Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Karina wrote:Dziewczyny zdarzało wam się w dzień owulacji mieć śluz z krwią?(jasną). Zapewne to pozostałości po pęknięciu pęcherzyka, ale wolę się upewnić 😊
Co do imion to ja bym chciała córeczkę Aurelię albo Biankę. Bardziej stawiam na to pierwsze a dla synka to jeszcze nie wiem. Tutaj dam kiedyś popłynąć narzeczonemu 😀
Tak, plamienia w okolicy owulacji mam bardzo częstoKarina lubi tę wiadomość
-
My imiona mamy już dawno wybrane 😅
Córeczka będzie Lilianna albo Laura, ewentualnie Manuela ❤️ a synek Kubuś albo Filip 🙃 moim faworytem jest jeszcze Jaś ale Mężowi nie podobają się "stare" imiona ☺️
Co do snów to niby nie wierzę w to za bardzo ale.. 😉 mnie w snach "ostrzega" babcia. Zawsze, gdy mi się przyśni to wiem, że muszę przygotować się na coś negatywnego. Sprawdziło się za każdym razem po prostu 🤷🏻♀️
Z tymi betami to szalejecie po prostu, piękne wyniki! 😁
🙋🏻♀️ 29 🙋🏻♂️ 30 👶🏻 1
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘 Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
❄️ 4.2.2. ✨
🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Karina wrote:Dziewczyny zdarzało wam się w dzień owulacji mieć śluz z krwią?(jasną). Zapewne to pozostałości po pęknięciu pęcherzyka, ale wolę się upewnić 😊
Co do imion to ja bym chciała córeczkę Aurelię albo Biankę. Bardziej stawiam na to pierwsze a dla synka to jeszcze nie wiem. Tutaj dam kiedyś popłynąć narzeczonemu 😀
U mnie się w dniu owulacji często zdarzają
Właśnie w tym cyklu pojawiły się w 10dc, a z testów nic nie potrafiłam wywnioskować, a appka pokazała że wystąpiła w 13dc... I wez tu człowieku badz mądryKarina lubi tę wiadomość
-
Meeg wrote:Rozala jakie masz ciśnienie? Ja tez mam niskie.
Z mamą już niestety nie porozmawiam i też nie mam pojęcia jak ona ciążę przechodziła więc nie mam punktu odniesienia nawet 😐Meeg lubi tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Niuśka wrote:U mnie się w dniu owulacji często zdarzają
Właśnie w tym cyklu pojawiły się w 10dc, a z testów nic nie potrafiłam wywnioskować, a appka pokazała że wystąpiła w 13dc... I wez tu człowieku badz mądry
Odkąd odkryłam wasze forum i zaczęłam brać wszystkie ważne suplementy to mam wrażenie, że mój organizm wraca na prawidłowe tory. Już nawet zakładałam, że nie będzie owulacji przez antybiotyk a tu tadam przyszła z lekkim opóźnieniem 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:59
Niuśka lubi tę wiadomość
-
Gratulacje dziewczyny za wszystkie przyrosty bety i ⏸️ !
My imiona mamy wybrane, kiedyś rozmawialiśmy na ten temat, które nam się obojgu podobają.
Co do proszków przeciwbólowych to ja przestałam brać Ibuprom i Nimesil. Teraz w bólach miesiączkowych stawiam tylko na gorącą wodę, ewentualnie nospa, ale ona średnio działa na mnie.
