Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
🤞🤞 za ostatnie testowania w tym miesiącu 🤞🤞
Ja dzisiaj niedospałam... wieczorem nie chce mi się spać i budzę się nad ranem i już ciężko usnąć... a potem w pracy mi się spać chce 😴
Miłego dnia dla was 😊Rozaline lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Arieen wrote:Dzien dobry. Trzymam kciuki za końcówkę wątku 🙂🍀
Ja też dziś sobie kupię test, bo nie ma lepszego wywoływacza okresu 😅 Nie cierpię testowania, ale co zrobić. Wy pewnie wszystkie macie zapasy w domu, a ja żeby kupić test muszę się zmusić 😄
Ja mam zapas z poprzedniego miesiąca, bo idąc z apteki dostałam okres 😂Arieen lubi tę wiadomość
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
U mnie dziś ciężki poranek, choroba lokomocyjna nawet w łóżku, a do pracy wstać trzeba 😓
Zaraz zbieram się na betę, trzymajcie kciuki 🤞❤️
Ja trzymam za Wasze i to wielkie testowanie jutrzejsze 😅LikePink, Natosia lubią tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Witam się
Siedzę już w Luxmedzie, czekam na pobranie. Jeśli będzie wszystko ok, to melduje oficjalnie, że to OSTATNIA BETA I PROG W TEJ CIAZY. Jeśli będę chciała się złamać to proszę mnie strzelić wirtualnie w łeb i uświadomić, że wydawanie 400 zł na potwierdzanie ciąży co 2-3 dni to idiotyzm 😂😂😂
Doris jeśli chodzi o rozstępy to jest temat rzeka. Można na rzęsach stanąć i nic nie zdziałać. Ja w 1 ciąży smarowalam brzuch i piersi od samiutkiego początku. Olej kokosowy, peelingi, kremy dla ciężarnych, potem kolagen za kilkaset zł.... Rozstępy grubości centymetra 🥴🥴🥴
W kolejnych 2 ciążach nie doszedł ani jeden nowy.
Teraz mam już na to wylane bo mam tak zjechany brzuch po ciążach, że ogólnie ... Tylko doktor Szczyt go uratuje 😂 ale ja serio, nie przywiązuje do tego większej wagi, nie muszę paradować z nim na wierzchu, mojemu mężowi nie przeszkadza. Po prostu nosi swoją historię gdy każde z naszych dzieci nosiłam pod sercem ❤️
RiverS, Longanimity, Meeg, alauda, Nowanna, Natosia, Domi94, LikePink lubią tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Witam się
Siedzę już w Luxmedzie, czekam na pobranie. Jeśli będzie wszystko ok, to melduje oficjalnie, że to OSTATNIA BETA I PROG W TEJ CIAZY. Jeśli będę chciała się złamać to proszę mnie strzelić wirtualnie w łeb i uświadomić, że wydawanie 400 zł na potwierdzanie ciąży co 2-3 dni to idiotyzm 😂😂😂
Doris jeśli chodzi o rozstępy to jest temat rzeka. Można na rzęsach stanąć i nic nie zdziałać. Ja w 1 ciąży smarowalam brzuch i piersi od samiutkiego początku. Olej kokosowy, peelingi, kremy dla ciężarnych, potem kolagen za kilkaset zł.... Rozstępy grubości centymetra 🥴🥴🥴
W kolejnych 2 ciążach nie doszedł ani jeden nowy.
Teraz mam już na to wylane bo mam tak zjechany brzuch po ciążach, że ogólnie ... Tylko doktor Szczyt go uratuje 😂 ale ja serio, nie przywiązuje do tego większej wagi, nie muszę paradować z nim na wierzchu, mojemu mężowi nie przeszkadza. Po prostu nosi swoją historię gdy każde z naszych dzieci nosiłam pod sercem ❤️
Ja będę robić do czterocyfrowej, ale już nie co dwa dni, zrobię dziś i w piątek, trzeba zacząć oszczędzać a z testami i betą już mnie dużo ta ciąża kosztowała 😅26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Ja niestety również mam masę rozstępów. Po ciąży, przytycki gwałtownym przy zapaleniu tarczycy, jak również, o zgrozo i niesprawiedliwosci, po odchudzaniu. No trudno! Gorzej, że ciężko znaleźć miejsce do bezbolesnego wkłucia igłą 😜.
