Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Longanimity wrote:Mi co prawda Babcia nie powiedziała w śnie że jestem w ciąży ale śniła mi się dość często i dopiero jak miałam taki mega rzeczywisty sen w którym się popłakałam że co ona tu robi bo przecież nie żyje, a ja za nią tak tęsknię i nie zdążyłam się pożegnać... I od wtedy już mi się nie przyśniła... może podświadomość ale coś w tym jest takiego magicznego 🥺😉
Mnie na początku to przerażało, bo bywała co tydzień, czasami 2-3 dni z rzędu.
Mi w tym śnie przed ślubem powiedziała, że jej nie będzie na samym ślubie, ale życzy mi wszystkiego dobrego i mnie uscikala. I tyle ja widziałam, aż do zeszłego tygodnia 🙈.
Ale wiecie, wstałam do pracy... I czekałam w sumie do dziś na spadek tempki. 🫣 Nie wzięłam sobie tego do serca, aż musiałam to z siebie tu wyrzucić.
Ps w ramach ciekawostki, śnił mi się dentysta, do którego chodziłam (prywatnie), a wpisał mi wszystkie wizyty na NFZ 🤣. Zgłosiłam ziomeczka w sierpniu, śnił mi się w niedzielę, a w poniedziałek dostałam list z oddziału NFZ. 🤣
Moje sny w 99% to totalne głupoty. W stylu, że walczę z seryjnymi mordercami, albk uciekam przed Azjatami, którzy chcą mnie zarazić jakąś trucizna (i ten sen był przed pandemią) więc widzicie. Sny z d... Wzięte. 🫠Niuśka, ELka lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Bezimienna ja ogólnie w zwykłe sny średnio wierzę, ale te, w których przychodzą do Nas zmarli bliscy to inna liga - mam pewne doświadczenia które utwierdziły mnie w przekonaniu, że czasami coś co wydaje się na zdrowy rozum nieprawdopodobne potrafi zdziwić dość mocno 🙃4 rok starań o pierwsze 👶
👩 29 | 🧔 30 |
AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02❄️5bb 👎
FET 3.03❄️4bc + ❄️4bb 👎
FET 21.07❄️2x4cc 👎
FET 18.08❄️4bc + ❄️3bb 👎
Został 1 ❄️
Nie tracę wiary, bo serce wciąż pragnie. -
Bezimienna ja mogę przybić piąteczke 🙈 jakby ktoś zrobił film na podstawie moich snów to by pomyślał, że reżyser naćpany 😆
Kiedyś śniło mi się, że byłam na koncercie Guns N' Roses i wjechała.... Husaria 🙈
Innym razem śnił mi się wielki pomidor, który pękł a ze środka wyszedł Harry Potter 😂
Oczywiście wszelkie bieganie po moim sadzie z Legolasem to standard 🙈
Snów proroczych nie miewam i nigdy nie miałam, zmarli też mnie nie lubią 🙈
Ale wiesz co, sikaj jutro 🤞🤞🤞Victoria006 lubi tę wiadomość
-
U nas jeśli chodzi o imię dla chłopca to mamy kilka faworytów, natomiast dla dziewczynki jest pewniak...Michalina, jak poszłam do kina na Sztukę Kochania wiedziałam ze to To, w sumie wtedy nie było to imię "modne", teraz mi to troszkę przeszkadza.
-
Nastkaa97 wrote:Kochana, widzę w stopce, że przeszłaś ciążę biochemiczne. Możesz powiedzieć jak wysoką mialas bete i jak długo spóźnił Ci się okres ? Jeśli pamiętasz oczywiście.
Dziekuje za słowa wsparcia ❤️
Jeśli chodzi o biochemiczna, która miałam w styczniu br to 9 stycznia dzień po terminie miesiączki (poniedziałek) miałam betę 25, a 11 stycznia 35. Ginekolog kazała nie odstawiać progesteronu i czekać półtora tygodnia na wizytę ale odezwałam się do niej w sobotę, że testy ciążowe są już blade więc odstawilysmy i ostatnie tabletki progesteronu wzięłam w sobotę rano, a we wtorek 17.01 dostałam skapego krwawienia. Żeby nie duphaston to na pewno ciąża zakończyłaby się szybciej.
Jeśli nie bralas proga, i beta była już tylko 40 to myślę, że najdalej pojutrze będziesz miała plamienie/krwawienie 💔
Biochemiczne rozily się bardzo od siebie: pierwsza bolesna i bardzo obfita, druga w zasadzie bezbolesna bo ból tylko przez godzinę i bardzo skapa.19.04.25 r. 21 dc ⏸️
26.04.25 r. 28 dc beta 520 💙
04.01.24 r. 👶38t5d CC Marcelina 🩷
👩 40 l 🧑 48 l
Luty'25 💔 cb 5 tc
Sierpień'24 💔 puste jajo łyżeczkowanie
Styczeń'23 💔 cb 6 tc
Marzec '22 💔 7/9 tc łyżeczkowanie
Styczeń '22 💔 cb 5 tc
Grudzień '21💔 9/10 tc łyżeczkowanie
Luty/marzec'23- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'23- szczepienie limfocytami partnera w 7 tc.
