Styczeń❄️, wino🍷 i kebaby 🌯 to jest przepis na dwa szkraby 👨👩👧👦
-
WIADOMOŚĆ
-
Ancalime wrote:Kania, dokładny opis:
"Gratulacje! To mały krok na przód.
Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka.
Twoje dziecko w terminologii medycznej będzie teraz nazywane płodem, a nie zarodkiem."
Gratuluję osiągnięcia tej pierwszej granicy ❤️. Awans z zarodka na płód to już coś 💪🏻.
Ja dzisiaj mam wizytę. Jak wszystko będzie dobrze (infekcja mi dokucza wciąż 🥺) to jutro planuję zrobić Sanco. Także czeka mnie parę ekscytujących dni 🥰.
Nie odzywałam się chwilkę, bo dopadły mnie wymioty, ale takie nagle, chlustające i nie do powstrzymania. Niestety również za kółkiem, więc kolejny koszt, auto do czyszczenia 😑. Tragedia! Nic nie było, a tu 3 dni wyjęte z życiorysu.
Miłego dnia 😍🥰!
Współczuję takiego okropnego samopoczucia, tulę mocno!
Dawaj znać,jak wyniki koniecznie! Trzymam kciuki 🤞Ancalime lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Kania, dokładny opis:
"Gratulacje! To mały krok na przód.
Minął okres największego zagrożenia utraty ciąży. Zakończyło się krytyczne stadium rozwoju Twojego dziecka.
Twoje dziecko w terminologii medycznej będzie teraz nazywane płodem, a nie zarodkiem."
Gratuluję osiągnięcia tej pierwszej granicy ❤️. Awans z zarodka na płód to już coś 💪🏻.
Ja dzisiaj mam wizytę. Jak wszystko będzie dobrze (infekcja mi dokucza wciąż 🥺) to jutro planuję zrobić Sanco. Także czeka mnie parę ekscytujących dni 🥰.
Nie odzywałam się chwilkę, bo dopadły mnie wymioty, ale takie nagle, chlustające i nie do powstrzymania. Niestety również za kółkiem, więc kolejny koszt, auto do czyszczenia 😑. Tragedia! Nic nie było, a tu 3 dni wyjęte z życiorysu.
Miłego dnia 😍🥰!
Do wymiotów w aucie polecam kupić sobie papierowe kubki, mi ratują życie i tapicerkę 🥲Ogoorkowa lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
RiverS wrote:Do wymiotów w aucie polecam kupić sobie papierowe kubki, mi ratują życie i tapicerkę 🥲
Ancalime, Ogoorkowa lubią tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
czynnik II(protrombina), PAI-1, MTHFR
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
23.09 Zbyś po drugiej stronie brzuszka 💙 52cm 3200g
-
Kania_czubajka wrote:Polubiłam za ten opis , nie za straszne wymioty.
Współczuję takiego okropnego samopoczucia, tulę mocno!
Dawaj znać,jak wyniki koniecznie! Trzymam kciuki 🤞
RiverS, już wyposazylam się właśnie w duże papierowe kubki. Ale jak to tak chlustało to nie widzę tego. Oby się nie przydały 💪🏻. -
Longanimity wrote:W większości aptek i na allegro też można kupić takie woreczki na wymiociny z ustnikiem. Na allegro niektóre aukcje nawet podpisane są że to na mdłości w ciąży. Generalnie wiem o istnieniu czegos takiego bo dostawałam takie w szpitalu po narkozie i chyba po podaniu tramadolu, ale na szczęście akurat po tym ścinało mnie tylko na ponowne spanko 😴
Mam takie dość nieprzyjemne wspomnienie. Po urodzeniu córki byłam jeszcze znieczulona po cesarce i nie mogłam się ruszać od pasa w dół. Położna przystawia mi młodą do piersi, a ja czuję, jak mi się cofa. Proszę aby ją zabrała, bo idą wymioty. A położna żebym głowę na drugi bok przechyliła 😑. Położyła mi nerkę przy szyi i wyszła.
