma po prostu jeszcze za słaby brzuszek. Ale kiedy ona ma go ćwiczyć, jak ona na prawdę całe OA spędza na brzuchu?
Longanimity co do opinii pediatrów o RD, to nasza niby "pozwala" od 4 miesiąca, choć u nas to ostatnio przemilczała ;> a dzisiaj u innej na kontroli biegunki mówiła, że po 6 miesiącu, dopytywała czy nic jej nie daliśmy do jedzenia przypadkiem i stąd ta biegunka także ile ludzi tyle opinii
Kurdeeee, nie straszcie kolejnym skokiem, poprzedni dał mi w kość, jeszcze się nie pozbierałam po nim do końca -
Ogoorkowa spokojnie powinnaś mieć jeszcze trochę czasu bo niby kolejny skok w okolicy 22tygodnia 😉
Ja Zbysia zachecam do łapania stópek szczególnie podczas zmiany pieluszki bo gdzieś widziałam że, zamiast podnosić za nogi można właśnie tak jakby te nóżki w kierunku brzuszka i głowy popchnąć i dziecko samo pupę podnosi i właśnie wtedy zwykle Zbys zaczyna interesować się stopami 😊
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ogórkowa ja na blat położyłam na chwilę bo układałam w szafce i byłam zdziwiona jak się przyssało 🙈
Pola na pewno nie jest pulpetem ale Lidka jest bardzo szczupła i bardzo długa więc zakładam, że jej łatwiej.
Ja dzisiaj tak rozkminiałam KIEDY ona tak wycwiczyla szyję, barki, plecy skoro tak obiektywnie patrząc niewiele czasu spędza na brzuchu i chyba wiem. Ona bardzo często leży na mojej klatce (ja jestem w takiej półsiedzącej pozycji) z głową w górze. Dużo też noszę ją w pionie i ogólnie to już nie wymaga podtrzymywania głowy.
A brzuch ma wyćwiczony leżąc na plecach 🙈
Ogólnie napięcie u niej bardzo mi się podoba i nie wiem z czego wynika niechęć do leżenia na brzuszku. Albo ja oczekuje zbyt dużo?
W porywach jednorazowo bawi się na brzuszku 10 minut.
Mnie dzisiaj tak głowa boli, że wymiekam. Lidka ma skok - bardzo dużo dziś płakała 😐 Tolka brzeczala całe popołudnie. Autentycznie miałam ochotę sobie pójść 😐
-
Ja nie wiem czy to jest kwestia brzuszka. Karo jest pulchna a jednak stopy non stop ostatnio w buzi - i to jeszcze je tak śmiesznie ciamka.
Myślę że to kwestia wyćwiczenia określonych grup mięśni. Zresztą, ja sama jest w rozmiarze wołającym o pomstę do nieba, a sobie palce od stóp mogę włożyć do buzi 😂.
Karo to ostatnio po prostu kuleczka
Wy już się szykujecie do rd, a mi tak niespieszno... Starsza karmiłam sloiczkami, teraz chciałam trochę blw, ale się boje 🙈. Natomiast cały osprzęt już mam.
Ogoorkowa według mnie dzieci ćwiczą właśnie będąc na brzuszku 🤔. No, nie licząc ćwiczeń zapisanych ewentualnie przez fizjo. Jak Ty chcesz jej ten brzuch jeszcze dodatkowo wzmacniać? Ew. tejpami.
Pamiętaj, że nie każdy skok dziecko przechodzi jednakowo i tego się trzymajmy🍀.
Longanimity, kciuki zatem za próbę z kaszką. Daj znać jaką wybrałaś, bo a to z ukr zboża, a to z cukrem czy jakieś inne zarzuty.
Spokojnych nocek. A może udałoby się z max jedna pobudka 🙈😂🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 01:40
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
-
A jak u Was ostatnimi czasy wygląda długość OA do drzemek? Karo ma najczęściej 5-6 okienek przeplatanych krótkimi drzemkami, zwykle 20-25 minutowymi. Tyle żeby skorzystać z WC lub coś zjeść. Ciężko posprzątać chałupę, a praca wchodzi w grę tylko po 20, kiedy mała śpi
-
O to to! Spokojnej nocki!
