X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦
Odpowiedz

Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨‍👩‍👧‍👦

Oceń ten wątek:
  • Kasio Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity, przecież kawka jest dozwolona! Jak byłam w szpitalu i u koleżanki obok leżał na stoliczku Apap to położna od razu zapytała po co jej. Jak koleżanka wytłumaczyła że jak rano nie napije się kawki to ją głowa boli to położna powiedziała, że zdecydowanie lepiej napić się normalnie kawy niż brać tabletki na ból głowy. A szpital mocno konserwatywny - leżenie plackiem i takie sprawy 😉 pij na zdrowie!

Sara, jesteś bardzo dzielna, póki nie ma konkretnej diagnozy postaraj się nie martwić za bardzo 😘 wieeem że to niemożliwe, ale na nic nie masz teraz wpływu 😘 wysyłam dużo ciepłych myśli!

age.png
  • ChocoMonster Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak się wtrącę lekko, ale Sara, fajterko! Trzymam ogromnie za Was kciuki, wysyłam Ci masę dobrej energii. Trzymaj się 🍀🍀🍀

Cotakoza, Wera1988, Ancalime, Kania_czubajka, Longanimity, RiverS lubią tę wiadomość

✨ 08.23 Stasieńko 🩵
  • Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piję kawkę jak potrzebuję / mam ochotę :) i tak samo koleżanka, która właśnie na finiszu jest :D póki nie pije się po kilka filiżanek dziennie, jeszcze przy np. moim niskim ciśnieniu (nawet i poniżej 100 się zdarzyło) to uważam, że ok :)

chyba nawet sie skusze jutro na camemberta na pasteryzowanym mleku... już tak za mną chodzi! jeszcze mam w domu gruszkę i orzechy włoskie, toż to brzmi jak idealne tosty na kolacje! Bo z tym camembertem, to jak na pasteryzowanym, to można, co nie?

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)
    05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)

Kariotyp ❓
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, serki z pasteryzowanego mleka można. Mnie ostatnio zaskoczyło jak przeczytałam żeby uważać na oscypki bo to raczej nie jest z pasteryzowanego mleka robione jakoś wgl nie pomyślałam o tym 😅

Kasio dla mnie też na logikę lepsza kawa niż tabletki więc pije codziennie małą kawkę ☕️ no i też należę do osób z niskim ciśnieniem 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 16:14

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Longanimity wrote:
    Tak, serki z pasteryzowanego mleka można. Mnie ostatnio zaskoczyło jak przeczytałam żeby uważać na oscypki bo to raczej nie jest z pasteryzowanego mleka robione jakoś wgl nie pomyślałam o tym 😅

Kasio dla mnie też na logikę lepsza kawa niż tabletki więc pije codziennie małą kawkę ☕️ no i też należę do osób z niskim ciśnieniem 😉
    Oscypki tylko tak naprawdę w Zakopanem i okolicach, o takie prawdziwe w sklepie raczej ciężko. ;D w sklepach są na mleku pasteryzowanym, a i tak lepiej się upewnić :p ja.chcialam zamówić pecorino romano, włoski, ale zrezygnowałam bo nie ma info po polsku lub ang. czy jest na mleku pasteryzowanym 😢...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 16:22

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Oscypki tylko tak naprawdę w Zakopanem i okolicach, o takie prawdziwe w sklepie raczej ciężko. ;D w sklepach są na mleku pasteryzowanym, a i tak lepiej się upewnić :p ja.chcialam zamówić pecorino romano, włoski, ale zrezygnowałam bo nie ma info po polsku lub ang. czy jest na mleku pasteryzowanym 😢...
    A te lidlowe z tygodnia włoskiego? Bo jutro sprawdzę francuskiego camemberta, tam mają takiego smacznego z taką smieszną babą i chłopem na opakowaniu i on na 99% jest z pasteryzowanego ;>

No te "oscypki" to chyba wszystkie z budek w górach też się w to łapią. Nie jest to oscypek, ale pasteryzowany też raczej nie będzie:(

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Bezimienna Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogoorkowa wrote:
    A te lidlowe z tygodnia włoskiego? Bo jutro sprawdzę francuskiego camemberta, tam mają takiego smacznego z taką smieszną babą i chłopem na opakowaniu i on na 99% jest z pasteryzowanego ;>

No te "oscypki" to chyba wszystkie z budek w górach też się w to łapią. Nie jest to oscypek, ale pasteryzowany też raczej nie będzie:(

Ja się zastanawiam, co jedzą Włoszki w ciąży 😂. Bo kurde, oni ponoć wiele rzeczy mają niepasteryzowanych, dużo wędlin surowych, wędzonych na zimno, owoce morza full, najlepiej im wchodzą takie surowe jeszcze, espresso i ciastko na śniadanie. I jakoś żyją :D.
    Niestety nie znam oferty Lidla, bo jest jednak dalej niż inne markety do których chodzę 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2023, 16:48

• Ogoorkowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna wrote:
    Ja się zastanawiam, co jedzą Włoszki w ciąży 😂. Bo kurde, oni ponoć wiele rzeczy mają niepasteryzowanych, dużo wędlin surowych, wędzonych na zimno, owoce morza full, najlepiej im wchodzą takie surowe jeszcze, espresso i ciastko na śniadanie. I jakoś żyją :D.
    Niestety nie znam oferty Lidla, bo jest jednak dalej niż inne markety do których chodzę 😃
    Eee tam, jak upieką na pizzy w tylu stopniach to i prosciutto i Parmezan dobre beda 🤣 9 miesięcy na pizzy 🫣🤣

PAI-1, MTHFR - homo❌

10.2023 🎀❤️ (2 cs)

Kariotyp ❓
  • Wera1988 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2023, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera1988 wrote:
    Hej dziewczyny dlugo mnie nie bylo troche Was czytalam codziennie za to :)Dzis mialam wizyte u gin i mamy dzidziulka z serduchem 7+6 tc termin na 6 października .Czekalam na wizyte godzine czasu mialam serce w gardle balam sie ze znow nic nie zobacze a tu jednak zycie mnie tym razem zaskoczyło 😍Nastepna wizyta 16.03 🤗Mamy jeszcze krwiaczek ale nie zmniejszył sie ani nie zwiększył .Mezu namawial mnie do wizyty na przytulanki ale ja kategorycznie mu odmawialam bo sie balam co z tym krwiakiem itd dzis lekarz pow ze moge ale nie w pozycjach jak dotychczas ..a jak powowdzialam mężowi o tym to on mnie zaskoczyl i powiedzial ze teraz to moze poczekac bo najwazniwjsze jest dzidzi 😍

Co do bólu przy kochaniu i wstawaniu i kaszlu to tez tak mam to wiązadla mysle ze to nic złego ;) takze Agentka nie martw sie 😘
    Chyba nikt mnie nie przeczytał 😢

Dominik 👦11.08.2010
    Nikola🧒12.12.2016
    Pusty pecherzyk 1.12.2021
    Miedzyszasie biochem
    Kropek 31.12.22♥️
    27.01.23 beta 21 prog 21
    30.01.23. Beta 120 prog 17
    1.02.23 beta 254,4 prog 16
    3.02.23 beta 732,2 prog 29

Leki pregna 1 ,luteina 2x100 ,magnez ,euthyrox 1/2 75
  • Kania_czubajka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2023, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera1988 wrote:
    Chyba nikt mnie nie przeczytał 😢
    Oo to w jakich pozycjach można ? A w jakich nie ? 😅

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 10+6 kalendarz belly pokazuje mi informacja granica bezpieczeństwa....czegoś i nie mogę doczytać czego,bo nie mam premium 😅 dziewczyny, czego to granica bezpieczeństwa?:)

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Dzisiaj 10+6 kalendarz belly pokazuje mi informacja granica bezpieczeństwa....czegoś i nie mogę doczytać czego,bo nie mam premium 😅 dziewczyny, czego to granica bezpieczeństwa?:)

Największe ryzyko poronienia właśnie minęło ;)

Dziewczyny, wczoraj przyjechal nowy chlopiec na salę. Bardzo fajny :) ale jego ojciec tak chrapał, że chciałam go w nocy udusić poduszką 🤦🏻‍♀️😆

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    👩🏻🩷9 E 👦🏻🩵8 E 👧🏻🩷6 T 👶🏻 L:
    age.png

Szalona rodzina z 4 szalonych dzieci 🤪
    Szalona matka córki z niepełnosprawnościami 👻

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Największe ryzyko poronienia właśnie minęło ;)

Dziewczyny, wczoraj przyjechal nowy chlopiec na salę. Bardzo fajny :) ale jego ojciec tak chrapał, że chciałam go w nocy udusić poduszką 🤦🏻‍♀️😆
    Oo, to piękna granicą bezpieczeństwa ❤️
    Sara ,jak Ty się czujesz? Jak synek ?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    Oo, to piękna granicą bezpieczeństwa ❤️
    Sara ,jak Ty się czujesz? Jak synek ?

Oprócz bólu pleców i głowy to naprawdę spoko (obym nic nie złapała bo na oddziale jest grupa). Syn czuję się dobrze ogólnie. Bawi się, je. Cały czas jednak utrzymują się objawy neurologiczne a oprócz hipotez nikt nic nie wie.
    Ale ja już mam plan co robić dalej, jeśli nie postawią sensownej diagnozy :)

Cotakoza lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Oprócz bólu pleców i głowy to naprawdę spoko (obym nic nie złapała bo na oddziale jest grupa). Syn czuję się dobrze ogólnie. Bawi się, je. Cały czas jednak utrzymują się objawy neurologiczne a oprócz hipotez nikt nic nie wie.
    Ale ja już mam plan co robić dalej, jeśli nie postawią sensownej diagnozy :)
    A jak w domu sobie dają radę ?