Gdyby nie pomoc (spionizowanej już) kobiety, która wcześniej urodziła, to bym albo cała siebie i córę ubrudziła, albo nie daj Bóg upuscila ją przy torsjach 😑. Położna sobie poszła, ja nie mogę się ruszać, a tu mnie dopadlo. Okropna była ta znieczulica, brrr -
Ancalime ja na szczęście trafiałam zawsze na super pielęgniarki i położne, a też dobrze reagowałam na znieczulenie i narkozy. W takich sytuacjach dobrze dopytać co podawali bo ja np tylko raz wymiotowałam i mega mi ciśnienie spadło po doncontrolu i zawsze jak mnie pytają jak reaguje to mówię że po tym było kiepsko, a że to była tzw. chirurgia jednego dnia (rozbijanie kamienia nerkowego ultradźwiękami) to wymioty dopadły mnie w domu, tyle że ciśnienie spadło mi zaraz po wyjściu z gabinetu zabiegowego i jeszcze pielęgniarka się zainteresowała dlaczego się położyłam na kozetce no i dostałam kroplówkę. A akurat szpital w moim miesicie nazywany jest umieralnią i ma bardzo kiepskie opinie także inaczej niż szczęściem tego nie nazwę 😉
Ancalime lubi tę wiadomość
👩34l 👦32l
Rak piersi (w trakcie hormonoterapii), choroba autoimmunologiczna (wzjg z remisja po ciąży💪), endometrioza
mutacja heterozygota:
23.10.2022 - pęknięta torbiel, krwawienie do brzucha, poronienie 7/8tc 💔 (Jaś 💜) - usunięty lewy jajnik i jajowód (prawdopodobnie nie potrzebnie😮💨)
-
U mnie były tak bolesne miesiączki, że tramal łykałam codziennie w pierwszych 3 dniach cyklu, wiec po lekach nie rzygam. Za to po wodzie już tak 🤣
Ide do fryzjera na kolor, trzymajcie kciuki żebym wysiedziała, nie zasnęła i nie zarzygała… 🥲Ancalime lubi tę wiadomość
26
hashimoto + niedoczynność
marzec 2022 usunięta torbiel jajnika 8 cm
👩🏼🍼 Tosia 🤍 -
Longanimity wrote:Ancalime ja na szczęście trafiałam zawsze na super pielęgniarki i położne, a też dobrze reagowałam na znieczulenie i narkozy. W takich sytuacjach dobrze dopytać co podawali bo ja np tylko raz wymiotowałam i mega mi ciśnienie spadło po doncontrolu i zawsze jak mnie pytają jak reaguje to mówię że po tym było kiepsko, a że to była tzw. chirurgia jednego dnia (rozbijanie kamienia nerkowego ultradźwiękami) to wymioty dopadły mnie w domu, tyle że ciśnienie spadło mi zaraz po wyjściu z gabinetu zabiegowego i jeszcze pielęgniarka się zainteresowała dlaczego się położyłam na kozetce no i dostałam kroplówkę. A akurat szpital w moim miesicie nazywany jest umieralnią i ma bardzo kiepskie opinie także inaczej niż szczęściem tego nie nazwę 😉
RiverS, kciuki zaciśnięte 💪🏻 ja łażę dumnie z siwizną ostatnio, z czystego lenistwa 🙈😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 11:34
-
A ja jestem szczęśliwą posiadaczką dziewiczych ,nigdy niefarbowanych włosów
tyle tylko że już mi podrosły,zawsze nosiłam takie do ramion, rozpuszczone ,teraz już są dłuższe ale może na razie niech tak będzie - w związanych wygodniej
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Moje włosy też błagają o litość i chyba lada dzień czas ogarnąć chociaż odrosty 😄 chociaż przydałoby się też podciąć, ale jakoś nie mogę się zebrać, żeby się umówić z fryzjerka 🙃07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Hej dziewczyny. Przepraszam że się tyle nie odzywałam, czytałam was na bieżąco. Starego trochę puściło i pojechał wczoraj w trasę a Ja dziś rozpoczęłam pierwszy dzień urlopu. O 14.00 muszę wyjechać do Torunia na uczelnie a mam taką migrenę ze ledwo na oczy patrzę. Nie wiem jak to ogarnę.
Sara nieustanie trzymam kciuki za ciebie i młodego.
Współczuję mdłości i wymiotów doskonale was rozumiemPocieszajmy się tym że niedługo może miną
Życzę wam miłego dnia i odezwę się jak tylko trochę wrócę do żywych 😘 -
Maiora współczuje migren, ja co weekend od piątku się zaczyna ale.dzis odpukać jeszcze jest spokojnie, oby tak zostało.