Ja życzyłabym sobie a właściwie Zbysiowi nocki bez konieczności używania odkurzacza do odciągania gilów🙈👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
U nas zwykle 3 drzemki, na 4tą praktycznie bez szans żeby usnął a czasem na spokojnie wcisnąłby 30min. Zwykle OA ok. 2h (rano ciut krótsze wieczorem się wydłużają) drzemki bardzo różnie ale coraz częściej zdarzają się takie 45min do 1,5h, zwykle jednak 30min
Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Hej!
Jakoś nie czułam ostatnio mocy z tym wszystkim, żeby się odzywać, ale co nie co podczytywałam.
Ancalime, Karo jest prześliczna! Sama słodycz 💛
Odnośnie okien aktywności to u nas ciągle tak samo - Poldziu przez większość dnia jest aktywny, ostatnio nawet jest problem z pierwsza z dwóch drzemek, które miał już standardowo i wtedy zmuszam go koło 13 spacerem 😜 druga wypada o 16.30 i 21.30 już do spania nocnego.
Super macie, że tyle rówieśników w okolicy, pewnie łatwiej o jakiś większy kontakt będzie jak Maluchy trochę podrosną 😄
Longanimity, też się chętnie dowiem co wybrałaś z kaszek, bo póki co byłam zaślepiona magia Helpy, ale po tej całej nagonce już trochę czar minął 😋 no i oby Zbysiowi pomogło! Już czas, żeby go te dolegliwości powoli opuściły to i Ty odetchniesz 🙂
Sara, jak zobaczyłam zdjęcie Emila to o tym samym pomyślałam co już zostało napisane odnośnie podobieństwa u Twoich dzieci 😁
No i jak dzien dał popalić to moze chociaż nocke będziecie mieć udana ☺
Agentka, dzielna Iga z tym uciążliwym ząbkiem ☺ no i oby kaszel faktycznie nie był związany z żadnym choróbskiem, bo ostatnio sporo tego wszędzie i gdzie się nie jest to wszędzie ktoś zasmarkany 😜
Ogoorkowa, nam fizjo zalecała do wzmocnienia brzuszka dawać piłkę na wysokości brzuszka, żeby Maluch się zamykał rączkami i nóżkami i wtedy niby super mięśnie pracują 🙃 a jak już tak Pola lubi leżenie na brzuszku to każda próba napierania w podłoże przy próbach wysokiego podporu to też spora praca brzucha ☺
No i mała aktualizacja odnośnie tego jak to się wszystko z Poldziem toczy...
Cała drama zaczęła się po tym kontrolnym USG i o tyle o ile komory nadal są powiększone (podobnie jak poprzednio) to wzrosl wskaźnik Evansa - więc wg internetu: wodogłowie.
Pojechalismy od razu do neurologa i sam wynik USG nie był dla niej zły - przy wodogłowiu wartości byłyby ponoć znacznie wyższe (ale dr zasygnalizowała, ze jak pojawia się określone objawy to od razu do szpitala, bo może się okazać, że wodogłowie narasta - nie muszę chyba mówić, że codziennie ryłam sobie nimi głowę i się ich doszukiwałam), poza tym przy badaniu określiła, że Poldziu ma opóźniony rozwój w związku z tym, że nienajlepiej przechodzi próbę trakcji 🥲 dodatkowo uważała, że Poldziu ma za dużą głowę jak na swój wiek (44cm),zalecone częstsze wizyty u fizjo, kontrolne USG po miesiącu i badanie w kierunku toksoplazmozy i cytomegalii - nie wróciłam z tej wizyty ani odrobinę spokojniejsza.
Mąż sugerował dr, że on też ma dużą głowe i może Poldziu ma to po nim to stwierdziła, że musiałby porównać jak wyglądał przyrost w okresie niemowlęcym i tutaj mamy punkt zaczepienia, bo głowa przyrasta im identycznie 🙃 toksoplazmoza i cytomegalia - niereaktywne! po ponownej konsultacji zalecenie kontrolnego USG i usprawnienie Poldzia ruchowo, póki co bez dodatkowej diagnozy...