A co do badania progesteronu jako potwierdzenia owulacji to stwierdziłam, że nie ma sensu tego robić... Ja sprawdziłam 7dpo i wynik był ponad 13 ng/ml, więc ogólnie była owulacja, a jak się okazało w 8dpo to pęcherzyk nie pęknięty i zrobiła się torbiel krwotoczna. Ja stawiam już tylko na monitoringi.Nowanna lubi tę wiadomość
♏Ona - 33 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
♋On - 35 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
HBA 53%
2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
2025 IVF
1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
6+0 (USG 6+4) CRL 0,69cm z ❤️
8+0 (USG 8+6) CRL 2,21 cm
10+3 (USG 11+4) CRL 4,77 cm
02.04 NIPT 🩸 -> chłopiec 💙
04.04 (USG 12+5) - prenatalne I trymestr + PAPPA CRL 63,6 mm / FHR 176 ud/min
-
ELka wrote:Jeśli chodzi o spóźnienie miesiączki przy pierwszej biochemicznej to nie jestem w stanie powiedzieć ile dokładnie spóźnił mi się okres bo w cyklu w którym zaszłam w biochemiczna miałam łyżeczkowanie. Łyżeczkowanie miałam 10 grudnia a betę zrobiłam 7 stycznia bo jakoś czułam się znowu ciazowo - wyniosła 10, a po 3 dniach (weekend) było już 8 i na drugi dzień dostałam okres.
Jeśli chodzi o biochemiczna, która miałam w styczniu br to 9 stycznia dzień po terminie miesiączki (poniedziałek) miałam betę 25, a 11 stycznia 35. Ginekolog kazała nie odstawiać progesteronu i czekać półtora tygodnia na wizytę ale odezwałam się do niej w sobotę, że testy ciążowe są już blade więc odstawilysmy i ostatnie tabletki progesteronu wzięłam w sobotę rano, a we wtorek 17.01 dostałam skapego krwawienia. Żeby nie duphaston to na pewno ciąża zakończyłaby się szybciej.
Jeśli nie bralas proga, i beta była już tylko 40 to myślę, że najdalej pojutrze będziesz miała plamienie/krwawienie 💔
Biochemiczne rozily się bardzo od siebie: pierwsza bolesna i bardzo obfita, druga w zasadzie bezbolesna bo ból tylko przez godzinę i bardzo skapa.
Dziekuje za odpowiedź. 😊
Od poniedziałku mam plamienia, ale dzisiaj się to nasiliło i już pojawiło sie plamienie takie czerwone a nie brązowe. Brzuch boli okresowo i krzyż wiec tez tak czuje, że to na dniach będzie. Progesteron brałam 5 dni.
U mnie słowem nie powiedzieli o biochemicznej ale tak to trochę wygląda, zarodek pewnie źle się zagnieździł, nie do końca i zaczęło się.16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
angelusss wrote:Gratuluje wszystkim pięknych wyników dzisiaj ❤️ Sara30 chyba wczorajsze czary zadziałały 😁
Za pozostałe trzymam 🤞🤞
Przychodzę dzisiaj się pochwalić, oczywiście nie wytrzymałam do dnia miesiaczki z testem 😆
Dzisiaj 12dpo, zatestowalam i.. dwie kreskipoleciałam na betę, wynik 34,80 😀 w piątek powtórzę i jeśli będzie wszystko ok umawiam się na wizytę za 2tyg
✨ NASZA DROGA
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
My kłócimy się o imiona przyszłych dzieci od lat 😂 mam pełno takich co są spoko ale mi się źle kojarzą no i koniec 😅 ale z takich top 💙 Antoni, Franciszek, Leon 💝 Pola, Rozalia - tak ukrywam się pod wymarzonym dla dziewczynki imieniem 😅
Meeg, ELka, Nowanna, Emka06, RiverS, Anett93 lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
Dobry wieczór dziewczyny
Widzę, że dużo się działo dziś
Longanimity Cieszę się, że lekarz choć trochę dał nadziei i uspokoił. Ja wierzę w to, że wyjdziesz z tego silniejszaPiękna beta i niech maluch rośnie zdrowo 😘
Sara30 Super beta już i fajnie, że próg podskoczył 🙂
To myślisz, że ta ciąża jest z tego stosunku ze środy 🤔❓ No to bardzo żywotna armia 😆 Mój ma same ślepaki i wątpię, żeby dały rady przeżyć te 1,5 doby 🙈
Nesairah mam nadzieję, że owulak w końcu pozytywny 🙈
Meeg super beta i próg oby tak dalej 😃
Kania_czubajka Gratuluję udanej wizyty-piękny kropek 🥰 Niech dalej rośnie zdrowo 😊
Novanna Ja mam fl 12 dni i jest ok.
