Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kamsi Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Dziewczyny zdarzało wam się w dzień owulacji mieć śluz z krwią?(jasną). Zapewne to pozostałości po pęknięciu pęcherzyka, ale wolę się upewnić 😊

Co do imion to ja bym chciała córeczkę Aurelię albo Biankę. Bardziej stawiam na to pierwsze a dla synka to jeszcze nie wiem. Tutaj dam kiedyś popłynąć narzeczonemu 😀

Tak, plamienia w okolicy owulacji mam bardzo często

Karina lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Lipcowa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My imiona mamy już dawno wybrane 😅
    Córeczka będzie Lilianna albo Laura, ewentualnie Manuela ❤️ a synek Kubuś albo Filip 🙃 moim faworytem jest jeszcze Jaś ale Mężowi nie podobają się "stare" imiona ☺️

Co do snów to niby nie wierzę w to za bardzo ale.. 😉 mnie w snach "ostrzega" babcia. Zawsze, gdy mi się przyśni to wiem, że muszę przygotować się na coś negatywnego. Sprawdziło się za każdym razem po prostu 🤷🏻‍♀️

Z tymi betami to szalejecie po prostu, piękne wyniki! 😁

🙋🏻‍♀️ 31 🙋🏻‍♂️ 32 👧🏻 2

1️⃣ 9️⃣.

🤞🏻5.1.1. 🍀 👶🏻
    ❄️ 4.2.2. ✨

🌟 01.25 Naturalny CUD💔 10/11 tc 👼🏻 Piotruś

🥊 Walka o #2 🦕 od 04.26r.

"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️

age.png
  • Niuśka Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karina wrote:
    Dziewczyny zdarzało wam się w dzień owulacji mieć śluz z krwią?(jasną). Zapewne to pozostałości po pęknięciu pęcherzyka, ale wolę się upewnić 😊

Co do imion to ja bym chciała córeczkę Aurelię albo Biankę. Bardziej stawiam na to pierwsze a dla synka to jeszcze nie wiem. Tutaj dam kiedyś popłynąć narzeczonemu 😀

U mnie się w dniu owulacji często zdarzają :)

Właśnie w tym cyklu pojawiły się w 10dc, a z testów nic nie potrafiłam wywnioskować, a appka pokazała że wystąpiła w 13dc... I wez tu człowieku badz mądry

Karina lubi tę wiadomość

preg.png

👱🏼‍♀️ 22
    🧑🏽23

31.01⏸🤞🏼
    01.02 beta: 12.52 ❤
    03.02 beta:52.85🤯
    24 02 mamy ❤
    5.04 badania prenatalne 6.5 cm do Kochania 🥰
  • Karina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamsi wrote:
    Tak, plamienia w okolicy owulacji mam bardzo często
    Uff, już myślałam że coś sobie z rana termometrem zrobiłam 😀 jestem typem człowieka mało delikatnego 😅

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meeg wrote:
    Rozala jakie masz ciśnienie? Ja tez mam niskie.
    Z mamą już niestety nie porozmawiam i też nie mam pojęcia jak ona ciążę przechodziła więc nie mam punktu odniesienia nawet 😐
    Zazwyczaj tak koło 100/70, to jest ciśnienie moje normalne i dobrze się przy nim czuje ☺️

Meeg lubi tę wiadomość

starania o pierwsze👶 od 2022r
    👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • Karina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuśka wrote:
    U mnie się w dniu owulacji często zdarzają :)

Właśnie w tym cyklu pojawiły się w 10dc, a z testów nic nie potrafiłam wywnioskować, a appka pokazała że wystąpiła w 13dc... I wez tu człowieku badz mądry
    Jeśli chodzi o te wszystkie sprawy kobiece to ciężko być mądrym 😅 niby wiesz że może takie coś być ale jednak zawsze jest to zastanawianie się czy to prawidłowe.

Odkąd odkryłam wasze forum i zaczęłam brać wszystkie ważne suplementy to mam wrażenie, że mój organizm wraca na prawidłowe tory. Już nawet zakładałam, że nie będzie owulacji przez antybiotyk a tu tadam przyszła z lekkim opóźnieniem 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:59

Niuśka lubi tę wiadomość

22.06.23 ⏸
    12.03.24 🩵18:35 Dominik 3900g 60cm

age.png
  • gattina Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny za wszystkie przyrosty bety i ⏸️ !

My imiona mamy wybrane, kiedyś rozmawialiśmy na ten temat, które nam się obojgu podobają.

Co do proszków przeciwbólowych to ja przestałam brać Ibuprom i Nimesil. Teraz w bólach miesiączkowych stawiam tylko na gorącą wodę, ewentualnie nospa, ale ona średnio działa na mnie.

