Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Vvicki wrote:Cześć Dziewczyny
Jestem tu nowa i pisze z zapytanie czy któraś z was pomoże mi ustalić w który dzień miałam owulacje. Zaczęłam mierzyć temperaturę i nie wiem czy aplikacja dobrze mi pokazuje a sama tez tego nie mogę ogarnąć?
Z góry dziękuje postaram się jakoś dodać link żeby zdjęcie było dostępne.
https://www.babyboom.pl/forum/attachments/e0c10621-e54c-40d4-a19d-6fb41b7be868-jpeg.1490161/
Teoretycznie dzień przed owu tempka spada, więc wychodzi, że w 13tym -
Maiora wrote:Dziewczyny potrzebuje rady. Dowiedziałam się dziś że żeby mieć badania z lux med muszę mieć wizytę u gina z lux med na której zrobi mi usg i da mi opis że bije serduszko. Wizytę u swojego lekarza mam 09.02 wg dnia zapłodnienia będzie to 7+2 tc. Chciał żebym na tą wizytę miała już zrobione badania z krwi. Nie ukrywam że skoro place za pakiet to chciałbym zrobić je w ramach pakietu. Jeśli się nie uda to zrobię te badania prywatnie ale chciałabym spróbować to ogarnąć. W którym tygodniu + dniu ciąży waszym zdaniem iść na usg do lux med i powinno być już serduszko?
Dzięki za pomoc
Lubię za to, że chciałabyś aby robić z pakietu skoro płacisz - mam to samo podejście i też mnie tym wkurzyli 😜.
Ja byłam w sobotę wg USG 6+1 i widziałam serce.
U Ciebie też tak mega ciężko dorwać termin do gina w luxmedzie? Mam wrażenie, że sprzedali za dużo pakietów w stosunku do swoich możliwości 😏 -
dziewczyny pomęczę was. dzisiaj spioch cały dzień, po prostu tragiczna. plus kłucie prawego jajnika cały czas. plus po obiedzie drzemka z której mnie wybudziły mdłości. plus bolące cycki. to nie ciążą, ale ewidentnie coś nie teges, bo nie miałam takich dolegliwości. może któraś z was miała takie przeboje i wie czym były spowodowane?*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Ancalime wrote:Lubię za to, że chciałabyś aby robić z pakietu skoro płacisz - mam to samo podejście i też mnie tym wkurzyli 😜.
Ja byłam w sobotę wg USG 6+1 i widziałam serce.
U Ciebie też tak mega ciężko dorwać termin do gina w luxmedzie? Mam wrażenie, że sprzedali za dużo pakietów w stosunku do swoich możliwości 😏Ancalime lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozzzzi wrote:Gratulacje☺️ po jakim czasie się udało jeśli mogę spytać? 😁
Dziękuję!
Za pierwszym. Jestem przeszczęśliwa, a z drugiej strony przerażona, że za dużo tego szczęścia i coś może być nie tak.
Jutro czeka mnie beta. 15.02 wizyta u lekarza. -
Maiora wrote:Dziewczyny potrzebuje rady. Dowiedziałam się dziś że żeby mieć badania z lux med muszę mieć wizytę u gina z lux med na której zrobi mi usg i da mi opis że bije serduszko. Wizytę u swojego lekarza mam 09.02 wg dnia zapłodnienia będzie to 7+2 tc. Chciał żebym na tą wizytę miała już zrobione badania z krwi. Nie ukrywam że skoro place za pakiet to chciałbym zrobić je w ramach pakietu. Jeśli się nie uda to zrobię te badania prywatnie ale chciałabym spróbować to ogarnąć. W którym tygodniu + dniu ciąży waszym zdaniem iść na usg do lux med i powinno być już serduszko?
Dzięki za pomoc
Ja idę 6+2 i liczę na serduszko
W 3 poprzednich ciazach byłam 6+1, 6+2/3 i 6+4/5 i były już serduszkaMaiora, RiverS lubią tę wiadomość
-
Arieen wrote:W medicover jest tak samo z ginami. Nie ma lekko. Sama się zastanawiam czy da się na te pakiety w ogóle prowadzić ciążę czy tylko chodzić do randomowych ginów po skierowania, a prowadzić dodatkowo gdzieś za kasę.
Arieen lubi tę wiadomość
-
Ewiwi
Jeśli testy negatywne, to brzmi jak PMS. Jeśli dobrze kojarzę Twoje poprzednie wpisy, szykujesz się do badań hormonalnych. Warto przyjrzeć się progesteronowi i prolaktynie i poruszyć temat z lekarzem.
Mi na PMS (w zamierzchłych czasach, gdy jeszcze tego dziada miałam) świetnie pomagała aktywność fizyczna. PolecamAktualnie przy ustawionych hormonach zero problemu.