W tym tygodniu zadzwonili z przychodni gdzie mieliśmy mieć wizytę u neurologa na NFZ ( w czerwcu) z propozycja wizyty w ta środę, więc wiadomo - pojechalismy ☺ dr dramat...od samego wejścia z pretensjami o co nam właściwie chodzi, że dziecko jest zdrowe, a my mu szukamy na siłę, że to że go masujemy (zgodnie z zaleceniami terapeuty i fizjo) aby rozluznic my ta stronę z napięciem to tylko tym zaburza my jego naturalny rytm rozwoju...i że generalnie fizjo to zło i się na niczym nie znają i jaka różnica czy dziecko robi coś jedna strona czy dwoma albo czy zacznie czworakować pół roku szybciej czy później 🥲 jedyny plus był taki, że dostaliśmy skierowanie na sporo badań i USG, wszytskie badania z krwi wyszły ok, jedynie morfologia trochę rozjechana, ale Poldziu kaszle już ładnych kilka dni, bo mnie dopadło choróbsko w ubiegłym tygodniu i mimo wszytsko się zaraził, ale tak po za tym kinaza, alat, asat, które mogą wykazywać na jakieś problemy mięśniowe - wszytsko w normie. Kreatynina, glukoza, sód, potas, witamina b12, witamina D, żelazo, ferrytyn - wszytsko bez odchyleń...
Ogólnie wszystko zależy teraz od tego USG, bo jak tam nie będzie znowu nic niepokojącego to myślę, że temat będzie na zasadzie - do obserwacji, ale jak nie to czeka nas rezonans, a to na sama myśl mam dosyć, gdzie takiego Malucha badać pod narkoza... 😦
Generalnie nie uważam, że Poldziu jakoś odbiega znacznie umiejętnościami...na brzuchu potrafi leżeć spokojnie ponad 2h dziennie, pivoty ma opanowane, przewraca się na brzuch i powoli zaczyna też na plecy, pływa bez problemu, wyciąga rączki do zabawek, pełza w tył i robi specyficzną 'gąsienice' aby wymusić przemieszczenie w przód, wysoki podpor opanowany, w tym tygodniu pojawiły się pierwsze próby amfibii...jedynie co to nie do końca wychodzi trakcja, chociaż jak twierdzi fizjo - jest już lepiej , a samo trzymanie główki w innych pozycjach to już w ogóle opanowane, no i był czas zainteresowania syrkami, ale się skończył zanim zaczął je porządnie przyciągać 🤷♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 23:22
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Pucz aż mi serce szybciej zabiło, jak zobaczyłam, że napisałaś ☺️ Wydaje mi się z Twojego opisu, że to dobrze wygląda ☀️ Wierze, że się nastresowałaś i doszukiwałas objawów, bo każda z nas by tak miała, taka prawda… Kciuki, aby tak dalej szło ku dobremu! Bo rzeczywiście narkoza musi być stresująca u takich brzdąców.
Swoją droga to chyba Kani mąż ma wodogłowie i z tego co zrozumiałam żyje z nim bez przeszkód?
Mamy wizytę u lekarza na jutro, wieczorem Iga już nie kaszlala i nie wiem czy ta lekarka nie spojrzy na mnie, jak na kretynke. Ale kurczę wole, aby ją osłuchała niż coś przegapić…
Przesyłam senne fluidy od mojej śpioszki 💤💤💤 Może się uda ją pomnożyć i obdarować też inne dzieci.
W dzień to u nas lipa drzemkowa, ale nie narzekam, bo ona ewidentnie kumuluje na nockę. Dzisiaj np 3 drzemki- pierwsza dłuższa, bo przeszło godzinkę w wózku od 10:30(w domu 40 minut to już długo), później około 15:30 takie 30 minut, a później zwykle około 19, a dziś dopiero przed 20 też takie 20 minut. No i sen nocny w okolicach 21. Wiec zupełnie nie ma tak, że to ostatnie OA u Igi jest najdłuższe. Rano budzi się zwykle koło 8:30, chyba że wieczorem świruje i nie chce spać to później. Czasami słyszę, jak mniej więcej o 7 się przebudza na 💩 i idzie spać dalej. Nie wstaje wtedy, bo zakładam, że skoro nie ma odparzeń to godzina to jeszcze w granicach przyzwoitości, a pewnie by się już rozbudziła i później codziennie musiałybyśmy wstawać o 7, a usypiać tez o 19, a obecny układ pasuje mi bardziej, bo wtedy sobie dłużej posiedzę tak jak lubię i rano mogę fajnie pospać :p
blador2 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