A co do badania progesteronu jako potwierdzenia owulacji to stwierdziłam, że nie ma sensu tego robić... Ja sprawdziłam 7dpo i wynik był ponad 13 ng/ml, więc ogólnie była owulacja, a jak się okazało w 8dpo to pęcherzyk nie pęknięty i zrobiła się torbiel krwotoczna. Ja stawiam już tylko na monitoringi.

Nowanna lubi tę wiadomość

Ona - 33 lat
    AMH - 1,42
    czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
    09.2022 Sono-HSG - drożne oba
    05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
    09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny

🆘 endometrioza III stopnia

On - 35 lata
    morfologia 4,85%
    fragmentacja 17%
    HBA 53%

2022-2023 2x stymulacja; 5x IUI ❌
    2025 IVF
    1️⃣ 5 pobranych -> 4 zapłodnione -> ET 4.1.1 🤞🏼🍀
    5dpt ⏸️ betaHCG 24,8 mlU/ml
    7dpt ⏸️ betaHCG 103,5 mlU/ml
    10dpt ⏸️ betaHCG 487,8 mlU/ml
    22dpt pęcherzyk ciążowy + żółtkowy z ❤️
    6+4 CRL 0,69cm z ❤️
    8+6 CRL 2,21 cm
    11+4 CRL 4,77 cm
    12+5 I prenatalne CRL 63,6 mm
    21+1 II prenatalne 412g
    30+1 III prenatalne 1509g
    36+2 2863g
    38+2 3300g
    39+1 3500g
    8.10.2025 godz. 14:45 Mikołaj 💙

age.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ELka wrote:
    Jeśli chodzi o spóźnienie miesiączki przy pierwszej biochemicznej to nie jestem w stanie powiedzieć ile dokładnie spóźnił mi się okres bo w cyklu w którym zaszłam w biochemiczna miałam łyżeczkowanie. Łyżeczkowanie miałam 10 grudnia a betę zrobiłam 7 stycznia bo jakoś czułam się znowu ciazowo - wyniosła 10, a po 3 dniach (weekend) było już 8 i na drugi dzień dostałam okres.
    Jeśli chodzi o biochemiczna, która miałam w styczniu br to 9 stycznia dzień po terminie miesiączki (poniedziałek) miałam betę 25, a 11 stycznia 35. Ginekolog kazała nie odstawiać progesteronu i czekać półtora tygodnia na wizytę ale odezwałam się do niej w sobotę, że testy ciążowe są już blade więc odstawilysmy i ostatnie tabletki progesteronu wzięłam w sobotę rano, a we wtorek 17.01 dostałam skapego krwawienia. Żeby nie duphaston to na pewno ciąża zakończyłaby się szybciej.
    Jeśli nie bralas proga, i beta była już tylko 40 to myślę, że najdalej pojutrze będziesz miała plamienie/krwawienie 💔

Biochemiczne rozily się bardzo od siebie: pierwsza bolesna i bardzo obfita, druga w zasadzie bezbolesna bo ból tylko przez godzinę i bardzo skapa.

Dziekuje za odpowiedź. 😊

Od poniedziałku mam plamienia, ale dzisiaj się to nasiliło i już pojawiło sie plamienie takie czerwone a nie brązowe. Brzuch boli okresowo i krzyż wiec tez tak czuje, że to na dniach będzie. Progesteron brałam 5 dni.
    U mnie słowem nie powiedzieli o biochemicznej ale tak to trochę wygląda, zarodek pewnie źle się zagnieździł, nie do końca i zaczęło się.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelusss wrote:
    Gratuluje wszystkim pięknych wyników dzisiaj ❤️ Sara30 chyba wczorajsze czary zadziałały 😁
    Za pozostałe trzymam 🤞🤞

Przychodzę dzisiaj się pochwalić, oczywiście nie wytrzymałam do dnia miesiaczki z testem 😆
    Dzisiaj 12dpo, zatestowalam i.. dwie kreski :D poleciałam na betę, wynik 34,80 😀 w piątek powtórzę i jeśli będzie wszystko ok umawiam się na wizytę za 2tyg :)
    Gratulacje ❤️ w którym cyklu starań się udało? ☺️

👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kłócimy się o imiona przyszłych dzieci od lat 😂 mam pełno takich co są spoko ale mi się źle kojarzą no i koniec 😅 ale z takich top 💙 Antoni, Franciszek, Leon 💝 Pola, Rozalia - tak ukrywam się pod wymarzonym dla dziewczynki imieniem 😅

Meeg, ELka, Nowanna, Emka06, RiverS, Anett93 lubią tę wiadomość

👩 30 | 🧔 31 |
    IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
    IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
    FET 3.02❄️5bb 👎
    FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
    FET 21.07❄️2x4cc 👎
    FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
  • LikePink Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :) Widzę, że dużo się działo dziś :)