Marzec'25- szczepienie limfocytami partnera.
Maj'25 szczepienie limfocytami partnera w 8 tc.
-
Nastkaa97 wrote:Jak staraliśmy się o pierwsze dziecko wiedzieliśmy już od paru lat, że jak będzie córcia to bedzie miała na imię Klara, z chłopcem mieliśmy problem bo bardzo nam się podobał Antoni ale tyle juz tych Antków, że odrzuciliśmy ten pomysł i potem nie wiedzieliśmy, ale na szczęście urodziła się Klara i problemu nie było. Teraz wiemy, że gdyby jeszcze koedys była dziewczynka to byłaby to Róża, z chłopcem nadal mamy problem 😊😊
Chociaż mąż wolałby Marie lub ŁucjęELka lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Sara30 wrote:Bezimienna ja mogę przybić piąteczke 🙈 jakby ktoś zrobił film na podstawie moich snów to by pomyślał, że reżyser naćpany 😆
Kiedyś śniło mi się, że byłam na koncercie Guns N' Roses i wjechała.... Husaria 🙈
Innym razem śnił mi się wielki pomidor, który pękł a ze środka wyszedł Harry Potter 😂
Oczywiście wszelkie bieganie po moim sadzie z Legolasem to standard 🙈
Snów proroczych nie miewam i nigdy nie miałam, zmarli też mnie nie lubią 🙈
Ale wiesz co, sikaj jutro 🤞🤞🤞
Dobrze, że w moich snach najczęściej ja ginę, a nie że kogoś uśmiercam.
Ostatnio śniło mi się stworzenie świata, a jestem raczej z tych średniowierzących lub inaczej - nie określiłam się w tej kwestii. Więc też powo 🤣.
Jutro będę sikać, bo w razie czego nie mogę za dużo dźwigać w pracy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2023, 20:01
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
rozalaa wrote:Nastkaa97 bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się, pamiętaj że Twój organizm pamięta ciążę więc teraz będzie już tylko pięknie 🌈
Kania 😻 pięknie, spokojnej, totalnie nudnej ciąży 🤰
Agentka93 czekamy czekamy, niech się tam spinają w tym labie 😆
Moja mama dzisiaj mi opowiadała o swojej ciąży - jako że zarówno ona jak i ja mamy bardzo niskie ciśnienie krwi to jednym z jej dolegliwości było mdlenie 😂 a tak poza tym mówiła że czuła się wspaniale - nie bolało ją nic, nie wymiotowała, dużo jadła i no stop spała 😂 fakt faktem - w 1 i w 2 ciąży była ładnych kilka lat młodsza ode mnie 🥴😅
Z tym ciśnieniem jakby siebie słyszała. W ciąży też było niskie bardzo i nie mogłam nigdzie do sklepu sama chodzić bo momentalnie mi się słabo robiło, ale przęsło tak gdzieś po połowie. -
Natosia wrote:Powiem Ci,ze to dwa imiona o których bym teraz myślała.
Chociaż mąż wolałby Marie lub Łucję
Moja siostra ma parkę o tych imionach
Ja będę namawiać męża na Helenę albo Jonasza 🫣ELka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, ale miałam dziś dziwne uczucie w brzuchu. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co to moze być 🤷🏻♀️ normalnie miałam wrażenie przez cały dzień że czuje ruchy płodu, a w ciąży nie jestem 🫣 miała któraś z was tak? Może to z jelitami coś się dzieje?! 😮💨🤔
Co do imion to synkowi daliśmy na drugie Antoni- bardzo mi się podoba, pasuje do małego chłopca - Antoś, do większego chlopaka- Antek i do dorosłego mezczyzny- Antoni 😍 ale tych antkow jest teraz tyle, że zrezygnowaliśmy z tego imienia jako pierwszego 😢
Dla dziewczynki bardzo mi się podoba Hanna, ale Hań też chyba jest teraz sporo 🫣ELka lubi tę wiadomość
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Bezimienna wrote:Dobrze, że w moich snach najczęściej ja ginę, a nie że kogoś uśmiercam.
Ostatnio śniło mi się stworzenie świata, a jestem raczej z tych średniowierzących lub inaczej - nie określiłam się w tej kwestii. Więc też powo 🤣.
Jutro będę sikać, bo w razie czego nie mogę za dużo dźwigać w pracy...
Mi się niedawno śniła inwazja wilków 😵💫🤯
Ale ogólnie często śnią mi się wszelkie bitwy, wojny etc.
