Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara30 wrote:Co do wątku to chodzi mi o to, że możnaby prowadzić listę wizyt, terminów porodu, potem imion dzieci itd
Ale to luźna propozycja
Popieram pomysł ale dla mnie osobiście jeszcze za wcześnie. NIe pozwalam sobie wybiegać tak daleko,
Mój kropeczek powolutku pnie sie do góry i narazie skupiam sie na tym by został ze mna kolejny tydzień 😳
Moje wyniki z dzisiaj:
Beta 507, przyrost 130,6%
Progesteron 24,3
🤞🍀
Jestem bardzo szcezęśliwa że progessteron podskoczył 💗 Zobaczcie jaka to była dobra decyzja szybko zainterweniować, kto wie co by było dzisiaj bez włączenia Luteiny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 13:48
nesairah, Maiora, Arieen, Nataliii, Emka06, dominikawa, Pucz, ELka, Kania_czubajka, Ancalime, Domi94, paprotka17, ChocoMonster, Nowanna, RiverS, Jo88, M94, Natosia, gattina, agentka93, Evondita82, Anett93, Niuśka, SandraH.97, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Kania_czubajka wrote:Kalendarz też mam ,też zaglądam
Więc w takim razie zostańmy tu ,w tym wątkumoże jak poprosimy ładnie Białek,to nam od czasu do czasu będzie uzupełniać dane na pierwszej stronie
Edit: asystent ciąży mnie bawi, bo na stronie startowej ma takie motywacyjne zdania: pięknie wyglądasz! Masz super lśniące włosy! Jestes dobra matka! ,🥰
Myślę, że nie będziemy Białka mordować o uzupełnianie
Więc ja bym proponowała nowy wątek 🙂 ale to musi być decyzja wszystkichMaiora, Meeg, Stay lubią tę wiadomość
-
Meeg wrote:Popieram pomysł ale dla mnie osobiście jeszcze za wcześnie. NIe pozwalam sobie wybiegać tak daleko,
Mój kropeczek powolutku pnie sie do góry i narazie skupiam sie na tym by został ze mna kolejny tydzień 😳
Moje wyni z dzisiaj:
Progesteron 24,3
🤞🍀
Jestem bardzo szcezęśliwa że progessteron podskoczył 💗 Zobaczcie jaka to była dobra decyzja szybko zainterweniować, kto wie co by było dzisiaj bez włączenia Luteiny.
Ekstra wyniki!! ❤️❤️❤️
Jaki tydzień? On tam do września zostanie 😘Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Popieram pomysł ale dla mnie osobiście jeszcze za wcześnie. NIe pozwalam sobie wybiegać tak daleko,
Moje wyni z dzisiaj:
Progesteron 24,3
🤞🍀
Jestem bardzo szcezęśliwa że progessteron podskoczył 💗 Zobaczcie jaka to była dobra decyzja szybko zainterweniować, kto wie co by było dzisiaj bez włączenia Luteiny.bardzo się cieszę
piękna beta i prog
Musimy być dobrej myśli
Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Co do apki to ja uwielbiam kalendarz ciąży po fioletowej stronie na bellybestfriend
Jest wykres wzrostu dziecka, wagi, miejsce na notatki.
Mam jeszcze apke "asystent ciąży" która mi pisze o maluszku
Nesairah nie wydaje mi się. Przy słabym nasieniu ciąży by nie było wcale.
Po prostu czasem tak jest.
Napewno na Twoją korzyść działa fakt, że masz już dzieci. Więc napewno możesz
Co do wątku to ja rzuciłam pomysł a opcji jest dużo. Albo tu na ovu, albo na belly (tu lepiej pisać z apki na tel) albo jak ktoś woli FB (osobiście odradzam bo zaśmieca się krótkimi postami, komentarze pod komentarzami itd itd i wszystko się gubi).
