Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezimienna wrote:Endo jak zwykle mnie zawsze zwala z nóg 🤣. Ogólnie za tydzień wizyta stacjonarnie, zrobi mi USG tarczycy jeszcze jedno. I na koniec dodała proszę pamiętać, że pierwszy trymestr to taki czas, że wszystko się może zdarzyć, więc proszę się nikomu nie chwalić. Ale mnie spokój tak i tak nie opuścił ☺️.
Co to za tekst w ogóle? Rozumiem, że należy być ostrożną, ale nikomu się nie chwalić? Dramat 🤦🏼♀️
To komu i kiedy mówisz jest wyłącznie Twoją decyzja…Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2023, 10:23
Sara30 lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Co to za tekst w ogóle? Rozumiem, że należy być ostrożną, ale nikomu się nie chwalić? Dramat 🤦🏼♀️
To komu i kiedy mówisz jest wyłącznie Twoją decyzja…
Ale ten tekstnie rozwalił na łopatki 😝. Ale spoko, jak jutro pójdę na wizytę do gina, pewnie też usłyszę to samo.
Na szczęście jestem świadoma ryzyka, i tego co się moz wydarzyć lub nie, bo różnie bywa. Więc nie wpłynęło to mnie w żaden stresujący sposób. I to nie jest odsuwanie od siebie czarnych myśli, tylko spokój. ☺️ -
Hej dziewczęta, Wrociłam do życia - ból glowy minał dopiero wczoraj wieczorem ale juz jestem jak nowonarodzona 💪
Własnie jestem po wizycie endo i wniosek główny jest taki że nie ma wskazania do leczenia
Wyniki TSH i FT4 sa bardzo dobre i nie ma mowy zadnych hashimoto! 🥳 Jeżeli chodzi o powiekszone anty TG to jest to raczej wskazanie że może być tendencja do choroby tarczycy w przyszłości bo sa przeciwciała powiększone ale tez sie tak dzieje przy powiekszonje tarczycy ( od razu zrobiła mi USG ja mam lekko powiekszoną)
Najważniejsze ze TSH oraz FT4 sa bardzo dobre oraz ze anty TPO jest ujemne.
Ciekawosta jakiej ja pierszoródka nie wiedziałam ze dzidziusz w życiu płodowym nie ma włąsnej tarczycy dopiero po kilku dniach od narodzin zaczyna sie wytwarzać.
Zalecenie by spradzać co 8 tyg TSH i FT4 (ZAKRESY TSH do 2,0 i fT4 w górnej normie dla danego trymestru)
Doradziła zwiekszyc Wit D , aktualnie biore 2000 tak jak moj doktorek zaleca.
Pani endo zrobiła cały wykład na temat Wit D ale bardzo pouczajacy i wynika z tego ze tak napradwe w ciąży należy przyjmowac 4tys i wążne by suplementy ktróre przyjmuje zawierały JOD.
Przy kolejnej morfologii zasugerowała spradzić poziom wit D.
Jestem tak bardzo zadowolona z tej wizyty, tak wszystko wyjaśniła od strony rozwoju dzidziusia jak ciaża wpływa na tarczyce itd. Co ważne by po porodzie koniecznie sprawdzić tarczyce i zrobic badania za ok rok bo podobno właśnie po urodzeniu dziecka czesto nie wraca do normy i wtedy trzeba leczyć.
Teraz czekanko do 17stej 💗
RiverS, Bezimienna , agentka93, Sara30, Natosia, Giwcia lubią tę wiadomość
-
Meeg wrote:Hej dziewczęta, Wrociłam do życia - ból glowy minał dopiero wczoraj wieczorem ale juz jestem jak nowonarodzona 💪
Własnie jestem po wizycie endo i wniosek główny jest taki że nie ma wskazania do leczenia
Wyniki TSH i FT4 sa bardzo dobre i nie ma mowy zadnych hashimoto! 🥳 Jeżeli chodzi o powiekszone anty TG to jest to raczej wskazanie że może być tendencja do choroby tarczycy w przyszłości bo sa przeciwciała powiększone ale tez sie tak dzieje przy powiekszonje tarczycy ( od razu zrobiła mi USG ja mam lekko powiekszoną)
Najważniejsze ze TSH oraz FT4 sa bardzo dobre oraz ze anty TPO jest ujemne.
