Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Sara, ja jako osoba pracująca z dziećmi z niepełnosprawnościami już porzuciłam na dobre swój utopijny styl myślenia młodego pedagoga, teraz - poważnie - cieszę się jak rodzic łaskawie przypilnuje bądź wykąpie swojego nastolatka, tak bym podczas pracy z nim nie miała odruchu wymiotnego. A pracuje już pare lat, jestem serio wytrzymała na wszelkie zapachy… więc jak oczekiwać terapii dodatkowych, rehabilitacji jak podstawy często leżą 🤦♀️✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Ooo super:) te wkładki to wybawienie:) jak narzekałam,ze wozek młodego jest nudny to tez zamówiłam takie wkładki i od razu mi się zaczął podobać 😅2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Ja na to patrzę też trochę z innej perspektywy.
Często gęsto (z racji pełnionej funkcji) rozmawiam z rodzicami dzieci z niepełnosprawnościami.
Widzę takiego dzieciaka, skrajnie zaniedbanego (nie mówię tu o czystym ubraniu czy zdrowym obiedzie) tylko dziecko ROKUJĄCE, które na terapię nie uczęszcza, na turnusie rehabilitacyjnym nigdy nie było... A potem z rozmowy z mamą wynika, że dziecko ma MPD i autyzm (eheeee. A dzieciak aż się świecie od dysmorfii twarzoczaszki). A później z biegiem rozmowy okazuje się, że najdalej rodzice byli w szpitalu powiatowym. Staram się pomóc, mówię, żeby spróbowali do dr X w Łodzi albo na WUM w Warszawie. Odpowiedz? Nie no.... To 200 km 🤯🤯🤯🤯
I co mam zrobić? Przecież łopatą do łba nie nałożę...
A potem teksty, o tym, że to CUD, że T usiadła. Albo CUD i MODLITWY, że zaczęła na imię reagować. Tak kur*a cud 🥴🥴🥴 a nie to, że suple z Australii sprowadzałam, jeździłam po całej Polsce na turnusy, ćwiczyłam z nią 7 dni w tygodniu, woziłam na komory normobaryczne, dziesiątki terapii, mikropolaryzacje mózgu. Nie. Samo się zrobiło i samo się robi 🤯
Dla jednego rodzica wyjście na spacer z dzieckiem jest abstrakcją. Dla innego zawieźć dzieciaka do specjalisty 500 km i zapłacić 800 zł za wizytę to "bezsens". I nic z tym nie zrobimy.
To już w ogóle mega zaangażowanie i wysiłek,nie ma co porównywać do wożenia na zajęcia.
Ale fakt,znam kilka mam dzieci z niepełnosprawnościami,które jeżdżą po lekarzach,rehabilitacjach i zawsze mówię - to,ze dziecko jest fajnie „wyprowadzone” to tylko ich zasługa,nikogo więcej. I tutaj tez brawa dla Ciebie!
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Tyle do nadrobienia, czyli owocny dzień 😁
Niaha, totalne oszukaństwo! 😡
Sara piękna fura 😍
Czy wam też zdarzyło się, że z ciętego, dojrzałego tulipana wyrosły nowe pączki? I to nie tylko z jednego, ale z dwóch po jednym pączku,a jeden ma podwójny 😍Bo ja już tak jestem nastawiona na ten cykl, że WSZYSTKO biorę jako znak, że tym razem się uda 🤣 nawet mężowi powiedziałam, że nawet gdyby nie było 💕 to i tak byłabym w ciąży 🤣
ELka, RiverS, Niuśka, Mara92 lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:
Nesairah pik możesz mieć w nocy jeśli to test z teraz. Zrób jutro z drugiego moczu i będzie wiadomo, czy pik był w nocy czy dopiero będzie 🙂 -
Ewiwi wrote:właśnie tego się boję. licczyłam że może jaks szansa na ciąże teraz jest, ale widzę już że nie.... wizyte mam dopiero 17 lutego, więc zobaczymy. niecały rok temu przed ciążą fsh i lh były niewiele niższe, tylko progesterou nie pamietam. echhhhh.... nadzieja właśnie się ulotniła
Myśle, że u Was dodatkowy problem może leżeć w zbyt małej ilości stosunków, niestety. 🥺✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Sara30 wrote:Mnie w ciąży z Tolą odrzuciło całkowicie od słodyczy. I trwa to już ponad 4 lata
Zmienia się smak jak nic
Oby mnie teraz odrzuciło od kebabów i maczka. Moje dupsko podziękuje 😂
U mnie się nigdy smak nie zmienił i niestety nigdy nie odrzuciło mnie od słodyczy 🤣
Jedynie na początku pierwszej ciąży ugotowałam krem z marchwi z curry, na który miałam ogromna ochotę.Na następny dzień,po pracy.Wróciłam z pracy i tak mnie odrzuciło,ze witalam porcelanę.
I ogolnie na mięso nie mogłam patrzeć,ale minęło w trzecim trymestrze.
