Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej 😊 Miłego dnia dziewczyny 😁
Ja po spuszczeniu krw - sprawdzam TSH i ft4 🤓
Mart768, Kania_czubajka, Longanimity, Pucz, RiverS, ELka lubią tę wiadomość
✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
Bezimienna wrote:Czekam na spuszczenie krwi. 🫣
https://ibb.co/PNcZLv8
Troszkę ściemniała 🤣. Został mi jeden test i w ciul owulaków.✨ NASZA DROGA
08.2022–07.2025 | 35 miesięcy walki
👩 29 | 🧔 30 | AMH 4,2 | Kir AA 👎 | PAI-1 hom 👎 | MTHFR het 👎 | HBA 42% 👎
🧬 Kariotypy ✅ | alloMLR 27% | Cytokiny ✅ | Immunofenotyp ✅
🌟IVF #1 – 07.2024 → 8 zapł., 2❄️
FET 19.08 – 💔 ciąża bezzarodkowa
🌟IVF #2 – 12.2024 → 8❄️
FET 3.02 ❄️5bb 👎 | FET 3.03 ❄️4bc + ❄️4bb 👎 | FET 21.07 ❄️2x4cc 👎
💚 W najcięższych chwilach los stawia na naszej drodze najlepszych ludzi💚 -
rozalaa wrote:Jeeej piękne tłuste krechy - tam jest spora beta 🤩
Nowanna, Niaha, mala_osska lubią tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
MTHFR, PAI: hetero
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
Obniżone wyniki nasienia.
Walczymy o poprawę wyników.
-> następna wizyta 14.08.2025
02.03.2023 - 💔 -
Kamsi wrote:Ja bym jednak spróbowała*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ewiwi wrote:W twojej sytuacji jeśli umowa się skończy przed 12 tygodniem nie przedłuża się automatycznie.
Mart768 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja97 wrote:Musi być skończony 12, mi umowa się w 1 ciąży skończyła w 10 tygodniu i nie została przedłużona.👩 31 l.
AMH 2,72
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
02.03.2023 - 💔 -
Cześć Dziewczyny 👋🏻.
Mnie coś bierze od wczoraj, gardło mam zdarte i katar do tego 😵💫. Mam nadzieje, ze nic mnie nie dopadnie wiekszego. Od rana wjechała witamina C, herbata z miodem i cytryna i tabletki nawilżające gardło.
Jeszcze ta rozmowa dzisiaj, zaczynam się stresować 🥴. -
Nowanna wrote:Cześć Dziewczyny 👋🏻.
Mnie coś bierze od wczoraj, gardło mam zdarte i katar do tego 😵💫. Mam nadzieje, ze nic mnie nie dopadnie wiekszego. Od rana wjechała witamina C, herbata z miodem i cytryna i tabletki nawilżające gardło.
Jeszcze ta rozmowa dzisiaj, zaczynam się stresować 🥴.Nowanna lubi tę wiadomość
👩 31 l.
AMH 2,72
Hashimoto
🧔🏻♂️ 36 l.
02.03.2023 - 💔 -
Pucz wrote:To jest ostatecznie ta granica 12 tygodnia? Bo już się trochę zakreciłam 😅 konczy mi sie umowa na czas określony w połowie 11 tygodnia i sama nie wiem jak najbezpieczniejszej ten temat załatwic 😊
Miłego dnia Dziewczyny ☺ kciuki za wszystkie dzisiejsze testy i bety 🤞🍀
Załóżmy, że jesteś aktualnie w 5 tc, a Twoja umowa o prace obowiązuje do końca lutego. Na dzień 28.02 (koniec miesiąca i tym samym koniec umowy) będziesz w 10 tc. Wtedy pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy. Natomiast jeśli byłabyś aktualnie w 8 tc, a na dzień końca umowy w 12tc lub powyżej, to pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do dnia porodu. To wynika z przepisów.
Ciężarnej nie można wypowiedzieć umowy o prace, ale umowa może wygasnąć z okresem, na jaki została zawarta (jeśli wygasa przed 12tc). Czyli jeśli masz umowę do końca lutego to pracodawca nie może jej wypowiedzieć, ale ona z automatu ulegnie rozwiązaniu, bo na taki czas została zawarta.
W przypadku Bezimiennej - złożyła wypowiedzenie nie wiedząc, ze jest w ciąży. W związku z tym teraz może cofnąć wypowiedzenie i z mocy prawa jej umowa trwa nadal.