Przykro mi, że się tym razem nie udało ale nie smuć się i działajcie dalej. Bez presji-Kochajcie się namiętnie i na pewno kiedyś się uda 😘
Nastkaa97 bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😒 Dużo siły życzę i wróć do starań silniejsza😘 Oby udało się szybko zajść i donisic ciążę 😘
Bialeekk ja widząc 2kreski zawsze miałam ciarki na całym ciele, mocno przyspieszone bicie serca i zawsze była radość. Był też strach, czy donoszę, bo miałam parę strat.
angelusss super kreseczka - niech ciemnieje 😊
agentka93 no no fajna krecha super super 🥰
Pewnie kogoś pominęłam, bo nie dałam rady spamiętać...
Ja idę spać - niech ta fl się kończy i niech się zacznie fc-faza ciążowa 🙈🙈🙈
Dobrej nocy dziewczyny 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 21:26
Meeg, Kania_czubajka, agentka93, Nastkaa97, Nowanna, RiverS, Maiora lubią tę wiadomość
-
LikePink wrote:Dobry wieczór dziewczyny
Widzę, że dużo się działo dziś
Longanimity Cieszę się, że lekarz choć trochę dał nadziei i uspokoił. Ja wierzę w to, że wyjdziesz z tego silniejszaPiękna beta i niech maluch rośnie zdrowo 😘
Sara30 Super beta już i fajnie, że próg podskoczył 🙂
To myślisz, że ta ciąża jest z tego stosunku ze środy 🤔❓ No to bardzo żywotna armia 😆 Mój ma same ślepaki i wątpię, żeby dały rady przeżyć te 1,5 doby 🙈
Nesairah mam nadzieję, że owulak w końcu pozytywny 🙈
Meeg super beta i próg oby tak dalej 😃
Kania_czubajka Gratuluję udanej wizyty-piękny kropek 🥰 Niech dalej rośnie zdrowo 😊
Novanna Ja mam fl 12 dni i jest ok.
Przykro mi, że się tym razem nie udało ale nie smuć się i działajcie dalej. Bez presji-Kochajcie się namiętnie i na pewno kiedyś się uda 😘
Nastkaa97 bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😒 Dużo siły życzę i wróć do starań silniejsza😘 Oby udało się szybko zajść i donisic ciążę 😘
Bialeekk ja widząc 2kreski zawsze miałam ciarki na całym ciele, mocno przyspieszone bicie serca i zawsze była radość. Był też strach, czy donoszę, bo miałam parę strat.
angelusss super kreseczka - niech ciemnieje 😊
agentka93 no no fajna krecha super super 🥰
Pewnie kogoś pominęłam, bo nie dałam rady spamiętać...
Ja idę spać - niech ta fl się kończy i niech się zacznie fc-faza ciążowa 🙈🙈🙈
Dobrej nocy dziewczyny 😊
Dziękuję za wsparcie ❤️
Mam taką nadzieję, że wrócimy do tematu kiedyś jak bedziemy gotowi.
Teraz jedynie tak mysle, ze chyba powinniśmy porobić jakieś badania. Niby mamy jedną córkę, ale to już 2 poronienie wiec pewnie lekarz coś zleci. Wiec za nim zaczniemy starania to porobimy sobie to co trzeba.16.05.2021r. KLARA 🩷
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔
08.11.2023r. Antoni 🩵❤️🩹🌈 -
Nowanna wrote:Dziękuję ❤️. Spróbuje dziś bez tabletek zasnac. Zawsze mam kilka dni przed miesiączka taki ból głowy, ze to masakra jakaś 🥴.
