X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Jest jakieś gotowe pismo na to? Kurde, dziewczyny, totalnie nie wiem jak ogarnąć temat. 🫣
    Wypowiedzenie składałam 18.12, a okres miałam 25.12, a wypowiedzenie zaczęło obowiązywać od 1.01. jak to ugryźć? 🫣
    Ajjj kurczę, myślałam, że złożyłaś wypowiedzenie 31.12 i tym samym byłaś już w ciąży. No to tutaj faktycznie pani Kadrowa ma rację, ponieważ w ciąży nie byłaś na dzień złożenia wypowiedzenia. Faktycznie wówczas pracodawca nie jest zobowiązany do wyrażenia zgody na wycofanie Twojego wypowiedzenia. Pracownica ma prawo wycofać swoje oświadczenie woli o wypowiedzeniu jedynie w sytuacji, kiedy składając wypowiedzenie nie wiedziała, że jest w ciąży. Pracownica może wówczas powołać się wadę oświadczenia woli w postaci błędu - w tym przypadku niewiedzy o ciąży. Jednak Ty w tym dniu w ciąży nie byłaś :(

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mi się coś kojarzy, że to o czym piszecie to obowiązuje tylko jak właśnie złożysz wypowiedzenie i masz zachowany ten okres wypowiedzenia.
    Ja rozwiązywałam umowę na czas nieokreślony za porozumieniem stron, bo zależało mi na skróceniu tego okresu wypowiedzenia i czytałam, że w takim przypadku wycofanie wypowiedzenia ze względu na ciążę nie obowiązuje. Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Apropo kadr, może mi wytłumaczysz jedną rzecz 😅 dostałam wczoraj świadectwo pracy i na nim jest napisane że w roku w którym ustał stosunek pracy wykorzystano 2dni urlopu wypoczynkowego 😅 nie byłoby w tym nic dziwnego, tylko że akurat cały styczeń jestem na l4 (umowa skończyła sie 23stycznia). A jak rozumiem chodzi tu już o rok 2023? 😅 utwierdź mnie w tym że kadrowa popłynęła na grubo żeby uniknąć wypłaty ekwiwalentu a zbiorę się żeby jej nawtykać. Bo nie wspomnę o zaległym urlopie który całkiem gdzieś zniknął
    Jasne, jeśli nie wykorzystałaś tych dni, to należy Ci się ekwiwalent, a kadrowa albo świadomie albo nieświadomie (zapewne nieświadomie - miała taki wzór świadectwa) nie ogarnęła urlopu. Zadzwoń i powinno się wszystko wyjaśnić :)

EwelinaNowa 😊 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Dziewczyny a mi się coś kojarzy, że to o czym piszecie to obowiązuje tylko jak właśnie złożysz wypowiedzenie i masz zachowany ten okres wypowiedzenia.
    Ja rozwiązywałam umowę na czas nieokreślony za porozumieniem stron, bo zależało mi na skróceniu tego okresu wypowiedzenia i czytałam, że w takim przypadku wycofanie wypowiedzenia ze względu na ciążę nie obowiązuje. Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.
    Tak, w przypadku porozumienia ta ochrona nie obowiązuje

Mart768 lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,przy okazji tematów urlopowych i pracy ja tez mam do Was pytanie. Jak to jest z obecną zmiana urlopu rodzicielskiego? Matka może wykorzystać 32 tygodnie, a dla ojca zostaje 9 tygodni i jeśli te 9 tygodni nie wykorzysta to przepadają bo teraz nie mogą "przejść" na matkę? Czy matka może wykorzystać po prostu jednorazowo 41 tygodni? Bo już słyszałam kilka wersji i właściwie to nie wiem jak to w końcu jest po zmianie przepisów 🤔

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorientowałam się w sprawie dofinansowań do IVF i niestety w tym roku się nie załapiemy - nie chodzi o adres zameldowania a o adres zamieszkania zadeklarowany w Urzędzie Skarbowym. Pit za 2022 musiałby mi przyjść z danymi US we Wrocławiu. Więc jedynie na 2024 jestem w stanie chyba to ogarnąć. Być może jeśli tfu tfu nie uda nam się w wakacje procedura, to spróbujemy na jesień zmienić deklarację adresu zamieszkania, aby było to widoczne na PIT.

No chyba, że o czymś nie wiem i da się to jakoś zmienić, ale w invimed maja jasno napisane, że należy przedstawić PIT za 2022 jako dowód zamieszkania we Wrocławiu.

Ogoorkowa lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, cd138, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
    🌈naturals 🙈
    30.07 ⏸️ - 12dpo - beta 45,9

~Będziesz w pocie czoła walczyć o swój świat
  • Mart768 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba jednak zatestuję jutro, mam jakieś brunatne mikroplamienie, jeśli to znowu biochem to chciałabym go wyłapać.