W Twoim przypadku bezpieczniej byłoby nie informować pracodawcy o ciąży, ponieważ nie musi Ci przedłużać umowy ze względu na to, że nie bedziesz jeszcze w 12tc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 09:22
Nowanna, Ancalime lubią tę wiadomość
✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Miałam Was nadrobić wczoraj, ale sobie pozwoliłam wypić trochę za dużo whisky. I niczego nie żałuję, czasem można.
Nie jestem w stanie Was nadrobić, zagubiłam się gdzieś tam we wczorajszym dniu...
Natosia, ulga jest i to taka w podświadomości. Nie spodziewałam się do teraz, że to trwanie w zawieszeniu aż tak na mnie wpływa.
Sara kurcze, mam nadzieję że los będzie dla Ciebie łaskawy i oszczędzi Ci większych nieprzyjemności niż te aktualne.I żeby kreweta tam za bardzo się nie rozpychała w stronę jelit. My pewnie aktualnie zaczniemy powoli robić te badania, które się "nie przeterminują" do wakacji (już wysłałam zapytanie do doktora o to, które mogę), one pewnie coś powiedzą (jak nam wyjdą jakieś niefajne rzeczy w wymazach to będzie potrzebne przeleczenie), ale docelowo chcemy ruszyć machinę (ostatnie badania tuż przed podejściem do procedury) maj-czerwiec. I mam nadzieję, że pierwszą punkcję uda się zrobić w wakację, a pierwszy transfer w kolejnym cyklu po punkcji. Stary podziela moje zdanie w całości do do IVF. Albo nasienie wzmocni się na tyle, że będzie możliwa indukcja owulacji i starania naturalne, albo od razu idziemy w IVF i się nie szczypiemy. Czuję w sobie teraz cholernie dużo motywacji, może głównie dlatego, że mam wsparcie w mężu.
Pfry wyjazd brzmi super, zwłaszcza do Barcelony. I zwłaszcza w momencie, jak macie takie dobre wieści o działaniach w ramach programu!
Ewiwi, ja niepokalanek zaparzam sobie, nie wiem czy masz ziele czy w tabletkach. Wychodzi mi 0,4g dziennie i piję przez cały cykl.
mala_osska sikałaś dzisiaj?
Pucz, trzeba było ich się spytać, że co by było gdyby się okazało, że masz pozamaciczną (zakładając, że się nie przyznawałaś, że widziałas na USG pęcherzyk itd.) i czy chcielby Cię mieć na sumieniu gdyby jajowód pękł z tego powodu, doszło do zapalenia otrzewnej i dalszych konsekwencji.
Bezimienna no i pięknie!Ancalime, Bezimienna , ELka, Amunicja lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
🌈naturals 🙈
30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9
~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat -
Hej! Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, ale obiły mi się o oczy ⏸️ i bety - gratuluję!! Końcówka miesiąca wydaje się całkiem fajna 🙂
Ja 10dc, owulaki coś słabo ciemnieją.. Szyjka wysoko, otwarta ale nie jest jakas miękka.. Śluz niby wodnisty..ciągnie się, ale nie czuję się jak na owu.. Może będzie cykl bezowulacyjny 🥴🥴
Na wiele się nie nastawiam już..♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Evondita82 wrote:Hej! Nie jestem w stanie nadrobić tylu stron, ale obiły mi się o oczy ⏸️ i bety - gratuluję!! Końcówka miesiąca wydaje się całkiem fajna 🙂
Ja 10dc, owulaki coś słabo ciemnieją.. Szyjka wysoko, otwarta ale nie jest jakas miękka.. Śluz niby wodnisty..ciągnie się, ale nie czuję się jak na owu.. Może będzie cykl bezowulacyjny 🥴🥴
Na wiele się nie nastawiam już..Evondita82 lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
nesairah wrote:Ja dzisiaj miałam cudowna pobudkę o 5:30. Ugryzł mnie moj własny kot 🥴 główka już pracuje, bo gryzł mnie po łydkach w każdej ciąży... No ale bez przesady, dzisiaj ledwie 2dpo 😂
Nie kot i nie 2dpo, ale mam taka ciocie 😂 nie gryzie ale ma chyba usg w oczach 😅😅 Pamiętam jak zaszłam w ciąże z synkiem bardzo szybko się dowiedziałam bo od bety 11,2 😁 i tak po dwóch tygodniach od tego mojego testu przyjechała ciocia, nie widziała mnie długo długo bo mieszka na drugim końcu polski. Siedziała przy stole w kuchni a ja robiłam jej herbatę i byłam odwrócona do niej tyłem, a ona patrzy na mnie i mówi - A Ty przypadkiem w ciąży nie jesteś 😲😲🧐🧐
-
Dziękuje dziewczyny za podpowiedzi.
