Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie jeżeli chodzi o l4 to lekarz wypisał mi już na ostatniej wizycie kiedy go o to poprosiłam 😀 a dodatkowo że pracuję w biurze i mam stały kontakt z klientem to tym bardziej powiedział że teraz w okresie grypowym i wracającego covida powinnam być odizolowana od dużych skupisk ludzkich 🙂 no i od razu powiedział że zwolnienie będzie przedłużane bo już do pracy nie wrócę, narazie wystawione do następnej wizyty
Niemampomyslunanick, Meeg, Ancalime, bzksz lubią tę wiadomość
👰♀️🤵♂️💒 06.2021
Starania o pierwsze 👶 od 07.2022
👱♀️ 27
💊 fertilcare, metformina
AMH- 3,83ng/ml
SHBG- 107,9nmol/l
FSH- 7,08mlU/ml (4dc)
LH- 4,78mlU/ml (4dc)
Estradiol- 27pg/ml (4dc)
Testosteron- 0,573ng/ml
👱♂️ 28
💊 fertilman
brak badań na tą chwilę
od 10.2022 starania z żelem Conceive plus
03.12.2022 ⏸️🥹
beta hcg 70,500mlU/ml
5.12 beta 203,9mlU/ml przyrost 167% 😁
09.12 jest pęcherzyk w macicy 🥹
10.12 beta 1594,47mlU/ml przyrost 136,5% 😄
16.12 pęcherzyk z zalążkiem zarodka 😄
09.01 2,24cm dzidziutka 🥰 serduszko jak dzwon 🥹 rośniemy jak na drożdżach
31.01 prenatalne- niskie ryzyka, 6cm dzidzi, prawdopodobnie dziewczynka 🩷
06.02 wszystko dobrze, maluszek dzisiaj bardzo spokojny 😄
06.03 wszystko dobrze, ruchliwa dzidzia, nisko łożysko
-
Ja mam długą liste testów które mnie oszukały bo, nord, facella.. jedyne którym ufam to te najtańsze z allegro no i pinkiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Ciąża to nie choroba i jak przebiega prawidłowo to nawet wskazane jest wyjść do ludzi.
Także wszystko bardzo jak zawsze zależy i z rozsądkiem w trosce o fasolka 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 12:10
-
nick nieaktualnyMeeg wrote:Wszystko się zgadza ale to zawsze zależy od charakteru pracy. Praca zdlana nie daje kontaktu z ludźmi. Jak mam być szczera to wolałbym wyjść na spacer lub na jogę dla k w ciąży czy basen w ciagu dnia kiedy nie ma tłumów zamiast siedzieć w domu pracować i stresować deadlinami itd 😃
Także wszystko bardzo jak zawsze zależy i z rozsądkiem w trosce o fasolka 💚Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2023, 12:24
-
Aleksandra_joanna_p wrote:ELka, a jakby tak poczekać do wyników bety i nie robić tego pinka? 🙈 wiem, to co mówię jest kuriozalne 😂
Ona11, pewnie, że można w tak zaawansowanej ciąży pójść na ślub, nawet powiem więcej 😅 można wziąć ślub w tak zaawansowanej ciąży 😂 wiem z własnej autopsji 😂
Natosia, zgadzam się z Tobą! Sama jestem pracodawcą i mówię moim pracownicom dokladnie to samo, jedyny plus dla nas jest taki, że z mężem działamy w branży IT i mamy więcej mężczyzn niż kobiet jako pracowników, także jest trochę łatwiej 😊
No i teraz największy hit mojego posranego umysłu 😂 mówicie, że zastanawiacie się jak będzie wyglądać mieszkanie, czy możecie iść na ślub, i że warto zrobić podjazd 😅 No to chyba jestem jeszcze lepsza 😂 zdarza mi się zamawiać synowi rzeczy na Vinted i już jakiś czas przeglądam też te najmniejsze rozmiary bo tam najłatwiej trafić perełki, i co oczywiście robie? Zamawiam też rzeczy w rozmiarach 50, 56 i 62 😂 bo będę miała jak urodzi się drugi skrzat 😂 oczywiście, żeby nie było... pierdyliard kartonów z rzeczami po Leonie leży w garażu 🙄 w większości nawet nie założonych bo mialam tych rzeczy tyle, że nie zdążyliśmy...
