Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Niaha, ale super że wracasz do starań 💘
Jak się czujesz w ogóle?
Co do testów używałam raz tych z super-pharm i bardzo ładnie się wybarwiły, więc polecam. Teraz mam tą wielką paczkę horienów i też nie mogę nic złego o nich powiedzieć 😄 szczególnie że cenowo są bardzo korzystne. Wg mnie najważniejsze żeby zanurzyć je w pojemniczku i poczekać aż naciągną. Pare razy mi się nie chciało i siknęłam bezpośrednio ale wtedy właśnie wychodziły jakieś dziwne, nienaciągnięte rozmyte kreski 🥴 -
Mart bardzo mi miło
czerp inspiracje i zakoncz to ⏸️ ❤️ z całego serca życzę
Ancalime ekstra, że posiew wyszedł negatywny. USG też super!! Jak u Ciebie wychodzi tygodniowo?
Czy tylko ja czekam z pierwszym USG do 7 TC? 🙈
A jeszcze takie spostrzeżenia dotyczące testów.
W tym cyklu zrobiłam (nie pytajcie ile) mnóstwo testów różnych producentów.
I wyniki takie:
9 dpo jedynie facelle paskowy pokazał cień widoczny na zdjęciu, strumieniowy też ale one lubią pokazywać cienie i bez ciąży
10 dpo: facelle paskowy cień troszkę ciemniejszy,
Facelle strumieniowy wyraźnie ciemniejszy niż 9dpo
Pink test czuły strumieniowy - cień mocniejszy od facelle paskowego
DOZ plytkowy- zdecydowanie faworyt. Najciemniejsza kreseczka
Dzisiaj beta jest pewnie ok 80-100 jeśli przyrasta nadal dobrze, a ten test z Rossmana różowy (Nova test) ledwo cień 😂😂Mart768, Kania_czubajka, Nowanna, Ogoorkowa, Ancalime, Niaha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOgoorkowa wrote:No tak, testować w terminie @ najwczesniej, a jak rozwiązać sprawę przy duphastonie ? Jak go będę brać do spodziewanego terminu @, to ona się będzie spóźniać, jak będę testować w momencie,kiedy bym duphaston chciała odstawiać (jeśli nie doszło do zapłodnienia),to może być za mało hcg,żeby wychwycił test ? To jest mocno zagmatwane... teraz też myślę,czy jeśli wyłapie owulacje,to czy duphaston nie powinien być od razu od piku brany ?
-
paprotka17 wrote:Prawie sie poryczalam, jak to przeczytalam 😥 Tylko to ze w pracy jestem mnie blokuje. Mam cała kartkę a4 planowanych badań. Mój facet jak to wczoraj zobaczył to powiedział że może łatwiej będzie zmienić męża 🙄 Pewnie dla niego to też obciążające, że tak to się wszystko wlecze. Sorry dziewczyny, że tai smece. Omincie jak coś, ale czasem łatwiej jak się to wyrzuci z siebie. Już nie chce mojego dobijać i jemu wypłakiwac, kolejny miesiąc. Chyba przestanę się zastanawiać planując coś "a co, jak będę w ciazy", bo już tyle razy miałam być. Bleh. Paskudny mam nastrój dzisiaj.
paprotka17, Ancalime, Domi94, Lipcowa lubią tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
„Moc, która leży w Tobie, jest silniejsza od wszystkich przeciwności.” -
Mart768 wrote:Ooo, daj znać po wizycie czy spoko lekarz, to może też się do niego zapiszę. Dopiero od niedawna mieszkam na Podkarpaciu i jeszcze nie mam rozeznania w lekarzach i klinikach 🤦🏼♀️
Mart768 lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Mart bardzo mi miło
Ancalime ekstra, że posiew wyszedł negatywny. USG też super!! Jak u Ciebie wychodzi tygodniowo?
I wyniki takie:
9 dpo jedynie facelle paskowy pokazał cień widoczny na zdjęciu, strumieniowy też ale one lubią pokazywać cienie i bez ciąży
Dzisiaj beta jest pewnie ok 80-100 jeśli przyrasta nadal dobrze, a ten test z Rossmana różowy (Nova test) ledwo cień 😂😂Nowanna, Ancalime lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Mart bardzo mi miło
I wyniki takie:
Dzisiaj beta jest pewnie ok 80-100 jeśli przyrasta nadal dobrze, a ten test z Rossmana różowy (Nova test) ledwo cień 😂😂
Wariatka testowa
Czyli facelle paskowe najczulsze chyba, tylko czasem fałszywki pokazują.