Natomiast smak i węch miałam zawsze bez zmian.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Niaha wrote:No więc lipa, beta <0,20 mIU/ml. Jestem w szoku co do tego pierwszego testu, ta kreska jest mega widoczna i różowa na żywo. Postanowiłam, że już więcej facelle nie kupię, zainwestuję w doz.
No nic, trzeba walczyć dalej od kolejnego miesiąca 👍. Właśnie dzisiaj kurier przywiózł mi horieny.
Zrobiłam też od razu progesteron i mam 16,10 ng/ml, więc całkiem nieźle, owulka na pewno była. Po ostatnim cyklu bezowulacyjnym to jakaś pozytywna wiadomość.
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Dziewczyny, które suplementują swoich partnerów NAC - w jakich dawkach podajecie i jak długi czas?
Dziś przyszła moja paka i zastanawiam się czy stosować tak jak na opakowaniu 1 tabletka dziennie, czy jakoś inaczej plus czy pora dnia ma znaczenie?
Wiem ze w przypadku kobiet 3dc-7dc 😇. -
Sara30 wrote:Ja na to patrzę też trochę z innej perspektywy.
Często gęsto (z racji pełnionej funkcji) rozmawiam z rodzicami dzieci z niepełnosprawnościami.
Widzę takiego dzieciaka, skrajnie zaniedbanego (nie mówię tu o czystym ubraniu czy zdrowym obiedzie) tylko dziecko ROKUJĄCE, które na terapię nie uczęszcza, na turnusie rehabilitacyjnym nigdy nie było... A potem z rozmowy z mamą wynika, że dziecko ma MPD i autyzm (eheeee. A dzieciak aż się świecie od dysmorfii twarzoczaszki). A później z biegiem rozmowy okazuje się, że najdalej rodzice byli w szpitalu powiatowym. Staram się pomóc, mówię, żeby spróbowali do dr X w Łodzi albo na WUM w Warszawie. Odpowiedz? Nie no.... To 200 km 🤯🤯🤯🤯
I co mam zrobić? Przecież łopatą do łba nie nałożę...
A potem teksty, o tym, że to CUD, że T usiadła. Albo CUD i MODLITWY, że zaczęła na imię reagować. Tak kur*a cud 🥴🥴🥴 a nie to, że suple z Australii sprowadzałam, jeździłam po całej Polsce na turnusy, ćwiczyłam z nią 7 dni w tygodniu, woziłam na komory normobaryczne, dziesiątki terapii, mikropolaryzacje mózgu. Nie. Samo się zrobiło i samo się robi 🤯
Dla jednego rodzica wyjście na spacer z dzieckiem jest abstrakcją. Dla innego zawieźć dzieciaka do specjalisty 500 km i zapłacić 800 zł za wizytę to "bezsens". I nic z tym nie zrobimy.
Sara
Ty jesteś Fajterka 👩🎤 niestety nie wszyscy tacy są a wyzwania i problemy zamiast motywowac podcinają skrzydla.
Fura najlepsza 💖 -
LikePink wrote:Nesairah pik możesz mieć w nocy jeśli to test z teraz. Zrób jutro z drugiego moczu i będzie wiadomo, czy pik był w nocy czy dopiero będzie 🙂
O 18 robiłam, ale chyba jeszcze zrobię koło 22 i rano :😁 -
RiverS wrote:
Widać, na pierwszy rzut oka 😍RiverS lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Meeg problemy są po to by je rozwiązywać 💪
Rozalaaa oj taaaaak. Mnie zawsze zadziwia i zastanawia jedno. Czasem widzę mamę z dzieckiem z niepełnosprawnościami. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, bo akurat ubiór to najmniej istotny element w życiu (moim skromnym zdaniem) ale ... Mama zadbana i wystrojona a dziecko to tak nijak ubrane, wózek ubabrany żarciem, zęby krzywe jak 150 (wiadomo, czasem są przeciwwskazania) ale chyba można o to zadbać? Wziąć nastoletnią córkę z ZD do fryzjera zamiast upitolic w domu (tu akurat kocioł przygarniał garnkowi bo T z racji ograniczeń fryzjera nie zaakceptuje jeszcze). Ale to tylko przykłady. To mnie zawsze zastanawia czy to lenistwo czy działa na zasadzie "nie ma znaczenia skoro i tak niepełnosprawny" 🤷
Natosia u mnie w każdej ciąży ze smakiem i węchem dzieją się niestworzone historierozalaa lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Meeg problemy są po to by je rozwiązywać 💪
Rozalaaa oj taaaaak. Mnie zawsze zadziwia i zastanawia jedno. Czasem widzę mamę z dzieckiem z niepełnosprawnościami. Nie chcę żeby to źle zabrzmiało, bo akurat ubiór to najmniej istotny element w życiu (moim skromnym zdaniem) ale ... Mama zadbana i wystrojona a dziecko to tak nijak ubrane, wózek ubabrany żarciem, zęby krzywe jak 150 (wiadomo, czasem są przeciwwskazania) ale chyba można o to zadbać? Wziąć nastoletnią córkę z ZD do fryzjera zamiast upitolic w domu (tu akurat kocioł przygarniał garnkowi bo T z racji ograniczeń fryzjera nie zaakceptuje jeszcze). Ale to tylko przykłady. To mnie zawsze zastanawia czy to lenistwo czy działa na zasadzie "nie ma znaczenia skoro i tak niepełnosprawny" 🤷
Natosia u mnie w każdej ciąży ze smakiem i węchem dzieją się niestworzone historie2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Niaha, aż Szok bo kreseczka była mocno widoczna i różowiutka 😔
Beezi, mega widok 😍 zazdro 😅
Ewiwi, ja w tym cyklu też miałam niski prog, rozumiem rozterki, ale tak jak dziewczyny piszą, nie wyklucza to ciąży, informuje jedynie, że owu się odbyła 😊 co do pozostałych wyników, w porównaniu do zeszłego roku nie wypadają najgorzej w takim razie 😊
Ancalime, wierze w to, że kropek dalej walczy i mocno trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 prog faktycznie wygląda obiecująco...