Longanimity Cieszę się, że lekarz choć trochę dał nadziei i uspokoił. Ja wierzę w to, że wyjdziesz z tego silniejsza :) Piękna beta i niech maluch rośnie zdrowo 😘

Sara30 Super beta już i fajnie, że próg podskoczył 🙂
    To myślisz, że ta ciąża jest z tego stosunku ze środy 🤔❓ No to bardzo żywotna armia 😆 Mój ma same ślepaki i wątpię, żeby dały rady przeżyć te 1,5 doby 🙈

Nesairah mam nadzieję, że owulak w końcu pozytywny 🙈

Meeg super beta i próg oby tak dalej 😃

Kania_czubajka Gratuluję udanej wizyty-piękny kropek 🥰 Niech dalej rośnie zdrowo 😊

Novanna Ja mam fl 12 dni i jest ok.
    Przykro mi, że się tym razem nie udało ale nie smuć się i działajcie dalej. Bez presji-Kochajcie się namiętnie i na pewno kiedyś się uda 😘

Nastkaa97 bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😒 Dużo siły życzę i wróć do starań silniejsza😘 Oby udało się szybko zajść i donisic ciążę 😘

Bialeekk ja widząc 2kreski zawsze miałam ciarki na całym ciele, mocno przyspieszone bicie serca i zawsze była radość. Był też strach, czy donoszę, bo miałam parę strat.

angelusss super kreseczka - niech ciemnieje 😊

agentka93 no no fajna krecha super super 🥰

Pewnie kogoś pominęłam, bo nie dałam rady spamiętać...
    Ja idę spać - niech ta fl się kończy i niech się zacznie fc-faza ciążowa 🙈🙈🙈
    Dobrej nocy dziewczyny 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 21:26

Meeg, Kania_czubajka, agentka93, Nastkaa97, Nowanna, RiverS, Maiora lubią tę wiadomość

preg.png

2019❤️
    2021💙
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LikePink wrote:
    Dobry wieczór dziewczyny :) Widzę, że dużo się działo dziś :)

Longanimity Cieszę się, że lekarz choć trochę dał nadziei i uspokoił. Ja wierzę w to, że wyjdziesz z tego silniejsza :) Piękna beta i niech maluch rośnie zdrowo 😘

Sara30 Super beta już i fajnie, że próg podskoczył 🙂
    To myślisz, że ta ciąża jest z tego stosunku ze środy 🤔❓ No to bardzo żywotna armia 😆 Mój ma same ślepaki i wątpię, żeby dały rady przeżyć te 1,5 doby 🙈

Nesairah mam nadzieję, że owulak w końcu pozytywny 🙈

Meeg super beta i próg oby tak dalej 😃

Kania_czubajka Gratuluję udanej wizyty-piękny kropek 🥰 Niech dalej rośnie zdrowo 😊

Novanna Ja mam fl 12 dni i jest ok.
    Przykro mi, że się tym razem nie udało ale nie smuć się i działajcie dalej. Bez presji-Kochajcie się namiętnie i na pewno kiedyś się uda 😘

Nastkaa97 bardzo mi przykro, że Was to spotkało 😒 Dużo siły życzę i wróć do starań silniejsza😘 Oby udało się szybko zajść i donisic ciążę 😘

Bialeekk ja widząc 2kreski zawsze miałam ciarki na całym ciele, mocno przyspieszone bicie serca i zawsze była radość. Był też strach, czy donoszę, bo miałam parę strat.

angelusss super kreseczka - niech ciemnieje 😊

agentka93 no no fajna krecha super super 🥰

Pewnie kogoś pominęłam, bo nie dałam rady spamiętać...
    Ja idę spać - niech ta fl się kończy i niech się zacznie fc-faza ciążowa 🙈🙈🙈
    Dobrej nocy dziewczyny 😊

Dziękuję za wsparcie ❤️

Mam taką nadzieję, że wrócimy do tematu kiedyś jak bedziemy gotowi.

Teraz jedynie tak mysle, ze chyba powinniśmy porobić jakieś badania. Niby mamy jedną córkę, ale to już 2 poronienie wiec pewnie lekarz coś zleci. Wiec za nim zaczniemy starania to porobimy sobie to co trzeba.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Nowanna Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego wieczoru dla wszystkich.

Dziekuje Nastka za odpowiedz 🥰. Dobrej nocy.

preg.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowanna wrote:
    Dziękuję ❤️. Spróbuje dziś bez tabletek zasnac. Zawsze mam kilka dni przed miesiączka taki ból głowy, ze to masakra jakaś 🥴.

