Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
A powiedzcie, bo jestem ciekawa.
Imiona dla dziecka wybieraliscie już przed zajściem w ciążę?
Wiem, że niektórzy mają wybrane latami jeszcze przed staraniami.
Mój mąż z kolei jakby mógł, to by wybrał na porodówce 😂
A ja lubię wybrać imię zaraz po określeniu płci bo jakoś tak łatwiej mi sobie wyobrazić i zwizualizować przyszłość.
Jak to u Was? -
ChocoMonster wrote:PueriaUno, PrenaCaps Multi1, PregnaCare, PrenaCare Compelte - te są chyba najbardziej polecane dla ciężarnych (1 trymestr)
Od siebie polecam Puerię i Pregna, bo reszta śmierdzi karmą dla rybek
Dzięki Choco:) nie karmy dla rybek nie chcemy
BTW widziałam że masz przypuszczalny TP na 19.08 dobrze kojarzę?
Moje urodziny więc zapmiętałam datę 😍ChocoMonster lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Bardzo dobrze takie chwile trzeba celebrować ❤️🥰
No i teraz możesz pochwalić się psiapsiom ! 🙂
Czy rozmawials z doktorkiem jaką teraz suplementacji przyjmować? Co konkretnego rozpisał może ?
Ja ciągle mam suple jeszcze ze starań i na razie nic nie kupowałam konkretnego pod ciężarówki..Meeg lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:A powiedzcie, bo jestem ciekawa.
A ja lubię wybrać imię zaraz po określeniu płci bo jakoś tak łatwiej mi sobie wyobrazić i zwizualizować przyszłość.
Jak to u Was?mężowi kiedyś wspominałam ale nawet nie wiem ,czy pamięta
-
Nastka bardzo mi przykro:(
Kania a dla Was gratulacje!
Jak to u Was?
ja zawsze wiedziałam jakich imion NIE NADAM (i tak, to m.in.imiona osób, których nie lubię haha)
W pierwszej ciąży mieliśmy w sumie szybko typy, aczkolwiek po pierwszych prenatalnych miał być bardziej chłopiec, a na połówkowych już wyszło,że dziewczynka. I tylko powiedzieliśmy do siebie to imię i tak zostało.
Z drugą córą mieliśmy rozkminy między dwoma imionami. Jedno to było Zuzia, ale wszyscy mówili,że Zuzki to diabełki, więc jak zobaczyliśmy młodą to wybraliśmy to drugie... a w sumie wyszło na to samo, też jest łobuz 😁😁
Imię dla syna mąż miał obiecane po dziadku i tak tez się stało:)
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Jak to u Was?
My mamy wybrane gdzieś od roku. Po stracie ciąży mąż nie chciał dać wybranego wcześniej imienia ale stwierdziliśmy że jeśli będzie chłopiec to dostanie na drugie Jaś 💜
A rak poza tym to mam wynik bety... to jakiś 18dpo i wynik 1787,80 😳 nadal jestem w szoku że to wszystko się dzieje...
Ale życzę wszystkim takich wysokich bet ale bez podobnych okoliczności 😉Domi94, Emka06, RiverS, ChocoMonster, SandraH.97, Ancalime, Niuśka, LikePink, Stysia16, ELka, Niaha, Lipcowa, alauda, gattina, Rozaline, Anett93, Amunicja, Evondita82 lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Jak to u Was?
Jak staraliśmy się o pierwsze dziecko wiedzieliśmy już od paru lat, że jak będzie córcia to bedzie miała na imię Klara, z chłopcem mieliśmy problem bo bardzo nam się podobał Antoni ale tyle juz tych Antków, że odrzuciliśmy ten pomysł i potem nie wiedzieliśmy, ale na szczęście urodziła się Klara i problemu nie było. Teraz wiemy, że gdyby jeszcze koedys była dziewczynka to byłaby to Róża, z chłopcem nadal mamy problem 😊😊16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
Longanimity extra wynik! Powinien już być pęcherzyk na usg. A jutro to już na bank!
Ja odświeżam wyniki, ale na razie nic.
Powiedziałam Staremu, oczywiście na początku nie zajarzyl: mówię, że robiłam test i wyszła druga kreska, a on „Ale że w ciąży jesteś?” 🤣 Wyściskał mnie, ale zgodnie stwierdziliśmy, że na razie chill.
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Tak jak myślałam, pojawiło się plamienie, wiec do jutra rozkręci się pewnie 🐒.
Nie wiem czy to zasługa olejku z wiesiołka, ale cykl mi się skrócił do 30 dni 🤗.
W kolejnym dołączę NAC i polecany przez Was żel.
Niedawno przeszliśmy covid wiec może ten cykl nie bez powodu się nie udał, plus żel durexa. Dużo nauki przed nami 🙄.
Do dziewczyn, które maja bóle głowy przy miesiączce, czy bierzecie coś poza paracetamolem? Na mnie najlepiej działa ibuprofen, a czasami muszę wspomóc się nimesilem i nie wiem czy mogę czy lepiej próbować to przetrwać 🤔. -
Jak to u Was?AgnieszkaB lubi tę wiadomość
07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Longanimity wow! Imponująca beta 😍 moja z dziś (też 18 dpo) się chowa 🙈
Jeśli chodzi o suple to ja nie akceptuje supli w formie kapsułek bo rzygam po nich jak kot 😆
Ten femibion ma fajny ale przejrzysty skład.
Ja od jutra mam postanowienie - codziennie będę pić koktajle owocowo - warzywne 😁 ciekawa jestem jak moje jelita na to zareagują
A co do imion, to ja bardzo lubię krótkie imiona, takie dwu, maks 3 sylabowe 🙈 nie oklepane ale też nie z kosmosu.
jak wybierałam imiona dla starszej dwójki to zadanie było trudne ponieważ nie miałam planu zjeżdżać do PL i chciałam aby imiona występowały zarówno w Polsce jak i Norwegii w takiej samej pisowni
Z Tolą była jazda bo w urzędzie baba nie wierzyła, że nie jest to zdrobnienie 😆
Teraz ja już mam swoje typy ale znając życie, mąż będzie baaaardzo kręcił nosem. -
Nastkaa97 bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się, pamiętaj że Twój organizm pamięta ciążę więc teraz będzie już tylko pięknie 🌈
Kania 😻 pięknie, spokojnej, totalnie nudnej ciąży 🤰
Agentka93 czekamy czekamy, niech się tam spinają w tym labie 😆
Moja mama dzisiaj mi opowiadała o swojej ciąży - jako że zarówno ona jak i ja mamy bardzo niskie ciśnienie krwi to jednym z jej dolegliwości było mdlenie 😂 a tak poza tym mówiła że czuła się wspaniale - nie bolało ją nic, nie wymiotowała, dużo jadła i no stop spała 😂 fakt faktem - w 1 i w 2 ciąży była ładnych kilka lat młodsza ode mnie 🥴😅Kania_czubajka, Meeg, RiverS lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
ChocoMonster wrote:Bezimienna testujesz jutro? 😋
Jeszcze jutro na 5.00 rano do pracy biegnę, jestem ciekawa, co wyjdzie z pomiaru temp. 🤣
Dobra, zdradzę Wam coś, co mi się śniło półtora tygodnia temu.
Po śmieci babci, od czasu do czasu mi się śni - ostatni raz przed ślubem, odprowadzała mnie w śnie do ślubu.
Półtora tygodnia - tydzień temu powiedziała mi, że jestem w ciąży. 🙈
I teraz się zastanawiam na ile to jest moja podświadomość 🙈.
Tylko nie bierzcie mnie za wariatkę. Ogólnie ja nie miewam snów proroczych, ani też żadnych podobnych nie miałam, dopóki babcia żyła. A zmarła półtora roku temu. Ale tak sobie żyje z tym, że od czasu do czasu sobie do mnie wpada.
Wierzycie w ogóle w takie sny? 🙈 Bo ja 50/50 - myślę, że to podświadomość 🫣.
Boje się zrobić testu, bo co z pracą? A z drugiej strony boje się zrobić testu bo nic nie będzie i będzie zawód.
Mam kalafior zamiast mózgu od tygodnia 🙈.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 19:25
ELka, Domi94 lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Bezimienna wrote:Chyba czas najwyższy 🙈... Bo nic się nie pojawiło. I się nie zapowiada. 🙄
Jeszcze jutro na 5.00 rano do pracy biegnę, jestem ciekawa, co wyjdzie z pomiaru temp. 🤣
Po śmieci babci, od czasu do czasu mi się śni - ostatni raz przed ślubem, odprowadzała mnie w śnie do ślubu.
Tylko nie bierzcie mnie za wariatkę. Ogólnie ja nie miewam snów proroczych, ani też żadnych podobnych nie miałam, dopóki babcia żyła. A zmarła półtora roku temu. Ale tak sobie żyje z tym, że od czasu do czasu sobie do mnie wpada.
Boje się zrobić testu, bo co z pracą? A z drugiej strony boje się zrobić testu bo nic nie będzie i będzie zawód.
Sikałabym nawet teraz 🙈
-
Bezimienna wrote:Chyba czas najwyższy 🙈... Bo nic się nie pojawiło. I się nie zapowiada. 🙄
Mi co prawda Babcia nie powiedziała w śnie że jestem w ciąży ale śniła mi się dość często i dopiero jak miałam taki mega rzeczywisty sen w którym się popłakałam że co ona tu robi bo przecież nie żyje, a ja za nią tak tęsknię i nie zdążyłam się pożegnać... I od wtedy już mi się nie przyśniła... może podświadomość ale coś w tym jest takiego magicznego 🥺😉👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kamsi wrote:Sikałabym nawet teraz 🙈
Nie mam testu 😎😎, to było celowe zagranie na ten cykl, by się nie kusić wcześniej. Po tych wynikach badania nasienia nie dałam sobie 1% szansy, że coś może pyknąć. Zamiast $ wydanych na testy ciążowe, kupiłam sobie piękny planer 🤣.👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