Dobrze w Twojej stopce czytam, że u Ciebie bilans ciąż to 4 utracone i 4 szczęśliwe? Zakładam, że obecna będzie bezproblemowa -
Ancalime, wspaniałe wieści! ❤️ Teraz już będzie tylko dobrze 🥰
Ancalime lubi tę wiadomość
2024
3 x IUI
2025
1 IVF - 16 kumulusów -> 7 oocytów -> 0 komórek nadających się do zapłodnienia (nieprawidłowe morfologicznie)
Bialeekk, daj znać jak Ci się uda umówić do endo. U mnie w okolicy jest kilku dobrych, ale jeden z nich nie przyjmuje już nowych pacjentów, a ta doktor, do której się wybieram ma terminy na maj 🥲 Umówiłam się na znanym lekarzu i o 18:00 mam konsultację online. Była opcja wizyty dzisiaj na 10:15 u ginekologa-endokrynologa. Miał bardzo dobre opinie, ale po pierwsze - dla mnie trochę za wcześnie było, po drugie - był to starszy pan i obawiałam się "starej szkoły", a po trzecie - panowie lekarze mnie stresują 😅2024
3 x IUI
2025
Ancalime wrote:Choco, dziękuję Ci, Kochana 😘😘😘.
Ja po wizycie. Pęcherzyk dalej pusty, ale pojawił się pęcherzyk żółtkowy, więc to dobry znak, że pojawi się i zarodek 🤞🏻🤞🏻🤞🏻. Progesteron by mi przepisał, ale - uwaga - kupiłam wizytę z USG, nie USG + konsultacja, więc nie może 🤦🏻♀️.
Byłam u gina 'z ulicy', więc inny sprzęt, itp. Ponoć pęcherzyk ciążowy ma 11 mm, a pęcherzyk żółtkowy 2,7 mm. W stosunku do ostatniego USG GS urósł stanowczo za mało, ale tym się akurat nie przejmuje - jak pisałam, inny lekarz i sprzęt.
Podsumowując, dobre wiadomości - i chyba zaczynam się nieśmiało cieszyć 🤞🏻🤞🏻🤞🏻. Poniżej fotka pęcherzyka żółtkowego w pęcherzyku ciążowym - małe kółeczko w większym 😁:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 12:20
Ancalime lubi tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny wybiegam troche w przyszłość, ale zastanawiam sie czy w poniedziałek/wtorek nie trzasnąć sobie proga, bo to akurat bedzie 7/8 dpo. Co byście zrobiły na moim miejscu? Jesli wynik bedzie słaby to takie badanie jest podkładką dla gina, zeby jednak zwrocił na to uwage?🙋♀️32 🙋♂️ 43
Starania o pierwsze dziecko
na luzie od 12.2020
na poważnie od 08.2021
wrzesień 2022: cb
styczeń 2023: cb?
marzec 2023: cb?
maj 2023: poronienie 7tc
08.09.23 - II
13.05.24 - Oliwka jest z nami -
paprotka17 wrote:Mi lekarz mówił że po owulacji, więc raczej nie po piku. I miałam zlecone na 10 dni. Tobie jak to zalecił?
-
Chyba nie uda mi się nadrobić wszystkiego co pisałyście, może wieczorem sprobuje.
Byłam dzisiaj na becie 621.1 ❤️(w środę była 285.6).
Wiec wydaje mi się być ok, chociaż według okresu to 4-5 tydzień a według owu czy porogow bety2-3 tydzień.
Niech kropek rośnie i walczy ❤️
Nadal boje się jeszcze cieszyć ale myslalmi to już już z kropkiem doszłam do jego studniówki😂 ossszzaaalalamdominikawa, nesairah, makówka, ELka, Mart768, Meeg, Kropkaxyz, Ogoorkowa, Emka06, Niaha, paprotka17, ChocoMonster, RiverS, Jo88, Natosia, Domi94, gattina, agentka93, Evondita82, SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Wariatka testowa
Czyli facelle paskowe najczulsze chyba, tylko czasem fałszywki pokazują.