Mnie też głównie głowa bolała przed okresem albo około owu, po parunastu latach męczenia się na zwykłych tabsach które czasem nie pomagały za bardzo wybrałam się do neurologa i dostałam tabletki na migrene i po w tabletce przechodziło. Jakoś lepiej dla mojego żołądka i psychiki też zazywac 1 tabletkę zamiast łącznie kilku bądź kilkunastu jeżeli głowa bolała kilka dni pod rząd 😉
    Ale tez z tego co wiem to paracetamol jest bezpieczniejszy przy staraniach niż ibuprofen

Nowanna, Niaha lubią tę wiadomość

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LikePink żebyś się nie zdziwiła :D teoretycznie plemniki potrafią przetrwać do 3 spokojnie a te naprawdę mocne nawet do 5 dni.

Ale mnie mąż zaskoczył....
    Zadzwonić poinformować, że zmienia pracę 🙈
    Co prawda nie będzie w domu tak normalnie, ale będzie pracował w Polsce i będzie w domu co drugi weekend na kilka dni 🥹
    W porównaniu do 8-10 tygodni osobno to jak pstryknięcie palcami
    No i ta świadomość, że będzie blisko w razie czegoś niespodziewanego i w kilka godzin przyjedzie 🥹

Longanimity, rozalaa, Nowanna, Domi94, Karina, Wiara Nadzieja Miłość, gattina, SandraH.97, .aś., ELka, Pucz, Anett93, Lipcowa, Niuśka, Pauli19, Aleksandra_joanna_p, Rica, Ancalime, Evondita82 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    👩🏻🩷10 E 👦🏻🩵9 E 👧🏻🩷7 T 👶🏻 L:
    age.png
  • Maiora Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bialeekk wrote:
    Dziewczyny, co czułyście jak zobaczyłyście upragnione ⏸️?
    Radość czy jednak wątpliwości i strach?

Opowiadajcie.
    Ja byłam w szoku i na początku odrazu weszłam w tryb działania pomyślałam ok test to nie wszystko najpierw beta.
    Resztę moich rozterek znacie 😂 z jednej strony się cieszę a z drugiej boję i jakoś jeszcze nie czuję i nie dowierzam 😂 myślę tak jak Sara że poczuje to dopiero jak zobaczę na USG

RiverS lubi tę wiadomość

👩 30l.👦 33l.

Razem od 2012
    Ślub 2019

age.png

Kochamy Cię Synku❤️🙏
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Chyba głowa mnie oszukuje z tym rozpychajacym się w moim brzuchu babelkiem 🙈🙈 może to znak, że ten cykl będzie tym trafionym 😆

Teraz modne są te starsze imiona 🤷🏻‍♀️ są piękne, ale ja chcę oryginalne imię dla potomka (ale nie Dzesika i nie Brajan 🫣), polskie, piękne i takie którego nie ma w top 10 😅

U mnie jest Emma, Emil i Tola 🙈
    Podobają mi się jeszcze Ida, Kalina, Helena i Wanda a dla chłopaka Jonasz, Miron i Jerzy

ELka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Rozaline Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Ja to dzisiaj miałam sen,ze całuje się z przystojnym sąsiadem,takze tego…wstałam z poczuciem winy 😅

Ja dzisiaj miałam upojny romans z nieznajomym, a rano wstałam z takim poczuciem winy, że nie mogłam się dobudzić 😂 Czekam na ten 31 i testowanie. Póki co mam skurcze podbrzusza kilka razy dziennie i kucie w prawym jajniku. Nie nastawiam się, bo już bywało podobnie przed okresem. Pożyjemy, zobaczymy 😉

angelusss, gratulacje ❤️

Co do imion, to niby mamy wybrane, ale boję się, że to się pozmienia. Miałam kilka typów, ale jak zaczyna być popularne to mi się odechciewa. Chyba ostateczną decyzję podejmę, jak już dziecko będzie z nami 😄

age.png

27.03 - pierwsze dwie kreski <3
    3.04 - beta HCG 1549
    5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
    6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    20.04 - 1.17 cm człowieczka z <3
    15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
    25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
    28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
    2.10 - 1774 g panienki 💞
    19.11 - 3100 g szczęścia 💗
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelusss wrote:
    Dziękuję ❤

https://zapodaj.net/d7ab22836cfc7.jpg.html

Wooooow ❤️ gratulacje

No to muszę częściej czarować :D

💁🏻‍♀️34
    🙋🏻‍♂️39
    🐕K
    age.png
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2023, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałabym ,żeby dziewczynka była Anna. Jeśli chodzi o chłopca to bardzo podoba mi się Krzysztof albo Grzegorz ale na to na pewno nie ma zgody męża :D

Bardzo podoba mi się właśnie takie zdrabnianie,jak już tu któraś pisała Krzysztof- Krzysiek- Krzyś, Krzysiu :)

Ale jak będzie ,zobaczymy ;)

ELka lubi tę wiadomość

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