Ja za to gnije w Zakopanem i wczoraj na desce tak mocno klapnęłam na dupe, że aż się cieszę, że w ciąży nie jestem jednak bo aż mi się mroczki przed oczami pokazały 😅 dzisiaj na stok nawet nie poszłam 😔 ale jutro nie odpuszczam 😅
Nowanna lubi tę wiadomość
👨🏻🦰👧🏼 29l.
06.21 - rozpoczęcie starań
07.21 - 💍
07.21 - ⏸️
01.22 - 🏩
03.22 - 👶🏼 Leoś
11.22 - czas na rodzeństwo ❤️
05.23 - cb 💔
01.09.23 - ⏸️
02.09 - ⏸️ i beta 179 mlU/ml 🥹 wdzięczność razy milion 🥹❤️🤞🏼
04.09 - 360 mlU/ml, prog 13.4 ng/ml ❤️ 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
22.09 - 8 mm 🍤 z ❤️ 6+5
28.09 - 1,5 cm 🍤
26.10 - 5 cm dzidziuta ❤️
03.11 - 7 cm zdrowego Jasieńka 🩵💙🩵💙🩵 -
Aleksandra_joanna_p wrote:Niaha, aż Szok bo kreseczka była mocno widoczna i różowiutka 😔
Beezi, mega widok 😍 zazdro 😅
Ewiwi, ja w tym cyklu też miałam niski prog, rozumiem rozterki, ale tak jak dziewczyny piszą, nie wyklucza to ciąży, informuje jedynie, że owu się odbyła 😊 co do pozostałych wyników, w porównaniu do zeszłego roku nie wypadają najgorzej w takim razie 😊
Ancalime, wierze w to, że kropek dalej walczy i mocno trzymam kciuki 🤞🏼🤞🏼🤞🏼 prog faktycznie wygląda obiecująco...
Ja za to gnije w Zakopanem i wczoraj na desce tak mocno klapnęłam na dupe, że aż się cieszę, że w ciąży nie jestem jednak bo aż mi się mroczki przed oczami pokazały 😅 dzisiaj na stok nawet nie poszłam 😔 ale jutro nie odpuszczam 😅
Jeeej zazdroszczę nart ❤️. My właśnie z mężem próbujemy jakoś się dogadać, żeby w marcu jechać gdzieś na narty, jeśli jutrzejszy test będzie negatywny (11dpo).
Ja już zajarana wizja nart (nie jeździłam z 8lat). Jestem z tych w gorącej wodzie kąpanych, co najpierw robią, później myślą, napalają się od razu, na 110% albo wcale 😬.
A korzystając z okazji, widzę czasami ze macie podane na dole (nie wiem jak to się nazywa) jaki żel stosujecie. Czy żele durexa są Ok czy macie złe zdanie na ich temat?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2023, 21:29
-
ChocoMonster wrote:Jeśli wyniki były niewiele niższe, a było to rok temu, to moim zdaniem nie ma tragedii. To znaczy, że ta rezerwa nie wyczerpuje się jakoś gwałtownie i szybko.
Myśle, że u Was dodatkowy problem może leżeć w zbyt małej ilości stosunków, niestety. 🥺*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Się nie śmiejcie... ale startuję na nowo i jak dziecko we mgle.
Niegdyś, całe lata świetlne temu wykresy można było prowadzić też na stronce, a nie mogę tego teraz znaleźć.Da się?
Próbowałam ogarnąć to na apce, ale nie wiem jak mam wejść w nowy cykl, mam ciągle pokazany ten szczęśliwy z ostatniej ciąży ponad 1600 dni temu, nie umiem go skasować i zacząć nowego.
Hilfe🥧🍦🍧🍩🎂🍰2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