Jestem prawie pewna, że w poprzednim cyklu też miałam biochema, bo wysikałam cień, ale nie poszłam na betę, bo pokłóciłam się ze starym i tyle z tego.

🙋‍♀️32 🙋‍♂️ 43

Starania o pierwsze dziecko
    na luzie od 12.2020
    na poważnie od 08.2021

wrzesień 2022: cb
    styczeń 2023: cb?
    marzec 2023: cb?
    maj 2023: poronienie 7tc

08.09.23 - II
    13.05.24 - Oliwka jest z nami :)
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris.93 wrote:
    Dziewczyny,przy okazji tematów urlopowych i pracy ja tez mam do Was pytanie. Jak to jest z obecną zmiana urlopu rodzicielskiego? Matka może wykorzystać 32 tygodnie, a dla ojca zostaje 9 tygodni i jeśli te 9 tygodni nie wykorzysta to przepadają bo teraz nie mogą "przejść" na matkę? Czy matka może wykorzystać po prostu jednorazowo 41 tygodni? Bo już słyszałam kilka wersji i właściwie to nie wiem jak to w końcu jest po zmianie przepisów 🤔
    32 tygodnie będzie mógł wykorzystać jeden z rodziców (w większości przypadków matka), kolejne 9 tygodni będzie mógł wykorzystać drugi z rodziców (w większości przypadków ojciec). Te dodatkowe 9 tygodni jest nieprzenoszalne na drugiego z rodziców. Czyli w przypadku, w którym to matka będzie wykorzystywała 32 tygodnie urlopu, te dodatkowe 9 tygodni urlopu będzie mógł wykorzystać jedynie ojciec.
    Czyli jak zawsze w tym państwie – w teorii super, bo mamy dodatkowe 9 tygodni z malutkim dzieckiem, a w praktyce zapewne bardzo, bardzo niewiele rodziców wykorzysta ten dodatkowy urlop, bo nie uwierzę, że facet pójdzie na urlop rodzicielski płatny 80%.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2023, 10:44

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart768 wrote:
    Dziewczyny ja chyba jednak zatestuję jutro, mam jakieś brunatne mikroplamienie, jeśli to znowu biochem to chciałabym go wyłapać.

Jestem prawie pewna, że w poprzednim cyklu też miałam biochema, bo wysikałam cień, ale nie poszłam na betę, bo pokłóciłam się ze starym i tyle z tego.
    Mart, spokojnie, jeżeli był cień to niekoniecznie biochem, bardzo dużo tu było przypadków testowych kresek (nie tylko na facelle), więc nie ma co się od razu dołować.
    Trzymam kciuki, żeby to plamienie nie zwiastowało nic złego 🤞🤞

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • RiverS Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Beta 51,3 przyrost 325% 🥹❤️❤️

Mart768, dominikawa, Natosia, Bialeekk, makówka, Ancalime, Kania_czubajka, Niaha, ELka, LikePink, mala_osska, Karina, Evondita82, Victoria006, rozalaa, Longanimity, nesairah, .aś., Pauli19, M94, siesiepy, gattina, moonflower, Nowanna, Pucz, Anett93, Lipcowa, Sara30, Emka06, Rozaline, Beezi, Amunicja, Domi94 lubią tę wiadomość

26
    hashimoto + niedoczynność
    marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm

👩🏼‍🍼 Tosia 🤍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwelinaNowa 😊 wrote:
    Apropo kadr, może mi wytłumaczysz jedną rzecz 😅 dostałam wczoraj świadectwo pracy i na nim jest napisane że w roku w którym ustał stosunek pracy wykorzystano 2dni urlopu wypoczynkowego 😅 nie byłoby w tym nic dziwnego, tylko że akurat cały styczeń jestem na l4 (umowa skończyła sie 23stycznia). A jak rozumiem chodzi tu już o rok 2023? 😅 utwierdź mnie w tym że kadrowa popłynęła na grubo żeby uniknąć wypłaty ekwiwalentu a zbiorę się żeby jej nawtykać. Bo nie wspomnę o zaległym urlopie który całkiem gdzieś zniknął

Od jakiegoś czasu nie pisze się ma świadectwie o ilości dni wypłaconego ekwiwalentu, wlicza się te dni do wykorzystanego urlopu.

EwelinaNowa 😊, Ancalime lubią tę wiadomość

• Kamsi Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 11 dpo bialutko

👱🏻‍♀️27
    🧑🏻‍🦱29
    👧🏼 8.09.2020
    🍀 12.03.2024
    preg.png
  • Natosia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doris.93 wrote:

Matka 32 tygodnie,ojciec 9.Chyba,ze matka wykorzystać tylko macierzyński obowiązkowy a rodzicielski przejmie ojciec - wtedy te 9
    Tygodni przypada matce.