Nigdy za to nie śniło mi się nic religijnego. Ale ten obszar w moim życiu nie funkcjonuje więc pewnie dlatego 🫣
Ale strasznie często śnią mi się zakupy 😂 rano się budzę zmęczona bo mam wrażenie że całą noc lazilam po spozywczakuELka, Karina lubią tę wiadomość
-
Ja to dzisiaj miałam sen,ze całuje się z przystojnym sąsiadem,takze tego…wstałam z poczuciem winy 😅
Longaminity beta wspaniała,teraz trzymam kciuki za wizytę2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Stysia16 wrote:Dziewczyny, ale miałam dziś dziwne uczucie w brzuchu. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co to moze być 🤷🏻♀️ normalnie miałam wrażenie przez cały dzień że czuje ruchy płodu, a w ciąży nie jestem 🫣 miała któraś z was tak? Może to z jelitami coś się dzieje?! 😮💨🤔
Co do imion to synkowi daliśmy na drugie Antoni- bardzo mi się podoba, pasuje do małego chłopca - Antoś, do większego chlopaka- Antek i do dorosłego mezczyzny- Antoni 😍 ale tych antkow jest teraz tyle, że zrezygnowaliśmy z tego imienia jako pierwszego 😢
Dla dziewczynki bardzo mi się podoba Hanna, ale Hań też chyba jest teraz sporo 🫣
Mi też się podobają tego typu imiona
Michalina-Misia-Miszka
Jan-Jaś-Janek
Rozalia-Rózia-Rośka
Franciszek-Franio-Franek
Bolesław-Boluś-BolekELka lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:A powiedzcie, bo jestem ciekawa.
Imiona dla dziecka wybieraliscie już przed zajściem w ciążę?
Wiem, że niektórzy mają wybrane latami jeszcze przed staraniami.
Mój mąż z kolei jakby mógł, to by wybrał na porodówce 😂
A ja lubię wybrać imię zaraz po określeniu płci bo jakoś tak łatwiej mi sobie wyobrazić i zwizualizować przyszłość.
Jak to u Was?
U nas Pola bylo od poczatku, od zawsze wiedziałam, że bede miala córke a na prenatalne szłam tylko po potwierdzenie😂 dla chłopca Ignacy, po moim dziadku a dla dziewczynki jeszcze jedno Klara
Niuśka, ELka lubią tę wiadomość
-
Stysia16 wrote:Dziewczyny, ale miałam dziś dziwne uczucie w brzuchu. Nigdy tak nie miałam i nie wiem co to moze być 🤷🏻♀️ normalnie miałam wrażenie przez cały dzień że czuje ruchy płodu, a w ciąży nie jestem 🫣 miała któraś z was tak? Może to z jelitami coś się dzieje?! 😮💨🤔
Dla dziewczynki bardzo mi się podoba Hanna, ale Hań też chyba jest teraz sporo 🫣
Jak dla mnie to przelewanie w jelitach. Bardzo często tak mamtakie uczucie jakby baloniki pękały 😆
Jak patrzę w przedszkolach u moich dzieci (cała 3ka jest jedynymi dziećmi o tych imionach w placówce) to przeważają takie imiona : Antek, Szymon, Dawid, Filip, Nikoś, Kuba, Ignacy, Jaś, Staś i Franek. Z dziewczynek : Zuzie, Zosie, Hanie, Amelki, Leny i Niny 🫣 -
Natosia wrote:Ja to dzisiaj miałam sen,ze całuje się z przystojnym sąsiadem,takze tego…wstałam z poczuciem winy 😅
Longaminity beta wspaniała,teraz trzymam kciuki za wizytę
Ja w ciąży miałam takie orgazmy przez sen, że mój to mnie budził bo aż się źle czuł 😂😂ELka, Karina, rozalaa, ChocoMonster, Domi94, RiverS, Evondita82 lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Moja siostra ma parkę o tych imionach
Ja będę namawiać męża na Helenę albo Jonasza 🫣
Tak,Helenka tez mi się podoba,aczkolwiek tak ma na imię córka kuzynki i z tym mam delikatnie pod górkę
Jeszcze Aniela,ale nie pasowałoby nam do nazwiska2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Kamsi wrote:U nas Pola bylo od poczatku, od zawsze wiedziałam, że bede miala córke a na prenatalne szłam tylko po potwierdzenie😂 dla chłopca Ignacy, po moim dziadku a dla dziewczynki jeszcze jedno Klara
Niestety siostrzeńcy mojego męża to
Ignacy i Hania takze odpada2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
rozalaa wrote:Nastkaa97 bardzo mi przykro 🥺 trzymaj się, pamiętaj że Twój organizm pamięta ciążę więc teraz będzie już tylko pięknie 🌈
Kania 😻 pięknie, spokojnej, totalnie nudnej ciąży 🤰
Agentka93 czekamy czekamy, niech się tam spinają w tym labie 😆
Moja mama dzisiaj mi opowiadała o swojej ciąży - jako że zarówno ona jak i ja mamy bardzo niskie ciśnienie krwi to jednym z jej dolegliwości było mdlenie 😂 a tak poza tym mówiła że czuła się wspaniale - nie bolało ją nic, nie wymiotowała, dużo jadła i no stop spała 😂 fakt faktem - w 1 i w 2 ciąży była ładnych kilka lat młodsza ode mnie 🥴😅
Rozala jakie masz ciśnienie? Ja tez mam niskie.
Z mamą już niestety nie porozmawiam i też nie mam pojęcia jak ona ciążę przechodziła więc nie mam punktu odniesienia nawet 😐 -
Kamsi wrote:Ja w ciąży miałam takie orgazmy przez sen, że mój to mnie budził bo aż się źle czuł 😂😂2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