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Sara30 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania_czubajka wrote:
    A jak w domu sobie dają radę ?

Odziwo świetnie. Tola się przyzwyczaiła i teściowa bez problemu wszystko ogarnia 🤩
    Ale o teściową się nie bałam, bardziej się obawiam co by było z moją mamą....

Dzisiaj będzie wiadomo czy wychodzimy do domu. Bo jeśli kolejny rezonans będzie np za 2 tygodnie to wypiszą nas do domu...

💁🏻‍♀️33
    🙋🏻‍♂️38
    age.png

Wysłany: 24 lutego 2023, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara30 wrote:
    Odziwo świetnie. Tola się przyzwyczaiła i teściowa bez problemu wszystko ogarnia 🤩
    Ale o teściową się nie bałam, bardziej się obawiam co by było z moją mamą....

Dzisiaj będzie wiadomo czy wychodzimy do domu. Bo jeśli kolejny rezonans będzie np za 2 tygodnie to wypiszą nas do domu...
    Rozumiem.. trzymam kciuki cały czas za Was bardzo mocno! 🤞

19.09 🥹 3750 gram, 54 cm
    age.png
  • Longanimity Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja po kolejnym upuszczeniu krwi 💉🩸 tym razem na czczo żeby sprawdzić glukoze (wyczytałam ze nawet umycie zębów pastą może podnieść wynik) I znowu będę sprawdzać milion razy czy są wyniki 😂

Sara znając realia szpitali i to że w weekend nic się nie dzieje to chyba lepiej wyjść do domu i trochę odsapnąć ?

👩34l 👦32l
    Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
    mutacja heterozygota:
    czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
    23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮‍💨)

23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g

age.png
  • Ancalime Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kania, dokładny opis:

"Gratulacje! To mały krok na przód.
    Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka.
    Twoje dziecko w terminologii medycznej będzie teraz nazywane płodem, a nie zarodkiem."

Gratuluję osiągnięcia tej pierwszej granicy ❤️. Awans z zarodka na płód to już coś 💪🏻.

Ja dzisiaj mam wizytę. Jak wszystko będzie dobrze (infekcja mi dokucza wciąż 🥺) to jutro planuję zrobić Sanco. Także czeka mnie parę ekscytujących dni 🥰.

Nie odzywałam się chwilkę, bo dopadły mnie wymioty, ale takie nagle, chlustające i nie do powstrzymania. Niestety również za kółkiem, więc kolejny koszt, auto do czyszczenia 😑. Tragedia! Nic nie było, a tu 3 dni wyjęte z życiorysu.

Miłego dnia 😍🥰!

Kania_czubajka lubi tę wiadomość

Starania od 01.20
    18.01. Beta 3454 prog 9,5
    24.01. Beta 10319 (44%)
    28.01. USG 6+1 CRL 4,7mm, YS 3,9mm
    03.02. USG 6+4 CRL 6,2mm
    ❤️ zostań z nami
    age.png
  • agentka93 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera mi lekarz z krwiakiem odradził współżycie kategorycznie. Jako jedyną rzecz w zasadzie tak zero jedynkowo. Także bardzo jestem zaskoczona, że jednak w jakiś sposób można.

Ja zaczynam urlop także będę się relaksować, mam nadzieje przynajmniej ;) Powiem Wam, że przez to, że ostatnio latałam na usg co 3 dni to teraz 9 dni mi się strasznie dłuży i już się zastanawiam czy na pewno wszystko ok.

Miałam dotąd szczęście z heparyną, zastrzyki bez śladów, a wczoraj zrobiłam sobie taką śliwkę na pol brzucha 🙈

Wera1988 lubi tę wiadomość

Hashimoto, z.Sjögrena
    ANA3 dodatnie
    Pai homo 4G

10.2022- puste jajo 8tc.
    25.01- beta:80, prog: 31
    03.02-pęcherzyk 0,69cm w macicy
    11.02- mamy zarodek i serduszko❤️
    17.02- IP, krwiak, bobo 1,05 cm
    28.02- 2,16 cm bobasa, krwiak zniknął ❤️
    18.03- NIFTY: niskie ryzyka, dziewczynka 🌸
    21.03- prenatalne, 5,5 cm fikającej panienki 💖
    11.04- 9,9 cm i 130 gramów obrażonej princessy👑
    09.05- 284 gramy małej damy
    22.05- 21+0, 405 gramów akrobatki
    23.06-25+4, 880 gramów Myszki 🌸
    04.07-27+1, jest 1 kilogram💪
    21.07-29+4, III prenatalne, 1425g💖
    04.08-31+4, 2kg bobasa 🙈
    29.08-35+1, 2,7kg dużej panny 🤩
    18.09-38+0, ok.3kg, przyjęcie na oddział i czekamy 🍀

28.09- 39+3, 2890g-Iga na świecie💝
‹‹ 477 478 479 480 481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