2015/2016 - 2x cb, 1x cp

Nasze czwarte szczęście:)))
    14.03- ⏸
    15.03- beta 53,09 prog- 26,81
    17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
    20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
    24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
    06.04- 1 cm i jest ❤
    27.04- 3,5 cm dzidziola:))
    16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
    10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
    15.09- malutka ma 1100 g:)
    10.11- Marysia na świecie:)

"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    Ajjj kurczę, myślałam, że złożyłaś wypowiedzenie 31.12 i tym samym byłaś już w ciąży. No to tutaj faktycznie pani Kadrowa ma rację, ponieważ w ciąży nie byłaś na dzień złożenia wypowiedzenia. Faktycznie wówczas pracodawca nie jest zobowiązany do wyrażenia zgody na wycofanie Twojego wypowiedzenia. Pracownica ma prawo wycofać swoje oświadczenie woli o wypowiedzeniu jedynie w sytuacji, kiedy składając wypowiedzenie nie wiedziała, że jest w ciąży. Pracownica może wówczas powołać się wadę oświadczenia woli w postaci błędu - w tym przypadku niewiedzy o ciąży. Jednak Ty w tym dniu w ciąży nie byłaś :(
    W sumie dobrze i niedobrze, jak trzeba będzie to pójdę na L4 80% u obecnego pracodawcy, a potem na ciążowe. Ale mam nadzieję, że się obędzie bez takich akcji i będę mogła uważać. 😝 Jak będę po pierwszej wizycie u lekarza, wezmę zaświadczenie, i dotrwam do 12 TC. I powiem o tym kierownikowi. 🫠

Ale się odwaliło, no to jest cud. Mąż się ewidentnie postarał 😝. Po wynikach jego żołnierzyki były bardzo zdeterminowane. 🤣

Nowanna lubi tę wiadomość

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    W sumie dobrze i niedobrze, jak trzeba będzie to pójdę na L4 80% u obecnego pracodawcy, a potem na ciążowe. Ale mam nadzieję, że się obędzie bez takich akcji i będę mogła uważać. 😝 Jak będę po pierwszej wizycie u lekarza, wezmę zaświadczenie, i dotrwam do 12 TC. I powiem o tym kierownikowi. 🫠

Ale się odwaliło, no to jest cud. Mąż się ewidentnie postarał 😝. Po wynikach jego żołnierzyki były bardzo zdeterminowane. 🤣
    A może to głowa Cię blokowała? Stres w pracy, mobbing. To wszystko mogło mieć ogromny wpływ na Twój stan psychofizyczny

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    A może to głowa Cię blokowała? Stres w pracy, mobbing. To wszystko mogło mieć ogromny wpływ na Twój stan psychofizyczny
    Też tak myślę, i może to ja jestem tym przypadkiem blokady w głowie. Wiecie, pomyślałam, słabe wyniki nasienia, najwcześniej poprawa.za trzy miesiące, potem mam mieć dłuższą umowę więc w sumie spoko, a do tego.czasu nic się nie zadzieje. Nie miałam parcia, że musi się udać, i już i koniec. Kontrolowałam cykl, bo mnie moja prolaktyna też trochę martwiła a dzięki temu wiedziałam co się u mnie dzieje. 🫣

👩 31 l.
    AMH 2,72
    MTHFR, PAI: hetero
    Hashimoto

🧔🏻‍♂️ 36 l.
    Obniżone wyniki nasienia.
    Walczymy o poprawę wyników.
    -> następna wizyta 14.08.2025

02.03.2023 - 💔
  • Niaha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChocoMonster wrote:
    32 tygodnie będzie mógł wykorzystać jeden z rodziców (w większości przypadków matka), kolejne 9 tygodni będzie mógł wykorzystać drugi z rodziców (w większości przypadków ojciec). Te dodatkowe 9 tygodni jest nieprzenoszalne na drugiego z rodziców. Czyli w przypadku, w którym to matka będzie wykorzystywała 32 tygodnie urlopu, te dodatkowe 9 tygodni urlopu będzie mógł wykorzystać jedynie ojciec.
    Czyli jak zawsze w tym państwie – w teorii super, bo mamy dodatkowe 9 tygodni z malutkim dzieckiem, a w praktyce zapewne bardzo, bardzo niewiele rodziców wykorzysta ten dodatkowy urlop, bo nie uwierzę, że facet pójdzie na urlop rodzicielski płatny 80%.

Pytanie na razie mnie się nie dotyczy, ale temat mnie zaciekawił.
    Czy trzeba od razu w całości wziąć te 9 tygodbi? Czy można jakoś to podzielić npm na 1 tydzień w miesiącu? No o czy trzeba wykorzystać całość? Czy można np tylko 2 tygodnie z tych 9?