Ciekawosta jakiej ja pierszoródka nie wiedziałam ze dzidziusz w życiu płodowym nie ma włąsnej tarczycy dopiero po kilku dniach od narodzin zaczyna sie wytwarzać.
Zalecenie by spradzać co 8 tyg TSH i FT4 (ZAKRESY TSH do 2,0 i fT4 w górnej normie dla danego trymestru)
Doradziła zwiekszyc Wit D , aktualnie biore 2000 tak jak moj doktorek zaleca.
Pani endo zrobiła cały wykład na temat Wit D ale bardzo pouczajacy i wynika z tego ze tak napradwe w ciąży należy przyjmowac 4tys i wążne by suplementy ktróre przyjmuje zawierały JOD.
Przy kolejnej morfologii zasugerowała spradzić poziom wit D.
Jestem tak bardzo zadowolona z tej wizyty, tak wszystko wyjaśniła od strony rozwoju dzidziusia jak ciaża wpływa na tarczyce itd. Co ważne by po porodzie koniecznie sprawdzić tarczyce i zrobic badania za ok rok bo podobno właśnie po urodzeniu dziecka czesto nie wraca do normy i wtedy trzeba leczyć.
Teraz czekanko do 17stej 💗Meeg lubi tę wiadomość
-
Meeg fajnie, że trafiłaś na taką lekarkę
od razu się człowiek czuje bardziej zaopiekowany, jak ktoś tak szczegółowo wyjaśnia!
RiverS, Meeg, Ancalime lubią tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
Meeg super, że jesteś tak zaopiekowana ❤️ super wizyta
Natosia o to to! Mnie w pierwszej ciąży bombardowano zewsząd idealnymi obrazkami mamusi w lekkim makijażu, popijajacej kawkę gdy bobo leży słodko na macie. Aż ... Urodziłam rasowego Hajnida. Pierwsze 3 mc wycięte z życiorysu 🙈 płakała do porzygu przy próbie odłożenia jej na 20 sekund (tak, na kibelku siedziałam z nią na rękach). Do 4 roku życia budziła się noc w noc, do 30 razy. W wózku jechała może 2 razy 😂
Ale jakie było moje zaskoczenie gdy urodził się syn - typowy bezproblemowy noworodzio, odkladalny, niepłaczący tak jak siostra 24/7 🙈
Teraz? Już się na nic nie nastawiam.
Zamierzam nosić, tulić i być blisko. A reszta jakoś pójdzieNatosia lubi tę wiadomość
-
Agentka może faktycznie twoje plamienia są wynikiem leków? Oby to było to i modyfikacja czasowa pomogła 🤞
Ancalime o której wizyta?
Kciuki dziewczyny 🤞 trzymam i nie puszczam 🤞
Ja właśnie wróciłam z zakupow 🫣 i znowu wyciągnęłam maczka.... Samo zdrowie 🫣 -
Dziś na razie lepiej, Meeg 🍀
Bardzo bym chciała, aby tak się okazało, że organizm musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Plamienia się zaczęły dzień po przyjęciu pierwszej dawki, oba leki maja info, że mogą powodować krwawienia.
Także byłoby świetnie, gdyby się okazało, że to to.
Ale nie nastawiam się na razie, muszę zobaczyć betę.
Swoją droga przy tych wyższych wartościach, to jakie tempo wzrostu się uznaje za ok?Meeg lubi tę wiadomość
Hashimoto, z.Sjögrena
ANA3 dodatnie
Pai homo 4G
10.2022- puste jajo 8tc.
25.01- beta:80, prog: 31
03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
09.05- 284 gramy małej damy
22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀
28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝 -
agentka93 wrote:Dziś na razie lepiej, Meeg 🍀
Bardzo bym chciała, aby tak się okazało, że organizm musi się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Plamienia się zaczęły dzień po przyjęciu pierwszej dawki, oba leki maja info, że mogą powodować krwawienia.
Także byłoby świetnie, gdyby się okazało, że to to.
Ale nie nastawiam się na razie, muszę zobaczyć betę.