No właśnie... chyba, że plemniki wadliwe jakieś. Póki co jeszcze te starania ciągniemy, ale powoli myślę o badaniach, tylko nie wiem co tu badać w moim wypadku. -
Nataliii wrote:Bialeekk to zaraz dołączy do ciężarówek, przypominam, że plan był taki że styczeń/luty wysika dwie kreski
Właśnie dziewczyny! Nie zapominajcie o mnie 🫣
Ja tu z wami zostanę, zobaczycie😜Kania_czubajka, Nataliii, Maiora, Meeg, Ancalime, Sara30, RiverS, .aś., agentka93, Anett93, Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Meeg, super 🥰
Odnośnie wątku, świetny pomysł, jestem jak najbardziej za 😊Meeg lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
@Meeg gratulacjee❤️
Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
👩🏽 +👱🏽♂️+🐈=❤️
19 cykl siania 🍍
🍼 27.03- MAMY TO!⏸️🍍
🍼 02.04- 843 🥹 prog: 12.1❗️
🍼 04.04- 2611☀️prog: 9.8❗️
🍼 05.04- pęcherzyk ciążowy🍍
🍼 12.04- piękniusi zarodek 🪺
🍼 03.05- 2cm smerfa👶🏼❤️
🍼 21.05- mały wielki człowiek🤰🏽
NIFTY: Zdrowy Chłopczyk🩵💙
🍼 28.06- obrażony Niko😂
🍼24.07-431g szczęścia🐻 📍🇵🇱
🍼12.08- wizyta 🥰
-
Białek idzie z nami 😁
Co do terminu, to u mnie również owu mocno przesunięta. I też nie wybiegam naprzód - byle do zarodka, byle do serduszka. Drobnymi krokami. Dziękuję za wsparcie ❤️.
Meeg, ChocoMonster, RiverS lubią tę wiadomość
-
Claire wrote:Niaha, ale super że wracasz do starań 💘
Jak się czujesz w ogóle?
Co do testów używałam raz tych z super-pharm i bardzo ładnie się wybarwiły, więc polecam. Teraz mam tą wielką paczkę horienów i też nie mogę nic złego o nich powiedzieć 😄 szczególnie że cenowo są bardzo korzystne. Wg mnie najważniejsze żeby zanurzyć je w pojemniczku i poczekać aż naciągną. Pare razy mi się nie chciało i siknęłam bezpośrednio ale wtedy właśnie wychodziły jakieś dziwne, nienaciągnięte rozmyte kreski 🥴
Zdrowotnie całkiem nieźle, jeszcze został kaszel pocovidowy, ale to pikuś. Martwię się troszkę tym, że męża też zaraziłam tym wirusem a wiadomo, że covid baaardzo źle wpływa na plemniki. No ale trudno, próbować można 👍
No właśnie te owulaki chciałabym tak bardziej budżetowo, bo miliony to i tak musimy wydać na klinikę i budowę. Może jeszcze raz przemyśle te horieny 🧐
A czy dobrze pamiętam, że one są w jakiś dwóch kolorach i jeden z nich jest jakiś lepszy?Claire lubi tę wiadomość
-
Mart768 wrote:Dziewczyny wybiegam troche w przyszłość, ale zastanawiam sie czy w poniedziałek/wtorek nie trzasnąć sobie proga, bo to akurat bedzie 7/8 dpo. Co byście zrobiły na moim miejscu? Jesli wynik bedzie słaby to takie badanie jest podkładką dla gina, zeby jednak zwrocił na to uwage?