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Arieen no dokładnie ;/ U mnie w Medicover terminy do ginekologów owszem są, ale do tych co mają fatalne opinie na znanylekarz. Ja kilka lat temu trafiłam do bardzo dobrego gina właśnie w Medicover, ale dostać się do niego to loteria. Nie wiem jak to wygląda w prowadzeniu ciąży, czy też tak trzeba polować na wizyty co miesiąc czy to jakoś inaczej jest rozwiązane.
Magda_93 Gratulacje! Też mam pierwszą wizytę 15.02 😊
Arieen lubi tę wiadomość
-
Kurde mam dylemat, bo ostatniego stycznia będę mieć 10dpo, więc test może jeszcze być biały, więc wtedy będę powtarzać jeszcze na początku lutego... ale jak wyjdzie, to by się do styczniowych liczył... gdzie ja mam się podziać? 🤣 dobra, jestem optymistka, jeszcze się na luty nie wpisuje 🤣 póki co trzymam zimne dłonie na piersiach, żeby je chłodzić, 2 drzemki w ciągu dnia zaliczyłam i jeszcze mnie ciągle boli jak na okres, ale to za wcześnie na bol okresowy u mnie. Mam taką nadzieje,ze to nie tylko moja głowa... a i od alkoholu mnie odrzuca (a przynajmniej nie ciągnie do niego xD)
Co do luxmedu, to ja cudem złapałam swojego ginekologa na polowe lutego. Oczywiście będę szła po potwierdzenie 😂 a jak się nie uda, to na konsultacje chociaż, może jakieś badania zleci 🙄
Pytanko jeszcze, ten żel concieve to w ciąży też będzie dobry do stosowania?PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Dziewczyny, mam pytanie. Jak to możliwe, że macie tak długie stopki? Mi dochodzi do pewnej ilości znaków i koniec 🤷
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Ja chyba poszalalam 😆. Ogólnie do ginekologa zawsze chodziłam prywatnie. W luxie umówiłam wizytę na prowadzenie ciąży, dwa tygodnie później na USG, wcześniejszych terminów nie było. Ale prywatnie będę chodzić do mojego gina. Niestety, wizytę na NFZ najwcześniej która by nie kolidowała z pracą, udało mi się załatwić na 21.02... jutro powtórka bety, i kontakt z ginem. 😊
-
Sara30 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Jak to możliwe, że macie tak długie stopki? Mi dochodzi do pewnej ilości znaków i koniec 🤷
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2023, 19:33
Sara30 lubi tę wiadomość
-
Amunicja wrote:Ewiwi
Jeśli testy negatywne, to brzmi jak PMS. Jeśli dobrze kojarzę Twoje poprzednie wpisy, szykujesz się do badań hormonalnych. Warto przyjrzeć się progesteronowi i prolaktynie i poruszyć temat z lekarzem.
Mi na PMS (w zamierzchłych czasach, gdy jeszcze tego dziada miałam) świetnie pomagała aktywność fizyczna. PolecamAktualnie przy ustawionych hormonach zero problemu.
*starania od XI 2021
*maj 2022 beta 30
*15 sierpnia 2022 poronienie samoistne 17+3tc. (przyczyna nieznana)
*euthyrox, bromocorn, dong quai,inofem -
Sara30 wrote:Dziewczyny, mam pytanie. Jak to możliwe, że macie tak długie stopki? Mi dochodzi do pewnej ilości znaków i koniec 🤷
-
Magda_93* wrote:Hej dziewczyny! Nie mogę powiedzieć, że na forum jestem nowa, bo siedzę tu od dłuższego czasu, ale dzisiaj postanowiłam do Was tutaj dołączyć. Oto moja piękna poranna niespodzianka. Trzymam kciuki za Was wszystkie.
https://ibb.co/g9bG95K
Jeśli mogę zapytać, który to dzień cyklu? Ja dziś robiłam w dniu spodziewanej miesiączki i takie oto rezultaty:
https://ibb.co/Dz7hLGc
Nie wiem czy się cieszyć czy nie… 🥹
Bezimienna , Kania_czubajka, Anett93, Evondita82, Domi94 lubią tę wiadomość
-
Ewiwi wrote:kochana prog 7 dpo niecałe 8, prolaktyna w normie ( na lekach). takie bajki mi sie nie zdarzały, więc to dla mnie jak jakaś nagłą choroba
To tym bardziej lekarz się kłania 🤷🏻♀️
Ciążę wykluczasz z uporem maniaczki, a poprzedni ginekolog improwizował prowadząc Twoje leczenie, więc pora udać się do kogoś kompetentnego.
Oczywiście życzę Ci żebyś nie zdążyła z powodu pozytywnego testu ✊🏻😉Kinpec, Karina lubią tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