Mnie też głównie głowa bolała przed okresem albo około owu, po parunastu latach męczenia się na zwykłych tabsach które czasem nie pomagały za bardzo wybrałam się do neurologa i dostałam tabletki na migrene i po w tabletce przechodziło. Jakoś lepiej dla mojego żołądka i psychiki też zazywac 1 tabletkę zamiast łącznie kilku bądź kilkunastu jeżeli głowa bolała kilka dni pod rząd 😉
Ale tez z tego co wiem to paracetamol jest bezpieczniejszy przy staraniach niż ibuprofenNowanna, Niaha lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
LikePink żebyś się nie zdziwiła
teoretycznie plemniki potrafią przetrwać do 3 spokojnie a te naprawdę mocne nawet do 5 dni.
Ale mnie mąż zaskoczył....
Zadzwonić poinformować, że zmienia pracę 🙈
Co prawda nie będzie w domu tak normalnie, ale będzie pracował w Polsce i będzie w domu co drugi weekend na kilka dni 🥹
W porównaniu do 8-10 tygodni osobno to jak pstryknięcie palcami
No i ta świadomość, że będzie blisko w razie czegoś niespodziewanego i w kilka godzin przyjedzie 🥹Longanimity, rozalaa, Nowanna, Domi94, Karina, Wiara Nadzieja Miłość, gattina, SandraH.97, .aś., ELka, Pucz, Anett93, Lipcowa, Niuśka, Pauli19, Aleksandra_joanna_p, Rica, Ancalime, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
Bialeekk wrote:Dziewczyny, co czułyście jak zobaczyłyście upragnione ⏸️?
Radość czy jednak wątpliwości i strach?
Opowiadajcie.
Resztę moich rozterek znacie 😂 z jednej strony się cieszę a z drugiej boję i jakoś jeszcze nie czuję i nie dowierzam 😂 myślę tak jak Sara że poczuje to dopiero jak zobaczę na USGRiverS lubi tę wiadomość
-
Stysia16 wrote:Chyba głowa mnie oszukuje z tym rozpychajacym się w moim brzuchu babelkiem 🙈🙈 może to znak, że ten cykl będzie tym trafionym 😆
Teraz modne są te starsze imiona 🤷🏻♀️ są piękne, ale ja chcę oryginalne imię dla potomka (ale nie Dzesika i nie Brajan 🫣), polskie, piękne i takie którego nie ma w top 10 😅
U mnie jest Emma, Emil i Tola 🙈
Podobają mi się jeszcze Ida, Kalina, Helena i Wanda a dla chłopaka Jonasz, Miron i JerzyELka lubi tę wiadomość
-
Natosia wrote:Ja to dzisiaj miałam sen,ze całuje się z przystojnym sąsiadem,takze tego…wstałam z poczuciem winy 😅
Ja dzisiaj miałam upojny romans z nieznajomym, a rano wstałam z takim poczuciem winy, że nie mogłam się dobudzić 😂 Czekam na ten 31 i testowanie. Póki co mam skurcze podbrzusza kilka razy dziennie i kucie w prawym jajniku. Nie nastawiam się, bo już bywało podobnie przed okresem. Pożyjemy, zobaczymy 😉
angelusss, gratulacje ❤️
Co do imion, to niby mamy wybrane, ale boję się, że to się pozmienia. Miałam kilka typów, ale jak zaczyna być popularne to mi się odechciewa. Chyba ostateczną decyzję podejmę, jak już dziecko będzie z nami 😄
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
angelusss wrote:Dziękuję ❤
https://zapodaj.net/d7ab22836cfc7.jpg.html
Wooooow ❤️ gratulacje
No to muszę częściej czarować -
Ja chciałabym ,żeby dziewczynka była Anna. Jeśli chodzi o chłopca to bardzo podoba mi się Krzysztof albo Grzegorz ale na to na pewno nie ma zgody męża
Bardzo podoba mi się właśnie takie zdrabnianie,jak już tu któraś pisała Krzysztof- Krzysiek- Krzyś, Krzysiu
Ale jak będzie ,zobaczymyELka lubi tę wiadomość