Swoją droga przy tych wyższych wartościach, to jakie tempo wzrostu się uznaje za ok?agentka93 lubi tę wiadomość
-
A ja właśnie musiałam wyskoczyć po coś do jedzenia bo już po 9 wszystko zjadłam 😆
Sara ale mi smaka na maka robisz 😜👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Bezimienna wrote:Powiedzcie mi, skąd mam wziąć siłę by iść do pracy i pracować 😵. Jestem dziś jak dętka. Już wjechała drzemka, zdrowe jedzonko, i kakao, nic nie pomaga. 🫥 Byleby do wieczora 🥲.
Nie wiem, ale jak się dowiem na pewno dam znać 😅. U mnie też dramat, w nocy spałam ciągiem 11 godzin, dziś w ciągu dnia już godzina drzemki za mną i najchętniej już ucinałabym następną 🫣
Może spróbuj małą kawę wypić? Albo kolejna drzemka 😜26
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Nie wiem, ale jak się dowiem na pewno dam znać 😅. U mnie też dramat, w nocy spałam ciągiem 11 godzin, dziś w ciągu dnia już godzina drzemki za mną i najchętniej już ucinałabym następną 🫣
Może spróbuj małą kawę wypić? Albo kolejna drzemka 😜 -
Bezimienna wrote:Nie mogę, muszę się ruszyć do pracy 😯. Może tam się trochę rozruszam. Kawa będzie ostatecznością, jakąś malutka. 🫣
Ja korzystam z luksusu elastycznych godzin pracy zdalnej, chociaż wątpię by dzisiejszy dzień był produktywny nawet w małym stopniu 🫠
Powodzenia w pracy, bądź dzielna i nie zasypiaj na stojąco ❤️🤞26
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Cześć Dziewczynki,
Przepraszam, że tak słabo się udzielam.
Trzymam kciuki za wszystkie bety i dzisiejsze wizyty
Zazdroszczę Wam apetytu, ja na codzień kocham jeść, a teraz nie mogę patrzeć na jedzenie. O czym bym nie pomyślała to mnie mdli. Jest 13:00 a ja nawet nie zjadłam śniadania 🤦 .
Z pozytywów udało mi się wreszcie umówić na kontrolę w moim mieście. Tyle, że z luxmedem muszę załatwić zgodę na zwrot środków za wizytę prywatną bo na luxmed najbliższa w moim mieście 06.05i dziś odbieram wyniki z krwi i moczu
Co do objawów, też mam tak, że raz jest ich sporo na raz, a raz czuję się jak młody bóg. Piersi bolą tylko jak je "macam", jedynie mdłości od tygodnia nie ustają (chętnie bym się wymieniła na jakieś inne objawy 😂) w gratisie dostałam permanentne zatwardzenie od momentu zapłodnienia 😂 😂 😂 😂 . Zniosę wszystko, tylko trochę mi to życie utrudnia i tylko Wam mogę się tu wyżalić.
Miłego Dnia
-
Ja też dołączam do teamu "marzę o drzemce" 😏
Ale u mnie bez szans 😭
Zaraz przyjedzie młoda, potem trzeba po starszych jechać. Niech już ten śnieg zniknie bo powoli mam po dziurki noszenia młodej (panicznie boi się śniegu) 😭
Głowa mi pęka, energii zero 😭 jak żyć?
Od jutra do soboty mam taki kierat, że na dupie nie siądę 😏 tęsknię za dobrym samopoczuciem.Maiora lubi tę wiadomość
-
Sara30 wrote:Ja też dołączam do teamu "marzę o drzemce" 😏
Ale u mnie bez szans 😭
Zaraz przyjedzie młoda, potem trzeba po starszych jechać. Niech już ten śnieg zniknie bo powoli mam po dziurki noszenia młodej (panicznie boi się śniegu) 😭
Głowa mi pęka, energii zero 😭 jak żyć?
Od jutra do soboty mam taki kierat, że na dupie nie siądę 😏 tęsknię za dobrym samopoczuciem.
Polubiłam za team marzę o drzemcePrzyznaję się bez bicia. Cieszę się, że to pierwsze dziecko bo przespałam cały weekend