https://ibb.co/Gcc9Z9K
Na moje oczy są najciemniejsze ze wszystkich. Jezuuuu byle do wieczora!!!!paprotka17, M94, Niemampomyslunanick, Maiora, Ancalime, SandraH.97, alauda, ChocoMonster, Emka06, Longanimity, moonflower, Ona11, Natosia, Pauli19, Aleksandra_joanna_p, Pfry, Evondita82 lubią tę wiadomość
29.04 ⏸ (22 dc)
05.05 💉 Beta HCG 158 mlU/ml (28 dc)
08.05 💉 Beta HCG 579 mlU/ml (31 dc)
18.05 🍤 5t5d CRL 0,28 cm, FHR 101 u/min
25.05 🍤 6t5d CRL 1 cm, FHR 136 u/min
07.06 🍤 8t4d CRL 2,31 cm
21.06 👶10t4d CRL 4,5 cm, FHR 175 u/min 🩷
07.07 👶12t6d CRL 7 cm, FHR 163 u/min
02.08 👶16t4d 189 g
30.08 👶20t4d 404 g, FHR 144 u/min
27.09 👶24t4d 918 g
24.10 👶28t3d 1570 g
14.11 👶31t3d 2002 g
05.12 👶34t3d 2700 g
21.12 👶36t5d 3300 g
04.01.24 r. 👶38t5d Marcelina 🩷 3400 g, 57 cm
👩 39 l 🧑 47 l
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
-
nick nieaktualny
-
Ja mam doświadczenie z leżeniem w ciąży bo z Frankiem miałam problemy krwawienie w połowie ciąży, skracająca się szyjka reżim łóżkowy przez prawie dwa miesiące, i powiem tak mogłabym spędzić całe dziewięć miesięcy leżąc plackiem byle by tylko dziecko było zdrowe, ale jest to bardzo wyczerpujące psychicznie zwlaszcze jak za oknem piękna wiosna słońce, można by pójść na spacer czy nawet na leżak do ogrodu i taką sytuacje trzeba umieć sobie dobrze w głowie ułożyć
Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
nick nieaktualny
-
Aleksandra_joanna_p wrote:ELka, a jakby tak poczekać do wyników bety i nie robić tego pinka? 🙈 wiem, to co mówię jest kuriozalne 😂
Ona11, pewnie, że można w tak zaawansowanej ciąży pójść na ślub, nawet powiem więcej 😅 można wziąć ślub w tak zaawansowanej ciąży 😂 wiem z własnej autopsji 😂
Natosia, zgadzam się z Tobą! Sama jestem pracodawcą i mówię moim pracownicom dokladnie to samo, jedyny plus dla nas jest taki, że z mężem działamy w branży IT i mamy więcej mężczyzn niż kobiet jako pracowników, także jest trochę łatwiej 😊
No i teraz największy hit mojego posranego umysłu 😂 mówicie, że zastanawiacie się jak będzie wyglądać mieszkanie, czy możecie iść na ślub, i że warto zrobić podjazd 😅 No to chyba jestem jeszcze lepsza 😂 zdarza mi się zamawiać synowi rzeczy na Vinted i już jakiś czas przeglądam też te najmniejsze rozmiary bo tam najłatwiej trafić perełki, i co oczywiście robie? Zamawiam też rzeczy w rozmiarach 50, 56 i 62 😂 bo będę miała jak urodzi się drugi skrzat 😂 oczywiście, żeby nie było... pierdyliard kartonów z rzeczami po Leonie leży w garażu 🙄 w większości nawet nie założonych bo mialam tych rzeczy tyle, że nie zdążyliśmy...Aleksandra_joanna_p lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJednorożec89 wrote:Ja mam doświadczenie z leżeniem w ciąży bo z Frankiem miałam problemy krwawienie w połowie ciąży, skracająca się szyjka reżim łóżkowy przez prawie dwa miesiące, i powiem tak mogłabym spędzić całe dziewięć miesięcy leżąc plackiem byle by tylko dziecko było zdrowe, ale jest to bardzo wyczerpujące psychicznie zwlaszcze jak za oknem piękna wiosna słońce, można by pójść na spacer czy nawet na leżak do ogrodu i taką sytuacje trzeba umieć sobie dobrze w głowie ułożyć
Ancalime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAkczi wrote:O jeny, myślałam że tylko ja odwalilam coś takiego na vinted i przy okazji zamowienia sobie sukienki wziełam taki uroczy komplecik z kubusiem puchatkiem w rozmiarze 56😅
Akczi, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
paprotka17 wrote:Ale czy l4 pozwala na basen? Koło się zamyka. Ja jestem bardzo źle nastawiona na "l4 bo kontakt z ludźmi". Poza Polską się da inaczej podchodzić do tematu.