Moim zdaniem raz na kilka miesięcy warto sprawdzić tego proga, dzięki temu będzie lepszy obraz na to, czy wszystko jest w porządku z owulacją.Mart768, Ancalime lubią tę wiadomość
-
A coś mi się uwaliło, że Bialekk początkiem lutego testuje
W takim razie czekamy na rozwój wydarzeń i zobaczymy
Ancalime, też masz taką chęć aby przed córką ukryć ciążę najdłużej jak się da?Ancalime lubi tę wiadomość
-
Niaha wrote:Zdrowotnie całkiem nieźle, jeszcze został kaszel pocovidowy, ale to pikuś. Martwię się troszkę tym, że męża też zaraziłam tym wirusem a wiadomo, że covid baaardzo źle wpływa na plemniki. No ale trudno, próbować można 👍
No właśnie te owulaki chciałabym tak bardziej budżetowo, bo miliony to i tak musimy wydać na klinikę i budowę. Może jeszcze raz przemyśle te horieny 🧐
A czy dobrze pamiętam, że one są w jakiś dwóch kolorach i jeden z nich jest jakiś lepszy?Zarówno niebieskie, jak i różowe mogę polecić.
Niaha, Ancalime lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
♀️29
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾9 stymulacji letrozolem ❌
◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
♂️ 34
◾HBA 70,5% ↗️🎉
◾łagodna oligospermia ↘️
◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬
✨IVF
1. IMSI:
16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1
2. 🔜 7.05 -
Sara30 wrote:Co do wątku to chodzi mi o to, że możnaby prowadzić listę wizyt, terminów porodu, potem imion dzieci itd
Ale to luźna propozycja
Dziewczyny spójrzcie na wątki z poprzednich miesięcy, zauważyłam taka "tradycje", że dziewczyny pozostają, zmieniają pierwszą stronę i właśnie tam opisują terminy wizyt, imiona dzieci itd. 😍Ancalime, Mart768, Sara30, Claire lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy któryś z Waszych Panów miał może wysoki poziom leukocytów w badaniu nasienia? Właśnie dostaliśmy wynik i mamy 2.814 mln/ml (przy normie 1.0 mln/ml). Czytam, że może być to stan zapalny, ale Mąż się na nic nie skarżył w ostatnim czasie.
Poza tym wszystko w normie - w dolnej granicy, co prawda, ale w normie.
Tylko ocena bezwzględna ilości plemników żywotnych w całej objętości nasienia jest za niska, ale na to może mieć wpływ generalnie mała ilość nasienia oddana do badania. WTF?!
Morfologia... 6% (przy normie 4%)! No tego to bym się nie spodziewała po stylu życia mojego Męża! -
nick nieaktualnyBialeekk wrote:Dziewczyny, czy jakiś inny lekarz niż endo przepisze mi coś na zbicie tego tsh? 🥲
Obdzwoniłam wszystkich endo w pobliskich miastach i udało mi się najszybciej zapisać na marzec….Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2023, 14:33
-
Sara30 wrote:A coś mi się uwaliło, że Bialekk początkiem lutego testuje
W takim razie czekamy na rozwój wydarzeń i zobaczymy
Ancalime, też masz taką chęć aby przed córką ukryć ciążę najdłużej jak się da?
Tak, absolutnie nie zamierzam jej mówić. Przy żadnej z ciąż nie mówiłam - jak widać dobrze robiłam. Wiecie, poronienie wystarczająco obciążało mnie i meza, nie chciałam aby jeszcze ona odpukac brała ten ciężar na siebie. Po połówkowych jej powiem 😂 -
oloska wrote:Zosis, a pobieraliście, ew. rozważacie pobranie posiewu nasienia? Bo to mogłoby rozwiać wątpliwości, czy nie ma jakiś bakterii w nasieniu.
Na razie zrobiliśmy tylko podstawowe badanie, bo tak sugerowała moja ginekolog. Faktycznie w opisie wyniku jest napisane, że leukocytom towarzyszą bakterie oraz fagocyty i że może to sugerować obecność stanu zapalnego, który wpływa na jakość nasienia.
Zobaczymy we wtorek, co powie lekarz. Mam nadzieję, że wyniki nie są najgorsze.
Aczkolwiek z drugiej strony... To sugerowałoby, że coś głębiej jest nie tak. U mnie? Badamy się dalej.
Badamy i działamy, bo owu za rogiem. 😈