A wszystkim dziewczynom z ⏸️ Gratulacje! ☺️ -
U mnie z plusów to, że mąż w delegację jednak nie jedzie 😏 pracodawca uznał że wyślę innych a jego chce mieć na miejscu. Ulżyło mi bo inaczej cykle stracone przynajmniej dwa
Mart768, Nowanna, ELka, Karina, Lipcowa lubią tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
ChocoMonster wrote:Spróbuje to wytłumaczyć łopatologicznie
Załóżmy, że jesteś aktualnie w 5 tc, a Twoja umowa o prace obowiązuje do końca lutego. Na dzień 28.02 (koniec miesiąca i tym samym koniec umowy) będziesz w 10 tc. Wtedy pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy. Natomiast jeśli byłabyś aktualnie w 8 tc, a na dzień końca umowy w 12tc lub powyżej, to pracodawca ma obowiązek przedłużyć umowę do dnia porodu. To wynika z przepisów.
Ciężarnej nie można wypowiedzieć umowy o prace, ale umowa może wygasnąć z okresem, na jaki została zawarta (jeśli wygasa przed 12tc). Czyli jeśli masz umowę do końca lutego to pracodawca nie może jej wypowiedzieć, ale ona z automatu ulegnie rozwiązaniu, bo na taki czas została zawarta.
W przypadku Bezimiennej - złożyła wypowiedzenie nie wiedząc, ze jest w ciąży. W związku z tym teraz może cofnąć wypowiedzenie i z mocy prawa jej umowa trwa nadal.
W Twoim przypadku bezpieczniej byłoby nie informować pracodawcy o ciąży, ponieważ nie musi Ci przedłużać umowy ze względu na to, że nie bedziesz jeszcze w 12tc.👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
Nadzieja97 wrote:Musi być skończony 12, mi umowa się w 1 ciąży skończyła w 10 tygodniu i nie została przedłużona.
Dawniej taka barierą był 8 tc, ja tak miałam, umowa kończyła mi się w 7 tc, moja szefowa wiedziała jaka jest sytuacja bo trafiłam szybko do szpitala, poszłam do niej porozmawiać, to powiedziała mi ze "takie rzeczy się planuje" . Szczęście w nieszczęściu że przed samiutkim zakończeniem umowy trafiłam drugi raz do szpitala, i wypisali mi l4 bo miałam krwiaka, i tak już przeciągałam do dnia porodu, bo umowa mi się skończyła, nie miałam środków do życia, no nie ukrywam że ciąża faktycznie nie była planowana, miałam 24 lata i zaczęłam dopiero studia, które musiałam przerwać bo cały czas wymiotowałam, zresztą całą ciąże wymiotowałam 🤮🤮 do 6 miesiąca straciłam 7kg na wadze, więc to l4 było w moim przypadku zasadne, ale pewnie nawet bez tego postąpiłabym tak samo w tamtym momencie.
Więc na tym l4 byłam jakby zatrudniona do dnia porodu ale macierzyński mi się już nie należał.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 09:37
-
dominikawa wrote:Choco, a to nie jest tak, że w sumie składając wypowiedzenie 1 stycznia Bezimienna nie była jeszcze w ciąży? Ja wiem, że to liczy się od 1 dnia cyklu, ale na tym druczku o wycofanie wypowiedzenia, ja musiałam wpisać w którym tygodniu ciąży byłam składając wypowiedzenie. Choć przyznaje, że ja kompletnie nie znam się na tych przepisach
dominikawa lubi tę wiadomość
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
Hej dziewczyny
Wieczorem Was poczytałam ale za Chiny ludowe się do wszystkich nie odniosę 🙈 No ewidentnie pamięć kuleje w tym wieku 🤣
Bezimienna gratuluję pięknych soczystych kresek 😁 uwielbiam taki widok-bladziochow zresztą też 😁
Meeg piękny kropek na pokładzie - gratuluję 🥰
Maiora piękny kropek się zadomowił u Ciebie - gratuluję 🥰
Ewiwi myślę, że to może być taka natura-tym bardziej, że rodziłaś. Niektóre kobiety tak mają ale zawsze możesz zapytać lekarza-na pewno Cię uspokoi 🙂
U mnie 5dpo i zero jakichkolwiek objawów 🤪
Miłego dnia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 09:46