Sara, powodzenia. Ja mam zabronione robić betę i proga, więc cierpię wewnętrznie, że jak to tak nic nie robię 😂.
Objawów ciążowych poza delikatnym bólem piersi i sennością dalej brak. Zero mdłości. No dobra, ewentualnie jeszcze problemy ze snem i częstomocz. A że się nie wysypiam to i w pracy ciężko się skupić 🙈.
To jest taka zmiana po ciaglych wymiotach przy córce, że ciężko sie przestawić na myślenie pt 'kazda ciąża jest inna'.
Miłego dnia, dziewczyny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 09:10
-
RiverS wrote:Ja będę robić do czterocyfrowej, ale już nie co dwa dni, zrobię dziś i w piątek, trzeba zacząć oszczędzać a z testami i betą już mnie dużo ta ciąża kosztowała 😅
U mnie piątkowa beta 1550. Dziś powinno być ok 4000. I to już koniec, zwłaszcza że mam wizytę w piątek 🫣
O testach nawet nie wspomnę bo obsikalam ich ze 30 😂😂😂😂 -
Ancalime wrote:Ja niestety również mam masę rozstępów. Po ciąży, przytycki gwałtownym przy zapaleniu tarczycy, jak również, o zgrozo i niesprawiedliwosci, po odchudzaniu. No trudno! Gorzej, że ciężko znaleźć miejsce do bezbolesnego wkłucia igłą 😜.
Sara, powodzenia. Ja mam zabronione robić betę i proga, więc cierpię wewnętrznie, że jak to tak nic nie robię 😂.
Objawów ciążowych poza delikatnym bólem piersi i sennością dalej brak. Zero mdłości. No dobra, ewentualnie jeszcze problemy ze snem i częstomocz. A że się nie wysypiam to i w pracy ciężko się skupić 🙈.
To jest taka zmiana ponciaglycy wymiotach przy córce, że ciężko sie przestawić na myślenie pt 'kazda ciąża jest inna'.
Miłego dnia, dziewczyny.
Oj każda jest innau mnie wszystkie ciąże różniły się diametralnie nie tylko objawami ale samopoczuciem, kształtem brzucha, przybieraniem na wadze, porodem...
U mnie objawy można porównać do kaca giganta. Mdłości, ból głowy, senność i suszy mnie 🫣
Plus ból sutków (nie całych piersi) i zaparcia 😬
No i wyostrzony węch. -
Nawojka92 wrote:Suuuper, w końcu coś mi się rozjaśniło
dziękuję za tak merytoryczna odpowiedź, i jeśli masz więcej info w tym temacie to chętnie poczytam
Śluz się w końcu pojawił, więc może jest i owu...
Proszę, kilka linków do badań w temacie:
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fendo.2021.702558/full
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6997218/
https://ovarianresearch.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13048-021-00935-5
Ogoorkowa lubi tę wiadomość
🙋🏼♀️
AMH 2,2
regularne cykle, potwierdzone owulacje
jajowody drożne
hormony w 3 dc ✅
krzywe glukozowa i insulinowa ✅
histeroskopia, CD138 ✅
TSH 1,05 (Euthyrox)
🙋🏻♂️
teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
fragmentacja ✅
posiewy✅
hormony ✅
brak żpn
Po 22cs:
02.2024 IVF 2x❄️
I FET 22.05.2024👎🏻
II FET 18.06.2024 ✨
6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
27dpt zarodek z bijącym ❤️
niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕
02.03.2025 (40+0) Ania 🥰 3010g, 55cm -
Wera1988 wrote:Dzisiaj tez idziesz na bete?