Co do fryzjera ja mam jakiś dramat teraz na głowie
🙈 kolor wyprany włosy w oplaknym stanie i najwyższa pora też coś z tym zrobić ale trochę boję się wdychać tej chemii i czekam jeszcze.
Ale chciałam się pochwalić że zaczęłam chodzić z opaska na ręku na spacery i mój ambitny plan to 10k kroków bo przy pracy siedzącej to nie takie proste no i ten tydzień idzie mi bardzo dobrze wczoraj 14k pykło nawet 💪 dziś deszczem więc może być gorzej ale po 16stej idę choćby na 20mn.
Współczuję wam wymiotów szczerze, ja mam "tylko" mdłości a i tak mnie potrafią wymęczyć, za to cycki to mam wrażenie że mi ktoś rosciaga! W łóżku w nocy nie potrafię pozycji znaleźćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2023, 18:54
-
Hej dziewczyny jakie witaminki bierzecie, szukam czegoś z fajnym składem i takie które z łatwością przełknąć do tej pory biorę puerie i wielkość i kapsułki mi nie odpowiadają
-
Niuśka wrote:Hej dziewczyny jakie witaminki bierzecie, szukam czegoś z fajnym składem i takie które z łatwością przełknąć do tej pory biorę puerie i wielkość i kapsułki mi nie odpowiadają07.22 - stymulacja lametta
11.22 - badanie drożności ✅
11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
06.01.23 - ⏸ 🙏😍
07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
11.01.23 beta - 770.34
14.01.23 beta - 2112.51
18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
08.05.23 - 411 g 🤩
12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞
26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm -
Ja też zażywam puerie 💊
Wydaje mi się że ktoś pisał o jakiś suplach dla ciężarnych które są do rozpuszczenia 🤔 ale niestety nie pamiętam nazwy, może któraś z dziewczyn jeszcze podpowie 🙂👩34l 👦32l
mutacja heterozygota:
-
Ja również na puerii, ale ja to mam szerokie gardło hahahah
Mnie dzisiaj złapał 1 dzień z mdłościami takimi poważniejszymi, że zapełnienie brzuszka nic nie dałojechałam do pracy dość ryzykownie i dopiero po 9 minęło zagrożenie. Teraz od samego patrzenia na te woreczki z ustnikiem mnie ruszało
ale przynajmniej nieco mniej senna jestem
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
Cześć dziewczyny, byłam z Wami na wątku teraz jestem w lutowym i wczoraj w 11 dpo zobaczyłam ⏸️ zrobiłam od razu betę i proga beta 32 a dziś dostałam wynik proga 15.10. nigdy nie miałam z nim problemów nawet w 1 ciąży bo właściwie go nie badałam. W poprzednim cyklu byl ponad 18.
Wy jesteście już trochę doświadczone czy mam się czym martwić ? Jutro planowałam zrobić przyrost bety czy zrobić tez proga ? Ale wyniki pewnie z tego labu będą dopiero w poniedziałek. Dodam też że temp z wczoraj 39 a dziś 37.06 więc może ten prog dopiero idzie w górę ? -
Nadzieja97 wrote:Cześć dziewczyny, byłam z Wami na wątku teraz jestem w lutowym i wczoraj w 11 dpo zobaczyłam ⏸️ zrobiłam od razu betę i proga beta 32 a dziś dostałam wynik proga 15.10. nigdy nie miałam z nim problemów nawet w 1 ciąży bo właściwie go nie badałam. W poprzednim cyklu byl ponad 18.
Wy jesteście już trochę doświadczone czy mam się czym martwić ? Jutro planowałam zrobić przyrost bety czy zrobić tez proga ? Ale wyniki pewnie z tego labu będą dopiero w poniedziałek. Dodam też że temp z wczoraj 39 a dziś 37.06 więc może ten prog dopiero idzie w górę ?
Ciężko coś doradzac najlepiej jakbyś miała możliwość konsultacji z twoim ginem jeśli takowego masz bo zna Twoją historie, ja miałam progesteron ok. 19 w jakimś 20dpo i dostałam luteine ale wiem że wiele kobiet w ciąży które nie mają za sobą ciężkich historii nawet nie bada przyrostu bety a co dopiero progesteron.
Z resztą nie raz przewijał się już podobny temat i skoro progesteron w jakiejkolwiek postaci jest na receptę to powinien o jego przyjmowaniu decydować lekarz 😉👩34l 👦32l
mutacja heterozygota: