X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Mnie w ciąży wystarczyło delikatnie dotknąć w piersi i już byl 🔥🔥🔥

Tak, ja miałam to samo, po 3 razy dziennie do samego porodu mimo, że przywaliłam ponad 20 kg 😂

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia Klarę i Antka 🙈

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Jak dla mnie to przelewanie w jelitach. Bardzo często tak mam :) takie uczucie jakby baloniki pękały 😆

Jak patrzę w przedszkolach u moich dzieci (cała 3ka jest jedynymi dziećmi o tych imionach w placówce) to przeważają takie imiona : Antek, Szymon, Dawid, Filip, Nikoś, Kuba, Ignacy, Jaś, Staś i Franek. Z dziewczynek : Zuzie, Zosie, Hanie, Amelki, Leny i Niny 🫣

Chyba głowa mnie oszukuje z tym rozpychajacym się w moim brzuchu babelkiem 🙈🙈 może to znak, że ten cykl będzie tym trafionym 😆

Teraz modne są te starsze imiona 🤷🏻‍♀️ są piękne, ale ja chcę oryginalne imię dla potomka (ale nie Dzesika i nie Brajan 🫣), polskie, piękne i takie którego nie ma w top 10 😅

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy faza folikularna liczona od 1dnia cyklu do owulacji w 19 dniu cyklu i faza lutealna do 30-31 dnia cyklu, czyli 12 dni ( bo jak rozumiem plamienie nie oznacza miesiączki, która pewnie przyjdzie jutro) jest ok?

Bo chyba plamienie lekko różowe, później lekko brązowe tylko na papierze w 11 dniu po owu to raczej nic innego jak początki miesiączki (boli mnie głowa max jak przed miesiączka, testy negatywne)?

My planując nie mamy wybranych imion. Czasami rozmawiamy o naszych typach, ale nie mówimy nikomu bo u mojego męża jest rywalizacja w rodzinie 😅.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:27

preg.png
  • angelusss Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim pięknych wyników dzisiaj ❤️ Sara30 chyba wczorajsze czary zadziałały 😁
    Za pozostałe trzymam 🤞🤞

Przychodzę dzisiaj się pochwalić, oczywiście nie wytrzymałam do dnia miesiaczki z testem 😆
    Dzisiaj 12dpo, zatestowalam i.. dwie kreski :D poleciałam na betę, wynik 34,80 😀 w piątek powtórzę i jeśli będzie wszystko ok umawiam się na wizytę za 2tyg :)

Niuśka, nesairah, Natosia, Kania_czubajka, Stysia16, Wiara Nadzieja Miłość, Karina, Kropkaxyz, Meeg, agentka93, gattina, ELka, rozalaa, Niaha, Domi94, Nowanna, Rozaline, RiverS, Sara30, Maiora, makówka, Pauli19, SandraH.97, .aś., Anett93, Ogoorkowa, Amunicja, Evondita82 lubią tę wiadomość

• Niuśka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetne nowiny! Gratulacje 😁

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelusss wrote:
    Gratuluje wszystkim pięknych wyników dzisiaj ❤️ Sara30 chyba wczorajsze czary zadziałały 😁
    Za pozostałe trzymam 🤞🤞

Przychodzę dzisiaj się pochwalić, oczywiście nie wytrzymałam do dnia miesiaczki z testem 😆
    Dzisiaj 12dpo, zatestowalam i.. dwie kreski :D poleciałam na betę, wynik 34,80 😀 w piątek powtórzę i jeśli będzie wszystko ok umawiam się na wizytę za 2tyg :)
    Daj popatrzeć na te dwie kreski ❤️

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Tośka1 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Dobrze, że w moich snach najczęściej ja ginę, a nie że kogoś uśmiercam.
    Ostatnio śniło mi się stworzenie świata, a jestem raczej z tych średniowierzących lub inaczej - nie określiłam się w tej kwestii. Więc też powo 🤣.

Jutro będę sikać, bo w razie czego nie mogę za dużo dźwigać w pracy...

Mi ostatnio śniło się, że byłam w ciąży i już miałam rodzić, ale zadzwoniłam do przełożonej żeby wpisała mi pracę zdalną na poród 🙈🙈

Dziś mam 8dpo, straaaaaasznie chce zatestować, ale postaram się jakoś wytrzymać do weekendu 😭 myślicie że 11/12 dpo już coś pokaże? Ginekolog kazała testować dopiero na 15dpo..

Podczytuję Was i przyszła mi do głowy jedna myśl. Zauważyłam, że biochemy, poronienia, fałszywe testy to wbrew pozorom częsty problem wśród staraczek i tak naprawdę dopóki do Was nie dołączyłam to nie miałam świadomości skali tego.
    Od razu przypomniał mi się przypadek mojej kolezanki, która obwieściła całej rodzinie, wszystkim znajomym, że jest w ciąży po pozytywnym teście... Bez wizyty u lekarza, bety, niczego. Na szczęście wszystko u niej potoczyło się dobrze, ale co gdyby to był biochem albo oszukaniec...

Starania od 6.2022 ❤
    01.2023 pierwszy cykl stymulowany - Clo, Gonal i Ovitrelle na pęknięcie / owulacją była, test ciążowy negatywny
    02.2023 drugi cykl stymulowany - Clo /w 5dc pęcherzyk 13,5mm, w 13 dc brak pęcherzyka dominującego, mnóstwo drobnych pęcherzyków
    03.2023 stymulacja letrozolem - test ciążowy negatywny
    04.2023 stymulacja letrozolem - test ciążowy negatywny
    05.2023 stymulacja letrozolem
    09.06 - test ciążowy ⏸
    10.06 - Beta HCG 142
    12.06 - Beta HCG 377, Progesteron 31,20
    14.06 - ?

♀️niedoczynność tarczycy - TSH 2,11.
    🐣 PCOS - brak owulacji
    AMH, FSH w normie
    👉 UpFertil Women, Omega3, Koenzym Q10, Letrox 50/75

♂️ chłop jak dąb, po badaniu 🧜‍♂️ wszystko w normie
    👉 wit D
  • Niaha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Nie odzywałam się bo niestety ale bylam przez weekend w szpitalu I czekałam na info co z ciążą.

W sobotę zaczal mnie mocniej boleć brzuch i nagle poleciała żywo czerwona krew. Od razu pojechałam na izbę. Czulam ze cos jest nie tak. W piątek sprawdziłam jeszcze przyrost bety i był w porządku No ale coś musiało pójść nie tak przy zagnieżdżaniu bo w sobotę w szpitalu jak zrobili badania okazało się ze beta z 352 spadła na 140, w poniedziałek beta juz była 72, dzisiaj 40, wiec wczesne poronienie.

Mowilam Wam, ze to taka niespodzianka dla Nas i chociaz mocno się bałam bo były dwa czynniki które mogły zaszkodzić tej ciąży to liczyłam, że może się udaz tym bardziej jak ten przyrost był taki fajny. W okolicach kiedy mialo dochodzić juz do podziału komórek itd przechodziłam grypę typu A, a 2 dni przed terminem miesiączki spożyłam alkohol, nie w dużej ilości, ale jednak.

Wczoraj wyszłam ze szpitala, zalecenie kontrolą beta hcg I usg za 7 dni. Jak na złość wczoraj jeszcze zaczęło cos mnie brac. Kaszel, ból gardła, stan podgoraczkowy. Krwawienie powoli się rozkręca.
    Przez chwilę zaczela się martwić tą temperaturą bo wizja jakiegoś zakażenia mnie przeraża, ale to raczej zbieg okoliczności i infekcja musiala wrzeć, bo córką od piątku tez chorowała wiec cos musiala mi sprzedać znowu.

Przywitałam się z Wami, ale niestety nie było mi dane przeżywać dalszych etapów. Przykro mi jest strasznie ale już nic nie mogę zrobić. Trzymajcie się dziewczyny. Dużo siły i zdrówka Wam życzę w tym czasie. Niech was nie złapie żadna choroba.
    Lekarz w szpitalu powiedzial mi ze to bardzo kiepski czas na starania bo tyle tych wirusów, że niestety może się to tak kończyć 😭💔

Buziaczki i walczcie. 😊

My na razie dajemy spokój tak jak mialo to być. Wrócimy do tematu jak będzie zdrowie za jakiś czas 😊
    Przykro mi :( trzymajcie się ciepło, zdrówka 🍀

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelusss wrote:
    Za pozostałe trzymam 🤞🤞

Świetna wiadomość!

Ależ ten styczeń jest obfity w dwie kreseczki :)

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tośka1 wrote:
    Mi ostatnio śniło się, że byłam w ciąży i już miałam rodzić, ale zadzwoniłam do przełożonej żeby wpisała mi pracę zdalną na poród 🙈🙈

Dziś mam 8dpo, straaaaaasznie chce zatestować, ale postaram się jakoś wytrzymać do weekendu 😭 myślicie że 11/12 dpo już coś pokaże? Ginekolog kazała testować dopiero na 15dpo..

Podczytuję Was i przyszła mi do głowy jedna myśl. Zauważyłam, że biochemy, poronienia, fałszywe testy to wbrew pozorom częsty problem wśród staraczek i tak naprawdę dopóki do Was nie dołączyłam to nie miałam świadomości skali tego.
    Od razu przypomniał mi się przypadek mojej kolezanki, która obwieściła całej rodzinie, wszystkim znajomym, że jest w ciąży po pozytywnym teście... Bez wizyty u lekarza, bety, niczego. Na szczęście wszystko u niej potoczyło się dobrze, ale co gdyby to był biochem albo oszukaniec...

Ja sobie nie zdawałam sprawy jak często zdarzają się poronienia, dopóki sama nie poroniłam i nie zaczęłam o tym rozmawiac

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    A powiedzcie, bo jestem ciekawa.
    Imiona dla dziecka wybieraliscie już przed zajściem w ciążę?
    Wiem, że niektórzy mają wybrane latami jeszcze przed staraniami.

Mój mąż z kolei jakby mógł, to by wybrał na porodówce 😂

A ja lubię wybrać imię zaraz po określeniu płci bo jakoś tak łatwiej mi sobie wyobrazić i zwizualizować przyszłość.

Jak to u Was?

Przy pierwszej CB już wybieraliśmy imiona 😅
    Pewnie gdyby się udało, to zrobilibyśmy podobnie.

Mi się baaaardzo podobno imię dla dziewczynki Matylda, mężowi nie, więc tu już by musiał być pierwszy kompromis. Co do imienia dla chłopczyka to nie mam pojęcia, ale bardziej podobają mi się imiona twarde+ ewentualnie może jakieś słowiańskie.
    🥹

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Ja sobie nie zdawałam sprawy jak często zdarzają się poronienia, dopóki sama nie poroniłam i nie zaczęłam o tym rozmawiac
    Też sobie nie zdawałam z tego sprawy. Ba, nawet nie miałam świadomości ciąży biochemicznej. A poronienia myślałam, że to coś co zdarza się bardzo rzadko. I niektórym. A wczoraj usłyszałam, że znajoma straciła ciążę w sylwestra. I to już druga. 😢
    Ale gdyby nie ona i nie forum, to nie znam nikogo kto by przeszedł poronienie. A inaczej - żeby ktoś o nim mówił.

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Do dziewczyn, które maja bóle głowy przy miesiączce, czy bierzecie coś poza paracetamolem? Na mnie najlepiej działa ibuprofen, a czasami muszę wspomóc się nimesilem i nie wiem czy mogę czy lepiej próbować to przetrwać 🤔.

Mam tak samo jak Ty, z tym bólem głowy. Jak jest silny ból to decyduję się jednak na ibuprofen, jak jest taki do wytrzymania to paracetamol co 3/4 godziny.

Nowanna lubi tę wiadomość

age.png
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Też sobie nie zdawałam z tego sprawy. Ba, nawet nie miałam świadomości ciąży biochemicznej. A poronienia myślałam, że to coś co zdarza się bardzo rzadko. I niektórym. A wczoraj usłyszałam, że znajoma straciła ciążę w sylwestra. I to już druga. 😢
    Ale gdyby nie ona i nie forum, to nie znam nikogo kto by przeszedł poronienie. A inaczej - żeby ktoś o nim mówił.

To są trudne tematy ale na przykład ja dużo lepiej znoszę jak moge z kimś porozmawiać, nie jest to dla mnie żaden temat tabu. Jakoś dwa miesiące po poronieniu byłam Pepco z mamą i Polą i na kasie była akturat znajoma i tak patrzy na Pole i mówi „ taka duża już to byście się o rodzeństwo postarali w końcu”, pełniło ludzi w kolejce, mama widzę, że już spocona. Mówię ze staraliśmy się ale poroniłam niedawno” to oczy jak piec złoty i „nie chciałam cię urazić”. Mam nadzieje, że chociaż jedna z tych osób w kolejce zastanowi się następnym razem jak kogoś o dzieci zapyta

Rozaline lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Nowanna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Mam tak samo jak Ty, z tym bólem głowy. Jak jest silny ból to decyduję się jednak na ibuprofen, jak jest taki do wytrzymania to paracetamol co 3/4 godziny.

Dziękuję ❤️. Spróbuje dziś bez tabletek zasnac. Zawsze mam kilka dni przed miesiączka taki ból głowy, ze to masakra jakaś 🥴.

preg.png
  • angelusss Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ❤

https://zapodaj.net/d7ab22836cfc7.jpg.html

Meeg, ELka, Kania_czubajka, RiverS, SandraH.97, Anett93, Evondita82 lubią tę wiadomość

• Hach Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelusss wrote:
    Dzisiaj 12dpo, zatestowalam i.. dwie kreski

Super, że Ci się udało! Pewnie jesteś podekscytowana 😁 akurat walentynki niedługo wypadają 🥰

Starania od: grudnia 2022
    Droznosc jajowodów ✅ 09.2023r.
    Badanie na trombofilie
    Trimbofilia ✅
    Mutacja MTHR ❌
    PAI I ❌
    KIR ✅
    Wymazy MUCHA ✅
    ⏸ 13.06.2024 w 1️⃣9️⃣ CS
    Beta 14.06.2024 1576
    Prog 14.4 14.06.2024
    15.06 pęcherzyk ciazowy 4.6 mm
    16.06 betq 3676
    Prog 20.7
    Zarodek 7 mm z ❤ 134/min
    preg.png
  • Karina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarzało wam się w dzień owulacji mieć śluz z krwią?(jasną). Zapewne to pozostałości po pęknięciu pęcherzyka, ale wolę się upewnić 😊

Co do imion to ja bym chciała córeczkę Aurelię albo Biankę. Bardziej stawiam na to pierwsze a dla synka to jeszcze nie wiem. Tutaj dam kiedyś popłynąć narzeczonemu 😀

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa przykro mi że Cię to spotkało. :( Trzymaj się, wysyłam ci dużo dobrej energii i wirtualne przytulaski.

Gratuluję wszystkim dwóch kresek i brzuchów, bo widzę, że coś doszło. :)

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
    🌈naturals 🙈
    30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
‹‹ 329 330 331 332 333 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