Dobrze w Twojej stopce czytam, że u Ciebie bilans ciąż to 4 utracone i 4 szczęśliwe? Zakładam, że obecna będzie bezproblemowa
Tak. 4 stracone przez pierwsze 3 lata starań
Potem 3 zakończone porodem
I teraz mam nadzieję, skończymy szczęśliwie
Jeśli chodzi o testy to ja nie wiem, czy DOZ nawet nie lepsze 🤔
@Kania ile u ciebie będzie dokładnie w dniu USG? Ja idę w 6+2 na USG. W poprzednich ciazach serduszko było kiedy pierwsze USG robiłam 6+1, 6+5, 6+2
Dziewczyny 🤰🏻 my od lutego zostajemy na tym wątku czy gdzieś się przenosimy?Stay, Maiora lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Tak. 4 stracone przez pierwsze 3 lata starań
@Kania ile u ciebie będzie dokładnie w dniu USG? Ja idę w 6+2 na USG. W poprzednich ciazach serduszko było kiedy pierwsze USG robiłam 6+1, 6+5, 6+2
Dziewczyny 🤰🏻 my od lutego zostajemy na tym wątku czy gdzieś się przenosimy?
Możemy przenieść gdzieś tematy 🤰
-
A poznaliście przyczynę strat? Przepraszam, nie pamiętam czy już pisałaś.
U nas co 2 ciąża się nie utrzymała, ale nie robiliśmy specjalnych badań... i tak myślę, czy coś konkretnego powinnam zbadać? Skoro szanse na powodzenie wychodzą 50/50 - 2 ciąże zakończyły się szczęśliwie, bez większych problemów donoszone, nie licząc problemów ze skracającą się szyjką... z leków tylko progesteron brałam. Może to po prostu 'przypadek', że co drugą ciążę tracę? -
Ja kupiłam teraz jakieś baby boom i już się stresuję bo kreska nie ciemnieje
Dziewczyny,
to moja pierwsza ciąża, czy wy też tak się boicie? Wizyta dopiero w czwartek (to będzie 5+6), a ja nie mogę przestać myśleć czy wszystko ok.
Miałam już nie iść więcej na betę, ale chyba jutro pójdę znów tylko po to żeby się uspokoić.
Sara co do wątku to jak wolicie. Jak dla mnie, możemy zostać albo stworzyć nowy wsio radnoWiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 13:05
-
Jeśli chodzi o wątek,to możemy zostać tu,chyba że będziecie się chciały przenieść ,to się dostosuje -
Kania_czubajka wrote:U mnie w dzień wizyty będzie 6+4 wg apki. Wizytę mam w przyszłą środę na 16 🥰
Jeśli chodzi o wątek,to możemy zostać tu,chyba że będziecie się chciały przenieść ,to się dostosujeJaką masz apkę
?
-
nesairah wrote:A poznaliście przyczynę strat? Przepraszam, nie pamiętam czy już pisałaś.
U nas co 2 ciąża się nie utrzymała, ale nie robiliśmy specjalnych badań... i tak myślę, czy coś konkretnego powinnam zbadać? Skoro szanse na powodzenie wychodzą 50/50 - 2 ciąże zakończyły się szczęśliwie, bez większych problemów donoszone, nie licząc problemów ze skracającą się szyjką... z leków tylko progesteron brałam. Może to po prostu 'przypadek', że co drugą ciążę tracę?
U mnie nie było uchwytnej przyczyny. W ciążę zachodziłam łatwo tylko w pierwszych tygodniach leciała... Progesteron, endometrium ok.
Z Emmą zaszłam miesiąc przed wyjazdem do kliniki 🤷
I od tamtej pory już było ok
Maiora wiem, że czekanie nie jest fajne i łatwe ale wiesz, skoro wszystko jest ok to pozostaje uwierzyć w fasolkę i czekać
No bo teraz myślisz "byle do USG" a po USG będziesz się stresowała aż do następnego. A przecież nie będziesz robiła USG 2 x w tygodniu
Wiem, że to trudne, ja tez chciałabym pójść spać i obudzic się za 2 tygodnie... Ale nie da sięMaiora lubi tę wiadomość