IdęAle zanim się zbiorę to jeszcze trochę, bo ja z tych co nie lubią rano wstać 😂
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Agentka ja też uwielbiam spać długo 😬 ale od 7 lat wstaje co rano bo trzeba dzieci ogarnąć 🫣 i przez te 7 lat nie polubiłam wstawania rano 😂😂😂
Kolejka w tym Luxmedzie jak zwykle długości Amazonki 😏 -
Sara30 wrote:Agentka ja też uwielbiam spać długo 😬 ale od 7 lat wstaje co rano bo trzeba dzieci ogarnąć 🫣 i przez te 7 lat nie polubiłam wstawania rano 😂😂😂
Kolejka w tym Luxmedzie jak zwykle długości Amazonki 😏
Jak nie mam dzieci to korzystam 😂 Nawet psa nauczyłam, że spacerek późno tak, ale budzenie mnie o 6/7 nie 😄 I śpi tak długo jak ja, jest obrażony, jak mąż chce go wziąć rano.Sara30 lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Hejka, udanego dnia życzę ☺️
-
Mam kolejne pytanie, bo zastanawiam się jak pilnie udać się do gina. W sobotę byłam na wizycie, żadnych infekcji nie było, mimo, że już wtedy pojawił się gęsty śluz. Biały, gęsty, czasami mokry, ale bez zapachu czy zmiany koloru. Panikuje czy tak jest ok? Nigdy nie miałam żadnej infekcji, ale takiego śluzu też nie. No i też nie mam żadnych objawów infekcji. -_-
-
Meeg wrote:To mój doktorek odwrotnie i mam zrobić powtórkę bety z progiem w połowie tygodnia.
Zaczynam myśleć że coś nie tak skoro w większości jednak zabraniają bo babeczki świrują.
Kolejna wizytę też dość szybko zaproponował bo już po 7 dniach ale ze względu że chce iść tam że starym który jest teraz w delegacji idziemy za tydzień dopiero.
Też coś wspominał o tym co robi w przypadku krwawienia i wysyłał na L4 już od pierwszego usg.
Być może to z powodu ciąży geriatryczną taki czujny nie wiem
Na szczęście ja czuję się młodziej niż mój pesel 🙃i gdyby nie fakt że mi zlecił to już bym bety nie sprawdzala, bo teraz ten przyrost już może nie taki łatwy do analizy i zaraz pewnie zacznie się stresowanie niepotrzenie.
Lekarz po prostu bardziej czujny, może jest taki zawsze, a może o Ciebie troszczy się bardziej. Nie ma znaczenia to,że innym dziewczynom lekarze zabraniają bety- Twój lekarz wie najlepiej, co będzie dobre akurat dla Ciebie:)
Ciąża geriatryczna, uwielbiam to!jak rozmawiałam z ginami właśnie odnośnie ciąży w "naszym wieku", używając tego określenia to się zaśmiewali i mówili,że w tym wieku ciąża to już norma i przestało się ją tak nazywać
We Francji to już w ogóle bardzo dużo kobiet rodzi pierwsze dzieci powyżej 40-stego roku życia.
Jakby nie było, teraz 30 to stare 20, 40 to stare 30 itp. Inaczej o siebie dbamy, inaczej żyjemy, inaczej się starzejemy.
Jak pomyślę o mojej mamie w moim wieku, to to jest niewyobrażalna różnica:)Meeg lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Dziewczyny powodzenia wszystkim! Ja dzisiaj na etapie 5dpo, a z racji tego, że powstał już wątek lutowy, to tam się powoli przenoszę
Kciuki za wszystkie! Oczywiście wpadnę na jutrzejsze zbiorowe testowanie.
Meeg, Rozaline, Longanimity, Evondita82 lubią tę wiadomość