👩 33 lat ❤️ 🧔32 lat ❤️ 👶 0,5 lat ❤️ 🐶 11 lat

31.10 - Remigiusz jest już z nami ❤️ 3010g, 53cm

age.png
  • A-6 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Czy trzeba od razu w całości wziąć te 9 tygodbi? Czy można jakoś to podzielić npm na 1 tydzień w miesiącu? No o czy trzeba wykorzystać całość? Czy można np tylko 2 tygodnie z tych 9?
    Jeśli dobrze kojarzę, to całość na raz, dodatkowo jeśli weźmie wszystko matka, to wtedy zamiast wypłacać 100% wypłacają 80, czy coś pokręciłam? 🤔

Niaha lubi tę wiadomość

♀️♂️'96
    PCOS
    Krótkie fazy lutealne

Zakończenie antykoncepcji 09.2021
    4cs (liczony)
    08.2022 cb 💔
    11.10 - kuzyn ciotecznej babki ojca cienia 😉
    12.10 - cień ⏸️, beta 21,59
    28.10 - jest pęcherzyk, 5w0d🍀
    10.11 - jest serduszko, 7w1d ❤️
    29.12 - 9,73 cm bobofruta, wysokie CRP, antybiotyk 🧐
    09.01 - czyżby chłop? 😏♂️
    30.01 - prenatalne 2 trym. 🍉 oficjalnie staje się.. chłopcem!
    16.06.23 Ognik przychodzi sprawnie i szczęśliwie na świat 🥹

27.06.25 - cień ⏸️
    30.07- piękne ⏸️
    17.07 - pierwsza wizyta, mamy serduszko 🥰 (plus torbiel 58 mm)
    07.08 - kolejna wizyta
    age.png
    preg.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niaha wrote:
    Szczerze mówiąc aż tak nie wgłębiałam się w ten temat. Wydaje mi się, na logikę, że zapewne można wykorzystać np. tylko 2 tygodnie z 9, ale watpię w możliwość rozbicia tego na kilka części

Niaha lubi tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • mala_osska Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Miałam Was nadrobić wczoraj, ale sobie pozwoliłam wypić trochę za dużo whisky. I niczego nie żałuję, czasem można.
    Nie jestem w stanie Was nadrobić, zagubiłam się gdzieś tam we wczorajszym dniu...

Natosia, ulga jest i to taka w podświadomości. Nie spodziewałam się do teraz, że to trwanie w zawieszeniu aż tak na mnie wpływa.

Sara kurcze, mam nadzieję że los będzie dla Ciebie łaskawy i oszczędzi Ci większych nieprzyjemności niż te aktualne. :( I żeby kreweta tam za bardzo się nie rozpychała w stronę jelit. My pewnie aktualnie zaczniemy powoli robić te badania, które się "nie przeterminują" do wakacji (już wysłałam zapytanie do doktora o to, które mogę), one pewnie coś powiedzą (jak nam wyjdą jakieś niefajne rzeczy w wymazach to będzie potrzebne przeleczenie), ale docelowo chcemy ruszyć machinę (ostatnie badania tuż przed podejściem do procedury) maj-czerwiec. I mam nadzieję, że pierwszą punkcję uda się zrobić w wakację, a pierwszy transfer w kolejnym cyklu po punkcji. Stary podziela moje zdanie w całości do do IVF. Albo nasienie wzmocni się na tyle, że będzie możliwa indukcja owulacji i starania naturalne, albo od razu idziemy w IVF i się nie szczypiemy. Czuję w sobie teraz cholernie dużo motywacji, może głównie dlatego, że mam wsparcie w mężu.

Pfry wyjazd brzmi super, zwłaszcza do Barcelony. I zwłaszcza w momencie, jak macie takie dobre wieści o działaniach w ramach programu! :)

Ewiwi, ja niepokalanek zaparzam sobie, nie wiem czy masz ziele czy w tabletkach. Wychodzi mi 0,4g dziennie i piję przez cały cykl.

mala_osska sikałaś dzisiaj?

Pucz, trzeba było ich się spytać, że co by było gdyby się okazało, że masz pozamaciczną (zakładając, że się nie przyznawałaś, że widziałas na USG pęcherzyk itd.) i czy chcielby Cię mieć na sumieniu gdyby jajowód pękł z tego powodu, doszło do zapalenia otrzewnej i dalszych konsekwencji.

Bezimienna no i pięknie! <3

Sikalam, ale nie na test, bo zapomniałam (zaspana z rana), że mam go zrobic haha 😂😂 a teraz mam dylemat robić czy nie robić 🙄🙄 pewnie nie wytrzymam i jak mi się zachce siku to pójdę zrobić, obym tylko nie zapomniała znowu 😂

siesiepy lubi tę wiadomość

‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