Niby na l4 nie można, ale wiem że właśnie niektóre osoby traktują l4 jako urlop i chodzą wszędzie, jeżdżą na wakacje itp. A później pretensje ze zuss się czepia...
Ja wiem że wszystko jest dla ludzi ale nadużywanie też nie jest dobre. I pisze to ja która od 10tc była na l4. Uwierzcie 100 razy bardziej bym wolała na nim nie być a normalnie funkcjonować i wychodzić, korzystać z uroków ciąży aktywnie.paprotka17, Ancalime lubią tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
nick nieaktualny
-
Meeg wrote:Tak są zajęcia aqua w ciazy.
Jak masz l4 to nie można na takie rzeczy chodzić, chyba że masz od lekarza podkładkę że to jest dla dobra ciąży i na l4 możesz korzystać z tego.paprotka17 lubi tę wiadomość
Oliwka ❤️ 30.12.2020
Zosia ❤️ 17.07.2024 -
paprotka17 wrote:Jasne, jak jest problem to się nie dyskutuje. Ale jak kobieta chce l4 a potem zakupy, wyjścia, życie jak dotychczas tylko beż pracy, to we mnie się budzi oburzenie. I mówię z perspektywy osoby która się bardzo długo stara.
To jest fakt, u nas zwolnienie ciążowe jest bardzo mocno nadużywaneDawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
paprotka17 wrote:To zależy. Jeżeli nie będzie blizn i zrostów to nie powinno być problemów przez łyżeczkowanie.
No właśnie nie ma nic takiego, a wyniki Ok i obojgu… po tej właśnie 2 ciazy nie mogę za Chiny w kolejna zająć przy takich wzmożonych staraniach od sierpnia.. albo i od roku ( po niezwazajacych na płodne i niepłodne dni)
Gin mówi ze jest super owulacja dzialac i wychodzi wielkie G …
Wiem. Każdej się chce rzygac jak efektów nie widac… 🤮Staranie od 08.2022
TSH 2,42 06/06/2023
ft3 4,46 (2,63-5,70)
ft4 14,30 (9,00-19,00)
✔️ MamaDHA Premium
✔️Conceive Plus -
M94 wrote:W Niemczech, zapraszam 😁 troche oczywiscie na nią narzekam, ale fakt faktem tematy niepłodności (i ogólnie zdrowotne) są tu fajnie ogarniete z podstawowego ubezpieczenia. Moze plan leczenia nie jest idealny i różni sie troche od polskich standardów, ale co jak co nie zostawiłam tam ani jednej złotówki z własnej kieszeni za wszystkie usg, bety, wszelkie badania krwi (łącznie z AMH, wenerami, grupą krwi, przeciwciałami plemnikowymi itd), badanie nasienia, a ovitrelle kosztuje 5€ 😎
O ja pierdziele! A my tutaj wszystkie takie pieniądze płacimy, że to głowa mała. A jeszcze na pakiet w Lux Medzie mówią mi, że nie obowiązuje w przypadku leczenia niepłodności i nic nie da się zrobić. A za Ovitrelle płaciłam 168 zł, więcej niż za monitoring w klinice 😂 Przygarnij mnie 😂♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml, prog 72,38 ng/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml 🥹
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️